» Heeej

Merchan och Qulan har blivit ridna nu på morgonen:) Ska om vilken sekund som helst åka iväg och jobba. Slutar sedan vid 18 och 18.30 ska jag hålla träning så kommer hem rätt sent.


såhär fint väder är det hemma hos oss! :D

» Helgens fynd

Måste säga att vi fyndat lite i helgen! Det är ju mkt roligare att shoppa när det är rea, haha.


Hansboschabrak, 149:- ord pris ca 299:-
Vi har ett sådant schabrak sedan tidigare och det är otroligt bra passform på dem så tänkte ha detta till vardags.


Kingslandschabrak, 200:-
Köpte detta snygga schabrak på Börjes. Jag har brun kavaj när jag tävlar så tror detta kan matcha bra då det är brun kant på det. Ett nytt tävlingschabrak alltså ;)


Ett par gosegrimmor införkaffades. Kommer ej ihåg priset men tror de låg på ca 30:-/st. Mysiga va?!


Graman, 185:-
Våra andra gramaner är väldigt slitna och den här var faktiskt väldigt mjuk och fin i lädret för att kosta så pass lite.


Bruna Hunter-gummistövlar, 499:- ord pris ca 1200-1300:-
Helgens riktiga kap! Alla stövlarna som såldes där var lite vitflammiga och var därför rejält nersatta. Detta går bort om man putsar med något speciellt spray de säljer men även pälsglans kunde fungera sa de. Jag tycker däremot inte att det gör så mkt att de är lite vita, de ser bara lite extra "rutinerade" ut, haha!




Vita ridbyxor, 425:- ord pris 850:-
Riktigt sköna och snygga! Sånt mjukt tyg där nere vilket är väldigt smidigt.

Just det, jag köpte även ett par handskar jag glömde fota och Agnes införskaffade ett par röda ridbyxor och en kavaj.

kram Julia


» Helgen

Har haft det väldigt kul i helgen. Det blir som en liten minisemester att åka iväg över helgen sådär. Jag älskar verkligen hotellfrukost, det finns nog inget bättre eller godare rättare sagt ;)

GPn vanns av Marcus Ehning på den otroligt fina Plot Blue (e. Mr. Blue-Pilot). Han rider så snyggt och är fruktansvärt still i sadeln. Att Plot Blue borde vara en blandning av Wille och Keso syns knappast, haha! Wille har nämligen Mr. Blue som morfar och Pilot är farfar till Keso.

Det var kul att se Marcus igen. Det känns som att han inte riktigt varit med i "rampljuset" senaste tiden, han red ju t.ex. inte EM i somras då Plot Blue var skadad och Sandro Boy är numera pensionerad. Det är en tuff sport och en ryttare är aldrig bättre än sin bästa häst..

Världscupen som gick igår fick inte många felfria ekipage. Den första nollan stod Ludo Philippaerts och Kassini Jac för. Kassini Jac är e. Cassini II - Lombard, rätt häftigt med tanke på att Merchan är e. Cassini II - Quantum - Lombard. Däremot kunde jag inte se särskillt många likheter mellan dem, de är helt enkelt väldigt fina på varsitt sätt ;) Går kanske inte jämföra lilla Merchan mot en världscuphäst, haha. Marco Kutscher gick segrande ur striden till sist efter en riktigt snygg grund och omhoppning.

Vi har iaf haft det bra nere i Gbg, såväl natt som dag och det är roligt att träffa lite folk som man inte träffar så ofta. Det har blivit mkt tid spenderandes på läktaren och mässan så nu jäklar blir det hårdträning för hästarna så de kan hoppa världscupen nästa år! ;)

Lite bilder:
















» Hemma!

Nu är jag hemma igen. Var i ridhus vid halv åtta imorse och red Penny. Hon kändes bra, ska rida henne en dag till denna vecka för jag ska tävla henne på lördag och då är det dessutom 1,20-debut som hägrar.

Efter tre dagar i Göteborg har jag inspiration så det räcker till mig och tio andra personer. Tänkte berätta lite mer om helgen senare för nu ska jag ut och rida :)

/Julia

» Solig söndag!

