» Clear Round

Igår hoppade jag Clear Round med Merchan. Det var på samma anläggning som Julia hoppade CR på för några helger sedan om ni kommer ihåg :)

Merchan skötte sig iallafall, i 1m fick vi ett stopp. Det var på tvåan, som ni ser på filmen så är det en murdel under som hon tyckte var läskig ;) I 110 rev hon tvåan istället. Blev lite "backläge" men annars är jag väldigt nöjd med rundan! Hon har aldrig tävlat så högt så är mycket nöjd :)
/Agnes


» Första adventHär hemma lyssnas det på julmuisik och mamma står just nu och bakar ut denna fina deg. Lussekatter i stora lass kommer det bli, åh gud så gott!!!!

Idag har det blåst full storm och det gör det fortfarande! Det bara knakar i huset.. tur att vi har massa träd som tar emot det värsta annars hade nog huset lättat:p
Merchan har varit på Clear Round-hoppning idag och skötte sig bra! Liten häftig häst det där :)
På tal om häftig liten häst, såg ni hoppningarna från Globen? Jens Fredricssons häst Lunatic är ju bara för fin! Så spänstig och elastisk, en riktig gummiboll. De slutade 2.a i GP:n.

kram Julia

» GCT

Missa inte sändningen av finalen i Global Champions Tour kl 22.15 på Eurosport!!! :D

Finalen äger rum i Abu Dhabi och Rolf-Göran deltar med på Casall la Silla. Imorgon ska han dessutom tävla i Globen, då med hästen Kiara. Det är tufft att ligga på topp! ;)
» Kategorier

Har städat iordning lite här och fixat några kategorier så nu blir det lite lättare att hitta tillbaka om man vill kolla gamla inlägg tex :)

kram j

» Dagens ridpass

Idag har jag ridit tre hästar, Milliecent, Picasso och Qulan.

Började med att rida Milliecent på banan, det var första gången jag red henne och det gick riktigt bra!! Red henne i både skritt, trav och galopp. Hon är inte riden så mycket men hon jobbade på bra och trots att vi inte har så stor bana så höll hon galoppen hela tiden :)

Picasso och Qulan fick gå en sväng i skogen. Båda var så duktiga. Rider inte Qulan så ofta men nu när Julia inte får rida så får jag hålla igång henne :)Qulan efter ridpasset

/Agnes

» Svar

Hur planerar ni året för varje häst...tar ni veckan som den kommer eller lägger ni upp ett schema/plan för varje häst och år? hur ofta tävlar ni unghästarna?

Självklart har vi ett långsiktigt mål med varje häst inför det kommande året men även mindre delmål. De långsiktiga målen handlar ju främst om vilka klasser man vill/har planerat att rida med vardera häst men även vad man vill finslipa på i markarbetet. För att kunna nå sitt stora mål krävs det flera delmål, annars är det omöjligt att nå dit.

Det fungerar inte att man säger "Jag vill rida si och så högt med den hästen om si och så lång tid". Därför måste man sätta sig ner och fundera HUR man tar sig dit med just den hästen. Alla hästar är olika och man kan inte ta upp alla hästar lika snabbt i klasserna eller köra samma race vad gäller det vardagliga träningsupplägget eller tävlingsplaneringen.

Inför varje vecka har jag en plan i huvudet hur och vart jag ska rida. Det "schemat" kan komma att ändras något. Kanske känner man att hästen är lite seg och behöver ridas i skogen en dag extra eller den kanske behöver gå ett extra pass på banan ist. Hästarna är ju individer och ibland kanske de inte är helt på humör, då tycker jag att man kanske tar ett lättare pass. Sen ska ju hästen kunna jobba ändå men jag tycker ändå det är viktigt att man jobbar med sin häst och inte emot. :)

Det går inte lägga upp tävlingsplaneringen inför hela året då det är så mkt oförutsedda saker som kan komma ske. Däremot försöker vi planera ca två månader i taget, ibland krävs det att man kollar ännu längre fram för att kunna matcha ihop. Självklart blir det ibland att man spontananmäler om man känner att det tex inte gått helt hundra på en tävling eller att det gått bra och man vill passa på när man har bra form.

