» Summering

I helgen har det varit tävling från torsdag-söndag. 
 
Merchan gick 1,25 torsdag, 1,30 fredag och 1,40 söndag. I 1,25en rev vi A-hindret i en tvåkombination, räcke-oxer. I 1,30 rev vi A-hindret i en kombination, räcke-oxer igen och sedan ett räcke ur sväng där jag kom upp lite på sniskan så hon rev med bak. 
På söndagen var vi andra start i 1,40 som startade kl 7.00. Jag är så otroligt glad över hennes utveckling och det självförtroende hon fått. Hon hoppade denna 1,40-runda väldigt övertygande men även i denna klass rev jag ett räcke ur sväng och B-hindret i trekombinationen. 
Jag har lite svårt att sätta lagom mkt tryck på henne utan att hon blir för "på" eller att det blir överilat eller studsigt. Ur sväng blir det då lite extra svårt, framförallt när hindret kommer kort ur sväng och står på långsidan. Jag tycker det är tio gånger lättare att vända upp på diagonalen. Får helt enkelt träna på det :)
 
Jag är väldigt nöjd med Merchans insats dessa två helger i Norrköping. 
 
Rossini, ja vad ska man säga? Vi har lyckats bli väldigt sammansvetsade på kort tid vilket är hur kul som helst!
På torsdagen red vi en 1,35 där vi var dubbelnolla och placerade, allt kändes väldigt bra och enkelt! I och med detta kvalade vi till Nationella stora rundans final som gick i 1,45 på lördagen.
Jag och Linda, Rossinis ägare dividerade lite fram och tillbaka om jag skulle rida 1,40 på fredagen eller gå in i finalen. Jag har trots allt bara ridit honom tre gånger på hemmaplan och resten av gångerna på tävling och aldrig ens startat 1,40 på honom.
Vi tog iaf beslutet att gå in i finalens 1,45 och det gick jättebra,fram till sista hindret som var en vattengrav. Vi hade ju inte direkt hunnit träna så mkt på det då vi har lyckats nå bra resultat lite fortare än planerat. Fram till vattnet hade vi tre nedslag, hinder nr 6 en oxer där jag fick tillbaka honom lite mkt på den linjen och fick rida iväg lite på slutet så han rev frambommen med bak. Sedan rev vi insprånget i trekombinationen som bara rullade ner. Tredje nedslaget kom på nr 11 där det var 5 galoppsprång framåt från 10ans oxer. Han hoppade väldigt runt över oxern och jag fick inte fram honom i tid så vi kom väääldigt stort på nr 11.
Jag är så himla glad att jag fått förtroendet att tävla Rossini! :)
 
Qulan var inte med i Norrköping utan jag åkte med henne till Vaggeryd i söndags efter att ha varit iväg med Merchan på morgonen.
Jag skulle egentligen bara rida en 1,35 men beslutade efter 1,35-klassen att anmäla även 1,40.
I 1,35 rev vi A-hindret i treans räcke-oxer kombination. Hon fokuserade mest på oxern och gick ner lite tidigt med bak på A-hindret, i övrigt hoppade hon jättefint och väl. 
I 1,40 rev vi A-hindret i trekombinationen, ett räcke även här. Sedan hoppade hon såå fint övriga delen av banan och var felfri. Det var en lång bana 1-12 med både tre- och tvåkombination. Det var en Winning Round så vi gick till omhoppning då det endast var två felfria.
Trodde Qulan skulle vara lite matt och trött i omhoppningen men hon hoppade väldigt spänstigt även här, rev tyvärr en oxer som jag vände upp rätt snävt på. 
Men vet ni vad? Vi kom 2:a på det!! :D 
Helt sjukt att min lilla Qula kan gå in i tre rundor totalt med kort återhämtningstid emellan och ändå hoppa så spänstigt och fint, omhoppning innehöll ändå sju hinder och åtta språng. 
 
Ser ni ett mönster på mina nedslag?
Jag river A-hindret i kombinationerna med båda mina prinsessor! Har aldrig haft "problem" med det, men nu känner jag att det är något jag absolut behöver hoppa igenom hemma. De hoppar typ en halvmeter över B men "missar" A. Visserligen är det bra att kunna se ett mönster men nu var det nästan lite väl markant. Måste kolla filmerna från helgen ännu mer detaljerat och se vad jag kan göra för att förhindra dessa fel. 
 
Qulan vid en prisutdelning i Älmhult, augusti 2012
 
 


Anna
29 Maj, 2013 - 21:51

Grattis till alla framgångar, så härligt med en så ödmjuk, klok och duktig ryttare, keep up the good work! :)

Melina
30 Maj, 2013 - 21:51

Roligt emd mycket uppdateringar! :)Uppskattas mycket!

Puttrik
31 Maj, 2013 - 21:51

Hej testa att hoppa spets in i kombination hemma, så att dom fokuserar mer på A hindret ;)


Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
Ladda ner en egen design gratis | Bonusar inom casino, poker och bingo