» Träning

Hallåhallå! Var ett tag sedan jag skrev någonting här, ska försöka bli bättre. Har inte så mkt att skriva om ärligt talat...

Idag har jag iaf hoppat Picasso :) han skötte sig väldigt bra. Har inte hoppat honom sedan Laholm så han var lite extra pigg ;) Vi tränade inte något specielt, utan hoppade bara en liten bana på ca 130. Jag tränar alltid för min mamma. Många brukar fråga om det funkar och om vi inte blir osams. Svar: Nej. Säger hon att jag ska göra eller ändra något och jag inte håller med så pratar vi om de och kommer fram till en lösning. Men vi brukar tycka samma nästan alla gånger.

/Agnes


» Penny

Penny, 5 år e Cardento.

Visst är hon duktig trots att det spökar på banan!


» Söndag

Åh vilka fina hästar jag får äran att rida!! :D

Började dagen med att hoppa Qulan hemma och wow wow wow!!! Hon är så himla fin och vilket avstamp! hoppade med två bommar innan hindret med 3 meter emellan och allt kändes så lätt och ja.. jättebra helt enkelt ;)
Red sedan Wille och han var jättelugn och höll sig på mattan hela ridpasset.

Strax före tio åkte vi iväg på Clear Round-hoppning med Penny och Nasse. Båda gjorde varsin felfri runda, så duktiga! Nasse var jättekaxig på framhoppningen som var på en stor utebana men när han sedan kommer in i ridhuset blir allt rätt läskigt och det känns dom han är 10 cm lägre. Han måste ut och få mer rutin bara! :) Hoppade även Charlie (en dressyrhäst som jag hoppar ibland) och även han var felfri. Med honom vann jag dessutom stilhoppningen och en grimma, haha inte illa! ;) Det var första gången Penny och Charlie var iväg på Clear Round så dom kunde inte skött sig mkt bättre.

Åkte sedan hem så Agnes kunde rida en ny häst (e Cassini II) som vi fick hem igår. Efter det tillbaka igen och hoppa Kenny och han skötte sig helt utmärkt! Stora runda fina språng, han är bara för härlig att hoppa och rida!!

Det var över 100 starter på Clear Rounden vilket jag kan förstå. Allt är väldigt välorganiserat och hinderparken är superfin!

/J


» tjabba

Hejhej! Hoppas allt är kanoners kanon med er läsare :) Dagarna går i ett och det är därför det blir så lite uppdaterande här men hoppas ni överlever ändå.. Agnes vet aldrig vad hon ska skriva, det är därför hon uppdaterar ännu mindre än mig, så ni får gärna komma med lite förslag till oss båda :)

Jag har jobbat 10-16 idag så gick upp 5.30 och red Wille, Qulan och Pennie. Hoppade Pennie och det gick kalasbra! På söndag är det Clear Round-hoppning för henne, Nasse och två andra hästar, skojsigt!

kram J



Fick bli en bild på min förra häst Miss Candy (e Cardento-Maximus).


» Skorna

Får man fråga var du köpte sskorna. Skulle vilja ha såna=)

Jag köpte dom på Charlies. De är av märket Shires :)

» Shopping

Igår var vi iväg och kollade på några hästar till Agnes. Tyvärr var det ingen som passade :/
När vi ändå var ute och for svängde vi in på en ridsportbutik där jag shoppade ett par ridbyxor, ett skärp och ett par skor. Jag shoppar faktiskt inte så ofta då hela sadelkammaren är full av grejer.. Och det går ju inte bättre bara för att man köper ett nytt schabrak t.ex. Huvudsaken är att sadeln ligger bra och att det är bra läder i träns och så. Självklart kan det ju vara kul att förnya sig lite ibland så det är inte så att jag rider med grejer från 70-talet ;)



Dessa skor kostade 299:- och är riktigt snygga tycker jag :)



Har hållt utkik efter ett par ridbyxor ett tag då jag bara har ett par bra som jag använder. Dessa är av märket Horze och kostade 559:- .

Det var svårt att få till en bild på skärpet men det var lite bling bling på det :)

På kvällen var det firande av pappa som fyllde år, HURRA HURRA!

/Julia

» Scandinavium

ska ni försöka kvala in till scandinavum?

