» Pablo Picasso B

Pablo Picasso B
val f 1995
e. Pablo - Okänd
 

Picasso är min allra första storhäst som vi köpte sommaren 2005 på ett försäljningsstall, jag var då 14 år. Vi var där för att provrida ponnyer men så stod Picasso där i en box med tre skor och var jättemager. Jag var fast bestämd att jag inte ville ha någon storhäst men mamma övertalade mig att provrida honom då hon tyckte att vi kanske kunde köpa en storhäst jag kunde lära mig tävla på, upp tom 120. Jag for runt där på ridbanan i 290km/h , Picasso med huvudet rakt upp i luften och hoppade hinder upp till och med 135. Då blev jag riktigt imponerad över att ha hoppat så högt då jag tidigare tävlat tom 120 på C-ponny.

 

Picasso är världens mysigaste häst så mamma föll för honom direkt när han lade huvudet på sned och tittade på henne med sina vackra ögon. Eftersom även jag fattat tycke för honom efter provridningen så det var ingen tvekan om vi skulle köpa honom. Han hade tävlat upp till 130 i Italien men det visste vi inte då. Vi har nämligen luskat reda på dessa i efterhand och det var inga strålande resultat. Antingen var han nolla eller utesluten (för det mesta utesluten) så det var nog därför han var så billig när vi köpte honom.

 

På vår första tävling sommaren 2005 startade vi 90cm och 1m. I 1m blev han istadig vid utgången så vi fick ett stopp. Vi blev lite oroliga att han skulle vara en sådan häst som stod vid utgången och tjurade eftersom vi hade hittat de blandade resultaten med mycket uteslutningar. Jag kan säga att jag i början (första året) vid vissa tillfällen hade lite problem vid just utgångarna och fick stopp pågrund av det och någon gång stod han på bakbenen och ville ut från banan.

 

Vi debuterade, ca två månader efter att vi köpt honom, 120 där vi var felfria och tog silver på junior-DM, lyckan var total!!! ;)
Kort därefter fick Picasso en spark i hagen och var tvungen att vila i drygt 8 månader och vi var osäkra på om han skulle bli bra. I maj 2006 var vi ute på tävlingsbanan och debuterade sedan 130 och därefter 140 och i december 2006 startade vi junior-SM på Flyinge, jag 15 år.



Jag tävlade Picasso mellan 2005 till mitten av 2009. 2009 deltog vi i Morgondagens Vinnare på Skandinavium och var placerade på utomhus-SM och året innan hade vi varit felfria i 145. Sommaren 2009 tog Agnes över honom successivt och efter SM var han hennes.

 

Agnes hade då försökt rida honom vid flera tillfällen men Picasso fullkomligt skenade runt med henne hemma på banan och var heeelt galen. I början stannade han lite även med Agnes vid den vardagliga hoppningen och vi var tveksamma till ifall Picasso skulle ”godkänna” någon annan ryttare än mig. Ted Nätterqvist som jag tränade för hade vid flera tillfällen sagt att han ”valt sin ryttare”. Men Picasso accepterade Agnes lika mycket som mig och de fick rätt snart placeringar i 120 och debuterade 130. Men i maj 2010 blev han skadad och blev inte frisk förrän maj 2011 och i början på juni debuterade de 140. 

 

Under 2012 tävlade Agnes Picasso tom 145, som de debuterade i Älmhult för nästan exakt ett år sedan. De deltog vid utomhus-SM på Henriksdal där de var placerade i första kvalet.

 

Picasso är den enda hästen i vårt stall som inte är till salu eller aldrig någonsin varit till salu. Han har givit mig och Agnes mycket självförtroende på högre hinder. Utomstående kan nog tycka att han ser rätt svår ut men han är otroligt trygg att hoppa och vi har honom att tacka för väldigt mycket!

 

 Såhär gör han när han tigger godis- lägger huvudet på sned och visar tänderna ;)
 
Agnes och Picasso
 
Jag och Picasso
 
Agnes och Picasso
 
Jag och Picasso (riktigt dålig skärpa från gamla kameran)



Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
Ladda ner en egen design gratis | Bonusar inom casino, poker och bingo