» Bra dag!

Hästarna har skött sig finfint idag.

Merchan
110: 0+0fel, 3:a
120: 4 fel

Eftersom Merchan debuterade 130 förra helgen tyckte jag att hon gott kunde få gå ner i klasserna denna helg och alltså hoppa 110. Hon gjorde även sin första tävling i avd.A och jag tror hon tyckte det var kul att spurta runt lite ;) Merchan är lite av en speedhäst och söker hinder inne på banan. I 110 hoppade hon runt lekande lätt och var felfri och slutade alltså 3:a. I 120 rev vi tyvärr sista hindret i grunden, lite onödigt då Merchan inte är typen som är i bommarna då hon inte vill riva. Men det var ganska många som rev just den oxern. En lite snudd med bakbenen på frambommen.Gappa
110: 0+0fel, 6:a
120: Debut, 8 fel (4 fel på hinder och 4 tidsfel)

Gappa hoppade jättefint och var dubbelnolla i 110. I 120 gjorde hon några fina konster vid utgången innan 3:e hindret så vi fick 4 fel. Därefter hoppade hon så himla fint. Knashäst!
Vi har gjort 5 starter tillsammans varav 4 placeringar, en i 1m och tre i 110. Då ska tilläggas att hon tidigare bara startat en 110. Så kan ändå inte vara annat än nöjd då hon bara varit här i träning i 5 veckor.Gusten
120: 0+0 fel, 6:a

Gusten hoppade jättefint och kom alltså 6:a. Inte mkt att klaga på hos honom inte ;) Var ju ett tag sedan han tävlade men det verkade inte bekomma honom det minsta.Penny
120: 4 fel
130: Debut, 8 fel

Penny hade ett litet onödigt nedslag i 120 då det var 6 galoppsprång och jag fick det lite trångt och hon blev lite trutig. I 130 hoppade hon såå fruktansvärt fint!! Rev bakbommen på 3:e hindret. Jag hade då planerat att hålla lite innerbåge till nästa oxer och rida på 6 språng men då jag inte fick fram henne tillräckligt ångrade jag mig och var aldeles för sen med mitt beslut vilket resulterade i att vi kom väldigt nära och fick en rivning, helt mitt fel.. Klant! Efter detta hoppade hon som aldrig förr! :) är så glad att jag får utbilda denna fina tös!


Agnes då, ja hon skötte sig med råge. Picasso vann 120 och var 4:a i 130. Med Wille kom hon 5:a i 120 så inte mkt att klaga på. Duktig syrra jag har! :D
» Tävling imorgon

Imorgon är det tävlingsdags igen. Vi styr kosan mot Tranås och det är 6 hästar som ska få tävla denna gång. Agnes rider två och jag fyra. Det är inte så mkt starter, ca 120 på hela dagen så det kommer inte vara mkt tid för andrum men det löser sig nog :)

Förresten så har jag glömt att berätta att Agnes och Picasso vann en 1,30-klass i Eksjö i söndags. Det var närmare 80 starter och de var alltså snabbast och vann hela 2000 kronor! Aldrig fel..


Qulan och Wicky, augusti -11

» Kul!

http://halvblood.blogg.se/
Vad glad jag blir när mina träningar uppskattas. Jag är verkligen inget proffs men lite erfarenhet och kunskap har jag trots allt samlat på mig genom åren.. och mer ska det bli! ;) så alltid kul när man kan dela med sig av det man kan.


» Hektisk dag

Började dagen med att mocka och fixa stallet innan fem hästar skulle ridas. Två reds ut medan de andra tre fick gå på banan. Sen vid 16 höll jag en privat hoppträning och efter det hoppträning för fyra stycken och direkt efter det kom Penny så jag red och hoppade henne. Vädret, ja vårt kära väder! Spöregn under halva första och hela andra träningen.. Det är ju snart maj, borde det inte vara soligt (mindre regnigt) då?!