Tänkte att jag kunde slänga in ett inlägg här. Julia är som ni vet i Scandinavium. Agnes och mamma är iväg och tävlar med Picasso. Jag hade planer på att följa med, men är ingen älskare av inomhus säsongen och kalla ridhus. ;) Ibland undrar jag hur många timmar jag tillbringat på en läktare och hur många ritter jag sett? Antar att det är ganska många. ;)

Såg precis på världscupen, synd att det inte blev någon svensk till omhoppning, men två svenskar till världscupsfinalen i alla fall.  
Ha en fotsatt bra söndag! / Ebba


Wille ställer gärna upp som fotomodell!



» Omhoppning

Sitter o kollar på omhoppningen nu! Heja Roffe o Ninja!!!!


» Lööördag

Ska strax gå och kolla på GPn men innan dess ska det drickas O´boy/kaffe :)

Vi såg YR-hoppningen i förmiddags och sedan var vi en sväng på stan men är nu tillbaka och såg en del av 1,40n, som vanns av Nina Fagerström.

Agnes och mamma har nu åkt hem för Agnes ska tävla imorgon.

Bilder på lite allt möjligt kommer! ;)

» Gbg

Sitter just nu på ett av matställena inne på mässan. Vi har faktiskt shoppat rätt mkt än sålänge;) Agnes o jag har införskaffat varsitt par vita ridbyxor, ett par röda ridbyxor till Agnes, två schabrak, huntergummistövlar o ja jag kan inte komma på ngt mer ;) vi hörs


» Scandinavium

Uppe kl 5 för att mocka för vid halv åtta blir vi upphämtade av ett par kompisar, då åker vi ner till Göteborg och Scandinavium!!! :D

Mamma och Agnes kommer hem imorgon och jag åker hem på söndag. Jag ska vara där nere med min kompis Mikaela





Bilder från 2009 när jag och Mikaela red Morgondagens vinnare på Scandinavium med Picasso och Ture :)


» Torsdagsridning

Har varit i ridhus med Nasse, Qulan, Wille och Picasso nu på morgonen. Penny kom även dit så hon fick hoppa lite. Nasse hoppade helt outstanding idag!:D

Ska åka och jobba nu.
kram Julia


» Bilder från Vetlanda

Vår kompis Elin var snäll och tog några bilder på Merchan och Qulan i helgen. Picasso lyckades även fastna på några stycken på framhoppningen.






Vårt nerslag denna helg.. Men tyckte det var en häftig bild i övrigt :P




Merchan var nöjd påväg ut från banan!




Insprånget i kombinationen..




Agnes och Picasso

» Frågor och svar

Har fått in en del frågor och här kommer svaren :)
/Julia

varför tävlar inte agnes merchan?

Till en början red Agnes Merchan men då hon känner att det inte passar helt hundra har jag fått ta över ist.

 

Så fina rundor! Är Mercedes till salu?

Tack så mkt! Nej inte som det ser ut nu.

 

Merchan är helt klart finast! :D Är det eran häst, eller en tillridningshäst? :)

Nej vi äger henne inte.. ännu.. ;)

 

hur kommer det sig att ni inte är där? Galet fin tävling!

Angående Borås Grand Prix. Vi var inte där då vi tävlade med unghästarna i Katrineholm samma helg. Man får välja med omsorg vilka av dessa stora tävlingar man kan åka på då de kostar väldigt mkt pengar. Som till Borås t.ex. och även Grevagården som haft Elit-tävling nu i början av året kan Agnes och jag bara ta med oss varsin häst då det bara varit klasser som passat för Wille och Picasso. Vi får helt enkelt kolla lite vad det finns för tävlingar och så en tid framöver och den helgen Borås hade tävlingar ansåg vi att unghästar var i större ”behov” av att tävla.



vad är det för märke på schabraket och vart finns de att köpa? :)

Angående Schabraket jag skrev om. Det är av märket Källqvist och finns att köpa lite varstans. Det står Protector längst upp vid ryggraden eller vad man ska säga :P

 

 

Undrar hur ni tänker runt vem som rider vilka hästar av er? Rider Agnes bara Picasso nu då, var inte merchan till henne också? Hur känner Agnes gentemot att du Julia har mesta framgångar med alla hästarna, såväl de som Agnes också rider? Känns som Agnes ofta börjar m hästarna men nån gång förr eller senare får du ta vid och hästen då funkar bättre? Har jag fel?:)

Vi delar upp hästarna mellan oss och då blir det att den av oss som passar bäst med hästen får rida just den. När vi köper en häst så har vi en plan kring vem som ska ha hästen men ibland ändras självklart det. Som det är nu har Agnes bara Picasso men vi letar efter en ny häst till henne.

