» Hemma

Igår kväll kom vi hem från Falsterbo. Tävlade under lördag och söndag men passade på att ha lite semester när vi ändå var där nere.
 
Qulan har skött sig som en stjärna där nere och jag är väldigt nöjd med vår prestation. För det första att ha kvalat dit och sedan att vi  gjort två bra rundor.
 
I lördags gick kval 1, en 1,35-hoppning bed A där vi var felfria. Det var totalt 17 felfria. Det är de 12 bästa totalt efter kval 1 och 2 som går till final som rids mot de internationella ryttarna och deras 7-åringar nu på söndag den 14/7.
 
Kval 2 red vi på söndagseftermiddagen, en 1,40 bed A:0. Jag och Qulan var felfria fram till allra sista hindret där vi rev babkommen på den oxern.. Det var en båge på 8 steg fram till sista hindret och jag tyckte vi låg bra men Qulan råkade gå ner aningens tidigt på bakbommen. Med 0+4fel slutade vi på en total 16:e plats. 
 
Eftersom kval 2 var en A:0a avgjorde tiden i kval 2 vilken/vilka av de ryttare som slutade på totalt lika antal fel som skulle gå till final. Eftersom det var 17 felfria i kval 1 tänkte jag att en dubbelnolla i kval 1 och 2 skulle räcka till final (vilket det gjorde) och tänkte inte på tiden i andra kvalet. Hade jag däremot rivit i början eller mitten av banan hade jag spättat på lite och hoppats på en bra tid då jag anade att man skulle gå till final på totalt 4 fel också. Då hade jag kännt att jag inte hade något att förlora utan hoppats på att sluta på 4 fel och inte få med mig någon mer bom i farten.
Nu var det total 7 dubbelnollor och 2 ekipage som slutade på 1 fel. Detta innebär att de tre sista platserna gick till 4-felare. Om jag nu prompt skulle envisas med att riva så var vi inte ens 1,5 sekund ifrån final..
 
Jag är såklart oerhört nöjd med min och Qulans prestation samtidigt som jag är besviken när det är så himla nära. Det känns som att vi snubblat på mållinjen i dubbel bemärkelse. Jag kommer säkert gräma mig ett tag och när jag ska kolla filmen igen kommer jag såklart försöka hitta en orsak till varför vi rev och tänka "Om jag hade gjort si, om jag hade gjort så", om om ändå fanns ;)
 
 
Fina Qulan på A-hindret i ena kombinationen i kval 2


Helena
11 Juli, 2013 - 08:36

Stort grattis till en jättefin prestation!

Lotta
12 Juli, 2013 - 08:36

But you have all the time in the world...!!

Melina
13 Juli, 2013 - 08:36

Grattis till fina resultat :)


Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
Ladda ner en egen design gratis | Bonusar inom casino, poker och bingo