» Nûmenor

Nasse är till salu och hans annons hittar ni HÄR!
 
Tyvärr så måste man sälja ibland.. Så om ni vill ha en jättefin och lovande unghäst är det bara att ni hör av er till mig, juliaajohansson@live.se eller 0768-553918
 

» Cathageno

Mamman till vår 3-åring är helsyster till den godkända hingsten Cathageno.
 
Cathageno har 126 listade avkommor på blup.se
 
Så förutsättningarna för vår "lilla" pärla finns ju iaf! ;) Hon är e. Contendro I - Caretino - Rebel Z - Calando I
 
 

» Upp och hoppa

Jag missade det.. men Agnes har idag suttit på vår 3-åring för första gången och här har vi bildbevis! :)
 
 

» Flyinge

I och med att Nasse var felfri i 1,20 i fredags kvalade han till 5-årschampionatet nere i Flyinge i oktober. Merchan gjorde klart sitt sista kval i Älmhult för två veckor sedan och Qulan blev klar i samma veva som jag kvalade henne till Falsterbo!
 
Så av tre möjliga hästar är tre kvalade, jättekul! Jag är så stolt över dom! :)
 

» Henriksdal dag 2

Vattengraven satte stopp för Agnes och Picasso i andra kvalet igår. tyvärr.. Men så kan det gå, hon kan iaf vara glad över en mkt mkt fin runda dagen innan! :) Nasse var felfri i sin 1,20 under gårdagen, duktig pojke! Vi åkte hem under kvällen och kom hem rätt sent så idag har det ridits som vanligt här hemma och Agnes och jag har varit duktiga och skurat lastbilen från topp till tå såväl utvändigt som invändigt.
 
Ha en fin kväll!
Agnes och Picasso

» Henriksdal

Igår åkte vi ner till Skåne och Henriksdal. Agnes tävlar SM med Picasso och jag tog med Nasse så han får gå lite kringklasser och se och lära.

Idag ägde kval 1 rum och Agnes och Picasso gjorde en fin runda med 4 fel så de slutade 8a. Bra utgångsläge då det endast är fem felfria inför andra kvalet imorgon. Man tar med sig felen genom hela helgen så håll tummarna för Agnes och Picasso inför morgondagen.

Nasse har idag gått 110 och 120 med 4 respektive 8 fel. Det är nyttigt för honom att vara med så här och bara att bo borta gör honom en erfarenhet rikare!:)


» 3- åringen

I måndags var Agnes och mamma iväg med vår 3-åring till en bekant som håller på med western och är väldigt duktig på horsemanship. Jag var iväg och jobbade så fick tyvärr inte ta del av det. Hon hade skött sig strålande. Först hade de gått hela vägen till deras gård där de stött på skördetröskor och allt möjligt och sedan hade Jeanette jobbat med henne på backen.
 
Här kommer filmbevis! :)
 
 
 
 
 
Vilket psyke hon har alltså, gud vad skönt när hästar är så  trygga och lugna i sig själva!

» Poponcini Bits

Är det någon av er läsare som har testat Poponcini betten? När vi hade en tandläkare ute till våra hästar tidigare i somras tipsade han om dessa bett. De är lite av ett "inne-bett" just nu och man ser ganska många som rider på dem.
 
Jag skulle vilja testa ett sådant på Qulan. Hon är lite svår i munnen så det vore kul att prova hur hon trivdes med ett sådant eftersom de nu ska vara så bra. De kostar ju däremot mellan ca 1500-2500 kronor vilket är rätt saftigt..
 
De finns i olika utföranden, här är tre av modellerna. Jag skulle helst vilja testa det översta.
 

» Agnes och Picasso

Agnes är ingen flitig uppdaterare här på bloggen men här kommer iaf hennes 1,45-runda från Älmhult. Det var deras debut på denna höjd och jag tycker de gjorde en riktigt fin runda :)
 
 

» Botox

Var i Nykyrka igår och tävlade. Nasse hade två nedslag i 1,20, han var lite tittig och jag red rätt dåligt. Merchan gick en 1,20 och var felfri. Var skönt för henne att få hoppa en lite lägre klass och hon gjorde det busenkelt. Gappa gick en 1,30 och var superfin i grundomgången och felfri. Det var ingen lätt bana, 11 hinder och totalt 14 språng. Det var en Winning round och vi var då sist ut i omhoppningen. Där fick vi ett nedslag ut ur en kombination som tredje sista hindret då hon inte räckte över bakbommen riktigt. Efter detta vände vi upp på ett räcke och det kändes som vi låg helt perfekt och hon tänkte hoppa av men ångrade sig i sista stund och trampade in ett till så jag flög av.. Vi blev 8:e placerade ändå.
 
