» En kommentar

Skulle vara kul att se qulan när du trimmar till vardags, eller iaf berätta hur du jobbar med att få henne ännu lydigare och starkare! Missförstå mig rätt, du har en fin känsla på hästen och på hinder, men de ser väldigt yviga ut, de flesta av dina hästar:) visst är det säkert att du gillar den typen av häst, men ofta formar man hästen mycket av sin egen känsla och ridning, men som du säger är hästarna till salu och de är nog mer lättsålda om fler typer av ryttare kan rida dem! De (få!) fel du verkar få på en tävlingsbana verkar bli när ridbarheten brister. Du är en duktig ryttare men ibland ser det slarvigt ut, du skulle bli snäppet bättre om du blev lite mer tysk;) tack för bra blogg! Men gärna lite mer markarbete-snack!
 

Jag skulle absolut kunna lägga in en film på när jag rider markarbete på Qulan. Jag förstår vad du menar med att jag kan se lite yvig ut, och det på framförallt Qulan men även på Merchan. Dessa två hästar, eller framförallt Merchan är åt det lite hetare hållet och lite som en ponny vilket kanske gör att det ser studsigt och inte så städat ut. Qulan har enda sedan jag red in henne varit väldigt svår i munnen och har fortfarande en ganska "tråkig" mun. Jag försöker inte göra alltför stor affär utav det men jag vill verkligen bli mer lugn i handen på henne då jag tycker att det blir som i en ond cirkel och lite för mkt tjafs. Detta är såklart mer påtagligt när vi tävlar inomhus då hindren kommer snabbare. Min mamma, som tränar mig och mina hästar till största del, påpekar ofta att jag måste bli mer still och stabil i handen och inte gå före i sprången, vilket jag tycker att jag gör på Qulan och även lite på Merchan. Jag är alltså väldigt medveten om det och det är något jag jobbar att bli bättre på. När hästarna är mer "på" är det lätt att hänga med och själv upplevas "på", tycker jag iaf. 
 
Det är som så att jag gillar den typen av hästar som är mer åt ponnyhållet.Jag gillar hästar med attityd som kanske lägger en bakutspark mellan hindren, som inte går och biter sig i bringan och bara "gör allt enligt regelboken" om du förstår hur jag menar. Jag anser att min ridning ser annorlunda ut på t.ex. Dojan och Rossini som är en annan typ av häst. Jag försöker anpassa mig så mkt som möjligt efter hästen och inte stöpa alla likadant. Mina 5-åringar är väldigt olika mina nyblivna 8-åringar, Clara och Dojan har båda väldigt hög ridbarhet och när jag ser filmer på när jag rider dem rider jag ganska annorlunda mot på Qulan och Merchan. Grunden är såklart densamma men alla hästar är olika och ger lite olika förutsättningar för hur ens ridstil uppfattas utifrån.
På Merchan anser jag inte att jag får fel pga ridbarheten men däremot på Qulan. I just finalen på Flyinge så kommer inte nedslaget av den anledningen utan för att jag helt enkelt galopperar på för mkt på distansen. Jag försöker inte ens sätta tillbaka vilket jag borde ha gjort för att ha givit henne bättre förutsättningar att hoppa det hindret felfritt, en ryttartabbe av annan rang än dålig ridbarhet på hästen. 
Sedan kan jag rakt upp och ner säga att den tyska ridningen inte tilltalar mig alls. Jag föredrar lite lättare sits med friare hästar, Kevin Staut och Penelope Leprevost är två ryttare som jag tycker rider bra. Så att försöka hoppa in i det tyska facket är inget jag planerat utan jag tycker hästarna ska få fixa lite själva men det är klart att de ska vara reglerbara och lösgjorda vilket jag anser att mina hästar är. 
 
Jag har fakstiskt visat Qulan och Merchan för kunder vid några tillfällen och har ofta fått höra att de är väldigt lättridna på hinder. Det har varit kunder som varit och provridit hästar hos några av Sveriges bästa unghästutbildare och som tyckt att mina hästar varit lättare och mer okomplicerade att rida på hinder. Detta just för att jag inte krånglar till det så mkt. Jag försöker servera hindren bra för hästarna men hästarna är inte vana att bli styrda varenda galoppsprång fram till hindret utan får vara lite mer delaktiga vilket gör att det blivit lätt för den nya ryttaren att hoppa upp, då både Qulan och Merchan är vana att få ta lite eget "ansvar". 
Tack för att du gillar min blogg! :)


Anonym
25 Januari, 2014 - 22:02

Bra svar, fattar precis hur du tänker - känner igen det du säger i din ridning (har faktiskt sett dig live på tävling haha, kan för övrigt tack vare det konstatera att du verkligen rider annorlunda på Rossini som är en helt annan häst vad jag förstår). Tycker du är så himla duktig och det visar ju sig i dina resultat (framförallt Qulans, WOW). Jag skulle gärna vilja läsa mer om hur du rider fram på tävling, hur du jobbar med unghästarna hemma osv. Tack för grym blogg!

Svar: Tack så jättemkt! :) jag skulle kunna skriva ett inlägg om det vid ett senare tillfälle.
Julia Johansson

Anonym
26 Januari, 2014 - 22:02

hej!
Vill bara säga att jag är mäkta imponerad av dig som har kommit så långt utan ett ridhus. Men till min fråga, har du inga planer på att bygga ett ridhus?
Tack för en bra blogg!

Svar: Tack så mkt :) vi har pratat om ridhusbygge då det skulle underlätta väldigt mkt dessa årstider. Fast för att bygga ett ridhus skulle jag nog behöva sälja en häst först.. ;)
Julia Johansson

Elin
26 Januari, 2014 - 22:02

Intressant inlägg! :)


Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
Ladda ner en egen design gratis | Bonusar inom casino, poker och bingo