» Konkurrenter

När jag var yngre och red ponny kollade jag gärna igenom startlistorna noggrant för att se vilka som var med. På den tiden fanns ju inte equipe (haha) så du såg vilka som var med först på själva tävlingsdagen. Det var väl främst under B-ponnytiden som jag verkligen tävlade för att tävla. Vi (jag och Agnes) blev dock lärda ganska snabbt att man inte enbart tävlar för att vinna utan för att på längre sikt nå framgångar och bra resultat. Gold Fever, en B-ponny som både jag och Agnes red SM i hoppning på köpte vi som problemhäst. På honom fick man inget gratis till en början och det handlade bara om nollrundor. Jag kommer så väl ihåg att jag satte flera felfria MSV.B-rundor men då var det placeringar som gällde för SM-kval och jag red inte så fort på honom eftersom han inte hade rutinen. Jag kvalade till SM i sista sekunden pga detta.. Med det sagt så tycker jag att felfria rundor ska väga tyngre vid kval, hellre felfria rundor än placering på fel för kval. Nu för tiden är de flesta kval genom felfria rundor.
 
Hur som helst, jag red Gold Fever under mitt sista B-ponnyår, alltså som 13-åring. Redan då började jag strunta i mina konkurrenter och enbart tävla mot mig själv. 
Samma sak nu, jag tävlar aldrig mot andra. Jag försöker alltid göra så bra ifrån mig som möjligt och så räcker det så långt det räcker. Under tiden jag hade Picasso (när jag var junior) så visste jag att vi var extremt snabba i 130-klasser. Vi vann mkt klasser på nationell nivå i 130, 135 framförallt och jag visste att om vi var felfria så var vi oftast i toppen. Självklart så var och är jag medveten om att det är större risk att bli nedpetad om Jörgen Larsson eller Niklas Arvidsson är sista start än om Lisa från skogen är det ;) Jag kan ju inte sticka under stolen med att jag hellre vinner än kommer 2:a, haha.
Däremot så tror jag att i och med att jag fått rida upp nästintill alla mina hästar själv i klasserna så har själva tävlingsinstikten gentemot andra försvunnit, däremot tävlar jag ständigt mot mig själv och det är det som är största drivkraften. Att hela tiden utvecklas tillsammans med en häst för att nå resultat. Min största konkurrent är alltså inte någon annan i listan på equipe utan det är jag.
 
 
 
 



Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
Ladda ner en egen design gratis | Bonusar inom casino, poker och bingo