» Gott Nytt År

Nu har jag ridit Picasso och Qulan. Dom andra får vila idag. Eftersom att det är jättehårt i backen så red jag på ett gräsfält. Picasso har börjats sättas igång igen efter 3-4 veckor vila och skrittning. Han har inte "tappat" alls mycket utan känns som innan :)

Gott nytt år förresten!!

Vill tävla nu!
/Agnes


» Nyår

Ska strax åka och hämta Mikaela på tågstationen. Imorgon är det ju nyårsafton och då ska vi två och Zara åka ner till Helsingborg och fira. Ska bli hur kul som helst!!! :D vi har varit där två år tidigare så detta blir tredje året i rad.

Happy New Year!!
kram Julia


» Årets

Nu är snart 2011 slut så vi tänkte utnämna årets"....." till alla.

Årets comeback: Pablo Picasso B
Efter att ha varit borta från tävlingsbanorna i ett år, varit halvt utdömd, åkt runt till veterinärkliniker, bott i Halmstad hos Spångfors i tre veckor och ett halvår senare kvala till SM så har Keso än en gång bevisat att still going strong!
Årets komet: Waverveen
Genom att på ett halvår kvala till YR-SM i turbofart så är Wille ohotad som årets komet.
Årets häst: Quantums Qula
Qulan våran Qula. Med 24 felfria starter av 29 möjliga kan ingen annan kamma hem segern i denna kategori.
Årets nykomling: Nûmenor
Nasse kom till oss i juli och var aldrig hoppad tidigare. Efter detta har han gått 1m felfritt som 4-åring. En bra nykomling i stallet.
Årets raket: Tin-Tin
Tin-Tin var den sista ponnyn i vår ägo och en av dem med störst kapacitet vi någonsin haft. Han såldes i juni och hade ett flertal vinster tom MSV.B med Agnes. Han är en raket på många sätt; mkt bakutsparkar och explosiv som en raket framför och över hindren. Världens bästa ponny helt enkelt!

Årets outsider: Lady Mercedes 
Efter en timme var det bestämt att Merchan skulle flytta in hos oss så vi styrde kosan till Småland och hämtade henne. Hennes ankomst var inte särskilt planerad men desto mer uppskattad.
Årets lycka: Wicky
Vi bytte till oss Wicky i februari mot en annan häst vi hade då. Hon var väldigt omtyckt här, otroligt personlig och gullig. Hon gick 1,20 nationellt felfritt och såldes sedan till världens bästa ägare. Wicky och Malin är som gjorda för varandra och tävlar nu med bra resultat - årets lycka att kunna sälja till någon som älskar Wicky så mkt!
Årets madam: Miss Candy
En riktig liten diva, Missan. Hoppa kan hon och det vet hon :) såldes i våras och har nu debuterat 1,40.
Årets snällaste: Gauss
Gusten, käraste Gusten. Mer personlig häst får man leta efter, vill alltid väl. Så snäll att han nästan är dum ;)
Årets systrar: Money Penny och Milliecent
B1 och B2 har tränat hårt på träningslägren.Årets snygging: Canterbury 1226
Vi väntar med spänning på alla Kennys bebisar som kommer 2012.


Årets tränare: Mamma
Mamma är världens bästa coach och tränare enligt oss. Det finns nog inte många så engagerade tränare.Årets fan: Mormor
Ringer alltid och frågar hur det går och kan vara galen om inte Equipe har online-resultat. Läser vår blogg dagligen och är ett troget fan :)Årets dräng: Pappa
Fyller på vatten, lastar halm, snickrar boxar och kvällsfodrar hästar - gör allt man ber honom om. En riktig dräng med andra ord.
Årets plugghäst: Ebba
Ebba är den som står för hjärnan, läser på universitetet och har klarat alla tentor detta år med bravur.Årets klant: Agnes
Lyckas man ramla av en 80cm hög shettis ca 7 gånger på 10 minuter, är det omöjligt att slå Agnes som årets klant!!
Årets mupp: Julia
Kan man bli fulare?