Just med unghästarna är det lite olika hur mkt vi tävlar, beroende på deras utbildningsnivå mm. Vissa behöver ut och tävla rätt mkt, ifall de tex tycker det är lite läskigt att vara på tävling. Då tävlar vi hellre lite mer och hoppar mindre hemma, tävlingarna får bli som träning. Förhoppningsvis spänner hästen av mer och mer när den lärt sig själva tävlingsmomentet, huvudsaken är att tävlingen blir en positiv upplevelse och att den tycker allt är kul! Hoppa hellre en lägre klass så inte tävlingen upplevs som jobbig och tråkig.

De som inte tar tävlingen som en så stor grej behöver ju inte åka iväg bara för sakens skull utan får kanske träna mer teknik och sådant här hemma.

Jag anser inte att vårat sätt att matcha en häst är det bästa men huvudsaken är att man har en egen plan med egna mål som man själv tror på.

kram JWille och jag på en tävling i somras

» Guld värda

Det är verkligen guld värt att ha en syster som rider och en mamma som kan jobba hästarna från marken när jag inte får rida.

I förrgår löshoppades Milliecent, Nasse och Merchan och så har mamma longerat lite och så :) Det är verkligen superbra att vara så många hästintresserade i en familj för då kan vi hjälpas åt med hästarna om en inte kan.

Så varsin guldstjärna till mamma och Agnes!! ;)

/J» Lunginflamation!!!!Ja det är sant.. Har råkat locka till mig några äckliga bacillusker som gjort att jag fått lunginflamation, härligt Bettan!!! Jag  har inte känt mig särskilt bra de senaste två veckorna men jag är inte typen som drar ner på tempot ändå utan struntar i vad kroppen säger så får den hänga med bäst den vill.. Igår fick jag rådet att åka till vårdcentralen och ja, kul! Men nu äter jag penicillin så är fit for fight snart igen!! :D

I o med att jag inte får göra så mkt, utan ska vara lugn, så kan jag ju uppdatera här lite mer. kom gärna med förslag!

kram Julia


» Charlie

Har hoppat Charlie idag. Vissa kanske känner igen honom sedan tidigare då Julia har hoppat Clear Round på honom osv. Men idag var det iallafall jag som hoppade honom, det var första gången jag red honom. Han skötte sig jättebra :) Eftersom han tycker att det är så roligt och vill att allt ska gå lite för fort så la vi ut en bom 3 meter framför hindret. Det gör så att han backar av lite mer, och då hoppa han kanon!

/Agnes


» Canterbury

Kom på att jag aldrig lagt ut någon film på när jag tävlar Canterbury, kallad Kenny. Här är iaf en film från vår andra tävling tillsammans, en nationell 125-klass i Jönköping i början av oktober.

/J


» Milliecent

Milliecent, som den nya hästen i stallet heter, sköter sig utmärkt! Hon är inte så mkt riden men verkar tycka allting är jättekul och jobbar hela tiden på framåt. Vi äger henne alltså inte utan hon ska vara här på vidareutbildning ett litet tag.

Filmade en snutt i början av passet när jag red henne idag. Detta är alltså tredje gången jag rider henne :)

/J
» Qulans träns

vart har du köpt de tränset du har på Qulan? :) de med platt nosgrimma, letar nämligen efter ett sådant!! :) kram

Det tränset jag har på Qulan är världens bästa träns enligt mig. Om inte annat världens mest prisvärda.. Jag har nämligen köpt det på ÖoB och det kostade inte mer än 69 eller 79 kr, jag kommer inte ihåg exakt. Jag inhandlade mitt första ÖoB-träns år 2007 och har sedan dess använt det i princip varenda dag och dessutom på flera hästar dagligen. Tränset är fortfarande lika fint och alla spännen är jättelätta att knäppa och lädret är smidigt och bra! Efter det har vi skaffat tre träns till och det är dom träns som både Agnes och jag använder flitigast till vardags men även vid tävling :)

Däremot medföljer ingen nosrem eller någon sån ögla som man sätter nosremmen i utan det får man införskaffa själv. Tyglar ingår däremot och dom är skitbra ;) sånna tygtyglar med pluppar..

