» Jag är i chock!

Jag bestämde mig för att klippa Qulan nu under kvällen. Jag skjuter alltid upp det där med klippningsbiten i sista stund då jag tycker det är fruktansvärt tråkigt, hårstrån överallt som kliar och sticks och för det mesta en häst som inte står i närheten så still som du önskar och ibland känns det som att klippningen sker med livet som insats.. Dojan är den av mina hästar som är allra snällast, jag kan klippa hela henne utan problem och hon bara står och njuter, man vänder öronen ut och in och när du klipper i pannan så tar hon ner huvudet, så himla söt! Självklart är hon den som är i minst behov av att bli klippt medan övriga ligan ser ut som ett gäng virvelmarsvin..
 
Qulan har jag aldrig någonsin kunnat klippa bakbenen på och då har jag klippt henne flera gånger varje år sedan 4-års ålder. Som mest har halva bakbenen blivit klippta och då bara på utsidan. Frambenen har jag kunnat klippa några få gånger. Sist jag försökte, för ca ett år sedan så var min veterinär på plats och gav lugnande och trots detta fungerade det inte.. Det såg ut som att hon skulle ramla ihop vilken sekund som helst och var helt borta men så fort jag försökte klippa benen så exploderade hon och jag vågade då inte fortsätta med risk för att hon eller ja skulle bli skadade. Min veterinär blev chockad över att det verkligen inte gick!
 
Idag däremot började jag med att klippa kroppen, som hon för övrigt är jättesnäll att klippa. Fortsatte sedan 10cm i taget på vardera frambenen tills jag råkat klippa hela frambenen. Gjorde sedan samma sak på bak och vips så var hela hästen klippt!!!! JAG ÄR I CHOCKTILLSTÅND! 
Vet inte vad det är för fel på henne?! ;) Antingen försöker hon samla pluspoäng eller så har hon blivit gammal, hela 9 år i år och då var det på tiden att bli snygg också. Haha, oavsett vad så hoppas jag att hon är lika snäll nästa gång då hon stod som ett ljus idag från att ha sparkat och sprungit runt i stallgången som en galning när du försökt dig på benen. Halva huvudet blev bara klippt då öronen är heliga, men vem vet nästa gång kanske det går ;)
 
 
Jag hoppas verkligen jag kan få tillbaka min stjärna på tävlingsbanan ordentligt nu under 2015 <3
 


Julie von Hafenbrädl Roland
04 Januari, 2015 - 19:22 / BLOGG: http://julieroland.blogg.no

Så deilig å få klippet bena også!
Min hest synes det er veldig ekkelt å klippe bena, men så lenge jeg er tålmodig nok, så går det akkurat. Håper han også synes det er helt ok etterhvert:)


Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
Ladda ner en egen design gratis | Bonusar inom casino, poker och bingo