» Milliecent

Idag åkte Kasper och Penny hem. De har varit här i 10 dagar nu eftersom deras matte och husse varit på semester. Millan däremot fick stanna kvar för vidareutbildning och försäljning.

Linda som äger och har fött upp både Penny och Millan måste sälja en av dom så Millan är alltså till salu.

Kan ju berätta lite mer om henne ifall någon är intresserad eller vet någon som skulle kunna vara det.

Milliecent som hon egentligen heter är född 2007 e. Laptop - Bonaparte. Hennes mamma har själv gått 1,30 och lämnat en avkomma som går 1,50 med massvis av vinster och placeringar.
Millan är inte jättemkt riden men hon är väldigt rolig att rida eftersom hon är pigg vilket jag gillar! Hon lär sig allt otroligt snabbt och är alltid positiv och samarbetsvillig. Trots att hon inte är så mkt utbildad än kan man reglera hennes galopp enkelt. Hon är dessutom snäll och lätt att ha och göra med, går både först och sist i skogen.

pris: 65 000:-

Om någon skulle vara intresserad är det bara att ringa eller maila mig på, 0768-553918 eller juliaajohansson@live.se

Här är en liten film när hon hoppar. Fler bilder och filmer kommer :)


» Kasper visar allt han kan!

Igår skulle jag rida lite på Kasper. Gick ju lite sissådär ;)


» Hopp hopp

Här är banan som Agnes och jag byggde upp i förrgår. Vi har hoppat denna lilla bana med Merchan, Penny och Nasse och idag när jag  höll träningar fick de hoppa den på slutet.1 - 2 är den röda linjen där det är fem galoppsprång. Sedan svänger man runt och tar den blå linjen och även där är det fem språng. På båda dessa linjer är det fem rätt normala språng.
Man fortsätter därefter mot hinder nummer 5, och hoppar då den gröna linjen. Mellan hinder 5 - 6 är det fyra galoppsprång. Efter detta vänder man runt och hoppar den gula linjen, nummer 7 och sedan på båge till 8:an där det är sex galoppsprång lite fram. Man avslutar sedan banan med den bruna linjen där det är sju eller åtta språng beroende på hur mycket man håller ut.

På vår bana är det bra att bygga upp sånna här småbanor. Det är inte så komplicerade distanser men varken Merchan, Nasse eller Penny är särskilt rutinerade så det är lagom svårighetsgrad för dem. På en bana i närheten där vi bor kan vi bygga upp linjer med fler än två hinder men på vår bana får inte det plats. Eftersom det är inomhussäsong nu så är det nästan bättre att hoppa dom hemma hos oss annars blir det lätt att man utnyttjar en stor bana lite för mkt.

/Julia

» Juldagen

Hejhej!
Hoppas alla  hade en bra julafton igår och får en fortsatt trevlig julhelg :) Vi var hos våra kusiner igår och åt mat i mängder, spelade julklappspelet, tittade på Kalle Anka, öppnade julklappar och hade det allmänt trevligt. Det blev inte så många hästiga julklappar. Jag fick ett par jodphurs av mamma och pappa och Julia gav mig ett blått skrittäcke. I övrigt var det ickehästiga julklappar, vi har ju redan allt man behöver till våra små kusar ;)

Idag har vi ridit alla hästarna. Jag red Merchan, Picasso och Qulan medan Julia red de andra fyra. Penny, Merchan, Millan och Nasse har blivit hoppade. Vi kan göra en liten "ritning" och visa vad vi hoppade och publicera här senare. Det är helt perfekt ridväder nu, nästan 10 grader varmt ute!!! Däremot blåser det rätt mkt just nu men hoppas det slutar tills imorn.

/Agnes

» God JulTomtemor, Mercedesoch tomtenissen KasperMilliecent och Penny vågade inte prova mössan

Kram Julia och Agnes» Julmys

Har precis ätit julmat, mums. Vid halv åtta är det dags för uppesittarkväll, vi har nämligen införskaffat hela fem stycken bingolottor. Vi har aldrig spelat bingo lotto tidigare så vi slog till stort vid premiären! :) Nu ska det bunkras upp med godis av olika slag, åh det är så mysigt med jul!!