» Money Penny 1,20


» Helgen i Eksjö

Igår var Merchan felfri i 1,20 och Qulan i 1,30. Båda hoppade fint och jag är nöjd med min ridning.

Idag hade Qulan ett nedslag på hinder nr 2 annars klockren. Klantig ridning då jag satt och tog i henne alldeles för mkt till ett räcke så hon kom rätt nära och rev med fram. Det hade varit bättre om jag lagt henne lite mer utifrån, men det är ju lätt att vara efterklok.
Merchan fick sedan debutera 1,30. Jag satt då och var irriterad på mig själv över min ridning på Qulan och Merchan startade endast 10 starter senare, kanske inte så bra uppladdning.. På hinder nr 3, ett räcke, såg jag ett läge lite utifrån.. Jag vet ju att Merchan trivs bäst med lite djupare avsprångspunkter så det blev en miss där, då hon gjorde ett omtramp och rev det hindret. Efter det var hinder nr 4 endast fyra galoppsprång bort så valde att lägga en volt och sedan hoppade hon nr 4-10 jättefint! Så onödigt av mig på båda hästarna..

Penny gick en 1,20 imorse och hade ett nerslag på en oxer. Det var en kombination och sedan fem språng till en oxer där hon rev ner frambommen med bakbenen men annars hoppade hon väldigt fint. Snart dags för 1,30-debut även med henne :)

Qulans 1,30 igår.
» Kanon Qulan

Ja, jag tyckte faktiskt att hon skulle heta det när vi skulle bestämma namn åt henne. Inser också nu att det skulle passat utmärkt. Felfri i 1,30 idag. Den hästen alltså, hon vet vad man vill se och vad man vill "ha" när man sitter och kollar. ;) Man kan inget annat göra en att tycka om henne och inte gör det saken sämre att hon är så personlig, snäll och gullig!

De andra hästarna har också skött sig super! :D
/ Ebba

» Dag 1

Gappa var dubbelnolla i 1,10 och slutade 10:a. Penny gick 1,10 med ett nedslag då hon var mer fokuserad på allt utanför banan men i 1,20 var hon felfri. Duktiga pollar med andra ord. Imorgon är det tre andra som ska med så hoppas även de sköter sig! :)

Tyvärr glömde vi filmkameran hemma..

NU världscupfinalen, heja Roffe!!

» Tävling fredag-söndag

Tävling fredag-söndag denna vecka, skoj skoj!!:D Nästan alla hästarna ska ut och se sig omkring.

Eksjö är destinationen och det var där världens bästa Qula gjorde sin 1,20-debut för exakt ett år sedan.


» .

Blev ingen hoppning av Penny då Linda hade lite strul med transporten och inte kunde komma.. Träningen gick iaf jättebra! Utvecklingen på de tre som tränade idag är helt enorm!! De vann ju första omgången av division 3 i söndags så vi firade med olika sorters bakverk, mumma :) Även igår höll jag i hoppträning, då för systrarna Alma och Julia. Dagens upplägg var lite liknande men byggde om och ändrade lite inför idag.

I lördags hade vi lite balansträning här hemma. Agnes och jag fick jobba mer än hästarna kan man säga - men kul var det! Hundra år sedan jag red utan sadel sist, var mest sånt man gjorde på B-ponny ;)


» på G..

Ska iväg och hjälpa Agnes när hon hoppar Picasso. Efter det ska jag hålla träning och sedan kommer Penny så ska jag hoppa henne.

Hörs senare!
kram

» Bilder Merchan

Har varit borta på klubbens banor och hoppat lite på Merchan. Hon har blivit så fruktansvärt laddad vid hoppningen och tycker det är hur kul som helst! :)
» Frågor och svar

vad har du för talanger som inte är hästrelaterade? ;)
Det skulle väl möjligen vara bakning. I övrigt är jag väl ingen direkt talang på någonting, lite lagom bra på allt istället, haha! ;)

hur är ni som personer utanför hästarna?
Jättesvår fråga! Men snälla och ödmjuka skulle jag väl ändå säga, haha jo men det tkr jag väl.. Vi går in för allt vi gör, såväl vad gäller hästarna som det vi gör på fritiden eller i skolan.

