» Årets första tävling

Idag har årets första tävling gått av stapeln för min del. Mina yngsta stjärnor fick axla manteln i yrande snö och för många minusgrader. 
 
Clara har aldrig tävlat tidigare, inte ens varit iväg på någon Pay & jump men hon skötte sig alldeles strålande. Vi var felfria i 90cm och efteranmälde då till 1m där vi fick ett nedslag. Hon kändes lite mattare i denna klass vilket är förståeligt då det är mkt nya intryck att ta in såhär i början av livet som tävlingshäst.
 
Vi beslutade att åka hem och byta häst till Dojan och anmälde då henne till en 110. Vi har endast 5km till denna tävling så vi kunde lika gärna passa på när vi ändå var i farten ;) 
Detta var alltså Dojans första inomhustävling då hon har endast hoppat bana inomhus vid ett tillfälle tidigare (på P&J:en i måndags då vi hoppade 90cm). Kanske inte helt optimalt att gå direkt in i 110-debuten utan att ha varit inne och hoppat en klass innan :p
 
Men Dojan skötte sig jättebra och hoppade väldigt fint! Vi fick ett "stopp" på ettan då jag inte hade henne förberedd på att vi skulle hoppa, så det var helt mitt fel. Sedan rev vi bakbommen på en oxer som stod väldigt tajt mot väggen så hon ville landa lite för tidigt. 
 
Jag är oerhört glad över att ha två så fina och lovande nyblivna 5-åringar i stallet och det känns väldigt bra inför framtiden :) Det är dessutom två hästar som är otroligt personliga och bra i psyket och som jag tycker är roliga att rida varje dag.
Fina bebishästar!
 
Såhär glada var Clara och jag över en felfri runda i 90cm
 



Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
Ladda ner en egen design gratis | Bonusar inom casino, poker och bingo