Tur i oturen fick jag bara ett jack i läppen som jag var tvungen att åka till sjukhuset och sy ihop. Tre stygn blev det allt som allt. Nu ser det därmed ut som jag har värsta botoxläppen- på ena sidan iaf. Det är typ omöjligt att le och äta, haha. Men vad gör man inte för gratis läppförstorning?! ;)
 

» Haha

Pappa hade hand om hästarna i helgen när vi var i Älmhult och tävlade...
... och här är hans anteckningar vad de skulle ha för mat.
 

» Full rulle

Det är full fart hela dagen. Ska strax iväg och rida Athena, Julias häst. Därefter ska jag hålla två hoppträningar. Ändå hinner jag inte rida alla hästarna så Agnes hjälper mig idag, tur att man har en snäll lillasyster! :)
 
Athena och Julia
 

» Filmer från helgen

Qulan f 2006 e Quantum - Corrado I - Lord
 
 
Merchan f 2006 e Cassini II - Quantum - Lombard

» Gårdagen

Merchan gick en 125-klass igår. Tyvärr red jag riktigt dåligt på femmans oxer.. Jag såg ett väldigt stort läge, ja på tok för stort så vi fick ett stopp där. KLANT! Sedan rev vi B-hindret i sjuans kombination, det kändes som det nedslaget kom som en följd då jag red lite för forcerat in där..
 
Qulan debuterade sedan 135 - och som hon gjorde det!!!! Dubbelnolla och en 3:e plats blev resultatet :D Hon hoppar dessa höjder lekande lätt, som om hon inte gjort något annat.
 
Agnes och Picasso debuterade 145 igår. De fick tre nedslag på tre räcken. Alla svårigheterna gick galant, det var en lång ganska teknisk bana och det var kul att de behärskade det så fint! :)
 

» 100%

100% felfritt blev dagens resultat. Agnes red Picasso och jag Merchan och Qulan i 130 och alla gjorde det med noll fel. Qulan och Picasso blev dessutom placerade!:)

Imorgon går Merchan 125 och Qulan ska få debutera 135:)


» 4 fel

4 fel blev resultatet för Qulan i hennes 130. Rev en oxer, fem galoppsprång lite framåt efter ett räcke. Det var rätt många som rev bakbommen men vi tog fram ist.. ;)


» Felfritt

Merchan inledde med en felfri runda i 130! Fina fina bästa häst!:D Qulan går 130 avd A lite senare. Avd B-klasserna går nämligen först varje dag och det var ju vad Merchan gick.


» Morgonen

Har precis ätit frukost. Fixade stallet imorse och var ute och gick med båda två. Nu ska vi gå och besiktiga och sen kolla lite på 110 och 120-klassen.

Jag lyckas inte få in några bilder heller.. Har försökt minst tusen ggr. Men skam den som ger sig! Ska testa igen för det är ju bra mkt roligare med inlägg med bilder. Eller hur?!:)


» Installerade

Såååå. Nu är hästarna på plats och vi ska ta och äta lite. Merchan och Qulan verkar tycka det är kul att bo borta- de står som kossor i boxarna och äter och har det allmänt mysigt!:)


» Installerade

Såååå. Nu är hästarna på plats och vi ska ta och äta lite. Merchan och Qulan verkar tycka det är kul att bo borta- de står som kossor i boxarna och äter och har det allmänt mysigt!:)


» Påväg

Älmhult nästa!

Och som vanligt går de inte ladda upp bilder.. Blir galen


» Lady Mercedes

Titta vilken fin bild jag fick skickad till mig på mailen igår. Tack så mkt till Erika som tagit bilden! :)
 
Framhoppningen i Eksjö i fredags

» Älmhult

Imorgon ska jag först jobba till kl 15 och sedan bär det av ner till Älmhult. Jag tar med mig Merchan och Qulan dit.
 
Jag har tävlat där en gång tidigare, för två år sedan. Deras anläggning är rätt mysig och lite lagom stor och jag gillade deras bana. Nu har de dessutom lagt in fibersand på både framhoppingen och tävlingsbanan så alltså borde det vara ännu bättre?! ;)
 
 
 Sist jag tävlade där hade jag med mig Missan och Gusten.
 
 
 

» Kräftskiva

Igår åkte alltså jag och lillsyrran upp till Hölö för kräftskiva. Vi var ett härligt gäng hästfolk som Stina hade samlat ihop och det blev en lång och väldigt rolig kväll. Hon hade verkligen tänkt på allt och fixat och trixat så det kunde inte bli annat än lyckat (trots att det spöregnade), haha! 
Tack Stina för allt!! :)
 

» Mot Hölö

Hejhej! Just nu kör julia bil så det är jag, Agnes som skriver. De va inte igår;) Jag och Julia är på väg till Stina för kräftskiva:) mycket trevligt! Vi kommer hem imorgon igen. Vädret kunde dock varit bättre...