Har ni utövat någon annan fritidsaktivitet när ni var ynngre? om inte, vilken sport skulle du hålla på med om du inte red?
Jag och Ebba sjöng i kör när vi var mindre, ja det är faktiskt sant. Det skulle man ju inte kunna tro om man får höra oss sjunga nu.. Däremot har ingen av oss utövat någon annan sport än ridning. Jag (Julia) har INGET bollsinne så fotboll eller någon annan bollsport har aldrig varit något alternativ för mig ;) När jag var mindre älskade jag att orientera i skolan och sa alltid att om jag inte hade ridit så skulle jag ha orienterat. Har varit kartläsare till mamma när vi åkt på tävlingar sedan jag var 6-7 år så är väl lite av ett ”kartfreak”. Orientering är väl inte den sport jag skulle välja nu då jag tkr det är för jobbigt att springa men längdhopp är något jag tycker är riktigt kul så det skulle väl vara det! :)

Skulle man kunna få se en bild på er sadelkammare? :)
Javisst!

vad har ni för filmkamera?
En Canon. Den har inga speciella finesser utan huvudsaken är att man kan ha med den på tävlingar och inte behöver vara alltför rädd om den.

Såg trevlig ut:) har jag missat något eller vad är det för en häst:)
Ang Gappa. Har berättat lite om henne i ett inlägg här.


» Gappa 1m

Visst hoppar hon fint!


» Åtvidaberg

Idag har alltså jag och Gappa gjort vår tävlingsdebut tillsammans. Detta resulterade i en 3:e-placering i 1m och en 5:e-plats i 1,10 så jag kan väl inte vara annat än nöjd?! Att lilla tösen hoppade som en gummiboll gjorde inte det hela sämre. WOW säger jag bara - vilken häst, helt fantastisk!

Det har varit en lång tävlingsdag då det var en lagklass innan, nämligen division 3 där Lycketorps Ryttarklubb var representerade. Av de fyra ekipagen som red i laget så är jag tränare till tre av dem och att alla gick nolla och Lycketorp slutade som segrare gör mig så himla glad. De red så fint och det är kul att se att alla träningarna gett resultat. Jag är så stolt och glad för deras skull. GRATTIS!


» 14 april

Penny var här imorse och blev hoppad. Hon hoppade väldigt bra så det känns lovande inför tävlingarna i Eksjö nästa helg. På onsdag kommer hon igen för en sista avstämning. Testade att rida henne på ett babypelam idag och hon verkade trivas med det. Både jag och Linda har haft lite svårt att få henne att ta stöd på bettet. När man rider på ett vanligt bett blir hon lätt ganska dragig och kör mest sitt eget race och men detta kändes lagom skarpt så Linda får nog införskaffa ett sådant. ;)

Gappa fick gå ett markarbetspass på banan med mestadels galoppjobb. Hon var väl framme för skänkeln och jag känner verkligen skillnad att jag kan börja kräva mer och mer men ändå hålla henne på gott humör.
Penny

» Fredagsbesök

Nästan hela ligan Sundelius (Gappas ägare) har varit här idag, mamma Jenny med döttrarna Julia, Alma och Märta. Julia red Gappa eftersom hon inte gjort det sedan hon kom hit. Tanken är ju att hon så småningom ska tävla henne efter sin tid här. Det gick super när hon red henne, så det var verkligen kul att se!! Gappa har ju bråkat lite med Julia och det är därför hon är här men nu gick hon som en klocka och Julia tyckte hon kändes bra att rida så det var ju tur! ;) haha, skämt åsido, men det var roligt att höra, för klart man vill göra ett så bra jobb som möjligt så alla är nöjda och glada!

