» Frågor och svar

varför ska just nasse säljas?

Jag behöver sälja någon av mina hästar och då jag känner att Nasse är den som hamnar mest i kläm så är det just han som är till salu. Merchan och Qulan går samma tävlingar och klasser och så ska Dojan ut på sina lokala och Nasse ska egentligen ut på 120-130-klasser. Nasse skulle också behöva åka ut på meeting men jag har inte råd att ha tre hästar (Merchan, Qulan och Nasse) att åka iväg med och stalla upp. Eftersom Qulan och Merchan är uppe i 140 så blir det dom och Rossini som blir prio ett vilket jag tycker är synd, därför känner jag att jag måste sälja honom.

 

får du din verksamhet att gå runt eller jobbar du extra med något annat?

Jag håller rätt mycket träningar och rider andras hästar varje vecka. Sedan jobbar jag en del extra också.

 

 vad har du för mål med dina hästar under året och vilka har du tänkt sälja senare?

Jag har redan uppnått mina delmål med Qulan och Merchan, att de ska gå upp tom 140 på ett bra sätt. Att Qulan dessutom är kvalad till 7-årschampionatet på Falsterbo och Flyinge är såklart extra roligt och har varit årets stora mål. Med Merchan skulle jag vilja rida fler 140 och kanske kvala till Flyinge? Sedan strävar jag efter att ha en så hög lägstanivå som möjligt och hoppas att året fortsätter lika bra som det börjat med hästarna. Med Dojan är förhoppningen att hon ska ut och tävla lite 1m-klasser men jag har inte planerat något championat med henne. Nasse ska förhoppningsvis säljas men blir han kvar vill jag ut och tävla honom och så får jag sätta upp mål allteftersom. Rossinis mål sätter jag upp tillsammans med Linda, hans ägare.

 

Är det falsterbokval på gång med nån av hästarna? :)

Fick en liknande fråga för ett tag sedan men har inte velat svara på den.. ;) Merchan löste jag inget papper till, utan bara till Qulan.

 

Hur gör ni med hästar och så som Agnes red?

Vi letade häst till Agnes i höstas men hittade ingen som passade helt hundra. Därför är det bara Picasso som är kvar av hennes hästar. Jag har tävlat Picasso några tävlingar men just nu är han inte fräsch :(

 

Hur stor är eran gård? Sköter du den själv?

Den är på ca 3 hektar. Nej, tillsammans med mamma och pappa eftersom jag fortfarande bor hemma.

 

Hur ser en vanlig vardag ut för dig? Bor du på gården?

Jag går upp vid ca kl 6.00 sedan släpps hästarna ut då de äter frukosten ute. Sedan mockas det och rids, vi har fem egna hästar. Det är andra hästar som kommer hit i perioder, så då är det fler att rida.

Ja jag bor hemma.

 

Vem tränar du för? Hur ofta?

Jag tränar för min mamma och hon är ingen utbildad tränare. Vi försöker alltid att slå våra kloka huvuden ihop och hitta en lösning eller ett träningssätt som passar varje häst..

 

Jag tycker det du skriver om är intressant, filmer är alltid kul. Kanskr kunde vara lite mer om hur du arbetar hästarna på vardagen. Tycker du hör ett bra jobb! Mycket uppdatering är självklart jätteroligt ;)

Ska försöka slänga in lite fler vardagsinlägg :)

 

Tycker om å läsa din blogg!! Men när man ser filmer å så värkar dina hästar rätt heta å studdsiga, tycker du om hästar me lite motor? Du rider dom ju väldigt bra !! Lycka till med allt!

Ja jag föredrar hästar med lite mer motor. Egentligen behöver inte hästen vara jättepigg eller het, bara den är känslig och alert. Tack så mkt! :)

 

 

vad krävs det för att kvala till falsterbo med en 7åring? :)

Man är kvalad när hästen har gjort 2 felfria rundor i lägst en 1.35 -hoppning och en 1.40-hoppning grundhoppning bed A, A:O, A:1a. Vid hoppning i två faser skall båda faserna vara felfria. Kvalpappret måste lämnas in före start. Du har sex försök på dig.

Man skickar efter ett sådant kvalpapper och väljer själv när man vill lämna in det, sista kvaldagen var i söndags.

 

Hur lägger du upp din träning med varje häst?

Jag försöker variera vardagsträningen på alla hästar, alltifrån skritt i skogen eller på asfalt, galoppträning på gräsfälten eller i skogen och så självklart markarbete på ridbanan. Jag tycker det är viktigt att de får ridas på olika typer av underlag. Rider jag exempelvis på banan vill jag att hästen ska få skritta fram och/eller av på asfaltsvägen eller grusvägen. Jag tror hästarna tycker det är roligare med varierad ridning och ridning på olika typer av underlag är bra för deras hållbarhet.

 

Hur förbereder du dig inför en tävling?

Lite svårtolkad fråga men skriver ett svar nedan så får du omformulera den om du vill veta något mer :)

Jag gör inget speciellt direkt. Ibland kan jag kolla något klipp på youtube från en bra runda på just den hästen jag ska tävla för att få in en bra känsla ;) Annars så ser själva träningen för hästen inte ut på något speciellt sätt. Jag vill inte ändra på för mkt inför exempelvis en viktig tävling. Tävlar hästen intensivt några veckor hoppar jag inget hemma utan rider bara lite lättare. Så uppläggen inför tävling kan därför se lite annorlunda ut men jag har inget speciellt sätt att förbereda mig och hästen på.

 

Stegar du alla banor oavsett nivå?

Ja jag stegar alla linjer oavsett höjd. Sist jag var och tävlade med Dojan gick jag inte banan, men då kunde jag se rätt många ekipage och eftersom det bara var en linje (på sex språng) så var det inga problem. I en högre klass skulle jag däremot inte strunta i att gå banan utan då vill jag veta exakt hur många meter det är mellan hindrena och inte bara antalet galoppsprång.

 

Vad använder du du för bett på dina hästar?

Merchan går på ett rakt Nathe-bett. De andra rids på vanligt tvådelat bett. Qulan har jag testat lite olika bett på vid hoppningen men just nu är det tvådelat som gäller.

 

Skulle också vilja se hur de ser ut på din gård, gärna i en film! :) du är fantastiskt duktiga Julia!! :)

Har en gammal film där jag går rundvandring här hemma. Ska försöka gräva fram den ur arkivet. Tack så jättemkt! :)Elin
19 Juni, 2013 - 20:01

Jag skulle vilja veta mer om hur ni tränar, alltså har din mamma tävlat själv också osv? :) Tänker att du är ju ändå på 140-nivå, aldrig någon spetsträning för någon? :)

Rebecca
25 Juni, 2013 - 20:01

Jag är jättenyfiken på hur upplägget med Dojan har varit? Tycker hon verkar ha utvecklats väldigt väl på kort tid :)


Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
Ladda ner en egen design gratis | Bonusar inom casino, poker och bingo