Annars säljer Glenn Gordon liknande träns. Jag har ett sådant träns som jag fick i julklapp för 100 år sedan. Även det tränset har hållt bra. Sen vet jag att Dyon säljer träns med platta nosgrimmor :)Gusten i Glenn Gordon-tränsetEn bild på Qulan från förra sommaren i sitt ÖoB-träns

Ha en fin lördag! kram Julia


» Idol!

Idag blir det ingen ridning för min del. Både Picasso och Merchan ska få vila :)

Just nu sitter jag och äter kladdkaka och är väldigt avudsjuk på Julia som fixar sig. Hon ska nämligen till Cloetta Center och se på Idol!!! Ni som brukar titta på det vet kanske att ikväll sjunger dom i Linköping som bara är ca 3 mil från där vi bor. Så hon ska dit och se det live med en kompis :)

Mina favoriter är Amanda F och Moa

       

/Agnes


» Ny polle

Idag flyttade det in en ny flicka i stallet. Ett 4-årigt sto e Laptop-Bonaparte som ska vara här i träning en tid framöver :)

/J

» Ha den äran!

Vår hästägare, sponsor, groom, tränare, hästskötare och till sist men inte minst, vår kära mamma fyller år idag!! :)

GRATTIS GRATTIS GRATTIS! <3» Deutschland

Har haft det superbra nere i Tyskland! :) fina hästar, god mat och trevligt sällskap..

Vi kom ner i torsdags kväll efter en hel dag i bil.
fredagen satte sedan auktionen igång. Kl 9.00 var det löshoppning för ett 30-tal hopphästar. Vi satte betyg på alla hästarna, de flesta hoppade likadant som på filmerna jag sett på internet men vissa levde inte riktigt upp till mina förväntningar. När man ser dom live ser man ju varenda språng (även de mindre bra). De filmer som låg ute innan visar ju bara två språng per häst vilket självklart är de två bästa..  
Kl 13, eller om det var 14 så var det dags för provridning. Det var fyra beridare som visade hästarna så det var fullt pådrag i det relativt lilla ridhuset där provridningarna ägde rum. I ridhuset fanns ett hinder som man en i taget fick hoppa på. Du får inte hoppa mer än ca 5-10 språng per häst sedan är det nästa ryttares tur att prova hästen. Detta innebär att hästarna kan provas av ca sju ryttare på raken..

Jag tyckte faktiskt lite synd om en del av hästarna för majoriteten av ryttarna som provred red riktigt dåligt faktiskt.. Jag anser verkligen inte att jag är någon stjärna på att rida men jag sätter iaf inte hästarna i skiten eller hänger efter i sprången. Men detta var rätt vanligt bland ryttarna som provade hästarna. De flesta hästarna verkade det inte bekomma så mkt men de som var lite känsligare for ju lite illa.. Om man har otur och hoppar upp på en häst efter att en ryttare suttit och styrt ifrån hindret eller hängt efter i munnen kanske hästen inte visar sin bästa sida med nästa ryttare..

Jag provade en del hästar och nr 108 var favoriten :) Nr 39 var verkligen min typ av häst och det kändes som att det bara var att sitta och styra. 

lördagen visade beridarna alla hästarna i uppsutten hoppning under morgonen. Även då fick man en annan syn på en del av hästarna. De flesta kom mer till sin rätt än när man bara sett dom med ryttarna som provridit men vissa såg lite trötta och matta ut i sina språng vilket såklart inte var sp konstigt. Ändå tyckte jag de flesta hoppade riktigt fint med tanke på hur tufft de haft det dagen innan. Kl 15 var det dags för själva auktionen. Jag hade fått en ny "favorit" efter att ha sett den uppsuttna hoppningen, nr 42. Tyckte faktiskt det var en riktigt käck häst som verkade ha lite attityd och egen vilja men väldigt känslig. Den blev billigaste hopphästen, 7000 euro såldes den för. De flesta vill ha hästar som går i perfekt form hela vägen fram till hindret men jag gillar de hästar med lite fart i och som inte är helt "perfekta" ;) Nr 39 och 108 som varit favoriter sedan tidigare såldes för 17 500 respektive 18 000 euro.