Nej, det ska vi inte försöka göra. Först hade jag eventuellt tänkt rida GHS young rider cup-kvalen men efter lite funderande beslutade jag att strunta i det. Några av anledningarna till detta är att Wille bara är 8 år och han har faktiskt inte så mkt erfarenhet som man skulle kunna tro. Jag glömmer ofta bort att han bara är 8 år och han gjorde sin debut i 1,40 så sent som i slutet av juli. Finalerna vid dessa tävlingar går i 1,45 och det har vi ju inte ridit tidigare så tyckte det kunde bli i tuffaste laget. Han kommer kunna gå dessa klasser så småningom men jag vill inte brådska för det är så mkt mer styrka och erfarenhet som behövs :) Så vi siktar på SM nästa år ist.

Jag har faktiskt ridit på Scandinavium tidigare, fast då med Keso. Vi red Morgondagens vinnare (juniorklassen där) och hur det gick ska vi inte gå in på nu, haha ;) Kan skriva ett inlägg om det vid ett senare tillfälle.
/Julia




» Tävlingsdebut



Gusten gjorde tävlingsdebut idag med sin nya pilot Josefine och som bilden visar gick det bra, kul! :D

Igår fick Qulan hoppas och det gick kanonbra! Hoppa kan hon verkligen och hon har så otroligt lätt för sig. Började hoppa på ett räcke med en 3-metersbom före och efter hindret för att få henne hoppa så runda språng som möjligt. Hoppade sedan en oxer med en 6-metersbom före och fick en riktig wow-känsla! :) Hon har alltid haft så lätt för sig och fjongat över hindren som ingenting men nu måste jag börja träna på att få avsprångspunkten lite närmre så sprången blir rundare. Bommar före hindren är bra då tycker jag.

/Julia

» Strömsholm

Var och tävlade i Strömsholm idag med Wille.

I 1,30 fick vi ett nerslag i grundomgången som jag får ta på mig själv. Höll inte ut tillräckligt mkt och fick en lite för nära avsprångspunkt så rev frambommen på en oxer med frambenen.
Hade faktiskt väldigt långsam tid vilket inte är så vanligt på honom. Eftersom att han är het så har jag ibland svårt att få in ett jämnt tempo. I denna klass höll jag lite för mkt och då blir det ännu mer popcorn-varning:P

I 1,40 fick vi 0+4 fel, rev ett rättuppstående hinder i omhoppningen. Jag behöver göra lite övningar för att få honom hoppa rundare då han har lite bråttom över hindrena och då är det lätt att få ett bakbensfel på framförallt räcken, framförallt i slutet av banan (känns det som iaf). Han har egentligen inte hoppat särskilt många 1,40 och det är mkt styrka som behövs så det får vi träna upp i vinter :) 

Det kändes iaf skönt att det gick bra i 1,40-klassen då vi hade mkt fel förra helgen.



Haha, är det någon som kan se vilken galopp vi har mellan 2an och 3an eller i svängen upp på 6an?! ;)

Det ser ju nästan ut som filmen är snabbspolad. Det kändes faktiskt lugnare än det ser ut :P

/J

» Träningsvärk

Imorgon ska Julia tävla med Wille i Strömsholm. Om Wille ska tävla så betyder det att han ska tvättas, om han ska tvättas så betyder det att jag måste hålla honom eftersom att vi inte har någon spolspilta... Tyckte lite synd om honom för fy vad kallt det var. Men det är smällar som man får ta om man är vit men tror att man är brun ;)

Känner mig faktiskt väldigt duktig för idag på idrotten i skolan gymmade jag faktiskt! Bra Jennifer för att du övertalade mig ;) Skulle dock behöva göra det oftare för känner redan nu att träningsvärken börjar komma.

/Agnes

Vältränade Picasso får stå för bilden ;)


» Qulan kval 1 Flyinge

Har ridit  Wille och Nasse såhär på morgonkvisten och ska strax bege mig iväg och jobba.

Här kommer filmen från första kvalet nere i Flyinge med Qulan. Bättre sent än aldrig ;)
/Julia



» Filmer från Laholm




» Svar

Har Agnes också tävlat Wille ? :)

Ja, det har hon. Vi köpte Wille  till Agnes i februari. De tävlade första omgången i Elitserien där de var enda nollan i laget och red flera felfria 1,20 och hann även debutera 1,30. Då Agnes kände att det inte passade helt hundra fick jag ta över honom. Så jag är hans ryttare sedan maj.

/Julia

» Resultat från Laholm

Tävlade somsagt också i Laholm igår. Jag är nöjd med dagen och Picasso hoppade fint :) Måste bara säga oj vilket ridhus Laholm har, det var superstort! Fler sånna tycker jag ;)

130 var en A.0a, där rev vi trean, det var ett räcke som jag skulle hoppa lite snett. Men annars hoppade han bra och vi hittade ett bra flyt.

