» Summering

Tänkte försöka summera helgens resultat. Är svårt att göra det lite kort sådär men här kommer en resumé iaf.
 
Fredag, 130cm 
 
Hade ett nedslag på alla tre hästarna i grundomgången.
Qulan var  väldigt pigg, mkt piggare än vanligt. Då det var korta avstånd på alla linjerna så det blev att jag red med handbromsen i hela banan.. Jag rev därför en oxer som vi kom alldeles för nära på.
Med Rossini rev jag en vattenmatta ur sväng. Fick honom lite för stampig genom svängen så han blev lite tom.
Merchan hoppade egentligen helt strålande! Kom för nära på en oxer så fick bara höjd men ingen längd i språnget.
 
Lördag, 140cm A:0
 
Qulan var mkt lugnare och jag red bättre så vi satte en nolla. Rossini hoppade väldigt fint och var felfri även han. Merchan rev jag hinder nr 8 och 9A. Kom ut för mkt på en båge så fick rida på för mkt till nr 8 som vi rev och nästa rivning blev ett följdfel på första.
 
Qulan blev 6:a och Rossini 8:a :D
 
Söndag, 140cm WR
 
Qulan hoppade ännu bättre än under lördag och var felfri. Rossini hade tyvärr två nedslag, ut ur trekombinationen då jag borde rätat upp mig mer och bakbommen på en oxer. Merchan var även hon felfri i grunden, hon hoppade så himla fint! Det var endast 32 startande i klassen så det var lite stressigt mellan hästarna men det löste sig bra ändå med ca 14 starter mellan varje.
 
I omhoppningen var Qulan först ut. Jag rev ettan och sedan näst sista hindret. Det kändes som att hon inte var tillräckligt igång på ettan sedan red jag riktigt dåligt på näst sista hindret. Om jag nu ska skylla på något så hade startat Merchan näst sist i grundomgången, sedan skulle jag byta över sadeln till Qulan, gå igenom omhoppningen och rida och hoppa fram Qulan då omhoppningen startade 10 minuter senare och jag och Qulan gick ut som andra start.
Jag hade sedan en start emellan och då var det Merchans tur. Självklart väntade alla på mig och jag fick såklart den tiden jag behövde. Jag red tyvärr jättedåligt på en kombination ur sväng så Merchan hade ingen chans i världen att hoppa A-hindret utan sprang på sidan, sedan rev jag ett räcke mot slutet. Detta resulterade i att Qulan blev första och Merchan andra utanför placering.
 
Jag är så oerhört nöjd med hur hästarna har hoppat i helgen! 4 felfria rundor av 6 möjliga i 140 är inte så pjåkigt. Känns väldigt roligt att Qulan kan gå in och göra två felfria 140 och att Merchan som endast gjort två starter i 140 innan denna helg går in och hoppar 140 på ett så övertygande sätt. Rossini har väldigt stora språng i sig och det var väldigt kul att sätta en nolla även med honom :) 
 
Världens finaste hästar!
 
Qulan 140cm Falsterbo
 
Merchan 130cm Lidköping
 
Rossini och hans ägarinna Linda



Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
Ladda ner en egen design gratis | Bonusar inom casino, poker och bingo