» Tingeling + Falsterbo = Sant

Efter två hektiska helger i Norrköping kände jag att denna vecka skulle bli väldigt lugn.. På ett sätt har den varit det då de som tävlade där har ridits men med mindre krav. På ett sätt har den inte varit det minsta lugn då jag varit och tävlat med Tingeling både tisdag, fredag och lördag.
 
Tingeling och jag tävlingsdebuterade för exakt 6 veckor sedan nere i Aneby, 1m och 105.  Då Tingeling är ett 6-årigt fölsto så tävlas hon alltså som 5-åring och efter tre tävlingar tillsammans beslutade vi att debuta 120 vid nästa tävling. Ett kvalpapper till Falsterbo löstes därmed men utan några som helst förväntningar på att vi skulle kvala. Mest att det fanns där om jag ändå skulle hoppa 120. Efter att ha ridit två 120-klasser i tisdags där hon var fruktansvärt spänd och det kändes som att sitta på en virrig struts blev tron om att lyckas kvala = noll. Då sista kvalhelgen är nästa helg så åkte vi i fredags igen och hoppade två 120 och var felfria i båda(!!!!!). Så anmäldes det även till Aneby igår där vi hoppade en 120 och var felfria även i den, Milda Matilda! Fina Tingeling! Kvalad till Falsterbo med två luckor kvar! :D
Hon har hoppat fantastiskt fint både i fredags och igår och varit jättelugn och avspänd så det känns superkul. Nu har jag alltså fyra stycken 5-åringar kvalade till Falsterbo. jag svävar på rosa moln ;)
 
Nedan är första 120-rundan från i fredags då vi var i Brokind. Jag har aldrig tävlat på denna bana tidigare och trodde hon skulle vara betydligt mer spänd då banan är ganska liten och rätt spektakulära hinder. Men det bekom inte henne det minsta.
 
 


Anna
09 Juni, 2014 - 21:44

Oj snabba puckar, men 5 120 klasser för en 5 åring på 5 dagar är det inte lite väl mycket, hur är det med långsiktiga mål och hållbarhet inför framtiden på dina hästar ? Du rider otroligt bra och behärskar många olika hästar men man ska väl ändå sätta hästen främst, vore kul att höra din åsikt om detta och hur du förbereder hästarna för dessa uppgifter.

Sofie
09 Juni, 2014 - 21:44

Grattis till prestationen! Men vill gärna i ett framtida inlägg höra på vad du tycker om att skynda sig upp i klasserna. Känns som det är en ordentlig falsterbohets.. Om jag var du skulle jag låtit henne smälta detta för att sen gå all in på breeders i flyinge.

Anonym
09 Juni, 2014 - 21:44

Håller med tidigare kommentarer!!!

Johanna
09 Juni, 2014 - 21:44

Jag har följt Julias blogg sedan start och tycker det är fachinerande att se hur syrliga kommentarerna blir när det går bra.
Sticker det i era ögon att Julia lyckats kvala fyra stycken till Falsterbo? :)

Hanna
09 Juni, 2014 - 21:44

ÅHHH va du är duktig Julia , Grattis :)

Sofie
09 Juni, 2014 - 21:44

Till Johanna: Jag läser också bloggen och tycker
Julia har en fin känsla och har förmågan att hitta gnistan i speciella hästar! All cred till det och jag tycker att Julia även tar upp mycket bra och nyttigt i bloggen. Det var därför jag kommenterade- hon har alldeles säkert något klokt att lyfta. Jag tycker att de hästar Julia redan kvalat, som gått Nkpg och ett meeting innan dess, debuterat 120 tidigare under året är väl förberedda och jag kommer hålla tummar o tår för att dem i
Falsterbo! Vill inte vara elak-men det var så jag spontant tänkte och ville höra hur Julia tänker runt saken- något som hon alldeles säkert har tänkt igenom och kan därför förklara för oss.

Ingrid
09 Juni, 2014 - 21:44

Grattis till framgångarna, imponerande! Du är så skicklig o en stor förebild för mig:)

Karin
10 Juni, 2014 - 21:44

Wow vad roligt grattis! Vilken dröm, 5 hästar i Falsterbo verkligen skickligt!! Jag undrar också lite angående hur du tänker med hästarnas mognad för dem klasserna. Jag hade nog aldrig lyckats ta en 5 åring från tävlingsdebut till 120 på så få veckor, skulle vara intressant om du skrev lite hur man "gör" det? Hur pass många pass måste dem gå hemma och hur pass många av dem hoppar ni? Nu vet jag ju inget om hästen kanske har hon hoppat mycket hemma innan på dessa höjder bara inte tävlat. Hade varit roligt med en liten beskrivning om hur du tänker och lägger upp träningen. Är det en slump att alla dina unghästar varit mogna för 120, beror det på din fantastiska ridning eller hur du tränat? Hade varit Superkul om du velat skriva något om det för oss vanliga döda hade det varit en omöjlig uppgift haha, än en gång grattis!

Nina
16 Juni, 2014 - 21:44

Herregud vad folk ska tycka.

Går väl att jämföra med Bodyfitness - folk hetsar, tränar äter minimalt på kort tid för att ta sig till de stora tävlingarna för att sedan plana ut och hålla lagom nivå efteråt.


Nina
16 Juni, 2014 - 21:44

Herregud vad folk ska tycka.

Går väl att jämföra med Bodyfitness - folk hetsar, tränar äter minimalt på kort tid för att ta sig till de stora tävlingarna för att sedan plana ut och hålla lagom nivå efteråt.



Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
Ladda ner en egen design gratis | Bonusar inom casino, poker och bingo