Jag har alltid velat ha fler hästar än Agnes. Hon vill bara ha två hästar medan jag skulle vilja ha hur många som helst. Detta medför att jag ridit fler hästar, hoppat fler hästar, och har mer erfarenhet av olika hästar. Jag har alltså fler ridtimmar i kroppen och jag är ju även tre år äldre. Att jag då kanske lyckas få mer framgångar med en viss häst ser inte Agnes som någon typ av nederlag. Vi gläds alltid med varandra och vill att alla hästar vi har i stallet och/eller de vi rider åt andra ska prestera så bra som möjligt efter hästens förmåga.

Wicky, stoet e Heartbreaker-Concorde, som vi sålde i höstas red jag lite till en början men det fungerade inte alls bra. Agnes red Wicky tusen gånger bättre så hon skötte utbildningen av henne och red henne Nationell 1,20 med placering från att aldrig ha varit tävlad innan vi köpte henne.

 

Alltså jag är sämst på att kommentera (dåligt, jag vet, borde ge respons) men nu bara MÅSTE jag. Fy tusan vad ni verkar gulliga! Så jäkla trevliga bara. Ibland blir man ju galen på allt falskt och påklistrat i bloggvärlden. Därför är det bara kul att läsa om några som verkar vara så genomtrevliga och bra med hästar som ni! Känns helt knäppt för jag känner ju inte er, men då har man väl verkligen lyckats med sin blogg i alla fall;)

Jag önskar er superlycka till i helgen på meetinget och i framtiden. Och GRATTIS på namnsdagen! :)

Åh gud vad glad jag blir av att läsa en sådan kommentar! :D var bara tvungen att Tacka för alla fina ord och gratulationen på namnsdagen.

 

 

Underbara häst! Tycker han påminner om Angelicas Mic Mac!

Angående filmen på Wille. Jag kan inte annat än hålla med. Mamma och jag brukar alltid säga att det är tur att Mic Mac finns, haha! Hade inte den hästen funnits hade nog Wille framstått som värsta galningen men Mic Mac visar ju faktiskt att man kan vara en bra häst trots att man är lite galen ;)


 

 

 


» Nervös

Har varit skitnervös för en sak jag bokade in att jag skulle göra idag kl 10.45.. Jag bokade nämligen tid hos frisören för att göra slingor i håret, haha!

Jag har varit hos en frisör EN gång tidigare i mitt liv. År 2007 inträffade det för annars gör vi alltid slingor hemma. Inför idag var jag asnervös för att håret skulle bli ostbågegult. Det är så många som blonderar håret och så ser det helt missfärgat ut. Aja jag blev iaf jättenöjd! Så nu är jag en riktig blondin ;)

Kl 17 ska jag hålla hoppträningar så ska ut och ta in hästarna nu. Vi höres :)

kram

» Willebus

Här kommer Willes 1,35-runda.

Skrev ett inlägg förut och vips så försvann det precis när jag tryckte på publicera-knappen! skumt..

I början av banan känns han faktiskt riktigt lugn, eller ja fram till fyrans kombination där vi får vår första rivning på 4B. Jag känner i luften hur han stirrar på de som står längs kortsidan vilket gör att han inte hoppar klart hela språnget utan vi får en rejäl rivning där. Tror att han snarare river med bakknäna och inte med benen. I ett sådant läge går allting så fort att det är svårt att hinna ta något beslut då felet redan hunnit ske innan jag ens hunnit blinka :P Men såhär i efterhand kanske jag borde ha haft lite extra stöd på högertygeln och lagt på lite vänsterskänkel i avsprånget?!

Andra nerslaget kommer på nr 9. Den rivningen får jag ta på mig helt. Vi är lite i obalans i svängen vilket gör att han tror att vi ska hoppa nr 1 ist. Hela anridningen mot hindret blir sedan lite haffsig vilket gör att han tappar hela spänsten i avsprånget.