Det är svårt att veta vad hästarna kommer säljas för.. Man kan ju ha sina aningar men det är ju ändå jättesvårt att veta!

http://www.hannoveraner.tv/app/_view/?name=November-Auktion&start=11.11.2011&stop=12.11.2011&tab=HANNOVERANER_november_12112011

Under söndagen var vi på en tvåstjärning internationell hopptävling i Oldenburg. Roffe och Ninja gjorde debut efter EM och slutade 3.a i GP. Henrik von Eckerman hade nog klassens finaste häst, en 7-åring e. Cornet Obolensky, WOW som den hoppade! Madick som tidigare reds av Helena Lundbäck var nu med med sin nya ryttare och hade ett nerslag.

Några mindre bra mobilbilder tänkte jag iaf bjuda på! :)
Auktionen i full gång


Mässan i Oldenburg


Roffe och Ninja


Prisutdelning

Kram Julia

» Hemma från Tyskland

Hallå hallå! nu är jag hemma från Tyskland, kom hem jättesent igår kväll. Jag har haft en jätterolig resa och det är bra att vara borta sådär ibland för när man kommer hem har man inspiration så det räcker och blir över till tio personer till :)

Berättar mer senare, ha en fin dag!

Kram Julia


» Lady Mercedes

Visst har hon coolt namn? ;) Här är 1m-rundan.


» Tävling

Var och tävlade idag med Merchan i Åtvidaberg. Vi har haft henne i exakt 2 veckor idag. Vi äger henne inte utan bara lånar :) Eftersom hon bara är 5 år så gick hon två unghäst klasser.

90cm - 0 fel
Det var en jättebra runda, bra och jämnt tempo och hon hoppade kalas :)

1m - 4 fel, ett ner
Även den rundan är jag riktigt nöjd med, hon hoppade bra och var inte trött som jag trodde hon skulle bli eftersom att hon bara har tävlat en gång iår. Hon rev ett räcke som stod ganska direkt ur en sväng, men annars var det en bra runda! :)

/Agnes

» SM kvalad

I söndags när vi var i Vetlanda och tävlade var jag och Picasso nolla i 1,40!!! Det var en Winning Round (med bed. A1a) så alla som var nolla red en omhoppning efteråt. Det var 8 st till omh men bara 7 placerade. I omh rev vi två räcken så vi blev inte placerade... Men jag är supernöjd ändå för eftersom att vi var nolla i grunden i WR så är vi kvalade till SM!!
//Agnes


» Ett minne!

Det är såhär att vi alla tre faktiskt en gång har tävlat mot varandra. Detta var på en lokal dressyr tävling 2003. Vi alla tre red varsin B-ponny. Agnes red Mulleman, Julia Gold Fever och jag (Ebba) red Cindy.

Jag red mitt handikapps program LD:1 som innefattar skritt och trav men tävlade denna tävling mot icke handikappade. Då bedömdes klassen i procent så att vi kunde på så sätt tävla på samma villkor. Klassen vi red hade tre placeringar och det slutade med att Julia vann, Agnes kom tvåa och jag trea! :)

Det var faktiskt roligt att stå där på prisutdelningen alla tre. Men om det är någon man ska bli slagen av så är det väl av sina systrar? ;)
/ Ebba


Från vänster: Ebba och Eeastwoods Madam G, Agnes och Mulleman och Julia och Gold Fever


» Hannoveraner-auktion

Vet ni vart jag ska imorgon? Jo till Tyskland på Hannoveraner-auktion! :) Ska verkligen bli jättekul. Vi åker tidigt imorgon och kommer hem på måndag. Jag ska dit med familjerna Hansson (jag jobbade i deras stall förut) och ett par till.

Jag, mamma, Agnes och Ebba satt häromdagen och betygsatte alla hästarna när de löshoppade. Vi fick i princip samma favoriter, nr 3  och 27 tyckte inte vi var helt fel ;) Jag tycker det fanns väldigt många fina hästar så ska bli kul att se dom live också.

