» Bra söndag i Lund

Både Rossini och Qulan hoppade super i söndags. 
Qulan var felfri i 130 och slutade 5:a i en klass med 99 starter. Jag tyckte inte jag red särskilt fort så jag trodde inte att det skulle räcka så långt. Hon har väldigt vägvinnande galopp och har alltid ett sug framåt vilket gör henne lättriden på hinder och enkel att rida snabbt på. Just nu känns hon som en missil inne på banan så det är bara att hänga med ;) 

Rossini var jättefin i 140n! Tyvärr rev JAG ettan.. Alltid ryttarfel när ettan rivs enligt mig, borde kanske tagit ytterligare ett sista språng på framhoppningen på räcket då ettan var just ett räcke. Övriga banan kändes klockren och han var väldigt spänstig och fin! Jag hade bytt bett inför helgen och jag tykckte det var mkt lättare att hålla en jämn rytm på det än tidigare bett. 
Tidigare har jag alltid ridit på tredelat bett men han blir lätt lite dragig. Han är alltid lätt att sätta tillbaka men det är svårt att ha en jämn galopp framåt. Nu red jag på ett kombinationsbett från Trust som han kändes väldigt tillfreds på. När jag satte tillbaka hade jag fortfarande ett sug på bettet och han blev inte tom, glapp och dragig i munnen utan jag kunde möta upp med skänkeln och få honom fram till bettet på ett annat sätt vilket gör det tusen gånger lättare att komma till bra ridning på hinder. 

En bra helg helt enkelt med fyra av fem felfria rundor.



Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
Ladda ner en egen design gratis | Bonusar inom casino, poker och bingo