Tycker det är svårt att uttrycka mig i text såhär, är tusen ggr lättare och babbla på och förklara, haha! Det kanske inte är jättekul att läsa om heller för den delen. men men.. ;)




» Dag 3

Qulan felfri i 1,20 idag igen, hon är bäst!! ;D Rundan idag kändes mkt bättre än i fredags. Jag hade bättre tryck och en jämnare rytm. Merchan rev jag sista hindret på i 1,20, red J*KLIGT klantigt så fick skylla mig själv att det blev 4 fel. FY! I övrigt hoppade hon jättefint och säkert, dock kändes hon lite mattare än i fredags så hon ska ridas lite lugnt i veckan som kommer. Hon har gått rätt mkt sista tiden och denna helg har hon hoppat två 1,20-klasser och hon gjorde ju sin debut i fredags så är otroligt nöjd med hennes insats. 

Wille känns väldigt fin och bra i sina språng nu men resultaten blir inget bra ändå, suck! Även idag hade vi två nerslag i 1,35en, första nerslaget kom ut ur en kombination som stog kort mot väggen. Detta gör att han inte fullföljer språnget utan vill landa för tidigt. Skrev om detta efter tävlingarna i Vetlanda i november då jag kände precis samma sak. Nu känns han dock mkt bättre i sina språng, han hoppar med mer luft och "kastar" sig inte över hindrena som jag fick känslan av på sista tävlingen förra året. Det andra nerslaget kom på ett plank där jag kom lite för nära så vi fick ett frambensfel där ist.
Vetlandas ridhus är inte särskilt stort vilket gör att det är mkt hinder på ganska lite yta. Detta är nog inget bra för Wild Wille ;) Utesässongen är mer än välkommen typ nu..

Men usch jag blir irriterad på att vi inte presterar så bra som vi faktiskt kan! Okej, vi kanske inte är helt hundra i form ännu då det är i början av säsongen men 8 fel är för mkt.. 4 fel känns ändå okej, det hade också resulterat i två placeringar. Om om inte fanns, vad mkt lättare det skulle vara då, haha ;) Vet inte om jag kanske rider för fort på honom.. Aja får kolla igenom filmerna några extra gånger och se vad som behöver "åtgärdas".

I övrigt har det varit bra byggda banor och trevligt arrangerade tävlingar, som vanligt nere i Småland :)



 


» Dagens resultat

Hade två nerslag med Wille i 1,30 idag. Det var en A.0a och rätt mkt fel faktiskt. Jag är ändå hyffsat nöjd med rundan, han var lugn och hoppade runda fina språng. Det sjätte hindret var en tvåkombination med två räcken och jag red ganska snett in och hoppade då på ena kanten på B-hindret vilket gjorde att vi fick ett bakbensfel på B-hindret. Vi rev sedan sjuans oxer, ganska onödigt nerslag kändes det som.. Jag får ta på mig den första rivningen iaf och kanske kom den andra som en följd på den första?! 

Längtar verkligen till utomhussäsongen!! Wille känns som en bättre ute-häst och Qulan med för den delen. Då kan man utnyttja galoppen på ett annat sätt och som på Wille som är så het är det tusen gånger lättare att få en bra rytm när det är en större bana.

Agnes och Picasso var 7:a i 1,30! :)


Wille

» Svar

har du inte martingal på Qulan? Isf vrf inte, hon ser väldigt stimmig ut med huvudet!:)

Jo jag har martingal på henne. Kan däremot inte ha den för kort spänd för då går hon bara emot den och blir ännu tjafsigare med huvudet. Igår hann jag inte rida fram henne så mkt då jag red Merchan innan och hade sedan inte så många starter emellan. Så rundan med Qulan kändes inte så bra om jag ska vara ärlig, vi hade inte så bra rytm som vi brukar.. Fast vi har ju inte tävlat sedan november så att vara lite ringrostiga är väl kanske inte så konstigt?! ;)

» Filmer från igår


Qulan f 2006 e. Quantum - Corrado I - Lord



Merchan f 2006 e. Cassini II - Quantum - Lombard

» Vilka stjärnor!

Vilka stjärnor! Både Qulan och Merchan felfria i sina 1,20-starter idag!:) Merchans debut dessutom..