Massa julkramar familjen Johansson Larsson

» Mäktigt

Ganska stora


» Älgrapport

OJ! nu promenerar hela flocken i vår skog, precis utanför hagarna. Agnes är ute och tar bilder medan jag äter gröt :p ska åka och jobba snart..

Bilder kommer!

» Skogens konung(ar)Agnes och jag var ute och red för ca en timme sedan på Penny och Millan. Och vet ni vad vi mötte? Jo 9 (!!!!!) älgar, två kalvar och sju fullvuxna. De stod och betade på ett fält vi rider förbi när vi rider ut, alltså ca 50 meter ifrån oss.

När jag var ute och red på Nasse förra veckan tyckte jag att jag såg åtta stycken. Klockan var bara sju på morgonen så det var svårt att se eftersom det var så mörkt. När jag sedan red samma runda på Wille direkt efter fanns där inga älgar så jag trodde jag sett i syne och omvandlat några buskar till älgar ist.. ;)

Dom är faktiskt rätt mäktiga men lite läskiga då jag, mamma och Ebba blivit jagad av en för herrans massa år sedan när vi var ute och red.

/Julia
» Dan före dan före dopparedan

Nu är vår kära vovve Elsa julbadad, är det jul så är det! ;)

Hon verkar inte så glad över att vara nybadad, tror hon tycker det är pinsamt att vara med på bild här på bloggen..


» Dagens ridpass

Idag red jag både Picasso och Merchan. Det har börjat frysa till i marken så dom halkar ganska lätt nu. Specielt Picasso för jag har inte broddat honom ännu.

Picasso skrittades bara idag, för han har fortfarande lite "vila". Han skrittas bara några dagar i veckan ett varv i skogen som tar ca 20-25 min.
Merchan fick gå en sväng i skogen. Hon hade lite konditionsträning som hon tycker är väldigt roligt :) Tror jag aldrig visat nån bild på henne utan bara massor filmer, så tog en på henne idag. Söt :)

/Agnes


» Ridning

Nu under förmiddagen/morgonen har jag ridit Penny, Millan och Nasse. Penny och Millan red jag på banan medan Nasse gick i skogen.

På Penny tränade jag mest tempoväxlingar i alla gångarter. Hon kan ibland bli lite dragig när jag ska korta henne från den stora galoppen, hon är ju trots allt en Cardento ;) Det gick väldigt bra idag och jag var noga med att se till att hon hade kvar energin i galoppen när jag samlade henne.. så att inte galoppen dör ut då utan den ska istället bli mer aktiv eller vad man ska säga. Hon är väldigt rolig att rida, helt lagom pigg och samarbetsvillig.

Millan övade galoppfattningar och dom sitter riktigt bra nu. Hon är rätt lik Penny att rida, aningen piggare bara.
Nasse fick träna intervaller i skogen och han tyckte det var riktigt kul men rätt jobbigt.

Ska snart åka iväg och jobba. Wille och Qulan vilar lite nu så ska jag börja rida dom efter jul igen. Det är rätt mkt jobb nu och eftersom Penny och Millan är här i träning är de prioritet ett. De andra behöver ändå lite vila så passade på att ha den nu eftersom det är mkt annat som ska hinnas med precis före jul :)

Kram J
Fina Wille i 140 i Eksjö i augusti
» Kasper

Igår flyttade Penny hit och hon tog även med sig sin fästman Kasper på resan.. Pennys man mäter ca 85cm fast om han skulle säga det själv skulle han nog lägga till en 1:a framför 8:an.

