» Tråkigt..

Igår gick jag upp strax efter 04.00 en söndagsmorgon för att åka ner till Jönköping och tävla. Jag hade tänkt starta 130 på båda mina 5-åringar, Dojan och Clara. Alltså debut för Rara Clara. Då de hade 125 och 130 avd B på morgonen med endast 6 starter i 130 tyckte jag att det skulle bli för stressigt att ha med båda. För även att domaren brukar vara snäll och vänta så blir det en stress att ha två hästar i en klass med så få starter. Ska jag dessutom debutera en högre höjd vill jag att förutsättningarna ska vara så bra som möjligt, därför valde jag att stryka Dojan och bara fokusera på Clara. 
 
Jag gick alltså upp i ottan och styrde kosan mot Jönköping. Antalet starter i 130 hade minskat till 4 och jag skulle starta sist. När jag går in på banan för att hålla mig beredd efter ryttaren som skulle starta före mig säger domaren. 
"Och här ger vi startsignal till Julia Johansson på hästen Clara-Bella".
Jag och Viktoria (som skulle starta före mig och hade hållit sig beredd inne på banan) tittar på varandra för det står hennes namn på den stora skärmen och personen i insläppet sa att det var hon som skulle starta före mig. 
Jag pekar då mot den stora skärmen för att få kontakt med domaren och visa att det faktiskt står hennes namn där.
"Det står fel namn på skärmen, det är Julia som startar före så startsignalen är till dig"
De 45 sekundrarna har vid det här laget börjat ticka mot sitt slut och det är typ 5 sekunder kvar.. 
"Julia var god rid, det är du som står före på min lista"
Tiden blir nollställd och jag har inte mkt till val än att sätta igång och börja hoppa.
 
Hade detta skett på en rutinerad häst hade jag inte sagt något. Nu kommer jag in på min unghäst,
Jag har budgeterat för en viss tid jag har på mig före start för att förutsättningarna för min häst ska vara så goda som möjligt.
Jag har lagt upp en plan för vilka hinder jag vill visa.
Jag har en plan för allt för att Clara ska få en å bra uplevelse som möjligt inne på banan.
 
Jag har aldrig tidigare varit med om något sådant. I unghästklasser brukar dessutom domarna vara väldigt tillmötesgående just för att det handlar om unghästar.. Nu var det ju inte ens min tur på startlistan..
 
I vilken annan sport sker sådant? Det handlar mkt om den mentala biten och det pratas mkt om det i alla typer av sporter. Inte kan en domare i fotboll säga en minut före avspark att "NU är det avspark".
I skidåkning går inte startskottet 30 sekunder tidigare, i 100meter häck ska du inte helt plötsligt vara redo för start 20 sekunder innan avsatt tid.
eller?!
 
Till resultatet;
Clara bjöd på fin hoppning som vanligt. Vi rev dock tredje hindret då jag kände mig väldigt ofokuserad och inte hann gör någon tempoväxling, visa ngt hinder mm mm. Sedan hade vi nedslag i kombinationen som stod precis vid väggen och orsakade otroligt mkt fel under hela dagen då kombinationen var placerad där i samtliga klasser. Vi rev även hindret direkt efter kombination då det blev lite obalanserat. Slutet av banan flöt på bättre. 
 
Jag kanske hade haft dessa fel ändå, vem vet. Men jag hade planerat att visa kombinationen då jag alltid med alla hästar brukar göra det och framförallt när den står så svårt placerad då jag vet att alla hästar trycker lite in från väggen. Jag hade även planerat att visa hinder 3 som vi rev, ett glest lite svårbedömt hinder för en yngre häst.
 
Aja Clara var bäst som vanligt (observera att det endast var 1 felfri på 14 starter i 125 och 130 som hoppade samma bana). Lite tråkigt när en sådan sak händer när man tycker att man gör allt i sin makt för att vara förberedd.
 
 


Rebecka Wärnström
29 Oktober, 2014 - 18:10 / BLOGG: http://rebeckashemligheter.blogg.se/

Fy vad trist och oproffsigt av dem!


Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
Ladda ner en egen design gratis | Bonusar inom casino, poker och bingo