Ska sova nu, hörs imorn.
Kram

» Vetlanda

Har varit i ridhuset i två omgångar under förmiddagen. Vi ska lite senare åka ner till Vetlanda och tävla med Qulan och Merchan. Helt ärligt men det känns lite sent att tävlingarna ska börja kl 14 när det är Lätt A, MSV.B för ponny och sedan 1,20 för ridhäst.. Lär väl hoppa inatt någon gång.. Vi ska dessutom åka dit även lördag och söndag. Håll tummarna för oss! ;)

/J


» Firande



I vår familj tar vi till vara på varenda tillfälle till att "fira" någonting. Det kan vara att Ebba klarat en tenta, att det är fint väder, att det är fredag eller ja i princip vad som helst. Dagens anledning till att vi aldeles strax ska avnjuta dessa kaloribomber är att jag har namnsdag. Agnes är ingen fantast av semlor utan har en kladdkaka i beredskap..

Biggest Loser sänds varje torsdag vilket gör att vi måste pressa i oss dessa delikatesser INNAN kl 21.00. Inga problem, det fixar vi!!

PS. Semlorna är hemmagjorda

KRAM Julia

» Torsdag

Åker och jobbar nu. Slutar 19 så svarar eventuellt på frågorna senare ikväll. Ha en bra dag! :)

Kram J

» Alla hjärtansdag

Har väl inte något jätteintressant att skriva här egentligen. Hoppas iaf att alla haft en fin dag. Min dag började med att jag red ut Nasse i skogen och vid halv nio bar det av till ridhus med Qulan, Merchan, Wille och Picasso. Agnes var ledig från skolan idag så vi kunde ta med oss fyra stycken på en gång - kanonbra! Hoppade Qulan några språng för hon ska nämligen göra sin första tävling för det här året nu på fredag. Hon hoppade helt super, jag älskar den hästen! Hon gör allt så lätt och har sådan hinderuppfattningsförmåga :) Både Wille och Merchan kändes bra när jag red dom, Agnes red även Merchan lite innan jag hoppade upp. Det är bra när vi kan hjälpa varandra med ridandet.

Men fy för all snö som bestämt sig för att komma! Jag som trodde vi skulle slippa skiten rent ut sagt.. Helt ärligt men finns det något positivt med snö?

Har fått in en del frågor som jag tänkte svara på när jag får tid. Ha det finfint sålänge <3


Agnes lånade Qulan på en prisutdelning i Eksjö i våras

» Favorit



Införskaffade ett sådant schabrak för några dagar sedan. Jag har ett sedan tidigare som jag köpte i början av förra året och jag är supernöjd med det. Helt klart mitt favoritschabrak, otroligt snyggt och väldigt bra passform. Färgen har hållt sig fin trots att det är mkt tvättat.

Jag har endast använt det på tävling och Agnes har ett likadant fast blått, med röd och vit kant.
Priset på detta schabrak är dessutom ett extra plus, jag köpte mitt för 299 kr.

Helt klart en rekommenderad investering ;)

Kram J

» Gina Tricot Grand Prix

I helgen har det varit tävlingar i Borås. Gina Tricot Grand Prix närmare bestämt. Idag reds finalen där vinnaren fick 115 000 kr!!! Helt sjukt mkt pengar! Segrare i denna 1,55-hoppning blev Lisen Bratt Fredricsson på Matrix (e Cardento-Maximus) som ensam dubbelnolla. Tycker det är kul att det finns sånna här stora "vanliga" tävlingar i Sverige. Annars förekommer det bara stora vinstsummor på de internationella tävlingarna som i Falsterbo, Scandinavium och Globen. På startfältet att tyda borde det vara fler så här stora tävlingar, det var trots allt 59 starter i kvalet varav 24 stycken av dessa gick till final.
/J


Miss Candy som jag hade förut. Även hon e Cardento-Maximus

» 1,10 Katrineholm

Här kommer filmerna från idag :)


Lady Mercedes f 2006 e. Cassini II - Quantum - Lombard


Money Penny f 2006 e. Cardento - Bonaparte. Nervös ägare som filmare?! ;)


Nûmenor f 2007 e. Numero Uno - Cashandcarry - Lord Calando

» Katrineholm

Har varit i Katrineholm och tävlat med Mercedes, Nasse och Penny idag.

