» Jönköping dag 1

Var som sagt i Jönköping och tävlade med Qulan idag. Hon var felfri i både 1,10 och 1,20.

Qulans resultat i år:
En start i 1 m- en felfri.
9 starter i 1,10- 8 felfria.
10 starter i 1,20- 9 felfria rundor.
En start i 1,30-felfritt.

Då har jag inte räknat med starterna i Falsterbo där vi hade 4+4 fel.

Åh jag är så glad över mina lilla Kanon-Qula :D

Kram Julia



» Ridsport

Varannan torsdag kommer tidningen Ridsport vilket uppskattas väldigt mkt i vår familj. Ibland är det nästan slagsmål mellan oss systrar vem som ska läsa vilken del, haha!

Passade även på att gå in på Tidningen Ridsports hemsida och läste precis att det varit en auktion i Holland. Dyraste hästen på den auktionen var en 5-åring e Ustinov-Indorado som gick för 290 000 euro.. Helt sjuukt!!! Självklart var den väldigt fin på filmen, men ändå! I den här sporten spelar man verkligen inte samma division men det kanske är det som är tjusningen?!:)



Bild: http://tidningenridsport.se/Article.aspx?m=45207&a=893422

/Julia

» Flyinge

På tisdag åker jag till Flyinge och rider 5-årschampionatet med Qulan. Första kvalet går under onsdagen och det andra på torsdagen. Hoppas hon sköter sig och att jag rider bra så vi lyckas kvala in till finalen som går på lördagen. När vi var i Falsterbo hade vi 4 fel i båda kvalen. I andra kvalet rev vi sista hindret som gjorde att vi missade finalen, lite surt faktiskt.. Hon har varit felfri i så gott som alla starter i år så hoppas formen håller i sig även nästa vecka. Vi åker till Jönköping på fredag så vi gjort en start inomhus innan. Ni får gärna hålla tummarna för oss när vi är i Flyinge! :)



HAHA, jag skrattar lika mkt varje gång jag ser den här filmen! Att detta är i slutet av juli förra året är faktiskt svårt att tro. Min fina lilla Qula :)

/Julia

» Agnes har ordet!

Hallå. Var ett tag sedan jag skrev nu, skärpning Agnes.

I helgen var jag och tävlade Gusten en 120. Det var en A.0 och vi fick 2 ner, klantigt ridit. I helgen var även Wicky och hennes nya ägare och gjorde sin tävlingsdebut! Dom hoppade 110 och hade ett ner (första hindret). Är så roligt att det går så bra :D
På lördag ska jag till Jönköping och tävla 130 och 140 med Picasso. Känns som det var hundra år sedan jag tävlade honom ;) Hoppade lite med honom igår för mamma, och han skötte sig kanoners! Det är så roligt att hoppa honom för han är så glad och verkligen älskar det :)

Jönköping kommer bli den första inomhustävlingen denna säsongen. Inomhus=kallare väder! Usch.. Tycker det är bättre när det är varmt som på denna video ;)
/Agnes


» Dagen

Hoppade Wille lite imorse. Har bara hoppat honom en gång sedan jag tävlade i Gamleby men nu var det dags igen. Vi ska nämligen tävla i helgen så var tvungen att stämma av lite och se så knapparna fungerade som dom skulle. Vi hoppade inte alls mkt men han kändes bra och var inte i en enda bom. Tog några högre språng och det känns bra inför lördag då vi ska hoppa 1,30 och 1,40 i Jönköping. Red även Qulan en liten sväng i skogen och sedan på banan.

