» Dagarna som gått

Äntligen är jag igång och rider igen!!! :D fick typ abstinens av att inte göra något om dagarna.. :p Igår höll jag träningar för mina elever, det gick jättebra för samtliga! det är så himla kul att se hur dom utvecklas. Vi hoppade en liten serie med studs- ett galoppsprång- hinder- ett galoppstprång-studs. Eftersom tävlingsäsongen är så gott som slut blir det mer sådan typ av träning istället för banhoppning. De fick även träna på rakriktning.. det kan ibland vara svårare att rakrikta sin häst än att ha den ställd åt ena eller andra hållet. Jag anser att det är väldigt viktigt att kunna rida sin häst rak en bit innanför spåret för sen när man rider på hinder är det så mkt lättare att ha en häst som är rak och inte går och skjuter åt något av hållen. De fick även hoppa på två andra hinder och träna på att hoppa diagonalt på mittenhindret av denna lilla serie.  

Idag har Penny varit här och blivit hoppad. Hon kommer hit en gång i veckan så hoppar jag henne vid de tillfällena. På söndag ska hon nämligen göra sin tävlingsdebut, det ska bli väldigt skoj! Hon har så stora och fina språng i sig så det blir kul nu när hon får komma ut på tävlingsbanorna.

De andra hästarna sköter sig bra. Wille fick ridas över bommar igår för han blir så uppstressad av det och får typ ångest över hur han ska ta sig över bommen (i skritt), haha stackarn! Jag rider alltså inte kavaletti utan bara över enstaka bommar utplacerade lite här och var på banan. Han gör det till en så stor grej så ska börja rida över bommar nästan varje dag så han inte håsar upp sig så mkt utan kan skritta och trava över dom lugnt och sansat. Om han stressar upp sig över en bom på marken är det ju inte konstigt att han vill gå i 110 sen när det blir hinder ;) Vill inte låta Wille vila under en för lång tid nu under vintern för då kommer jag ha för mkt jobb efter det. Han ska självklart få en paus men nu när vädret är så pass bra kan jag hålla igång honom ett tag till.

Qulan har lite ledigt nu däremot, hon har ju inte haft någon direkt vila så det är bättre hon får det nu under vintern. Jag ska inte anstränga mig för mkt nu i början så då är det bra om en häst tar det lugnt så det blir en mindre att rida. Hon har ju gjort allt rätt det här året så hon är välförtjänt av en liten paus :)

Nasse hoppade igår och jäklar så fint han hoppade! Han har sån hinderuppfattningsförmåga och har full koll på bommarna. Jag glömmer lätt bort att han är riden och hoppad så pass lite. Han hoppades ju inte in förrän i slutet av juli..  Även Nasse ska tävlas på söndag :)

Milliecent som är här i träning sköter sig bra även hon och har nu tagit sina första språng :)

/J 



världens sötaste!



Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
Ladda ner en egen design gratis | Bonusar inom casino, poker och bingo