1m: Nasse 0 fel, Penny 0 fel

1,10m: Merchan 0 fel, Penny 0 fel, Nasse 4 fel

Alla hästarna har hoppat kalasfint idag! Fick 4 fel i sista rundan (1,10 med Nasse) men det nerslaget får jag ta på mig själv. Skulle hållit ut lite bättre till det hindret och lagt in ett extra galoppsprång och inte ridit på så mkt. Var även lite för snabb fram med överlivet vilket resulterade i en rivning. Jag måste lära mig vänta ut honom mer.. Han vill gärna sänka huvudet framför hindrena och titta sig för vart han ska hoppa av och då får inte jag "pusha" på honom utan bara sitta lugnt och låta honom se sig för innnan vi hoppar av. Måste börja tänka på det lite mer!

Merchan kändes mkt bättre idag om man jämför mot förra helgen. Nu hade jag hittat spakarna lite bättre och fick ett bättre flyt. Nästa helg blir det förhoppningsvis debut i 1,20 :)
Penny, ja vad ska man säga? Hon har blivit jätterutinerad tävlingshäst nu, om man frågar henne själv iaf. Hon har ju faktiskt gjort hela fyra stycken tävlingar!! 

Filmer från 1,10-klassen kommer :)

kram Julia

» Dagarna

Dagarna rullar på och det blir flera vändor fram och tillbaka till ridhuset för att kunna rida lite mer ordentligt. Idag var däremot ett undantag då alla hästarna fick ridas här hemma. Vi har ett bra gräsfält i närheten där underlaget faktiskt är helt ok att rida på så där tillbringas de ridpassen som inte utförs i ridhuset. 

Som ni kanske märker har Agnes bloggstrejkat, haha! så numera är det jag som står för uppdateringen.. Kom gärna med förslag vad jag ska skriva om, har lite dålig fantasi ;)

Blev ett ganska osammanhängande och ointressant inlägg, men men..

Godnatt! :)
Julia


» Helt otroligt

Vilken fantastisk häst OCH ryttare!


» Filmer




» Tillridningshästar

Vi har fått förfrågningar ifall vi tar emot hästar för tillridning, träning och tävling mm - och ja det gör vi.

Om någon är intresserad av att lämna sin häst hem till oss så tveka inte att höra av er. Det är bara maila mig (Julia) på: [email protected] eller ringa 0768-553918.


» Jönköping dag 2

Även idag var vi alltså i Jönköping och tävlade.

1,20: Wille 4:a, Picasso 5:a
1,30: Wille 0+4 fel, Picasso 4 fel

Wille kändes väldigt bra i 1,20-klassen och var faktiskt hyffsat lugn. Lugn i Willes värld är galen hos en "vanlig" häst, haha! I 1,30 var han dock väääldigt het och jag fick inte samma bra flyt som i 1,20n. Detta resulterade i ett nerslag i omhoppningen som var helt mitt fel. Jag fastnade lite i svängen och då blir han lite tom vilket gör att språnget blir mer framåt än uppåt då jag rider iväg honom för att komma till ridning på hindret. Ja det är lite svårt att förklara men hoppas ni förstår :)

Detta är ett problem vi har som jag varit med om tidigare. Det inträffar när jag vänder upp kort på ett hinder, framförallt räcken. Oxrar känns det som jag rider lite annorlunda på. På dom sitter jag inte och "fisrider" ur sväng utan galopperar mer ur sväng istället för hindret.

/J


Redo för avfärd!

» Tävling i Jönköping

Dubbla långkalsonger, raggsockar, termobyxor och dunjackor har räddat oss i kylan idag. Vi åkte ner till Jönköping vid 10 imorse och kom hem ca halv åtta, rätt långdragen tävlingsdag i alltför många minusgrader.