Wille har ansökt om adoption då han tycker att lilla Kasper behöver en bra fadersgestalt. Keso däremot tycker att han är liten och läskig, han är nämligen rädd för små djur, såsom spindlar, möss, myror och shettisar..
Qulan är inte så intresserad av honom och Merchan har inte lärt känna honom så väl ännu. Merchan skulle däremot vilja komma honom lite närmre men då skulle det säkerligen uppstå ett triangeldrama här på gården.. Millan får endast lov att titta på honom, hon är nöjd och glad med det. Storasyster Penny är hennes största förebild så hon nöjer sig med att vara Kaspers frus syster :)

Nasse tycker det är onödigt att vi släpat hit en annan kille. Det räcker väl att vi har en snygging som bor här?! "Den där lilla skiten ska inte tro att han är något, hallååå!!!"


Påväg ut på promenad i skogen

» Hästarna

Helt ny här och kikade runt lite men hittade inte det ja letade efter... Ni har fler hästar i headern men hittar ingen info om dom. Stam,ålder? Nyfiken i en strut ;) /M

Vi har inte kvar alla de hästar som är på bild i headern. Däremot har vi några nya som inte finns med på bild ;) För att läsa om alla hästarna kan du gå in under kategorin Våra hästar .  

Den sidan stämmer inte helt då vi har en till häst här hemma nu som vi nämner emellanåt, Milliecent heter hon. "Millan" är ett sto f 2007 e. Laptop - Bonaparte.» Kusin vitamin!

Jag jobbar  väldigt mkt nu innan jul då jag jobbar i en affär där det julhandeln pågår för fullt! Jättekul när det är så mkt folk så man hela tiden har något att göra :) Detta innebär att dagarna är fullspäckade- upp tidigt och rida så många som möjligt och sedan vidare och sälja julklappar! ;)

Just nu är vi hos våra kusiner. Vi alla är i matkoma och ska spela julklappsspelet lite senare, trevligt!

Ha en fin kväll!
kram JuliaAgnes, Julia, vovven Elsa, Ebba och Linnéa» Svar

När du säger att ni tävlar mer om hästen behöver det för att spänna av och att tävlingen blir som träning, vad innebär det då att tävla mer?
Har nämligen en unghäst som ligger lite efter pga en skada som tog 6 månader att läka och som är lite spänd på tävling och behöver tävlas mycket för att lära sig men är lite vilsen i hur mycket som är bäst. Vad har ni/du för tankar?:)

Det beror självklart lite på hur mkt tävlingar det finns i närheten där man bor. Annars kan det räcka att åka runt till olika ridbanor/ridhus får att få lite miljöträning.

Jag tycker att det går bra att tävla/hoppa Clear Rounder tre helger i rad utan problem. Så länge det inte rör sig om allt för höga hinder så tar inte hästen skada av det. Om man ska tävla så många helger i rad så är det bättre att skippa åka på hoppträning varje vecka om man vanligtvis gör det.

Detta är vad jag tycker men man måste självklart lyssna på sin häst och ta hänsyn till hur pass bra tränad den är för att lösa uppgiften. Så länge din häst har kondition och är tränad för det du presenterar för den kommer den inte uppleva tävlingen som särskilt jobbig. Det räcker att den blir trött i huvudet (av själva tävlingsmomentet och allt runt omkring). Om den dessutom blir trött fysiskt blir ju allt dubbelt så jobbigt. Jag tycker det räcker att man rider en klass så länge hästen känns bra, den kan som sagt bli väldigt trött i huvudet av miljön.

Det är svårt att säga exakt med tanke på att jag inte känner din häst men hoppas du fått lite råd iaf :)

kram Julia

» Nuläget

I tisdags var jag som sagt också och prova S1 sadeln och jag håller med Julia om den. Eftersom Merchan redan hoppar så runda språng med mycket rygg så kände jag ingen skillnad. Det kändes som att rida i min vanliga Meredith sadel. Men måste säga att det var roligt att prova den eftersom det är mycket prat om den :)

Som ni märkt har jag inte skrivit så mycket om Picasso. Det är för att han har vila, eller han skrittas ca 3 gånger/veckan i ca 25 min. Han har varit så duktig hela året så min stjärna har förtjänat det!
Men Merchan håller jag igång, fast hon ska få ledigt lite närmare jul :) Så det är väldigt lugnt på hästfronten.
/Agnes


» Prestige S1

Idag har Agnes och jag provat den nya sadeln Prestige S1. Vi provade den på Merchan och Wille. Först fick man hoppa i sin egen sadel och senare i S1-sadeln.