I 140 fick vi 4 fel. Vi rev hinder nr sex, frambommen på en oxer. 4 fel är vårat bästa resultat i 140 så jag är jätteglad :)  
/Agnes


Mamma och Keso


Julia och Wille


» Resultat

Ja då var vi hemma igen. Vi har rätt långt ner till Laholm men resan gick bra och hästarna verkade inte bry sig så mkt om att det blev många timmar i transporten :)

Wille kändes jättebra i 130 och var felfri och kom 5a av 96 starter. Han var riktigt lugn faktiskt!

I 140 däremot gjorde vi vår sämsta runda tillsammans hittills. Kom lite nära på en oxer som vi rev rätt rejält då han tappade spänsten i uppsprånget.. Detta ledde till att jag fick lägga in ett extra galoppsprång till kombinationen och vi rev då A-hindret. När det blivit ett lite för grovt fel blir han jättestressad och egentligen är det kanske bättre att utgå då?! Han är egentligen inte den typen av häst som vill riva men han är så himla känslig så i sånna här situationer blir han så stressad att han river och det blir allmänt dåliga språng.. Så vi rev fler hinder efter detta..

Tror även jag ska prova ett annat bett för han blir lite stark på bettet jag har nu och då höjer jag handen. Detta leder självklart till att han tar upp huvudet väldigt högt och då blir det ju svårt att se hindrena. Jag menar, han är ju inte direkt lågställd innan:p och att göra runda språng när huvudet är rakt upp precis innan blir rätt svårt.

Vi har haft en jättebra utomhussässong och har varit placerade i 140 och kvalade till YR-SM. Nu ska vi bara försöka hitta samma flyt inomhus och jag borde kanske åka och hoppa i ett ridhus, för det är ju trots allt lite skillnad på inne och ute.

/J


Min fina prins!

» Laholm

Idag ska vi tävla i Laholm med Wille och Picasso, båda ska hoppa 1,30 och 1,40. Ridhuset är 70x40 m!!! Häftigt att få tävla i ett sånt stort ridhus :)

/J


» Galoppträning

Idag har alla hästar ridits. Nasse och Pennie fick galoppträna i skogen :) Här kommer en liten kort film från deras ridpass. /Agnes



» Lördag morgon

Godmorgon!! :)

Har precis ätit en lång frukost och ska snart ut till stallet. Det har börjat bli ruggigt och kallt ute nu, usch! Våran bana är täckt av frost och lite knögglig och detta är bara början. Om någon månad lär det ju inte vara bättre.. Jag är verkligen inget stort fan av vintern. Det ser ut som det blir soligt idag iaf och det är ju härligt! :)

Ska rida Charlie kl 16 och innan dess mina tre egna plus Pennie.

Kram Julia


» hopp

Hoppade Wille lite idag. Det gick inte så bra om jag ska vara ärlig. Han var väldigt het och det blev inte jättebra språng.. Försökte få honom lugn på slutet och han lugnade ner sig en aning. När han blir så här het får man försöka andas tio djupa andetag och börja om.
Vet inte om hästarna blir piggare nu när det är lite kallare ute och de är alldeles nyklippta, för alla våra är lite extra på tårna. Eftersom vi gillar lite smågalna hästar blir de ännuuu piggare ;) Så om någon har en soffpotatis är det bara skicka hit den, haha!
/J




Agnes och Wille i Eksjö, april 2011


» Kenny



Visst är han fin!:)

» Fråga

Fick en fråga som jag tänkte svara på :)

Tack för svaret tycker defenitivt att ni ska börja ha frågestund varje vecka! :) En fråga till,kan ni inte göra ett inlägg om vad ni letar för häst till Agnes? Jag har kanske en ni skulle bli intresserade av.


Den typ av häst vi letar efter ska hoppa som en gummiboll! Den ska vara runt 5-8 år, pigg, hoppa lätt från marken och den behöver inte vara rutinerad men ska ha kapacitet för 140. 

