» Finalerna

Så, back to reality!
Av de 11 senaste dagarna har 8 av dessa tillbringats på Åby Ridklubbs fina anläggning och Norrköping Horse Show. Inte annat än att man känner sig lite nördig.
Alla hästarna hoppade väldigt fint i sina respektive finaler. 5-åringarna var först ut i lördags eftermiddag, en klass med 16 starter varav jag var tre av dessa. Lite smått stressigt men det fungerade bra ändå och jag hann vara på banan i tid alla gånger, här gäller det att rida fram snabbt.. ;)
 
Dojan var först ut. Vi rev ett helfärgat räcke ur sväng och sedan insprånget i en kombination där jag borde lagt in ett galoppsprång extra på den distansen då man kunde välja.Jag märkte tydligt på henne att detta var tredje dagen i rad då hon blir väldigt svår att ha på plats och gärna vill köra sitt eget race mellan hindren. Hon är ganska stor men när hon blir trött blir hon jättestor :p
Clara hoppade superfint men rev samma räcke som Dojan. Danny var sist ut och herregud vilken runda!! Inget stämde, Dannys femte start under dessa två helger och då kom han plötsligt på att allt var jätteläskigt. Vi var överallt och ingenstans runt hela banan och det var en riktig "hej och hå-runda" men felfria lyckades vi konstigt nog vara :D
Det var endast Danny och två till som var felfria och som därmed fick dela på vinsten i finalen. Clara kom delad 4:a med två andra på sina 4 fel och fick premier för det med. Alltså endast sex ekipage som klarade denna bana på noll eller fyra fel, inte illa att jag hade förmånen att sitta på två av dessa! Fantastiska är vad dessa tre 5-åringar är!!
 
Igår var det dags för final för de andra tre.
Merchan var superfin i sin 140, tyvärr hade vi två nedslag där jag tar på mig båda. Vi hoppade stort vatten för första gången på tävling utan att blinka, duttig flicka :)
Lina var näst ut och wow jag är så imponerad över denna häst! Hon har växt för varje start hon gjort under dessa två helger och bara hoppat bättre och bättre, vilken utvevckling!
Vi fick ett nedslag i omhoppningen där jag inte fick med henne riktigt i en sväng så vi kom på tok för nära, absolut inte hennes fel. Hon gör allt i sin makt för att vara felfri och de nedslag vi får beror bara på orutin så med mer rutin kommer hon bli livsfarlig på tävlingsbanorna.
Rossini gick stora rundans final 150. Jag tycker rundan kändes väldigt bra. Vi fick ett nedslag på en vattenmatta som var placerad precis bredvid vattengraven så det var svårt att få honom att inte snegla på den istället. Sedan rev vi både A och B i sista hindrets kombination. Även den var placerad precis intill vattengraven vilket jag tror var en stark bidragande faktor till de 12 fel vi fick. Annars kändes han väldigt fin i sprången igår :)
 
Shär skönt tycker Lina att det är att vila dagen mellan kval och final.
 
 
 
 


FrökenTV, bloggen om tv och film
09 Juni, 2014 - 20:49 / BLOGG: http://efji.blogg.se/

Söt bild


Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
Ladda ner en egen design gratis | Bonusar inom casino, poker och bingo