» Hej

I helgen var det dags för årets första tävling, regionalt och nationellt hos Mjölby Ridklubb.
Det var oerhört tungt att bege sig iväg för att tävla utan min älskade och saknade lillasyster.
Vi har gjort allt tillsammans både före, efter och på själva tävlingsdagen. Det har coachats på framridning, framhoppning, analyserats resultat, putsats utrustning, tvättats hästar, vi har gjort allt ihop. Har inte den ena eller andra varit med på tävlingsdagen har det varit telefonkontakt fram och tillbaka konstant.
 
Jag vet att vi i början när vi bedrev denna blogg fick en fråga, "Är ni verkligen så bra kompisar och nära varandra som det framstår på bloggen?"
Svaret är JA! Vi var aldrig osams, vi red jämt tillsammans hemma till vardags och vi har gjort allt tillsammans, såväl vad gäller hästarna som utanför "hästeriet".
Det är så tomt utan Dig och jag saknar Dig så oerhört mycket, älskade Agnes! <3
 
Med tanke på omständigheterna är jag nöjd med helgens resultat.
Alla hästarna är igång men inte alls tränade i hoppning på det sätt jag skulle önska så då är det ju omöjligt att begära prestationer på topp.
Helgen har innehållit allt - klantig ridning, lite bättre ridning, en vinst, en gipsad hand sedan 5 veckor tillbaka och 5 hästar som tävlat och skött sig bra.
 
Merchan hoppade 1,20 i lördags och var felfri och placerad. Igår gick hon en 1,30 på ett väldigt fint sätt, ett nedslag på hinder nummer 2 som jag helt tar på mig själv. Jag upplevde att hon tittade till lite på grinden några galoppsprång innan hindret så jag red på lite väl hårt så vi kom för nära och rev. I övrigt har hon hoppat strålande och jag är otroligt glad att hon så tidigt på säsongen går in i en 1,30 och hoppar det på ett så övertygande sätt.
 
Qulan gick bara en 1,20 igår. Jag har endast hoppat henne en gång före tävlingen, (sedan november) och det på ett enda hinder på medellinjen. Tyvärr red jag som en kratta mot ett hinder då jag skulle svänga innanför dit så vi kom rakt på hinderstödet istället för på hindret. Så det var bara svänga runt och ta det igen. 4 fel på hinder plus tre tidsfel. Hon hoppade väldigt fina språng hela banan så det känns bra inför säsongen.
 
Nasse har inte tävlat sedan Breeders på Flyinge i oktober och vi kändes väldigt ringrostiga tillsammans och resultaten blev därefter. Tyvärr.. Jag red dåligt och allt blev typ.. pannkaka, haha.
Han är en väldigt fin och lovande häst och det är synd att det ska behöva bli så pass dåliga resultat pga att vi inte tränat så som han skulle ha behövt. Han är i bra kondition och vi har varit mycket i ridhus och han och Merchan har hoppat betydligt mer än Qulan, då jag satte igång dem tidigare efter vintervilan. Då han fortfarande inte har den rutinen skulle jag ha behövt vara iväg och banhoppningstränat innan tävlingen och inte bara hoppat på hinder bestående av två bommar.
 
Picasso och jag startade en 1,20-klass igår och vann den. Helt fantastiskt och jag hade svårt att hålla tillbaka tårarna. Agnes var med oss i form av ett foto i ridbyxfickan och jag är helt säker på att hon såg oss och höll tummarna när vi hoppade runt inne på banan.
Picasso och jag har inte hoppat en enda språng tillsammans sedan september 2009. Efter detta är det endast Agnes som hoppat honom och han kändes pigg och alert, han är ju trots allt 18 år nu gammelgubben.
 
Cappuccino gick 1m och 1,10 i lördags med 0+4 fel respektive 4 fel. Han hoppar otroligt lätt över hindrena och detta var vår första tävling tillsammans så jag är nöjd med de resultaten. Han är till salu ifall någon letar häst.
 
 
Om en vecka ska jag bli av med mitt tjusiga gips. Tack Qulan som fixade till detta när hon hade lite väl kul på fältet.
 
 


Anonym
18 Februari, 2013 - 19:20

Roligt att läsa, du är så duktig Julia!!

Emma
19 Februari, 2013 - 19:20

Starkt av dig att gå vidare och ge sig ut på tävling igen när jag förstår hur mycket ditt hjärta gråter! Ibland är det enda man kan göra att gå vidare! Stor styrkekram!

Fia
19 Februari, 2013 - 19:20

Start gjort av dig. Bra jobbat och kul att det ändå stundtals kändes bra.

Jenny
20 Februari, 2013 - 19:20

Du gjorde en strålande insats i helgen under de förutsättningarna. Finns ingen som hade gjort det bättre! Imponerade är vi iaf! ❤

Sofie
22 Februari, 2013 - 19:20 / BLOGG: http://sofiebergling.blogg.se

Åh, förstår att det måste ha varit tungt. Starkt jobbat och grattis till segern!


Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
Ladda ner en egen design gratis | Bonusar inom casino, poker och bingo