» OS

Ni kollar väl på hoppningarna från OS? Vi sitter bänkade.. Håll alla tummar för Sverige nu!! :D

» Fina hästar

Det var Merchan som fick lämnas hemma idag. Hon gick så bra igår och ska iväg på meeting nästa helg så det gjorde inte så mkt egentligen. Mest irriterande att Agnes och jag hunnit åka iväg med transport och två hästar för att sedan vända och åka hem och stuva om, koppla av transporten från lastbilen, och lasta in och ut igen men det gick smidigt ändå :)
 
Till resultaten..
Nasse hade idag två nedslag i 1,20. Han rev bakbommen på en trippel och sedan A-hindret i en kombination. Jag tror han kanske var lite trött då detta garanterat är det tuffaste han gjort i hela sitt liv lilla gossen ;) Han vill inte riva egentligen utan det är bara mer rutin som krävs.
 
Qulan var felfri i sin 1,30-start och slutade 7:a. Till skillnad mot igår var det många felfria idag men vi red faktiskt rätt snabbt, haha Qulan lyssnar ju inte så bra bakåt.. ;)
 
Gappa hoppade jättefint idag som hon även gjorde i fredagens 1,30-klass. Ett nedslag blev det tyvärr då hon tittade rätt mkt på en stor murdel med hål i. Vi låg då för stort eftersom hon backade av så mkt så det blev en missbedömning och hon tog inte ett till. Det blev ett rätt grovt nedslag så då hoppade hon desto högre resten av banan ;)
 
Alla fyra hästarna jag tävlat i helgen har gjort sitt bästa inne på banan och jag är väldigt nöjd med allihopa! :)
 
Gappa
 
Merchan
 
Nasse
 
Qulan

» Söndag morgon

Det börjar bra! Lastbilen startade inte så fick lämna en hemma... Nu är vi på G iaf .


» Nasse och Qulan

Nasse och Qulan idag :)
 
 
 
 

» Eksjö

Nasse hoppade sååå fint idag!! Han var verkligen värd en nolla men så föll tyvärr A-hindret i sista tvåkombinationen. Detta är den tuffaste bana han någonsin gått, en trekombination och en tvåkombination och totalt 13 språng. Rätt tufft faktiskt för att vara en "vanlig" 1,20. Nasses utveckling senaste tiden är helt otrolig, jag är oerhört stolt över honom! Han kändes faktiskt bättre idag än igår, mkt mer avspänd och sprången kändes högre. Imorgon blir det ytterligare en 1,20-start för hans del :)
 
Mercedes hoppade super idag i 1,30. Felfritt! :) Igår hade jag lite för mkt tryck på henne och hon skyndar då aningen i sprången. Detta problem hade jag även vid tävlingarna båda helgerna i Norrköping Horse Show i maj - första dagen nedslag i 1,20 respektive 1,25 och dagen efter felfritt i 1,30. Hon är rätt laddad första dagen och jag  rycks med i det. Dagen efter är hon lugnare och då är det lättare att spänna bågen lite lagom, ja ni kanske fattar ;) Imorgon blir det 1,30 för henne igen.
 
Qulan har idag samlat massvis av vuxenpoäng då hon gick sin livs första start i avdelning A. Detta gjorde hon strålande och det resulterade i en 11:e placering. Vi hade tvärr en nedslag på ett vitt plank i omhoppningen men det var oerhört mkt fel i denna klass och man var till och med placerade på ett tidsfel i grunomgången trots att det var en tvåfasig klass. Merchan hade alltså fått placering om hon gått avdelning A då hon hoppade hinder 1-10 medan avd A hade en grundomgång som sträckte sig till hinder 8.. Även Qulan går 1,30 imorgon.
 
Har bara hunnit ladda upp Merchans 1,30. De andra rundorna kommer :)
 

» Dag 2

Är i Eksjö idag också. Nasse var felfri i 120 igår och ska gå en 120 idag med. Wille och Agnes hade ett nedslag igår som hon tar på sig helt själv då han var tvungen att riva för de kom så nära. Gappa hade ett ner och Merchan två ner i 130 igår men båda hoppade fint. Det var verkligen ingen lätt bana med både tre- och tvåkombination. Nu ska jag hjälpa Agnes hoppa fram. Vi hörs!:)


» Eksjö hela helgen

Imorrn bär det av till Eksjö med fyra hästar. Det är Gappa, Nasse, Merchan och Wille som får hänga med. Vi kommer åka emellan tre dagar i rad och ta med oss lite olika hästar. Så håll tummarna! ;)
 
Agnes och Picasso vid en tävling i Eksjö.