» 2014

År 2014 tycker jag har varit ett lyckat tävlingsår för min del med många fina hästar. Tyvärr har min största egna stjärna Qulan varit borta pga korsbandsskada så gått som hela året.. Min favorit Merchan såldes i somras, jag som hade tänkt att det skulle vara perfekt att kunna ha tre hästar att ha till de lite större tävlingarna, Rossini, Merchan och Qulan. Det kändes som att det var år 2014 som Merchan och Qulan skulle få börja bekänna färg på riktigt men det blir inte alltid som planerat tyvärr. Å andra sidan var försäljningen av Merchan välkommen då hon endast var 8år och det var egentligen bra tid att sälja trots att det var oerhört tråkigt då jag var och alltid kommer vara totalt förälskad i denna lilla häst! 
 
Rossini och jag har under 2014 tagit ytterligare ett steg uppåt, framåt. Vi inledde 2014 med att i vår andra tävling för året gå in och vinna en 145 vid Gina Tricot Grand Prix i Borås. Detta var min första vinst i svår klass och genom denna felfria runda var vi även kvalade till senior-SM som var ett av målen för året. Vi samlade ytterligare några 145-placeringar under inomhus-säsongen och det kändes som att en liten spärr släpptes när vi uppnått att kvala SM. 
Väl på utomhus-SM tog vi oss till final och debuterade 155-hoppning och tog oss runt banan i hällregn och lervälling. Inte optimalt på något sätt så med tanke på omständigheterna är jag nöjd trots att resultatet på pappret inte var det bästa. 
Utomhus-säsongen var inte vår bästa rent resultatmässigt då Rossini tycker att vattengravar är som köttätande monster (trots att vi varit iväg och tränat och nött tio tusen ggr minst;) ). På vår sista tävling ute var vi däremot placerade i 145 och precis utanför placering i 150 så det var minst sagt ett bra avslut. 
 
Väl inomhus har vi startat i två Wolksvagen-omgångar och varit i delfinal båda gångerna. I Billdal fick vi dessutom vår första placering i 150 och dagen efter gjorde vi vår sämsta runda tillsammans. 
Året avslutades med ett nedslag i Flyinge GP.
 
Mina småstjärnor Clara, Dojan och Danny har skött sig exemplariskt hela året. Danny ägs av min granne och mammas bästa kompis sedan barnsben medan de andra två är mina. Jag är glad att jag hittade dessa tre hästar då alla under året bara visat en liten hint av vilka stjärnor de är inför framtiden. Clara och Danny gjorde under våren sina livs första tävlingar medan Dojan tävlat en del redan som 4-åring då jag köpte henne när hon var tre. Alla debuterade 120 under april månad och var felfria ganska snart, Dojan redan i debuten. Målet för året var Falsterbo och Fyinge då jag tycker det är en nyttig erfarenhet att gå på dessa större arenor. 
Alla tre har under året gått från klarhet till klarhet och varit felfria majoriteten av sina starter. Alla tre har dessutom varit ett nedslag från final i championaten, Danny både i Falsterbo och Flyinge. Clara och Danny blev dessutom uttagna som Wild Card till unghäst-VM av den svenska komitén.
En höjdpunkt under året var bland annat när Danny och jag var en av vinnarna i 5-årsfinalen vid Norrköping Horse Show efter tre felfria rundor. Även Clara och Dojan var i final, av 16 5-åringar i final så satt jag på tre av dessa, det är jag oerhört stolt och glad över, Clara blev 4:a i finalen på ett nedslag.
Nedan kommer varsin film på stjärnorna ;)
 
 
 
Jag insåg preis att jag varit ganska dålig på att ladda upp filmer på youtube..
 
Merchan blev som sagt såld i somras, juni närmare bestämt. Fram tills dess hann vi med att vara placerade i ett par 140 och debuterade även 145. Att ha tagit upp denna lilla rallyhäst på knappa 160cm i mankhöjd till 145-hoppning redan som 8-åring från att inte ha fungerat så bra innan vi köpte henne. Ja det kändes bara så himla.. roligt! Vet ine vad jag ska använda för ordval men det är något speciellt med Merchan och det känns som att hon och jag verkligen var i ETT. 
 
