» Ponnytiden

Fick en komentar om att jag skulle kunna skriva lite om vilka ponnyer jag har haft. Så hade tänkt skriva lite om det :)

Min första tävlingsponny var ett jättesött russ, Mulleman hette han. Med honom hoppade jag upp till L.A med vinster. Vi startade även Msv, men både han och jag tyckte det var ganska högt ;) Fast Julia och hon som hade honom innan hoppade det, han hade även gått SM i både hoppning och fälttävlan.Efter Mulle fick jag Gold Fever, även han en b-pony som Julia hoppat SM på. När vi köpte GoFe var han en "problemponny" som stack mot utgången med sin ryttare. Men med träning försvann det. Med GoFe hoppade jag SM på när jag var 11 år, det gick aldrig bra på något SM men vi hade många vinster i nationell Msv.Min första c-ponny hette Kildavin For Real, "Lillefot"var en superhäftig gul ponny med svart man och svans. När jag fick honom hade han bara gått L.B. Först hoppade jag honom upp till L.B sen tog Julia över honom och dom hoppade SM. Efter att han gått SM var han lite mer rutinerad så då hoppade jag honom upp till Msv.A. Lillefot har tävlat upp till Msv.A med älla fyra ryttare sóm haft honom efter oss.Samtidigt som jag hade Lillefot hade jag en till c-ponny som hette Samber. "Smulan" hade jag inte så länge men vi hoppade L.A med placeringar. Hon var ganska liten, tror hon bara var runt 135 cm, så jag var väldigt lång på henne. Men den lilla ponnyn kunde verkligen hoppa! En riktig liten gummiboll!Den första d-ponnyn jag hade var Nielands Ferona, hon var 6 år när vi köpte henne men hade aldrig hoppat plus att hon hade sadeltvång. Hon ville inte stå stilla när jag skulle hoppa upp och när jag väl kom upp så galoperade hon iväg. Men fick hon godis så stod hon stilla, hehe smart ponny ;) "Doris" och jag hoppade upp till Msv med placering.Efter Doris fick jag Peace Choise, "Pissan" var en rutinerad ponny som gått EM innan. Pissan var en dam som älskade att hoppa omhoppningar. Vi hade vinst i Msv innan vi sålde henne. Och i juni fick hon en fölis! Det blev ett sto e. Baltimore.


Efter Pissen fick jag ta över Julias ponny Parisienne. Julia och "Piggy" hade vunnit Falsterbo Ponny Grand Prix. Med Piggy hade jag flera vinster i Msv och vi startade Msv.A med två ner.

 

När vi skulle sälja Piggy så tyckte vi att jag skulle gå över till storhäst. Men så blev det inte ;) Mamma hittade en en till d-ponny, Tin-Tin. Tin-Tin hade bara hoppat L.D när vi köpte honom. Men vi gick snabbt upp i klasserna och hade vinster i Msv. Jag hade velat starta Msv.A om jag inte varit så stor på honom... För ungefär två månader sedan sålde vi honom, fast han flyttade inte så långt.  Våra kusiner har honom uppstallad typ 100 meter ifrån där vi bor ;) Så när jag skrittar fram/av mina hästar så kan jag gå förbi hans hage!Därimellan har jag ridit och tävlat några hästar som vi inte ägt själva.
Filmer kommer imorn!:)

/AgnesMoster Maria
02 Augusti, 2011 - 22:29

Fin blogg tjejer, ja snutten Tin-Tin är en pärla o prinsen i vårat stall nu.

Emmy :)
04 Augusti, 2011 - 22:29 / BLOGG: http://hoppgrisen.blogg.se/

Smulan har jag ridit två gånger :)

Min lag kompis rider nämligen henne åt hennes kusin Frida Feldin :)Btw: känner frida också :)

Maria
06 Augusti, 2011 - 22:29 / BLOGG: http://humbles.blogg.se/

Hej! Vet att jag skrivit lite kort om det här med Julia på fb tror jag? I alla fall är det så att jag ägde Doris mamma när hon levde. Tyvärr så fick vi ta bort henne och jag fick inte reda på förrän flera år senare att hon hade fått ett föl i Holland. Det stod nämligen inte i hennes papper. Det skulle vara himla roligt om ni hade några bilder på Doris och om ni ville maila dem till mig? Det vore kul att jämföra och se likheter emellan dem. // Maria


Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
Ladda ner en egen design gratis | Bonusar inom casino, poker och bingo