Klicka på länken för att se hästarna :)

http://www.hannoveraner.tv/app/_view/?name=November-Auktion&start=11.11.2011&stop=12.11.2011&tab=HANNOVERANER_november_12112011

/Julia

» Quantums Qula 1,20 VetlandaSöndagens 1,20-klass med finaste Qulbul :)

» Helgens tävlingar

I helgen har det gått både upp och ner.. Qulan har varit en stjärna hela helgen! Hon har gått 110, 120, 120 och 125 - samtliga starter felfritt! :D Dagens 120 var den klass som det kändes bäst i. Jag red bättre och väntade ut henne mkt mer.. Ibland har jag en tendens att vara lite för snabb fram i avsprånget och då blir inte sprången lika höga. Det handlar bara om tiondelar hit eller dit men den tiden kan vara mer avgörande än man tror :P

Wille, ja min kära Wille.. Vi har verkligen inte haft någon bra helg. Han har varit väldigt het och då ridhuset inte är jättestort vill han landa så fort som möjligt. Hindrena som står emot kortsidorna blir det inga bra språng på alls. Avslutade helgen med 12 fel i 140. det är nog första gången jag är nöjd med en 12-felsrunda men sprången var betydligt bättre än i de andra klasserna. Två av nerslagen kom på hinder just emot kortsidorna och det tredje på ett plank som jag helt får ta på mig då jag red med handbromsen emot.

Hoppade faktiskt inte fram ett enda språng inför 140 utan red bara på utebanan.. Bytte även bett. har ridit honom på babypelam en längre tid men han gick på ett annat bett när vi köpte honom, ett rakt bett med rullar och parerstänger. Kan lägga in en bild på det :) Qulan har även börjat gå på det bettet och hästarna verkar trivas med det. Nu på slutet har det känts som Wille gått emot pelamet lite så ska nog gå tilbaka till detta.

Kenny fick en placering i 125 och hoppade lysande!! :)

/J» Hickstead

Usch vad hemskt! Hickstead, en av världens bästa hästar avled idag under världscuphoppningarna i Verona, Italien. Påväg ut från banan föll hästen ihop med kraftiga ryckningar i kroppen! Man tror knappt att något sådant kan hända :(

Hickstead har alltid varit en favorit hemma hos oss, då vi gillar den typen av hästar med lite mer fart i. Mamma har jämt sagt att om hon någon gång skulle ta föl så skulle hon vilja betäcka med honom.

/J & AHickstead och Eric Lamaze vann bla OS-guld i Hongkong 2008

» November?!

Ja, det är November och ungefär 10+ ute! Underbart! Jag är ingen vinterälskare och har de två senaste vintrarna ofta insett att jag nog bor i fel land.. ;) Dock får det gärna vara snö på julafton men sen kan det försvinna!!

Här hemma är det lugna gatan då majoriteten av familjen är i Vetlanda. Så det är jag och pappa som håller ställningarna. Det går bra tycker jag stallet är mockat, hästarna har fått mat och jag har skämt bort dem med lite extra morötter! ;)

Nu ska jag och pappa åka och spela lite pingis.

Ha det fint!

/ Ebba» Visste ni?

Visste ni att jag kommit 2.a i SM i fälttävlan på B-ponny och vunnit Lag-SM samma år?

Detta skedde alltså år 2002 så jag var 11 år gammal då. Ponnyn jag hade hette Piggelin II, en fuxfärgad welshponny. Individuella SM gick i Falkenberg hos Hermanstorps Ryttarförening och jag kom tvåa med 0,4 straff efter ettan. Helgen efter vann jag lag-SM med Rappestad Ridklubb nere i Tranemo, kunde jag bli galdare?!:)

Detta var som en revansch för året innan hade vi varit i Bollnäs men där ramlade jag av på andra hindret i banhoppningen. Reglerna var sådana att man fick hoppa upp ändå så jag kutade runt hindret och upp i sadeln igen.. Tvärnit på hinder tre OCH fyra så jag blev utesluten och fick därmed inte starta terrängen.. Haha, tycker faktiskt lite synd om mig själv när jag tänker tillbaka på det ;) 10 år och första SM:et och så får jag inte ens starta terrängen som jag tyckte var det roligaste momentet.

