» Gina Tricot Grand Prix

I fredags morse åkte vi ner till Borås med Rossini för att tävla. 
 
Vi inledde helgen riktigt bra med en felfri runda som resulterade i vinst i 145. Ingen dålig start på helgen!!
Detta var min första vinst i svår hoppning och dessutom på en Elit-tävling som i Borås. Inte så illa enligt mig.. ;)
 
Igår, lördag, startade vi en 150 som var kval till Gina Tricot GP:n som gick idag. Jag tycker vi fick till en jättebra runda som gav två nedslag. Det första kom på C-hindret i trekombinationen där jag inte tycker jag kunde gjort så mkt annorlunda faktiskt. Andra nedslaget kom på en vit smaloxer. Det nedslaget grämer jag mig över.. När vi gick banan beslutade jag och Linda att jag skulle rida på 7 galoppsprång till den oxern som kom på båge efter en trippelbarr. Distansen var nämligen sådan att man kunde välja att rida på sex eller sju steg och Rossini är väldigt lätt att sätta tillbaka så vi kom fram till att det var bäst. 
Tyvärr så bestämde vi att Linda skulle kolla på första ekipaget i klassen.. Då detta ekipage red på sex steg och flera meriterade ryttare stod bredvid och sa "Jo men sex blir bättre än sju där" så föll vi för grupptrycket, haha. 
Vi beslutade att jag skulle rida på sex steg istället för sju.
Efter trippelbarren när jag galopperat tre språng insåg jag att vi inte skulle räcka fram så var tvungen att sätta tillbaka och klämma in sju vilket gjorde att vi kom för nära och fick ett onödigt nedslag.
 
Jag säger då det.. Det är bäst att hålla sig till sin egen plan och inte lyssna på vad andra tänker göra. Det är så individuellt från häst till häst och både jag och Linda vet ju vad som passar Rossini bäst. Nu visade det sig att hälften red på sex och hälften på sju språng så det hade varit bäst om vi inte kollat på första ryttaren. Nu vet man ju inte om jag kanske hade rivit ändå ;p
 
Idag red vi en 140 på morgonen med två nedslag. Det första tar jag verkligen på mig då jag fastnade i svängen och fick rida på för mkt sista galoppsprånget så han rev frambommen på den oxern. Sedan rev vi B i trekombinationen då det var 8 (!!!) meter från A-hindret som var en oxer. Vi och några andra trodde avståndet skulle kortas efter att vi gått banan men tydligen inte. Det blev såklart väldigt långt mellan A och B därav nedslaget. Det var endast fyra felfria i denna klass så ett nedslag hade räckt till placering. Men om inte om fanns hade jag och alla andra ryttare vunnit alla klasser ;)
 
En bild från hästmagazinets hemsida :)


Melina
16 Februari, 2014 - 19:42

Srort grattis! Vad duktiga ni är.

Svar: Tack så jättemkt :) :)
Julia Johansson

Louise
16 Februari, 2014 - 19:42

Awesome! Grattis igen!

Svar: Taaack :)
Julia Johansson

Johanna
17 Februari, 2014 - 19:42

Såg din ena runda, kvalet till GP
väldigt fint och rytmiskt! Grattis till segern :) han är fin rossini och ni ser ut att trivas tsm :)

Svar: Tack:)
Julia Johansson


Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
Ladda ner en egen design gratis | Bonusar inom casino, poker och bingo