» Bettbyte

Ända sedan jag red in Qulan så har hon varit rätt tjaffsig i munnen. Det är sådan hon är och bara att acceptera. Hon kör sitt race och har alltid gjort det.

Förra våren kollade vi hennes mun och drog då ut en vargtand men det blev varken bättre eller sämre. Under hela förra året red jag henne på ett vanligt tvådelat bett. Man får inte rida 5-åriga hästar på något annat varken i Falsterbo eller Flyinge och då tyckte jag inte det fanns någon anledning att testa något annat vid de andra tävlingarna heller eftersom hon gick så pass bra.

Nu när hon blivit så pass stor som 6 år har jag testat lite olika bett och tävlat henne på ett med parerstänger och kopparullar på och nu senast testade jag ett gags. Hon har blivit lite mer på hugget och när jag då tar tag i henne slänger/viftar hon med huvudet och lyssnar inte särskilt bra. I Eksjö när jag hade ett nerslag och nu senast i Nykyrka har jag kännt att nedslagen berott på munnen eller hur man nu ska uttrycka det. Då jag antingen har svårt att bli klar på hinder och då fastnar i handen eller för att slippa "konflikt" rider ur framåtlägen vilket gör att sprången blir plattare.

Så nog tal om det! ;) har sedan i söndags ridit på ett hemmagjort kombinationsbett och tänkte testa det på tävlingarna imorgon. Blir spännande att se hur det går. Det har iaf kännts bra än så länge så hoppas det känns lika bra imorgon :)

Såhär ser det ut.



Anonym
17 Maj, 2012 - 20:29

Oj! Det var stor skillnad från att ha ridit på ett vanligt tvådelat... Ett långt hack + tränsbett. Sådanahär bett rids väldigt heta och starka hästar på.

Jenny
17 Maj, 2012 - 20:29 / BLOGG: http://www.ljungbyridcenter.se

Spännande! Ni får ta patent!


Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
Ladda ner en egen design gratis | Bonusar inom casino, poker och bingo