» Svar

Jag skulle vilja veta mer om hur ni tränar, alltså har din mamma tävlat själv också osv? :) Tänker att du är ju ändå på 140-nivå, aldrig någon spetsträning för någon? :)

 

Ja min mamma tävlade lite när hon var yngre. Hon var däremot aldrig någon riktig tävlingsmänniska och tävlade inga större klasser, hon kanske startade någon 1,20-hoppning men red mest tom 1,10. Tävlingsinstinkten hos mig kommer nog från pappa ;) 

 

Mamma har alltid stöttat mig och Agnes i vårt satsande och när vi var yngre (9-10 år) ville vi nästan mer än hon. Ända sedan jag red B-ponny har jag varit en tävlingsmänniska och det har mamma insett, så då har även hon blivit mer sådan. Mamma har alltid varit öppen för att byta ponnyer/hästar och jag har därför utvecklats mkt på grund av det, då jag suttit på många olika hästar. Kommer ihåg när jag hade ett gäng B-ponnyer och min dåvarande tränare sa, "Lena, vad taskig du är som köper så olika hästar åt Julia", haha är faktiskt tacksam för det idag. 

 

När jag var 14 år tränade jag för Ted Nätterqvist för första gången. Jag hade med mig Picasso, han var helt galen och sprang runt i 290km/h med huvudet uppe bland stjärnorna. Kan tänka mig hur det såg ut.. Ted var väldigt positiv till oss som ekipage och när jag var 15 år tyckte han att jag skulle satsa på junior-SM. Är han galen tänkte jag och mamma.. Men vi kvalade faktiskt till SM det året, 2006. Jag har tränat rätt mkt för Ted och han har alltid varit väldigt stöttande och jag har trivts bra med honom som tränare. Nu de senaste åren har jag däremot bara tränat för mamma.

 

Qulan har jag tränat för Ted 2 gånger, våren 2011. I övrigt har jag inte tränat henne för någon annan än mamma och då har jag ridit in, hoppat in, ja gjort allt jobb med henne från början och nu går hon ändå 1,40-hoppning. 

 

Ibland skulle jag vilja "spetsträna" för någon men jag tycker det är svårt att veta för vem då jag inte riktigt vet vad jag söker. Jag vill att en tränare ska vara intresserad av hur det går för mig när jag tävlar och verkligen går in för mig och min häst som ekipage och att man känner att han/hon är engagerad.  

 

Min mamma uppfyller alla krav ;) Hon ser hästarna gå in och ut från hagen, hur de står i stallgången, ja ni fattar. Hon är dessutom med på varenda tävling och känner både mig och hästarna utan och innan. 

 

 Mamma coachar mig och Merchan i Eksjö, augusti 2012

 

 

 



Gaia
26 Juli, 2013 - 08:52 / BLOGG: http://www.iconadeironchi.com

great horse ;)
http://www.iconadeironchi.com


Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
Ladda ner en egen design gratis | Bonusar inom casino, poker och bingo