Jobbade sedan mellan kl 10 och 15 och nu på kvällen har jag varit iväg och tränat för Ted. Hoppade Canterbury,  "Kenny". Och som han hoppade, WOW!! :D

Någon mer som ska till Jönköping och tävla i helgen? :)
/J




» Canterbury 1226 blir kvar i Sverige

http://tidningenridsport.se/Article.aspx?m=45207&a=884484

» Helgen

Igår var det full fart hela dagen. Började dagen med att rida Qulan, och kl 10 var det dags för Clear Round-hoppning hos Lycketorps Ryttarklubb (min hemmaklubb). Efter det var det KM och Nasse fick gå bort och hoppa av sig lite. Han skötte sig utmärkt och var felfri, duktigt! :) Sen fick jag rida två andras hästar, den ena tävlade jag nämligen idag så var tvungen att rida den lite då jag inte gör det så ofta. På kvällen övningsbackade Millan och jag, vi vill ju ta BE-körkort så måste träna lite.. Sist gick det katastrofalt men igår var vi riktigt grymma (om man jämför med gången innan) haha! ;)

Idag har jag varit iväg och tävlat två andras hästar vilket resulterade i en fjärdeplacering i 1,20 med den ena av dom :) Det var första gången jag tävlade dom båda. Nu på kvällen har jag ridit Wille och haft träning för två tjejer :) Det var min helg, hoppas ni haft en bra helg i det fina vädret!!

Kram Julia


Det fick bli en bild på Gusten. Jag gillar verkligen den här bilden!


» Klipp klipp

Igår klipptes Qulan! Anne, mammas kompis, hjälper oss att klippa hästarna för hon är verkligen jätteduktig på det. :) Hon är otroligt noggrann och kolugn med hästarna när de hoppar runt i stallgången..  För det mesta klipper Anne ena sidan och jag andra sedan håller jag i bremsen när hon tar benen. Bra teamwork med andra ord ;)

Jag hatar verkligen den här tiden på året när alla hästarna ska bli klippta för inga av våra är särskilt förtjusta i det.. Och Qulan är inget undantag, bakbena var inte jättepoppis och jag vågade mig inte ens på att klippa hela huvudet och öronen. Det är ju tio gånger snyggare men Qulan tycker att det gått och väl räcker med halva. Det hade ju inte varit jättekul att stå där med en rand i huvudet, eller ena örat klippt. Haha, min lilla puckohäst! :)
/J




» Bruno

Har ridit Nasse, Wille och Qulan idag. Hoppade även Josefines häst "Bruno", en val f 2001 e Beach Boy - Napoleon som är tävlad tom 1,10. Det var första gången jag red honom och jag tycker han skötte sig riktigt bra! Han är även till salu om det är någon som söker häst :)

http://hastmarknad.hastnet.se/sok/annons.php?aid=532541

Vi filmade lite när jag tog några språng.
/J


» Parisienne

Åh vad jag saknar världens finaste ponny!! Piggy <3



/J

» Auktion

Var inne på SSHS hemsida och såg att Wickys ena avkomma ska vara med på deras auktion. Det är 16 talangfulla 3-åriga hästar som är uttagna och hennes ena avkomma är alltså en av dom :) Auktionen kommer äga rum under lördagen den 8 oktober, alltså samtidigt som championaten och Breeders.

/A & J

http://sshs.nu/08-Celine-2.html

» Bästa/värsta hästminnet!

Ett av mina värsta hästminnen är ifrån SM i Vellinge 2008. Jag och mamma åkte ner till Skåne tillsammans med ett par kompisar i deras lastbil. Jag hade med mig Picasso och Klumpen och min kompis hade också med sig två hästar. Jag var verkligen jätteladdad för det hade gått väldigt bra för mig med båda två tidigare under året.


När vi hade varit där i ca 20 minuter händer något som INTE får hända. Jag är i stallet för att ge hästarna mat. Picasso står och hänger ut huvudet ur boxen och ”lyckas” fastna med näsborren i en sån här träns/grimhängare. Hela näsan hänger därmed i två delar och det i princip sprutar blod. Jag får fullständigt panik, det var ju inte vad man hade räknat med precis. När mamma och Anita (mamman till de vi åkte med) ska åka iväg med lastbilen är det punktering på den! Efter lite letande lyckas de få tag i en transport och bil och åker in till Jägersro för att sy ihop alltsammans.


Detta blev verkligen inget lyckat mästerskap!


Ett annat roligare och trevligare minne började egentligen år 2005. Jag och min familj sitter på läktaren vid Falsterbo Horse Show och kollar på ponny Grand Prixen. Precis innan mammas telefon ringer så har jag sagt att ”här ska jag rida med den D-ponny vi så småningom köper”. Det är ett par kompisar som ringt till oss och undrar om vi vill följa med ner till Belgien och Holland för att kolla på ponnyer. Vi hade letat efter en ny ponny i ca 8 månader utan att hitta någon som passade.