Agnes och jag har varsin Prestige Meredith D-sadel och vi älskar våra sadlar! Denna S1-sadel är uppbyggd på en Meredith-sadel vilket gjorde att de kändes ganska lika att rida i. I S1:an kändes det i början som att man satt lite ovanpå hästen eftersom det är dubbla bommar. Men efter att ha ridit ett tag tänkte man inte längre på detta.

Wille hoppade strålande idag och kändes väldigt bra! Han hoppade en oxer på 150 och jäklar vilka språng det finns i honom!! Jag har bara ridit över lite bommar och hoppat något litet hinder hemma på ca 50cm sedan jag tävlade sist. Vår senaste tävling var i Vetlanda den 4-6 november, så kanske har det gjort honom gott med lite hoppvila och bara markarbete. 

Jag har svårt att avgöra om hans fina språng berodde på sadeln eftersom han kändes fin även när jag hoppade i min egen sadel. Däremot märkte jag att han tog för sig mer i steget, både i trav och galopp. I själva hoppningen är han väldigt het och det är sådan han är! Han är otroligt känslig även vid hantering och liknande så en annan sadel ändrar inte hans sätt att vara. Denna S1-sadel ska nämligen vara bra för heta hästar men Wille är het på ett annat sätt eller vad man ska säga.. Han springer inte pga att sadeln eller något annat av utrustningen inte sitter som det ska..

Det skulle vara intressant att testa sadeln på tävling. För det är trots allt skillnad på tränig och tävling och det är svårt att bilda sig en uppfattning efter en enda gång tycker jag.

Såhär står det om S1:an på Equalitylines hemsida:

Nya Prestige S1; en revolutionerande idé!

En ny, patenterad sadel med två överlappande och fjädrande bommar som uppfyller både ryttarens och hästens krav och en inbyggd anordning som fungerar som stötdämpning när hästen landar efter ett hinder.

Sadelns revolutionära drag framkommer både vid markarbete och vid hoppning. Våra hästar blir allt kortare, starkare och livligare, S1 är en kort sadel som ger stor frihet till hästens rygg.  S1-sadeln placerar ryttaren längre fram och flyttar ryttarens tyngdpunkt minst 5 cm framåt. För ryttaren minskar detta kraften från hästens påskjut när den hoppar av. Vid landningen minskar trycket från ryttaren på hästens bogar tack vare stötdämpningen, som reducerar viktpåverkan på hästens rygg med 30-50%.


Såhär står det om Meredith-sadeln på deras hemsida:

Meredith D från Prestige

Denna fantastiska sadel från Prestige är utvecklad i samarbete med en av världens främsta ryttare, Meredith Michaels-Beerbaum.
Sadeln är utvecklad ur Paris sadeln. Den har en bom som är ordentligt utskuren i midjan vilket gör att du kommer närmre hästen. Den har ett flatare säte än Michel Robert. Sadeln har dubbelt läder (kalvskinn) och är otroligt skön att sitta i.Måste säga att det känns lite konstigt att rida i en sadel som kostar lika mkt som min lilla Qula! ;)

/Julia

S1-sadeln ovan.
Prestige Meredith D
» Systrarna

Penny har avancerat och fått börja hoppa lite högre. I fredags när vi var iväg och tränade såg det ut så här :)
Visst har hon blivit duktig?!Lillasyster vill inte vara sämre utan är på gång hon med. Detta är första gången hon hoppar en liten bana.Det är verkligen jättekul att ha fått förtroendet att utbilda dessa fina töser i hoppning :)

kram Julia

» Helgen

Dagarna går verkligen sjukt fort. Ingen rast och ingen ro här inte! I fredags var Agnes och jag iväg och red i ridhus med Merchan och Nasse och jag hoppade även Penny. Sedan red vi Wille och Milliecent innan det var dags att skjutsa Ebba som skulle iväg. Senare under dagen var jag iväg och red Kenny. Idol-finalen följdes såklart på TVn sen på kvällen och helt klart rätt vinnare. Amanda utklassade faktiskt Robin tycker jag :)