Dagens resultat:
1m: Nasse 4 fel, Merchan 4 fel, Penny 0 fel
110cm: Nasse 0 fel, Merchan 4 fel, Penny 4 fel

Alla hästarna har hoppat fint idag. Nasse var lite tittig i 1m och hoppade runt med en rivning. Sedan var vi felfria i 110-debuten, duktiga Nasse!:D Vi gjorde väl inte våra bästa rundor idag då jag inte hade någon jättebra rytm men jag är otroligt stolt över min lilla bebis!
Penny har hoppat jättefint men fick tyvärr ett nedslag ut ur en kombination i 110. I övrigt har hon inte varit i en enda bom utan varit riktigt på hugget och hoppat högt och väl över hindren. Hon har utvecklats väldigt mkt senaste tiden och känns mkt självsäkrare och stadigare på hinder nu.
Merchan har jag inte ridit under så lång tid så tar på mig de nerslagen jag fick. Hon är inte typen som vill riva utan är väldigt rädd om tassarna.. I 110 rev vi sista hindret då jag lade henne lite nära, hon var snabb upp fram men fullföljde inte språnget helt. Ska bli kul att lära känna henne lite mer och göra några fler starter. Hon är en väldigt känslig häst som lyssnar på minsta lilla vink man gör på ryggen. Detta är en positiv egenskap som jag måste lära mig att utnyttja. Det är lite svårt till en början men bra när man lär sig "hantera" det.

Alla hästarna fick ändå varsin rosett (de gick avd B alla tre) då det endast var 4 felfria av 23 starter i 110 vilket gjorde att de med 4 fel också blev placerade.

Imorgon återvänder vi till Jönköping, då med Wille och Picasso. Håll tummarna!

Kram Julia


» Ornella Mail

Parisienne + Peace Choise = Ornella Mail

Enda sedan jag såg Ornella Mail för första gången i somras i Falsterbo har det varit en favorit hos mig. Stoet e Lando vann Falsterbos derby tillsammans med sin ryttare Patrice Delaveau. Valacker i all ära men finns det något bättre än ett sto med attityd?

Jag föredrar faktiskt ston framför valacker.. och så har jag två valacker och ett sto i stallet, haha! Nej men självklart kan man inte dra alla över en kant men det är helt klart något speciellt med ston. Får man dom på sin sida finns det inget som stoppar en bestämd och kaxig dam.. Valacker kan ibland kännas lite mesiga och tröga, ston är smartare på något sätt, precis som hos oss människor, haha ;)

Jag tycker Ornella Mail är en blanding av våra förra ponnyer Parisienne och Peace Choise.


Jag och Parisienne i Falsterbo 2007 då vi vann ponny-GPn.


Agnes och Peace Choise, MSV.B i Mora 2008.


Ornella Mail i Falsterbo 2011.

Ornella Mail kom dessutom tvåa i världscupen i söndags.

/Julia

» Burr!

Red Nasse och Merchan här hemma imorse och åkte sedan iväg med Qulan och Wille för att rida i ridhus. Igår löste vi nämligen anläggningskort på en anläggning här i Mjölby där det finns två ridhus varav det ena är 80m långt OCH uppvärmt, ja jag vet lyxigt!! Så vi var där i två omgångar med fyra stycken igår också.

Fy vad det är kallt ute nu!! Det varierar mellan 10 och 15 minusgrader. Hästarna har täcken uppöver öronen då vi varit så snälla o klippt bort varenda hårstrå på dem.. De har det inte lätt våra stackars pollar ;) Ne nu ska jag ut och fixa klart i stallet, mockning och ridning var klart till lunch idag men två skimmlar ska tävla i helgen och vi har ingen spolspilta och deras svansar skiftar så fint i brunt, gult och orange.

Vi hörs!

kram Julia

» En mindre

En häst mindre i stallet nu. Millan besiktigades nämligen igår och följde då med sin nya matte hem direkt. Millan har bott hos oss i 10 veckor och hon var inte alls mkt riden när hon kom hit. Då hon är en riktig arbetsmyra gick utbildningen fort framåt och hon har gjort enorma framsteg under sin tid här. Det beslutades efter att hon bott här ett tag att hon skulle säljas då Linda (hennes uppfödare) endast skulle behålla en häst.

Att sälja en häst är alltid tråkigt men samtidigt vet man att det är någon annan som blir desto gladare vilket gör hela situation lite lättare. Jag önskar nu Millan och hennes nya ryttarinna Ida all lycka till! :)

/Julia

En av de första gångerna jag red henne.



Sista filmen från när jag hoppade henne.