Så ifall någon vet eller har någon häst som stämmer in på den här beskrivningen så kan ni skicka ett mail till [email protected]  :)

/Agnes


» Hoppat Picasso

Idag har jag hoppat Picasso. Han kändes väldigt pigg och glad! Dock måste jag bli mer noggrann med att inte "tappa benen" i kurvorna även fast han är pigg. Som tex i kurvan till sista linjen, där är jag inte på med benen. /Agnes


» Hästar i träning

Vi fick en fråga om man kan lämna sin häst här för träning, eftersom vi har Pennie på "träningsläger" här just nu.
Och ja det kan man :)

Just nu har vi boxar lediga i stallet så om någon skulle vara intresserad av att lämna sin häst här för vidareutbildning, träning och tävling så är det bara att höra av sig :) Vi tar då betalt per vecka. Jag rider även hästar åt andra för en summa per gång. 
Ring eller maila mig (Julia) för mer info. 0768-553918 eller [email protected]



Jag och Keso i Åby 2008

» Frisering

Wille såg ut som en isbjörn och Keso som en brunbjörn.. Så idag fick dom friseras, så nu ser dom ut som riktiga tävlingshästar! :)

» Slingor

Imorse var Nasse iväg och tävlade en 90 cm. I första rundan hade vi 4 fel och gjorde då en omstart och var 0:a. När jag kom hem red jag Pennie, Wille och Qulan.

Mamma har precis försökt göra mig och Agnes lite snyggare genom att lägga i lite slingor i våra hår.. Ikväll ska vi iväg och fira vår kusin Joakim som fyller 25 år så då kan ju inte se ut hur som helst, haha! ;)

Hoppas ni haft och får en fortsatt trevlig lördag!
kram Julia


» Recept

Det var några stycken som ville ha receptet på kladdkakan med philadelphiaost så här kommer det :)

Kladdkakesmeten:

200 gram smält smör
6 dl socker
4 ägg
5 tsk vaniljsocker
1/2 tsk salt
8 msk kakao
3 dl mjöl

Smält smöret i en kastrull och rör sedan ner sockret. Blanda därefter ner äggen och sen resten.

Glasyren:

150 gram philadelphiaost
2 äggulor
2 msk florsocker

Häll först i själva kladdkakesmeten i en form och ha sedan på glasyren. Jag brukar klicka ner glasyren lite så det "blandar" sig med smeten. Efter det strör jag på frysta hallon. Kakan brukar vara inne ca 30-40 min i ugnen på 200 grader.

Den är godast att äta kall :)

/J









» Hemma

Nu är mamma och jag hemma från Flyinge.

Qulan och jag hade fyra nerslag i andra kvalet igår. Vi började med att riva ettan och sen trean och så åkte två bommar till. Jag är ändå nöjd med Qulans insats i helgen, hon har gått så bra hela året så då är det väl godkänt att inte få till en hundraprocentig runda ibland?! :P

Jag har analyserat fram och tillbaka vad nerslagen berodde på men till slut blir det bara för mkt.. det går alltid gräma sig, att jag skulle hållt i mer där, lagt henne mer utifrån där, hållt ut lite mer, gjort en extra tempoväxling innan jag började, väntat ut henne lite mer, ja hundra saker som man kunde gjort bättre. Men nu är det som det är och världen går ju inte under av ett lite sämre resultat.  
Ibland är det nästan bra för nu har jag huur mkt motivation och inspiration som helst efter några dagar där nere. Jag ska testa lite nya bett för nästa år får jag rida henne på lite andra bett. Hon är ju rätt tjafsig och jag har låtit henne vara som hon är eftersom det ändå gått så bra. Aja jag är så nöjd över min lilla prinsessa! :) Bara det där med att sova borta är hon ju inte van vid.

Nu ska jag ut och rida! :)
kram Julia

» Ingen final

Julia och Qulan hade 4 ner idag i andra kvalet. Ingen final på lördag med andra ord. Så dom kommer hem imorgon, då kommer Julia berätta om båda rundorna :)
/Agnes

Jag lånade Qulan på prisutdelningen i Eksjö i våras

» Dagen

Idag har jag ridit Pennie och Picasso. Pennie fick gå en sväng i skogen, jag red med Josefin (hon som köpt Gusten) och Linnea (hon som har min förra d-ponny Tin-Tin). Det gick kanonbra :) Picasso hade galoppträning i skogen.
Just nu sitter jag och tittar på online resultaten från Flyinge, Julia hoppar snart! Hoppas det går bra, håll tummarna :)


Keso

» Duktigt Julia



Idag var Julia och Qulan somsagt nolla i det första kvalet. Det andra är imorgon, hoppas dom båda sköter sig lika bra då som dom gjorde idag :) Julia har inget internet i Flyinge, men jag fick den här bilden som jag skulle lägga upp.
Här hemma är det just nu jag som är chef i stallet ;) och min duktiga assistent är pappa. Men det är bara 4 hästar kvar här hemma så det är väldigt lugnt.
/Agnes

» Härligt!

