» Puh!

 
Vet ni vad?
Jag har gjort något stort söndag och måndag.. Jag har nämligen varit ute och sprungit- det ni!
så jag ber om ursäkt ifall någon Mjölbybo eller kanske rentav Östgötabo har upplevt jordskalv under dessa dagar. Det är bara vara lugna, det är ingen tsunamin eller liknanade på gång utan det är bara jag, elefanten, som varit ute och försökt skaffa bättre kondition.
 
Att springa, eller snarare vara ute och jogga, är jag ingen fantast utav. Jag skulle kunna dela in hela processen i tre steg som gör att jag hellre avstår.
 
Steg 1:
Övertalningsfrasen. Ska jag springa eller inte? Springa, inte springa, springa, INTE SPRINGA. Jag brukar anse att jag inte hinner då jag hellre gör något annat under tiden, exempelvis rider, fixar i stallet, eller så ska jag iväg och jobba eller liknande. Anledningarna är många.. Jag vet dessutom hur jobbigt det kommer bli.
 
Steg 2:
Om jag nu övervägt fram och tillbaka i en kvart (vilket innebär att ett halvt springpass redan varit över om jag bestämt mig lite tidigare) och kommit fram till att en joggingrunda ska bli av.. Ja då är det ännu jobbigare under själva springpasset när det känns som jag ska dö typ. I början känner jag mig som värsta maratonlöparen och undrar varför jag inte springer oftare men efter ett tag.. ja då! Dessutom får jag nästan alltid håll..
 
Steg 3:
Efter själva joggingrundan kommer jag till insikt med att detta bör inte vara sista gången jag utför denna typ av träning. Ja det är nästan det värsta av allt.. ;)
 
Men för att lätta upp stämningen lite kan jag lägga till ett fjärde steg för att öka motivationen liiite till.
 
Steg 4:
Wow, jag klarade det! Gud vad duktig jag är! Detta är jättebra träning och jag kommer absolut ha nytta av det i ridningen, jag mår bra av det både nu och längre fram av att ha bättre kondition. 
Ja, jag får ösa beröm och pepptalka till mig själv för att upprepa denna typ av träning vid fler tillfällen!
 
Såå! Ja jag har bestämt mig för att införa en joggingrunda några dagar/vecka. Varannan dag känns rätt lagom! Jag ska dessutom inte springa för långa rundor nu i början för då vet jag att det inte blir av. Sprang nämligen för långt i söndags så kortade ner det lite igår. Och fattar ni vilken hemsk träningsvärk jag har?!
Förra veckan red jag åtta hästar en dag och då känner jag minsann ingenting men av detta.. Det är väl helt andra muskler som används som jag inte visste att jag har.
 
Håll tummarna för mig och önska mig lycka till! :D
  


Anonym
06 November, 2012 - 21:42

Lycka till :D

Fi
07 November, 2012 - 21:42

Lycka till! Det är alltid ett helvete i början! Men håll ut så kommer att det blir lika lätt som att vara ute och gå!

Mikaela
07 November, 2012 - 21:42 / BLOGG: http://tavlingsryttaren.se

Hahaha oj braa, då får vi se till att köra en runda när du kommer hit då! ;D


Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
Ladda ner en egen design gratis | Bonusar inom casino, poker och bingo