Nedan en av våra sista starter tillsammans.
 
Qulan och jag hann inte göra många starter innan jag insåg att något var fel. Vi har gjort ett par starter under hösten så nu ska bara hjärnspökena bort.. Jag hoppas hon kan bli back on track igen under året.
 
Två andra hästar som jag uppskattar att ha haft möjlighet att utbilda och tävla är Jaqueline ES och Tingeling WL. "Lina" var hos mig i 4 månader och gick från 1m-130 där vi som höjdpunkt var i final i 6-årsrundan vid Norrköping Horse Show och då hade ett nedslag i omhoppningen. Tingeling var hos mig i ca 3,5månad och vi tävlingsdebuterade tillsammans i 1m sista helgen i april och i juli deltog hon i 5-årschampionatet på Falsterbo. I Falsterbo hade vi 4+0fel och var ett nedslag från final och felfria i 125-debuten.
Två hästar som har varit väldigt roliga att arbeta med! :)
 
 
 ÅRETS
 
Största framgång: 
När jag kvalade fyra stycken 5-åringar till Falsterbo varav tre av dessa var ett ynka nedslag från final. Två av hästarna hade dessutom 4+0 fel som nio ggr av tio räcker till final i princip.
Vinsten i 145 i Borås var väldigt rolig, väldigt pampigt med mkt fina priser.
 
Besvikelse:
Trots att jag var otroligt nöjd och glad över reultaten nere i Falsterbo så var jag ändå väldigt besviken, eller besviken kanske är fel ord, över att jag var såå nära final med tre hästar, fine med EN. Att vara i en enda bom per häst och den ska åka ner, det kändes väldigt surt och som att snubbla på mållinjen och ta bort glädjen ur den egentligen stora framgången och lycka jag kände över samtliga hästar som var med där nere.
 
Lycka:
Jag tycker det är väldigt roligt att min mammas kompis Anne och jag inlett ett så fint samarbete kring Danny. Anne är som min extra-mamma och det är otroligt kul att hon har Danny och vi har så roligt tillsammans kring hennes fina häst.
 
Största TACK:
Till Svenningsens Maskin AB och Erik Jerneld och Antarès som stöttat mig med utrustning av olika slag under 2014. Jag kan inte nog tacka Er.
 
Oväntade:
Jag köpte hästen Athene D, hade henne i en månad och sedan var hon såld. Ett mkt fint 6-årigt fölsto som jag red en 120 på och var felfri innan hon såldes. Hon har sedn tävlat en del fälttävlan med sin nya ryttare och gått jättebra trots noll erfarnehet av något sådant tidigare, en häst med fantastik inställning och mentalitet.
 
Bästa tävling:
Gina Tricot GP i Borås utan tvekan!! Oerhört välorgansierad tävling där du som ryttare känner dig bortskämd och uppskattad från början till slut. De har tänkt på ALLT vad gäller mat, priser, logistik mm.
 
Sötaste:
CLARA! Världens mest personliga och sötaste häst. Fråga vem som helst i min närhet och de lär ge samma svar.
 
Utveckling:
Alla unghästar jag ridit. Det är det som är det roliga med unghästar, spola tillbaka bandet några månader och det är en helt annan häst.
 
Flytt: 
Picasso som efter mer än 9 år hos oss har flyttat hemifrån. Trodde aldrig någonsin att det skulle inträffa men han trivs jättebra hos sin "nya" familj.
 
Fan:
Min mormor. Hon har koll på varenda resultat via equipe och kollar live-TV vid de tillfällen det sänds. Hon är mitt största fan helt klart.
 
Bästa:
Min familj.
 
Saknad:
AGNES!!! <3<3
 
En gammal bild på Agnes, Millan och mig.
 


Cattis
10 Januari, 2015 - 20:39

Du glömde skriva att du tränar ett gäng ungdomar på ett föredömligt sätt, motiverar, peppar o kommer med klokheter när det behövs ☺ Så en rubrik med instruktör saknas under 2014;)


Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
Ladda ner en egen design gratis | Bonusar inom casino, poker och bingo