» Hopp hopp

Här är banan som Agnes och jag byggde upp i förrgår. Vi har hoppat denna lilla bana med Merchan, Penny och Nasse och idag när jag  höll träningar fick de hoppa den på slutet.



1 - 2 är den röda linjen där det är fem galoppsprång. Sedan svänger man runt och tar den blå linjen och även där är det fem språng. På båda dessa linjer är det fem rätt normala språng.
Man fortsätter därefter mot hinder nummer 5, och hoppar då den gröna linjen. Mellan hinder 5 - 6 är det fyra galoppsprång. Efter detta vänder man runt och hoppar den gula linjen, nummer 7 och sedan på båge till 8:an där det är sex galoppsprång lite fram. Man avslutar sedan banan med den bruna linjen där det är sju eller åtta språng beroende på hur mycket man håller ut.

På vår bana är det bra att bygga upp sånna här småbanor. Det är inte så komplicerade distanser men varken Merchan, Nasse eller Penny är särskilt rutinerade så det är lagom svårighetsgrad för dem. På en bana i närheten där vi bor kan vi bygga upp linjer med fler än två hinder men på vår bana får inte det plats. Eftersom det är inomhussäsong nu så är det nästan bättre att hoppa dom hemma hos oss annars blir det lätt att man utnyttjar en stor bana lite för mkt.

/Julia



Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
Ladda ner en egen design gratis | Bonusar inom casino, poker och bingo