Tre dagar senare åker vi till Holland och är där nere i tre-fyra dagar. Den sista dagen hittar vi Parisienne. Nästan exakt två år senare vinner jag och ”Piggy” ponnyhoppningen i Falsterbo. Det var som en dröm som slagit in! :)

/Julia


» Provridning

Igår var det en tjej som provred Gusten. Det gick verkligen kanonbra!! Gusten hoppade runt och gjorde allt lekande enkelt. Dessutom är det alltid kul när det kommer folk som kan rida.


» Helgens tävlingresultat

Söderköping igår

Hoppade Gusten 2 st 1,20 igår. I den första klassen kom vi 7a:) Och i den andra rev vi 2 st. Jag får ta på mig nedslagen själv, men jag är supernöjd med Gusten! :)


Boxholm idag

Tävlade Cognac idag en 1m och en 1,10. Cognac är inte våran häst utan mammas kompis häst som jag rider ibland. I 1m rev jag 2 st och i 1,10 rev vi ett. Är nöjd med hans insats också, för han har bara tävlat en gång tidigare i år :)



/Agnes

» Nasse

Nasse i 90 cm :)


» EM


Faan, rent ut sagt!! EM visas inte direktsänt utan det är sammandrag kl 22.15 ikväll!!!! Kvalen har varit direktsända men om det är något man verkligen verkligen vill se så är det ju finalen!

» Tävling Boxholm

Idag har Nasse varit iväg och tävlat. Han skötte sig strålande och var felfri i både 80 och 90 cm. Det var världens skillnad på sprången den här tävling mot förra helgen i Åby. Då frös han lite mer i sprången och tyckte det var lite läskigt med alla hästar och allt annat runt omkring. Idag tyckte han att han blivit rutinerad tävlingshäst och hoppade runt enkelt och glatt :) Lägger upp film senare för ska snart iväg och rida en häst i ett närliggande stall :)

/Julia

» Lördag

Hejhej!:)
Sov hos Towe inatt så kom hem vid lunch. Vi tog faktiskt sovmorgon idag, ingen av oss är särskillt bra på det i vanliga fall. Nu har jag mockat och fixat klart stallet och ridit Wille. Han gick superbra, var hur lugn och fin som helst.
Kram Julia



Han är ju bara för söt! :)


» Tävling imorgon

Då var allt klart inför tävlingen imorgon. Ska somsagt till Söderköping med Gusten och hoppa två st 1,20m :) Ska bli väldigt kul och lite spännande för det blir vår tävlingsdebut tillsammans ;) Idag fick Gusten vila, Julia sa att hon brukar låta honom göra det dagen innan tävling.   

Nu ska jag fortsätta titta på EM. Roffe är snart så nu måste vi hålla tummarna!!!

/Agnes

» Sol sol sol!!

Solen strålar som en kvartslampa här hemma och så är det fredag vilket inte kan göra denna dag mkt bättre! I förmiddags red jag Qulan, Nasse och Wille och höll även lektion för kusinen och en granne plus red grannens häst. Nu har jag tryckt i mig tre bullar så magen står i åtta hörn.. :) Ha en fin fredag!
Kram Julia


» EM

Nu har EM i hoppning dragit igång. Sverige började strålande genom att alla ryttarna red felfritt. Nu får vi hålla tummarna att det fortsätter lika bra så de kan fixa ett OS-kval :)
/Julia


» Bullar!! <3

Red Qulan imorse innan jag åkte och jobbade. Slutade kl 16 och när jag kom hem hade mamma bakat världens godaste bullar och massa bröd! :D Det uppskattades kan jag säga. Nu ska jag bort och hålla lektion plus rida en häst till :)
/Julia


» Tedträning

Idag var Nasse och jag iväg och tränade för Ted Nätterqvist. Här kommer en liten film :)

/Julia


» Fina Qulan

Igår hoppade jag lite på Qulan, hon hade inte hoppat ett enda språng sedan tävlingen i Nykyrka. Den tävlingen var för tre veckor sedan så hon tyckte det var väldigt skojigt!:)

