» Norrköping Horse Show

Den 17-20 respektive 24-27 maj är det tävlingar i Åby, Norrköping. Jättekul att det hålls så stora och fina tävlingar i närheten av där vi bor. Nu har de dessutom lagt in fibersand på deras bana vilket gör det hela ännu lite bättre och lyxigare. Har faktiskt inte tävlat där de två senaste åren men ska dit båda helgerna detta år. Tidigare har man varit tvungen att binda sig till antingen lilla eller stora rundan men nu kan man mixa som man vill och det tycker jag är det bästa.

En lite fundering jag har och som stör mig lite är en punkt i deras propositioner för båda helgerna. Det står nämligen skrivet såhär:

Första helgen:
Unghästklasserna är öppna för ryttare som startar annan häst i avd A i Nationell klass.

Andra helgen:
Unghästklasserna är öppna för ryttare som anmält annan häst till avd A i Nationell klass alt. Elit klass.

Just nu rider jag många fina hästar, anser jag själv iaf! ;)
Nasse (5 år e. Numero Uno-Cashandcarry), Merchan (6 år e. Cassini II-Quantum), Qulan (6 år e. Quantum-Corrado I), Money Penny (6 år e. Cardento-Bonaparte) och Gappa (7 år e. Edminton Z-Libanon). Problemet blir alltså att jag har "för unga" hästar. Att ha tre stycken 6-åringar som samtliga startat 1,30 tycker jag personligen inte är så dåligt, Nasse 5 år har gått flera felfria 1,10-rundor och Gappa, endast 7 år, men inte mkt tävlingserfarenhet har precis debuterat 1,20.

Så frågan är VEM ska gå avd A bara för att jag ska få rida avd B?!

Nu har jag alltså anmält så Merchan får hoppa in som "avdelning A-häst" första helgen bara för att Penny och Qulan ska kunna gå unghästklasserna. Och andra helgen är Penny och Qulan anmälda till 6-årsrundan och då har jag fått tillåtelse av Agnes att låna tillbaka Wille i en 1,30-klass.. Allt detta bara för att få rida avd B!

Tycker inte ni att det är lite onödigt med en sådan "regel"?






Elin
05 Maj, 2012 - 22:05 / BLOGG: http://ljungeln.blogg.se/

Vad är anledningen till att de gör så, jättetryck på antaletstarter eller brukar det var så på de större tävlingarna? :)

Jennifer
06 Maj, 2012 - 22:05

Hej! Super bra blogg! Tänkte fråga, tävlar du inte den där hingsten längre?

Fia
08 Maj, 2012 - 22:05

Mkt tråkigt med en sådan "regel". Hade gärna åkt dit och tävlat. Men får inte då jag har ett 5-årigt sto som inte haft föl (bara väldigt sent inriden). Var där för ngr helger sedan och det var mkt trevligt med det nya underlaget!

jessica
10 Maj, 2012 - 22:05 / BLOGG: http://jessicaasling.blogg.se/

jo de är jättetöntigt! tycker också att de är lite jobbigt att man bara får starta en klass per dag.. nu ska jag ändå tävla alla dagar så min häst ska bara gå en klass per dag ändå. men om man tex är där och tävlar 2 eller 3 dagar kanske man vill starta två klasser en av dagarna. men de är väl för att de inte ska bli för många starter, men ändå. :)



men ska bli riktigt kul att tävla där, är första gången för mig och ser verkligen fram emot det, och härligt med fiber! :)


Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
Ladda ner en egen design gratis | Bonusar inom casino, poker och bingo