Jag höll även hopplektion för Alma och hennes 6-åriga ponny. Hon var lite tittig och så men sista banan de hoppade gick kalas! Kul att se en så ung ryttare med så otroligt bra sits - det gör man inte varje dag.


» Gappa Clear Round


» Frågor och svar

Här kommer svar på några av era frågor. Resten kommer senare.

Hej! Jag skulle vilja läsa om tips och träningsupplägg inför tävlingar. Gärna lite om träningsupplägg och tankar du har med dina olika tillridningshästar med. : )
Hejhej! Jag själv lägger inte upp något särskilt träningsupplägg precis före tävling utan rider som vanligt. Jag tror inte man ska ändra alltför mkt inför exempelvis en stor tävling. Om hästen brukar fungera och hoppa bra efter det koncept man vanligtvis kör så lär den hoppa lika bra på den större tävlingen. Inför utomhussäsongen kan det däremot vara bra att träna konditionen lite extra och att anpassa träningen efter typen av tävling man ska på. 
Så självklart lägger jag upp en plan inför varje tävling med hur och vart jag ska rida och vilken dag hästen ska hoppas och vad för typ av hoppövningar just den hästen behöver träna på. Hur det vardagliga träningsupplägget ser ut varierar lite från häst till häst och beror lite på hur de känns i form osv. Vissa hästar behöver t.ex. konditionstränas och ridas ut lite mer medan andra kanske behöver markarbetas varje dag på banan men över lag varierar vi den dagliga träningen ganska mkt.

De tillridningshästar som kommer hit rider jag precis som mina egna hästar och efter ägarens önskemål. Men som sagt, det är lite olika träningsupplägg från häst till häst. Gappa tränar jag tex väldigt mkt att hon ska gå fram för skänkeln och få mer ärlig bjudning. Jag tycker det är otroligt viktigt att hästen lyssnar på första komandot och inte andra.


Vad är målen det här året med resp häst?
Vad är era favorit täcken och schabrak, märken osv?
Jag vill helst inte skriva ut vad jag har för långsiktiga mål med respektive häst utan håller de helst för mig själv. Det är inte det att jag tar det som ett nederlag om jag inte når mina mål men jag vill helst inte dela med mig av dom :) För det mesta brukar jag inte sätta upp alltför stora mål utan har mest kortsiktiga mål och höjer de vartefter hästen utvecklas.
På täcken så är nog Amigotäckena mina favoriter. De har otroligt bra passform och verkar väldigt lätta och sköna. På schabrak har jag inte något direkt favoritmärke utan huvudsaken är att de inte ligger på vid manken eller är alltför tjocka utan jag föredrar lite tunnare schabrak sen får märket vara vilket det vill så länge det är snyggt, haha! ;)

1. Vad är era mål med respektive häst i år?
2. Varför red Agnes Wille på senaste tävlingen? Är det tänkt att hon ska ta över honom?
3. Vilken är den absoluta favoritövningen både på marken och i hoppningen?
4. En utrustningsdel som ni inte skulle kunna leva utan?
5. Har ni någon gång varit med om att någon (tränare, bekant, etc.) har gett er rådet att göra något tveksamt med eran häst (t.ex hoppa en viss övning med målet att hästen ska slå sig för att bli bättre)?

Har delat in frågorna i nummerordning så det blir lite lättare att följa :)

1. Som jag svarade på frågan här ovan så vill jag inte helst skriva mina långsiktigt mål med respektive häst. Men skulle kunna dela med mig av de kortsiktiga så ni har lite koll.
Nasse: Rida fler 1,10 utomhus och debutera 1,20 om allt känns bra.
Qulan: Starta fler 1,30 och befästa höjden lite mer. Hon gick en förra året som 5-åring felfritt och har i år gått två stycken med 0 respektive 4fel så förhoppningen är att det ska fortsätta gå bra på de höjderna. ;)
Merchan: Debutera 1,30 så småningom.
Gappa: Komma ut på vår första tävling 1m och 1,10 i helgen och efter det får jag se. Men att debutera 1,20 ganska snart är vårat mål.
Penny: Befästa 1,20-klasserna lite mer och debutera 1,30 under utomhussäsongen.