Kan bara säga att jag är så glad att jag har en så fin häst!!:D det känns nästan som att hon har ögon i hovarna för hon var inte i en enda bom och gör allt så enkelt, fina fina Qul Bul! <3

Nu kollar vi på Svenska Hollywoodfruar, är det bara jag som älskar Maria Montazami?! :)

/Julia


» Gauss

Idag hade Julia hoppträning, så då var jag med på Gusten. För på lördag ska jag tävla honom i Söderköping :) Vi tränade bla. fyrkombination och utsprånget låg på 140. Är supernöjd med träningen, Gusten hoppade fantastiskt! Det var första gången jag hoppa honom på två år, så det känns jättebra inför lördag :) Han är såå duktig!!

/Agnes


» Tävling i Åby

Då var tävlingsdebuten avklarad! Fick 4 fel i 80 och 7 fel i 90 cm. Han tyckte det var lite läskigt på framhoppningen med alla hästar som kom i full fart och åt alla möjliga håll runt omkring honom. I 80 cm gick vi typ över ett jätteläskigt hinder så vi fick en rivning. Klassen efter hade vi ett stopp på ett annat läskigt hinder ;)

Jag är iaf nöjd med honom, det är stor skillnad att hoppa hemma och på tävling. Han var ju tvungen att hålla koll på allt runt omkring  så han lär nog sova gott inatt :)


» tävlingsdebut!

Imorgon kommer Nasse göra sin tävlingsdebut!:) jag har sett fram emot det i över en vecka nu, ja enda sedan jag anmälde faktiskt, haha. Det är så otroligt roligt att ha hästar på så pass olika nivåer och jag tycker att även en lokal tävling har sin tjusning. Jag tycker det är väldigt roligt med unghästar och blir minst lika glad, eller ja gladare nästan, över en nolla i 90 cm än en placering i 1,30 med en häst jag tävlat i hundra år.




Tävlingen börjar kl 8 imorgon och vi är startnr 22, håll tummarna för oss! ;)
/Julia

» Fredag morgon

Imorse var jag och Qulan ute och red på stubbåkern. Det är så himla härligt att galoppera på en gigantisk stubbåker tidigt på morgonen när solen skiner!:)



/Julia

» Jobbig dag

Vilket konstigt väder det är alltså?! För 15 min longerade jag Picasso och då regnade det, och nu är det strålande sol! Konstigt konstigt.

Tycker ganska synd om mig och mina ben just nu. Imorse cyklade jag ner till station, sen gymmade vi på specialidrotten och på ledarskapen hade vi idrott! och på station väntade min älskade cyckel på mig. Det tar ca 15 min till station, men hem tar det av någon lustig anledning 25 min?! Kan det vara så att Agnes inte är så vältränad och måste gå upp för den väldigt jobbiga backen kanske ;)
Väl hemma fick Picasso longeras, då jobbar han verkligen bra med ryggen :)


» Jac Potes



Tittta vilken fin brorsa Qulan har. Denna godkända hingst har alltså samma mamma som henne:) Jac Potes som han heter tävlas av fransmannen Cédric Angot och är e Caretino, samma pappa som Rolf Görans Casall. Qulan är e Quantum, alltså samma pappa som Quintero som Roffe rider:)

/Julia

» Onsdag morgon

Nu på morgonen har Agnes och jag ridit ut en sväng på Keso och Qulan. Som tur var hann vi rida innan det började ösregna, det duggade bara lite smått när vi var ute. Nu ska jag iväg, vi höres!:)

kram Julia


» Tisdag

Idag har jag ridit Gusten, Qulan och Nasse. Nasse fick hoppa lite, han ska nämligen göra sin tävlingsdebut på lördag!:) Vi beger oss till Åby där vi ska hoppa 80 och 90 cm. Jag tycker det är jättekul att åka iväg med en ny häst på första tävlingen. Det är först då man ser vad som behöver tränas på och så får man förhoppningsvis en bekräftelse på att allt arbete man lagt ner har lönat sig. ;)

Den här veckan jobbar jag rätt mkt vilket gör att det inte blir så bra uppdatering här.. Ha en fin kväll, nu börjar ju Idol igen efter reklampausen!:)
/Julia



Qulans livs första språng:)


» Ååååhh!!


