» Julias hästar

Waverveen, kallad Wille
val f. 2003
e. Cardento - Mr. Blue - Nimmerdor

Wille köpte vi i februari från Tallbackagård i Sölvesborg och han hade då tävlat tom 1,35. Tanken var att Wille skulle vara Agnes häst och de hann debutera 1,30 tillsammans innan jag tog över. Jag har tävlat tom 1,40 med placeringar och vi är även kvalade till YR-SM.

Wille är en väldigt speciell och känslig häst. Han är faktiskt rädd för det mesta och rätt ängslig av sig. Det är svårt att förklara, men han är inte en häst man kan slänga upp vem som helst på då det skulle kunna förstöra väldigt mkt. Han är väldigt snäll av sig och otroligt söt. Han har mkt pannlugg och manen ligger på båda sidorna vilket jag tycker är jättegulligt på honom :)





Quantums Qula, kallad Qulan
sto f. 2006
e. Quantum - Corrado I - Lord

Vi köpte Qulan i november 2009, hon var då tre år och hade varit i Sverige i ca en vecka. Hon är uppfödd i Tyskland och hade bara gått på lösdrift där.  Jag hade vid den här tiden en till 3-åring så vi letade lite lätt efter en till då vi tänkte att vi lika gärna kunde ha två att åka iväg och tävla med sen året efter.

Det var egentligen rena slumpen att vi köpte henne. Ebba, min syster, åkte taxi hem från skolan och taxichaffuören föder upp lite hästar så mamma nämnde för honom att vi sökte en till unghäst. Han sa då att en kompis till honom hade importerat "Qulan" några dagar tidigare, så mamma och jag åkte ner till Skåne med vår B-kortslastbil och köpte henne. Vi hade aldrig sett henne löshoppa utan vi tog henne som hon var då hennes mamma lämnat två godkända hingstar. Det var det enda vi hade att gå på;)  Det tog dessutom ca 2 timmar innan hon blev buren in i lastbilen.

Vintern 2009/2010 var ingen höjdare då det var ca 1 meter snö från december-mars och Qulan vägrade ju bli lastad. Detta gjorde att jag bara satt på henne och travade som mest lite i snön några ggr innan vi fick ta tag i inridningen ordentligt sen under våren -10.

Hon har alltid varit snäll att hoppa upp på men i övrigt ville hon göra ALLT tvärtom, haha! Skulle jag svänga höger gick hon vänster och ett tag ryggade hon bara. Kan säga att jag var väldigt trött på henne ett tag. Jag var även med på några Clear Round-hoppningar på en ridbana som ligger alldeles där vi bor. Trots att hon varit på den banan tusen ggr tidigare tog det ca 15 minuter innan vi kom runt 40 cm;) Detta var alltså förra våren/sommaren.

Efter hand började det gå bättre och vi åkte lite på vinst och förlust till en Clear Round-hoppning i närheten (i mitten av augusti) och det var där det släppte, för då var hon nolla i 70 cm! vilken glädje!;D Så i slutet av augusti gjorde hon sin första tävlingsstart och gjorde totalt 8 starter, varav 7 felfria år 2010. 

I år har hon varit felfri i nästan alla starter och debuterat 1,30 felfritt:) Hon har deltagit både i Scandinavian Open i Falsterbo och Swede Horse öppna championat på Flyinge.

Qulan är en liten "flöppad" häst som alltid är glad. Hon kommer i fullt ös när man ropar på henne i hagen och hon är väldigt självsäker av sig och anser att det hon gör är det bästa. Hon är däremot inte dryg på något sätt utan väldigt vänlig av sig.





Nûmenor, kallad Nasse
val f. 2007
e. Numero Uno - Cashandcarry - Lord Calando

Nasse har varit i vår ägo sedan augusti 2011.  När vi var i Falsterbo råkade vi få med oss en extra häst hem, nämligen Nasse. Han fick följa med hem på prov som en tilltänkt häst till Agnes då jag  hade tillräckligt många hästar vid det tillfället. När han kom hem till oss var han inte inhoppad och inte särskilt mkt riden över huvud taget. Efter en månad beslutade vi att köpa honom till mig då jag fattat stort tycke för honom.

Nasse har väldigt hög ridbarhet och ett stort hopp i sig och har tävlat 90 cm felfritt. Han är en liten spjuver och ibland tror han att han är hingst. Man måste tex leda honom med kedjegrimskaft och ibland känner man sig rätt liten när han är mer i luften än på marken när han ska ledas in från hagen. Att bli riden tycker han är väldigt roligt och han är otroligt trygg i sig själv.





Några hästar jag (Julia) rider åt andra och som blivit nämnda här på bloggen är:

Money Penny, kallad Penny
sto f. 2006
e. Cardento - Bonaparte

Penny stod hemma hos oss i en månads tid för träning. Nu är hon åter hemma hos sin uppfödare och ägare och tanken är att hon ska komma ut på tävlingsbanorna så småningom. Jag ska hoppa henne regelbundet medan tjejen som äger henne rider henne till vardags.

Charlie
val f. 2005
e. Akribori - Ganesco

Charlie hoppar jag ibland åt Helena som äger honom. Hon rider och tävlar honom i dressyr. Det går att räkna på en hand hur många gånger han är hoppad men han tycker det är väldigt roligt.

Canterbury, kallad Kenny
hingst f. 2003
e. Cardenio - Brandenburger - Kolibri

Kenny har jag tävlat tom 1,25 med plac. Han står inte hemma hos oss så det är inte jag som rider honom till vardags.

/J











sara
01 November, 2011 - 21:18 / BLOGG: http://ussing.blogg.se/

Så fina allihop!



Tar ni in hästar för utbildning/träning?

sara
02 November, 2011 - 21:18 / BLOGG: http://ussing.blogg.se/

sv. Vad kul! Tack snälla ska bli jättekul =) Vad tar ni per vecka/mån?

sara
02 November, 2011 - 21:18 / BLOGG: http://ussing.blogg.se/

sv. Låter kanon, ni skulle möjligtvis inte vilja ha en grå pärna hos er i februari? ;) (Jag ska ut och resa)

Anonym
02 November, 2011 - 21:18

Är qulan lätt lastad nu ? Hur fick ni bort problemet? :)


Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
Ladda ner en egen design gratis | Bonusar inom casino, poker och bingo