» Dojan träning

Dojan fick följa med i fredags och träna för Anna. Jag var rädd för att det skulle bli för tufft för henne att gå två dagar i rad så därför tog jag Merchan andra dagen istället. 
 
Dojan skötte sig helt strålande och Anna blev väldigt förtjust i henne. 
När jag kom in i ridhuset och såg en 5-studs och upphöjda kavaletti kom jag på att jag inte ridit något av detta på henne tidigare. Jag har hoppat många andra typer av serier men inte mer än 3-studs med ett galoppsprång till en oxer, bland annat. 
Vi började med att värma hästarna lite friare runt i ridhuset och red i samtliga gångarter innan vi började kräva något av hästarna, bara så att de kom igång. Därefter red vi över en kavaletti med tre bommar med ganska kort avstånd emellan för att bara några meter senare trava över nästa kavaletti med upphöjda bommar och längre avstånd. Vi vände sedan på steken och red kavalettiserierna åt andra hållet.
 
Ifall det är svårt att hänga med i mina luddiga förklaringar så kan ni se på filmen :)
 

Vi höll oss mkt längs med hela ridhuset men även mkt jobb på volt. Egentligen var det bara vår egen fantasi som kunde sätta stopp för hur vi värmde hästarna. Det var mkt tempoväxlingar, rakriktning, flytta ut hästarna för innerskänkeln, rida dom mer på ytterhjälperna, ja egentligen allt du kan komma på. 
 
I galoppen arbetade vi sedan hästarna över tre plank längs med långsidan där vi skulle rida på olika antal steg emellan. På Dojan höll jag mig till 5 eller 6 steg medan av de äldre hästarna krävdes ett större register. Vi hoppade sedan hästarna på volt över ett räcke med bom före och efter. Dojan gjorde det väldigt bra men tyvärr filmades inte det. Det finns bara med när vi hoppar bana men då var hon lite mattare. 
Därefter hoppade vi studsen i båda riktningarna för att sedan sätta ihop allt till en bana.
 
Anna tyckte Dojan var en jättefin häst som var försiktig med mkt scoop. Hon sa att hon tror att hon kommer gå stora klasser i framtiden.
Jag tyckte såklart det var roligt att höra så fina ord om Dojan då jag själv tycker att hon är väldigt lovande och jag tror mkt på henne. Då är det extra kul att få höra det från en A-tränare som Anna som ser och har sett mkt hästar genom åren.
 
 


Fia
27 Januari, 2014 - 21:00

Det blir en extra morot att höra sådana fina kommentarer. Måste vara fantastiskt att få sitta på en sådan häst som är så lovande! Lycka till.


Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
Ladda ner en egen design gratis | Bonusar inom casino, poker och bingo