Nu på kvällen har jag varit iväg o tränat på att backa med transport tsm med Millan, en kompis. Och vilken LOSER jag var/är!!! Vi tänkte vi skulle börja övningsköra lite så att vi kan ta BE-körkort nån gång men just nu känns det väldigt långt bort.. Känns som att det är större chans att jag hittar körkortet i ett cornflakespaket än att jag någonsin skulle kunna klara det. Jag kör ju transport och så men det där med att backa och svänga samtidigt.. Hur svårt kan det va egentligen?!

Usch fy blä för det!!!

/Julia


» Picasso

Här kommer filmen från igår. Han är så duktig lilla Keso :)


» Gusten

Nu har jag lagt ut annons på Gusten. Känns lite sorgligt eftersom jag haft hon rätt länge, sedan november 2008. När vi köpte honom hade han aldrig varit hemifrån utan var endast riden och hoppad lite hemma av sin uppfödare. Jag har tävlat honom tom 1,40 och han är verkligen världens mest schyssta häst att hoppa. Han är dessutom väldigt personlig.

http://hastmarknad.hastnet.se/sok/annons.php?aid=526124

Här kommer filmen från dagens 1,40. Jag grämer mig över nedslagen.. Jag tar tillbaka honom rätt mkt efter trippeln och skjuter sedan iväg honom lite för mkt vilket gör att språnget på det rosa räcket blir lite platt. Till oxern som kommer efter kunde jag väntat ut honom lite mer. Det känns som jag går fram lite för mkt med överlivet.
/Julia


» Linköping dag 2

Även idag bar det av till Linköping för tävling med Gusten och Keso. I 1,30 hade vi varsitt nerslag, det var en A:0a. Gusten fick även starta 1,40 och han skötte sig utmärkt. Vi rev två hinder, nummer 9 och 10 och det var totalt 15 språng. Det var rätt mkt fel i 1,40-klassen, endast två nollor av 44 starter.
/Julia






Haha, Gusten laddade upp ordentligt inför 1,40n! ;)




Fina Gusten i 1,40.


» Linköping

Idag har vi alltså varit iväg och hoppat varsin 1,30 med Keso och Gusten. Agnes började bra med att riva första hindret, om det är nåt hinder man inte får riva så är det ju första!! :P
Aja, sen rev hon ett till där hon tog tillbaka honom för sent på en distans där man kunde välja sex eller sju språng.

Gusten hoppade finfint! :) Tyvärr rev vi ett hinder i omhoppningen för jag lade honom för nära på ett räcke så det var ju klantigt.. Vi kom precis utanför placering, ibland är det nästan bättre att komma två utanför plac.. :P Tyvärr tog minnet i filmkameran slut efter sjunde hindret men kan ju ladda upp den ändå.
/Julia



Jag och Gusten, Mickis och Qubbe, Agnes och Keso


» Wicky

Idag flyttade Wicky! Hon besiktades i torsdags och idag var hennes nya ägare och hämtade henne. Vi är säkra på att hon kommer få det superbra för det är en jättegullig tjej som redan älskar henne! :)

Lycka till Malin och Wicky :D






» Kladdkaka <3

Snart dags att äta kladdkaka, mums!! Vi har ju finfrämande av Mickis och Qubbe så måste ju fira lite.. eller ja vi kan ju skylla på det iaf! ;)



Vi ogillar torra kakor men denna var i kladdigaste laget så hoppas den vi bakat idag hänger ihop lite bättre, haha!

» Fredag

Hallå där! :) imorgon är det tävlingsdags igen. Denna gången är det Gusten och Keso som får åka till Linköping. Båda ska hoppa varsin 1,30 :) Snart hade vi tänkt gå ut och snygga till dom lite! /Julia



En gammal bild på mig och Picasso

» Vad ska jag skriva här då?

Idag hände en grej... Sorgligt men ändå roligt på samma gång, för jag vet att det är en som är väldigt glad just nu!
/Agnes