Igår red jag Wille på morgonen. Hade tänkt låta honom vila men så var det ju ingen snö på banan utan helt perfekt underlag så kunde inte låta bli att rida ;)  Han var riktigt lugn och fin! Han har varit rätt het sista tiden men igår kändes han bra, skönt! Jobbade sedan kl 10-16 och på kvällen firades en kompis som just fyllt 20.

Idag har vi varit på Clear Round-hoppning i Linköping. Nasse och Penny hoppade varsin runda på 90cm och skötte sig kalas trots att det var väldigt mkt tittiga hinder. Agnes hoppade även en 110-runda på Merchan. Har varit och ridit Kenny även idag och Milliecent fick skutta lite.

Kram J


» Två år sedan

9 december 2009.
Detta var första gången vi löshoppade henne. Det ser nästan ut som att filmen är snabbspolad ju! ;) och vilken biff hon var, nu är hon mkt smäckrare.


» Lady Mercedes 1,10Merchans 1,10-runda.

/A

» Qulan

Qulbul har lite vintervila nu vilket inte uppskattas särskilt mkt.. Hon börjar köra race i hagen direkt efter lunch så hon får gå in tidigare än de andra, jag vill ju inte att hon ska skada sig. Jag som tyckte jag skulle va snäll och ge henne vila efter året, hon har ju skött sig så bra! :)

Visst är hon värdig en vila efter dessa resultat :)

Quantums Qula

2006, Brun, S, Holsteiner, H

Peters Timm

Lena Johansson

e. Quantum, u. Harada, e. Corrado I

259834

Germany

HOLST

71

0

Tävlingsresultat (2011-01-01 - 2011-12-31)