2. Ja tanken är att hon ska ta över honom. Vi köpte honom till henne i februari förra året till just Agnes sedan tog jag över men nu ska hon ha honom igen. Skrev ett litet inlägg om det här.

3. Jag kan väl inte påstå att jag har några speciella favoritövningar men jag tycker om att hoppa hästarna med en 3-metersbom både framför och bakom hindret. Detta får hästen att hoppa rundare och gör att högsta punkten på språnget hamnar mitt över hindret och inte lite framför eller bakom, eller ja framförallt bakom. Denna övning passar inte hundraprocentigt på alla hästar så ibland har jag bara en bom framför, eller flera 3-metersbommar, eller en 6-mersbom. Ja det varierar lite från häst till häst och är sådant man får prova sig fram för att märka vad som känns bäst.
På marken har jag inte speciell övning som jag har som favorit. Förvänd galopp är något jag börjat öva mer på sista tiden så kanske är det min favorit just nu?!

4. Jag har inget speciellt jag inte skulle klara mig utan. Det skulle väl vara sadel, träns, skydd och hjälm ;)

5. Nej faktiskt inte.

När började ni rida och vilken var er första häst?
Jag var fem år när vi köpte vår allra första ponny Charlies Annie. Hon var endast fyra år och var i princip bara inriden så hon var ganska tuff för mig och mina systrar i början. Bl.a. så hann jag med att bryta nyckelbenet när jag ramlade av för att hon bockade. Så småningom hoppade vi Lätt B innan vi sålde henne.

Vad är era höjdhoppsrekord med respektive häst? och på ponny?
Vi hoppar sällan högre hemma än vad vi tävlar. Har väl hoppat tex Picasso, Wille och Klumpen (en häst jag hade) några språng på ca 1,55 men det är inget jag gör till vardags.


Beaulando (Klumpen)

» Frågestund

Tycker ni är lite dåliga på att kommentera, kanske är det för att mina inlägg är lite torftiga och inte särskillt innehållsrika?! ;)
Så därför tänkte jag ha en frågestund, kombinerad "tips-stund" där ni kommer med förslag vad ni vill läsa om! :)» Nevada

När vi var och tävlade SM i Flyinge bodde vi hos ett par kompisar utanför Trelleborg. De är även stolta ägare av min förra D-ponny Nevada. Vi sålde "Eva" till ett par andra, år 2008, som sedan sålde henne till Martina och hennes familj i Skåne. Eva köpte vi som 7-åring, sommaren 2007 närmare bestämt och hon var aldrig tävlad tidigare. Hon gick sin första tävling i juli, LD och LC och i maj året därpå debuterade hon MSV.A. En heelt FANTASTISK ponny!! Hennes stam går inte av för hackor den heller, hon är e. Bachelor(Burggraaf)-Contango (Contender).

Eva är betäckt och ska i sommar få en avkomma e Click and Cash. Jättekul, kommer garanterat bli en fin bebis! :) Därefter ska hon ut på tävlingsbanorna igen.


Eva hos sin nuvarande ägare


Första tävlingen


Bakbenstekniken är det inget fel på


Inte frambenen heller


» Clear Round

Red två hästar imorse innan det bar av till Boxholm för Clear Round-hoppning med Nasse och Gappa. Båda hoppade fint och det var skönt att stämma av hur Gappa var på en annan bana för på söndag är det dags för vår tävlingsdebut tillsammans.

Nu ska jag ut o rida Qulan och vid halv fem ska jag ha hoppträning för tre stycken och sedan är det anläggningsdag med klubben.


