» Min nya häst

Nu när jag sålt både Clara och Dojan så har jag bara två egna hästar, Qulan och min "nya" pålle Räkan.
 
Egentligen är hon inte så ny längre då jag haft henne i hela 4 veckor, hon anlände nämligen den 1 januari. Vi har haft en liten inkörningsperiod så därför har jag inte velat presentera henne förrän nu :) 
 
Jag köpte henne efter att ha hittat henne på annons på horsetelex.nl , det är en sida där du kan söka stammar, resultat, saluhästar mm från alla möjliga länder. Jag tyckte då hennes stam var väldigt intressant och slängde iväg ett mail mest på skoj. Efter ca 70mail, filmklipp där hon lastades, hanterades och sprang, röntgenbilder som skickades till min veterinär mm mm så var hon min, och anlände med lastbil på nyårsdagen.
De som känner mig vet hur urusel jag är på engelska så jag var lite nervös innan allt var klart.
 
Quidam´s Story heter hon, född 2009 e. Quidam de Revel - Cabdula du Tillard - Vesontio du Mesnil, det är alltså ren fransk stam. Hennes morfar har samma mamma som Mic Mac du Tillard och mormors mor är mamma till hingsten Quattro B, det är flera hästar på mödernet som gått 150cm så jag köpte henne då jag tyckte stammen var intressant.  
"Räkan" är ett fölsto och har inte gjort särskilt mkt innan jag köpte henne men är väldigt välhanterad och snäll att ha och göra med. Jag gillar henne skarpt vid hoppningen då hon har många fina kvalitéer men sen är det såklart mkt att jobba med. Till och med min syster Ebba gillade henne när hon såg henne hoppa och det vill inte säga lite, haha. Trots att Ebba aldrig hoppat själv så är hon snabb med att dömma en häst och har bra öga. Om jag varit iväg och provridit en häst så får hon alltid lägga in sitt veto. Även mamma hade såklart ett finger med i spelet och både hon och jag har länge sagt att "nästa häst ska vara ett fux-sto".. och här är hon ;)
 
 
 
 
 
 
 
 
 


stina
28 Januari, 2015 - 11:28

Vilken sötnos!

Annie
29 Januari, 2015 - 11:28

Alltså SHIT vilken fin häst. Beundrar dig och din fina ridning och är numera också mycket avundsjuk på din kunskap om stam. Är själv ute efter en unghäst som inte gjort så mycket, men tycker att det är jätte svårt att hitta någon passande. Lycka till med denna häst, ser jätte trevlig ut! You rock! :-)


Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
Ladda ner en egen design gratis | Bonusar inom casino, poker och bingo