DatumKlubb KlassPlatsResRyttare PCP
2011-11-06 Vetlandaortens Ry... Nat  6 120 cm, A, 120 cm A:0 1 0 Julia Johansson   5 0
2011-11-05 Vetlandaortens Ry... Nat  4 125 cm, A, 125 cm A:0 1 0 Julia Johansson   5 0
2011-11-04 Vetlandaortens Ry... Reg  2 120 cm, A, 120 cm Två faser A:0+A:0 1 0 Julia Johansson   4 0
2011-11-04 Vetlandaortens Ry... Reg  1 110 cm, A, 110 cm Två faser A:0+A:0 1 0 Julia Johansson   2 0
2011-09-30 Jönköpings Fältri... Reg  9 120 cm, A, 120 cm A:0 1 0 Julia Johansson   4 0
2011-09-30 Jönköpings Fältri... Reg  10 110 cm, A, 110 cm Två faser A:0+A:0 1 0 Julia Johansson   2 0
2011-08-21 Nykyrka Ridklubb Reg  2 120 cm, A, 120 cm Två faser A:0+A:0 1 0 Julia Johansson   4 0
2011-08-21 Nykyrka Ridklubb Reg  1 130 cm, A, 130 cm Två faser A:0+A:0 1 0 Julia Johansson   6 0
2011-08-06 Eksjöortens Rytta... Reg  6 120 cm, A, 120 cm A:0 Ackumulator med Joker 1 0 Julia Johansson   4 0
2011-08-05 Eksjöortens Rytta... Reg  9 120 cm, A, 120 cm Två faser A:0+A:0 1 0 Julia Johansson   4 0
2011-07-05 Falsterbo Horse Show Nat  NJ2 125 cm, A, Omg.2 1.25m 5 åringar 20 4 Julia Johansson   0 0
2011-07-04 Falsterbo Horse Show Nat  NJ1 120 cm, A, Omg.1 5 & 6 åringar 1.20m 46 4 Julia Johansson   0 0
2011-06-19 Åkerbo Rid och Kö... Lok  1 110 cm, A, 110 cm Två faser A:0+A:0 1 0 Julia Johansson   0 0
2011-05-29 Vaggeryd-Skilling... Nat  4 120 cm, A, 120 cm A 1 0 Julia Johansson   5 0
2011-05-27 Vaggeryd-Skilling... Reg  11 110 cm, A, 110 cm Två faser A:0+A:0 1 0 Julia Johansson   2 0
2011-05-27 Vaggeryd-Skilling... Reg  10 120 cm, A, 120 cm A:0 Ackumulator med Joker 1 0 Julia Johansson   4 0
2011-05-22 Norrköpings Fältr... Reg  10 120 cm, A, 120 cm Två faser A:0+A:0 1 0 Julia Johansson   4 0
2011-05-22 Norrköpings Fältr... Reg  09 120 cm, A, 1.20 bed. A 4 4 Julia Johansson   0 0
2011-05-08 Eksjöortens Rytta... Reg  3 110 cm, A, 110 cm Två faser A:0+A:0 1 0 Julia Johansson   2 0
2011-05-08 Eksjöortens Rytta... Reg  2 120 cm, A, 120 cm Två faser A:0+A:0 1 0 Julia Johansson   4 0
2011-04-22 Eksjöortens Rytta... Reg  8 120 cm, A, 120 cm Två faser A:0+A:0 1 0 Julia Johansson   4 0
2011-04-22 Eksjöortens Rytta... Reg  9 110 cm, A, 110 cm Två faser A:0+A:0 1 0 Julia Johansson   2 0
2011-03-27 Föreningen Mantor... Lok  3 110 cm, A, 110 cm Avd A 26 4 Julia Johansson   0 0
2011-03-12 Linköpings Fältri... Reg  5B 110 cm, A, 110 cm A 1 0 Julia Johansson   2 0
2011-03-06 Jönköpings Fältri... Reg  3 110 cm, A, 110 cm Två faser A:0+A:0 1 0 Julia Johansson   2 0
2011-02-13 Katrineholms Rytt... Lok  1B 100 cm, A, 100 cm A 1 0 Julia Johansson   0 0
2011-02-13 Katrineholms Rytt... Lok  2B 110 cm, A, 110 cm A 1 0 Julia Johansson   0 0

» Resultat

I söndags var jag också i Mantorp och tävlade, det var med Merchan. Det var våran andra tävling och hon skötte sig kanon!

I 1m hade vi ett ner. Det var helt och hållet mitt fel... Hon var inte emot en enda bom och så på näst sista hindret nr 7 så lägger jag henne fel, så hon river det. så himla klantigt gjort av mig. Men hon var fin på dom andra hindrena :)

I 110 så hade vi också ett ner. Denna gång rev vi sista hindret!! Även på detta hindret klanta jag till det, tog i henne för nära hindret så jag får skylla mig själv. Men hon hoppade ännu bättre i 110, för när det blir lite högre så koncentrerar hon sig mer och det blir bättre språng :) Ska lägga ut den filmen.

/Agnes» Tävling i Mantorp

Var i Mantorp och tävlade idag. Penny gjorde en start i 90 cm och vi fick en utbrytning på hinder nummer två men resten felfritt. Tycker helt klart det var en godkänd tävlingsdebut, det var väldigt mkt tittiga hinder. Ska bli väldigt kul att fortsätta tävla och utveckla henne då man känner att potentialen finns där.

Nasse var lite tittig i 90 cm så vi sprang bredvid ettan och rev tvåan innan vi beslutade att skaffa lite mer ordning :p Resten av banan flöt på bra så jag efteranmälde till 1m, alltså debut på denna höjd.
I 1m var han jätteduktig och gick felfritt, jättekul verkligen!! :) känns skönt att avsluta året med en felfri runda i 1m som 4-åring, helt plötsligt känns det som vi ligger i fas, haha! Nae men det är skönt psykiskt faktiskt! ;)

Nasses runda i 1m


» Stämmer detta?!