Agnes är påväg hem från skolan och jag och mormor har med spänning följt resultaten på Equipe. 0 fel blev resultatet!  Det är nästan nervösare att sitta och kolla via datorn än att kolla "live", för då ser man ju inte vad som händer och hur långt på banan de har kommit. ;) Men det gick ju kanon!! 
/ Ebba


» Full rulle



Ca kl 11 rullar vi ner mot Flyinge med Qulan där bak!:) Så tidigt imorse slänge jag ihop denna goda kaka för att mamma och jag ska ha nåt och fika på när vi är där nere. För er som inte ätit den så kan jag säga att ni missat nåt, den är verkligen ruggigt god!!! Det är vanlig kladdkaka med philadelphiaost, äggulor och florsocker i en glasy på och sen hallon, jag nästan dör så god är den!  

Nu på morgonen har jag även ridit Wille och Pennie. Båda skötte sig jättebra, Pennie är ett 5-årigt sto som är här på ett litet kort träningsläger skulle man kunna säga ;) Qulan har även fått sig en dusch.

Igår var det full rulle hela dagen. Red 4 hästar varav två hoppades, Nasse och Pennie. Jag är väldigt nöjd med dem båda, Nasse fick hoppa 5,5:a och Pennie banhoppnigsträning. De hoppade stora runda språng bägge två, kul!:) Höll även träningar i två omgångar, en på förmiddagen och en på kvällen. De är så duktiga mina elever och red superbra allihopa. Det är så kul att se när båda ryttare och hästar utvecklas :) Putsade och fixade lite i stallet så jag skulle slippa göra allt nu på morgonen. 

Hoppas jag kan fixa så det går att blogga där nere, annars får Agnes hålla er uppdaterade :)

Kram Julia


» En häst mindre

Igår såldes Gusten. Vi har haft honom sedan november 2008 och han hade aldrig varit hemifrån när vi köpte honom av uppfödaren. Han var alltså 8 år när han gjorde sin tävlingsdebut i januari 2009 och hoppade då 90cm och 1m. I april samma år debuterade han 1,30 och i oktober debuterade vi 1,35. Gusten är världens mest personliga häst som ALLTID är glad och positiv. Däremot är han lite korkad ;)

Jag är säker på att han kommer få det super hos sin nya ryttare! Han har bara flyttat några gårdar bort så vi kommer fortfarande ha koll på honom och hjälpa Josefine och Gusten med träningen :)


Denna bild är från första ridpasset med Gusten, november 2008.

Kram Julia


» Frågor

Hejsan svejsan! Vi har varit lite (mkt) dåliga på att svara på de frågor vi fått in. Men här kommer svar på några av dom, så tänkte vi bläddra tillbaka lite i tiden och svara på några till. Om vi missat någon fråga eller om ni undrar över något är det bara att ni ställer den i kommentarsfältet eller skickar ett mail till [email protected]. Vi skulle kanske kunna börja svara på frågor varje vecka?! :)

hej! tänkte bara fråga dig om Canterbury!
Kommer du ha honom hemma på gården, eller kommer han vara nån annanstans?
Skall du rida honom över vintern bara eller ska du ha honom längre?

Hejhej! Nej jag har honom inte här hemma utan det är Elin (hon som har honom i Sverige på leasing) som rider honom till vardags. Jag tävlar och hoppar honom bara.

 

Kan ni inte skriva ett inlägg om vad ni tittar på hos en häst när ni ska köpa en? Vad letarna efter för egenskaper?

Jo vi skulle kunna göra ett inlägg om det. Just nu letar vi häst till Agnes och det är faktiskt rätt svårt att hitta en som man trivs helt hundra med. Så det kommer ett inlägg om det så småningom :)

 

Grattis, så himla roligt!:D När är planen att du ska komma igång med honom?

Ang inlägget om Canterbury

Ja verkligen superkul att få rida en så fin häst! :D Jag har hunnit göra tre starter med honom. En 1,20 förra helgen då vi var felfria. Och två starter denna helg.  

 

Åh jag skulle så gärna vilja bo närmre er. Då hade du kunnat tävla min pålle med. Ni sitter ju bara upp och rider en annans häst 120 som ingenting! Sjukt grymma! Tar ni betalt per gång eller tycker ni bara det är trevligt? Tar ju ändå tid och så..
Jag bor i skåne, skulle jättegärna vilja hitta ngn som bara ville tävla och hoppa nån gång här hemma. Har en superfin häst men jag vågar max hoppa enstaka på 120.