Kram JuliaJag och Pigge SM-2002

» Vetlanda

Ingen rast och ingen ro! Det där med sovmorgon existerar inte här hemma.. men jag tycker faktiskt det är skönt att gå upp tidigt och få saker gjorda tidigare under dagen. Så om det finns tid för paus får den helt enkelt infinna sig efter att allt är klart och inte innan.

Idag har jag ridit Wille, Nasse, Penny och Kenny och så har det fixats och donats en del för imorgon åker vi till Vetlanda och tävlar. Vi kommer bo över där till söndag och det är Picasso, Wille, Qulan och Kenny som följer med :) Tävlingarna börjar inte förrän vid 15 imorgon så det lär väl bli natthoppning!

/J


 

» Julias hästar

Waverveen, kallad Wille
val f. 2003
e. Cardento - Mr. Blue - Nimmerdor

Wille köpte vi i februari från Tallbackagård i Sölvesborg och han hade då tävlat tom 1,35. Tanken var att Wille skulle vara Agnes häst och de hann debutera 1,30 tillsammans innan jag tog över. Jag har tävlat tom 1,40 med placeringar och vi är även kvalade till YR-SM.

Wille är en väldigt speciell och känslig häst. Han är faktiskt rädd för det mesta och rätt ängslig av sig. Det är svårt att förklara, men han är inte en häst man kan slänga upp vem som helst på då det skulle kunna förstöra väldigt mkt. Han är väldigt snäll av sig och otroligt söt. Han har mkt pannlugg och manen ligger på båda sidorna vilket jag tycker är jättegulligt på honom :)

Quantums Qula, kallad Qulan
sto f. 2006
e. Quantum - Corrado I - Lord

Vi köpte Qulan i november 2009, hon var då tre år och hade varit i Sverige i ca en vecka. Hon är uppfödd i Tyskland och hade bara gått på lösdrift där.  Jag hade vid den här tiden en till 3-åring så vi letade lite lätt efter en till då vi tänkte att vi lika gärna kunde ha två att åka iväg och tävla med sen året efter.

Det var egentligen rena slumpen att vi köpte henne. Ebba, min syster, åkte taxi hem från skolan och taxichaffuören föder upp lite hästar så mamma nämnde för honom att vi sökte en till unghäst. Han sa då att en kompis till honom hade importerat "Qulan" några dagar tidigare, så mamma och jag åkte ner till Skåne med vår B-kortslastbil och köpte henne. Vi hade aldrig sett henne löshoppa utan vi tog henne som hon var då hennes mamma lämnat två godkända hingstar. Det var det enda vi hade att gå på;)  Det tog dessutom ca 2 timmar innan hon blev buren in i lastbilen.

Vintern 2009/2010 var ingen höjdare då det var ca 1 meter snö från december-mars och Qulan vägrade ju bli lastad. Detta gjorde att jag bara satt på henne och travade som mest lite i snön några ggr innan vi fick ta tag i inridningen ordentligt sen under våren -10.

Hon har alltid varit snäll att hoppa upp på men i övrigt ville hon göra ALLT tvärtom, haha! Skulle jag svänga höger gick hon vänster och ett tag ryggade hon bara. Kan säga att jag var väldigt trött på henne ett tag. Jag var även med på några Clear Round-hoppningar på en ridbana som ligger alldeles där vi bor. Trots att hon varit på den banan tusen ggr tidigare tog det ca 15 minuter innan vi kom runt 40 cm;) Detta var alltså förra våren/sommaren.

Efter hand började det gå bättre och vi åkte lite på vinst och förlust till en Clear Round-hoppning i närheten (i mitten av augusti) och det var där det släppte, för då var hon nolla i 70 cm! vilken glädje!;D Så i slutet av augusti gjorde hon sin första tävlingsstart och gjorde totalt 8 starter, varav 7 felfria år 2010. 

I år har hon varit felfri i nästan alla starter och debuterat 1,30 felfritt:) Hon har deltagit både i Scandinavian Open i Falsterbo och Swede Horse öppna championat på Flyinge.