Det är elit-tävlingar i Billdal i helgen så självklart sitter vi inne på Equipe och kollar resultaten ;) Missan, min förra häst var felfri och placerad igår i 1,30, grattis!

Men en liten fundering..  I gårdagens 1,40-klass var det 80 startande varav 78 stycken tog sig till omhoppning!! :O Enligt banskissen var det 1-6 i grundomgången och 7-12 i omhoppningen, kan detta verkligen stämma är min fråga?! Vanligtvis brukar det vara MINST 8 hinder i en grund, 6 stycken har jag aldrig varit med om, inte ens på en lokal tävling.. så på en elit-tävling?

/Julia


» Dagens hoppträning

Idag hopptränade jag Merchan för mamma och Julia. Tränade mkt linjer och det gick super! Hon är så himla känslig, bara jag rätar lite på mig så bromsar hon. Det är ju väldigt bra men jag är ju van vid Picasso som inte är lika känslig så det är lite ovant :)
/Agnes» Dagarna som gått

Äntligen är jag igång och rider igen!!! :D fick typ abstinens av att inte göra något om dagarna.. :p Igår höll jag träningar för mina elever, det gick jättebra för samtliga! det är så himla kul att se hur dom utvecklas. Vi hoppade en liten serie med studs- ett galoppsprång- hinder- ett galoppstprång-studs. Eftersom tävlingsäsongen är så gott som slut blir det mer sådan typ av träning istället för banhoppning. De fick även träna på rakriktning.. det kan ibland vara svårare att rakrikta sin häst än att ha den ställd åt ena eller andra hållet. Jag anser att det är väldigt viktigt att kunna rida sin häst rak en bit innanför spåret för sen när man rider på hinder är det så mkt lättare att ha en häst som är rak och inte går och skjuter åt något av hållen. De fick även hoppa på två andra hinder och träna på att hoppa diagonalt på mittenhindret av denna lilla serie.  

Idag har Penny varit här och blivit hoppad. Hon kommer hit en gång i veckan så hoppar jag henne vid de tillfällena. På söndag ska hon nämligen göra sin tävlingsdebut, det ska bli väldigt skoj! Hon har så stora och fina språng i sig så det blir kul nu när hon får komma ut på tävlingsbanorna.

De andra hästarna sköter sig bra. Wille fick ridas över bommar igår för han blir så uppstressad av det och får typ ångest över hur han ska ta sig över bommen (i skritt), haha stackarn! Jag rider alltså inte kavaletti utan bara över enstaka bommar utplacerade lite här och var på banan. Han gör det till en så stor grej så ska börja rida över bommar nästan varje dag så han inte håsar upp sig så mkt utan kan skritta och trava över dom lugnt och sansat. Om han stressar upp sig över en bom på marken är det ju inte konstigt att han vill gå i 110 sen när det blir hinder ;) Vill inte låta Wille vila under en för lång tid nu under vintern för då kommer jag ha för mkt jobb efter det. Han ska självklart få en paus men nu när vädret är så pass bra kan jag hålla igång honom ett tag till.

Qulan har lite ledigt nu däremot, hon har ju inte haft någon direkt vila så det är bättre hon får det nu under vintern. Jag ska inte anstränga mig för mkt nu i början så då är det bra om en häst tar det lugnt så det blir en mindre att rida. Hon har ju gjort allt rätt det här året så hon är välförtjänt av en liten paus :)

Nasse hoppade igår och jäklar så fint han hoppade! Han har sån hinderuppfattningsförmåga och har full koll på bommarna. Jag glömmer lätt bort att han är riden och hoppad så pass lite. Han hoppades ju inte in förrän i slutet av juli..  Även Nasse ska tävlas på söndag :)

Milliecent som är här i träning sköter sig bra även hon och har nu tagit sina första språng :)

/J världens sötaste!