Tack så mkt för de snälla orden! :) Ja vi tar betalt per gång vi rider en häst. Självklart är det lärorikt och roligt att sitta på så många olika hästar som möjligt. Men samtidigt rider vi de flesta hästar för att de inte är så mkt utbildade eller att ryttaren inte vågar hoppa själv så då utbildas ju hästen förhoppningsvis till det bättre :)  

 

Var finns hon nu? =)

Ang inlägget Parisienne

Tyvärr så vet jag inte vart hon finns nu! :( Vi sålde henne till Luleå men jag har ingen aning om vart hon bor nu, så om någon läser bloggen och vet vart hon finns så får ni gärna slänga in en kommentar :)

 

Hej, är ny läsare på bloggen, såg länken på mikaelas blogg. Tänkte eftersom ni är hoppryttare så borde ni kunna hjälpa mig med ett litet problem jag har :) Min förra hopptränare som jag ridit för i två år har alltid sagt åt mig att "jaga" hästen mot hindret, det har däremot resulterat i att han skyndar över hindrena, även om det bara är små upphöjda bommar. Då måste jag sitta och hålla i honom allt vad jag orkar mot hindret för att han ska samla mot hindret istället för att stressa mot det. Han blir lång och hoppar långt över hindret istället för att sätta sig och hoppa uppåt. Har ni något tips för att träna bort det här? som en serie tillexempel, för det är nästintill omöjligt att sätta honom på bakbenen innan hindret då han lägger sig på bettet o bara drar framåt istället för uppåt. Hoppas ni fatta vad ja mena :)

Hej! Jag tycker du kan börja med att lägga ut tre galoppbommar med 3 meter emellan. Han ska då kunna galoppera i samma tempo och bibehålla balansen över alla bommarna och inte rinna iväg. När man känner att detta funkar kan man höja upp den mittersta bommen så det blir ett litet hinder, hästen tvingas då hoppa ett rundare språng. Det är viktigt att den inte ökar mot den första bommen för då kommer den trampa på bommen bakom hindret.

 

Det är svårt att säga vilken typ av övning som passar din häst bäst men vissa hästar kan det även vara bra att travhoppa med. Även då kan du ha en bom framför och det är viktigt att den inte rusar iväg i galopp framför bommen.

 

Hoppas vi kan hjälpa dig med ditt problem :)

 

Har du inte kvar dponnyn tin-tin?

Nej, vi sålde Tin-Tin i mitten av juni.

 

Varför sålde ni henne? Jättefin häst:)

Ang inlägget om Wicky

Wicky är världens mysigaste och underbaraste häst men det klickade inte helt hundra mellan henne och Agnes. Nu har hon hittat sin ryttare som bara älskar henne och det känns helt fantastiskt för hon kunde inte fått det bättre :D

 

 

 


» Resultat

Var i Jönköping igår med Picasso. I 130 fick vi ett ner, A-hindret i trekombinationen. I 140 rev vi 3an och 8b (i trekomb!). Men vilken bra runda det var! :) Det var en ganska svår bana, för man blev placerad på 5 fel.
/Agnes


» Sammanfattning

Blev en snabb vända till Jönköping idag, skönt! Igår åkte jag dit kl 5.30 och kom hem ca 20.30, rätt lång dag med andra ord.

Idag red jag en 1,25-klass med Kenny och var dubbelnolla så vi kom 14:e placerade. Igår hade vi ett nerslag i omhoppningen i 1,20. Jag är mkt mer nöjd med min ridning idag för igår hade jag inte lika mkt tryck så då blev det inte lika bra flyt. Jag rider honom inget i veckorna då vi inte har honom här hemma. Så idag kändes det som jag hade lite bättre koll på spakarna:)

Wille tävlade 1,30 1,40 igår. I 1,30 hade vi två nerslag i omhoppningen, han halkade i en sväng så blev rätt stressad av det och rev två hinder efter varandra. I 1,40 hade vi fyra nerslag!! Det känns som han hoppar som bäst när han tävlar mer intensivt, nu har han haft tävlingsledigt sedan slutet av augusti och sprang på lite för mkt. Kankse var vi lite ringrostiga?! Vanligtvis brukar han backa av mer själv igår var det mer fullt ös som gällde ;)

Lennart Lindelöw har byggt väldigt bra och lite krävande banor hela helgen. Så man kommer hem och känner att man lärt sig nånting :)