» Agnes och Picasso

Tycker detta är en av de finaste rundorna Agnes och Picasso gjort tillsammans :)


» Påsk/jul?!

Är det påskafton eller julafton idag?


» Ingen tävling

Det blev ingen tävling idag då det snöat och regnat om vartannat hela dagen. Kändes inte så lockande att åka ca 1,5 timme enkel resa för att sedan göra två starter utomhus. Nån måtta får det va!;)

Så istället har vi varit iväg och ätit påskbuffé, mums!

» Skärtorsdag

Hoppade Nasse lite idag. Har inte gjort det på länge och han ska tävla imorgon så ville bara stämma av lite. Så fint som han hoppar hemma, då finns det inte många som kommer upp i hans kaliber! sådan känsla!!! Den dagen jag får honom att bli lika trygg i sig själv inne på tävlingsbanan då får ni se upp! ;)

Imorgon är det som sagt tävling - utomhus!!!!!! :D tyvärr sägs det att det ska komma snö men hoppas den håller sig borta så tävlingen blir av.

Kram


» Ointressant inlägg

Har egentligen inget intressant att skriva här. Dagarna går i ett, var uppe rätt tidigt för att hinna rida Merchan, Qulan och Gapa innan jag började jobba kl 10. Slutade sedan vid 17.30 och höll träning vid 18. Imorgon kommer Penny vid 7.30 för hon ska hoppas lite :) Hade tänkt rida en innan och resten när jag slutat jobba. Hörs imorgon, godnatt!» Clear Round

Clear Round i Lycketorp
Tisdagen den 10/4 med första start kl. 16.00

 
Från 20 cm

Anmälan görs till Lena Johansson
070-4335668 (gärna sms)
 eller  juliaajohansson@live.se

Ange häst, ryttare, höjd och telefonnummer.

80:-/ klass (halva priset för medlemmar)
Rosett 20:- vid felfri ritt.  

Max 3 starter/häst

Lättare servering finns på plats.

All ridning sker på egen risk.  

VÄLKOMNA!

 


» Halm

Har lastat halm under kvällen, ca 300 småbal närmare bestämt. Agnes och jag packade uppe på skullen medan pappa slängde upp dem. Gymma, vad är det?!


» Gapa hoppar

Har hoppat Gapa lite för första gången idag. Hon skötte sig utmärkt och hoppade fint. Lullade mest över några småhinder i följd för att känna lite på gas och broms så jag vet vart jag har henne. Nästa gång jag hoppar henne ska jag sätta lite mer tryck och spänna bågen lite mer men det var skönt att bara ha hoppat runt lite "kravlöst" idag :) språng det har hon i sig!


» Turbo-Merchansto f 2006 e Cassini II - Quantum - Lombard


» Bilder Lidköping


» Helgen i Lidköping

Ja nu är vi hemma igen. Mina töser har skött sig i helgen, som vanligt! ;) I fredags gick både Qulan och Merchan 1,20 och båda var felfria. Igår var Merchan felfri i 1,20 och Qulan i 1,30 och idag hade de ett nerslag var, Merchan i 1,20 och Qulan i 1,30.

Jag är nöjd med deras insatser under helgen. Båda har varit pigga och glada, och jag som trodde Merchan skulle vara lite trött idag.. Men icke, hon hade lagt i turbon och skuttade gladerligen runt - nästan lite väl glatt ;) Qulans nedslag i 1,30:n idag får jag ta på mig själv. Hinder nr 9 var en kombination med oxer in och jag borde hållt ut vägen lite mer för nu hamnade jag i ett lite framåtläge så bakbommen på A-hindret föll ner.

Agnes fick en placering i 1,30 på Picasso i fredags och med Wille var hon placerad 6:a i dagens 1,20 och 0+4fel i fredags och två ner i 1,30. Igår red jag en 1,40 på honom men det kändes inte alls bra så jag utgick.

När jag kom hem red jag Gapa eftersom hon fått vila fredag och lördag.