» Deutschland

Har haft det superbra nere i Tyskland! :) fina hästar, god mat och trevligt sällskap..

Vi kom ner i torsdags kväll efter en hel dag i bil.
fredagen satte sedan auktionen igång. Kl 9.00 var det löshoppning för ett 30-tal hopphästar. Vi satte betyg på alla hästarna, de flesta hoppade likadant som på filmerna jag sett på internet men vissa levde inte riktigt upp till mina förväntningar. När man ser dom live ser man ju varenda språng (även de mindre bra). De filmer som låg ute innan visar ju bara två språng per häst vilket självklart är de två bästa..  
Kl 13, eller om det var 14 så var det dags för provridning. Det var fyra beridare som visade hästarna så det var fullt pådrag i det relativt lilla ridhuset där provridningarna ägde rum. I ridhuset fanns ett hinder som man en i taget fick hoppa på. Du får inte hoppa mer än ca 5-10 språng per häst sedan är det nästa ryttares tur att prova hästen. Detta innebär att hästarna kan provas av ca sju ryttare på raken..

Jag tyckte faktiskt lite synd om en del av hästarna för majoriteten av ryttarna som provred red riktigt dåligt faktiskt.. Jag anser verkligen inte att jag är någon stjärna på att rida men jag sätter iaf inte hästarna i skiten eller hänger efter i sprången. Men detta var rätt vanligt bland ryttarna som provade hästarna. De flesta hästarna verkade det inte bekomma så mkt men de som var lite känsligare for ju lite illa.. Om man har otur och hoppar upp på en häst efter att en ryttare suttit och styrt ifrån hindret eller hängt efter i munnen kanske hästen inte visar sin bästa sida med nästa ryttare..

Jag provade en del hästar och nr 108 var favoriten :) Nr 39 var verkligen min typ av häst och det kändes som att det bara var att sitta och styra. 

lördagen visade beridarna alla hästarna i uppsutten hoppning under morgonen. Även då fick man en annan syn på en del av hästarna. De flesta kom mer till sin rätt än när man bara sett dom med ryttarna som provridit men vissa såg lite trötta och matta ut i sina språng vilket såklart inte var sp konstigt. Ändå tyckte jag de flesta hoppade riktigt fint med tanke på hur tufft de haft det dagen innan. Kl 15 var det dags för själva auktionen. Jag hade fått en ny "favorit" efter att ha sett den uppsuttna hoppningen, nr 42. Tyckte faktiskt det var en riktigt käck häst som verkade ha lite attityd och egen vilja men väldigt känslig. Den blev billigaste hopphästen, 7000 euro såldes den för. De flesta vill ha hästar som går i perfekt form hela vägen fram till hindret men jag gillar de hästar med lite fart i och som inte är helt "perfekta" ;) Nr 39 och 108 som varit favoriter sedan tidigare såldes för 17 500 respektive 18 000 euro.

Det är svårt att veta vad hästarna kommer säljas för.. Man kan ju ha sina aningar men det är ju ändå jättesvårt att veta!

http://www.hannoveraner.tv/app/_view/?name=November-Auktion&start=11.11.2011&stop=12.11.2011&tab=HANNOVERANER_november_12112011

Under söndagen var vi på en tvåstjärning internationell hopptävling i Oldenburg. Roffe och Ninja gjorde debut efter EM och slutade 3.a i GP. Henrik von Eckerman hade nog klassens finaste häst, en 7-åring e. Cornet Obolensky, WOW som den hoppade! Madick som tidigare reds av Helena Lundbäck var nu med med sin nya ryttare och hade ett nerslag.

Några mindre bra mobilbilder tänkte jag iaf bjuda på! :)




Auktionen i full gång


Mässan i Oldenburg


Roffe och Ninja


Prisutdelning

Kram Julia


sara
15 November, 2011 - 21:05 / BLOGG: http://ussing.blogg.se/

Jättekul att få läsa om ! Härre vad många hästar på en och samma auktion!


Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
Ladda ner en egen design gratis | Bonusar inom casino, poker och bingo