Qulan är en liten "flöppad" häst som alltid är glad. Hon kommer i fullt ös när man ropar på henne i hagen och hon är väldigt självsäker av sig och anser att det hon gör är det bästa. Hon är däremot inte dryg på något sätt utan väldigt vänlig av sig.

Nûmenor, kallad Nasse
val f. 2007
e. Numero Uno - Cashandcarry - Lord Calando

Nasse har varit i vår ägo sedan augusti 2011.  När vi var i Falsterbo råkade vi få med oss en extra häst hem, nämligen Nasse. Han fick följa med hem på prov som en tilltänkt häst till Agnes då jag  hade tillräckligt många hästar vid det tillfället. När han kom hem till oss var han inte inhoppad och inte särskilt mkt riden över huvud taget. Efter en månad beslutade vi att köpa honom till mig då jag fattat stort tycke för honom.

Nasse har väldigt hög ridbarhet och ett stort hopp i sig och har tävlat 90 cm felfritt. Han är en liten spjuver och ibland tror han att han är hingst. Man måste tex leda honom med kedjegrimskaft och ibland känner man sig rätt liten när han är mer i luften än på marken när han ska ledas in från hagen. Att bli riden tycker han är väldigt roligt och han är otroligt trygg i sig själv.

Några hästar jag (Julia) rider åt andra och som blivit nämnda här på bloggen är:

Money Penny, kallad Penny
sto f. 2006
e. Cardento - Bonaparte

Penny stod hemma hos oss i en månads tid för träning. Nu är hon åter hemma hos sin uppfödare och ägare och tanken är att hon ska komma ut på tävlingsbanorna så småningom. Jag ska hoppa henne regelbundet medan tjejen som äger henne rider henne till vardags.

Charlie
val f. 2005
e. Akribori - Ganesco

Charlie hoppar jag ibland åt Helena som äger honom. Hon rider och tävlar honom i dressyr. Det går att räkna på en hand hur många gånger han är hoppad men han tycker det är väldigt roligt.

Canterbury, kallad Kenny
hingst f. 2003
e. Cardenio - Brandenburger - Kolibri

Kenny har jag tävlat tom 1,25 med plac. Han står inte hemma hos oss så det är inte jag som rider honom till vardags.

/J


» Agnes hästar

Pablo Picasso B, kallad Picasso och Keso.
val f.1995
e. Pablo - okänd

Picasso var Julias första storhäst som vi köpte 2005 på ett försäljningsstall. Det var meningen att han skulle lära Julia hoppa 120-klasser. Han stod i en box med tre skor och jätte mager. Men mamma föll för honom när han la huvudet på sned och tittade på henne med sina vackra ögon, så det var ingen tvekan om vi skulle köpa honom.  Han hade tävlat upp till 130 i Italien, Frankrike, Belgien och Holland. Vi har faktiskt hittat lite tävlingsresultat, fast det var inga strålande resultat. Antningen var han nolla eller utesluten så det var nog därför han var så billig när vi köpte han.

Julia tävlade Picasso mellan 2005 till mitten 2009. 2009 var dom placerade på SM. Den sommaren tog jag över honom, vi hade placeringar i 120 och debuterade 130. Men i maj 2010 blev han skada och vart inte frisk förens maj 2011. I början på juni debuterade vi 140.En film från 140 i Laholm som jag inte lagt ut.
Lady Mercedes, kallad Merchan
sto f.2006
e. Cassini II - Quantum

Merchan äger vi inte själva utan lånar henne bara. Hon kom hem till oss i lördags kväll. Så jag har bara ridit henne tre gånger. Hennes mamma går 150-klasser i Tyskland.
Bilder kommer senare.

» Svar

jag hänger inte alls med vilka hästar ni äger själva och vilka hästar som ni bara hoppar ibland? Sen vem är penny? :p haha ja, har inte så stor koll även fast jag läser alla inlägg :P

Vi kan göra en mer ordentlig presentation av våra hästar. förstår att det kanske inte är så lätt att hänga med i svängarna ;)