» Tisdag

Tjabba tjena hallå!

Har jobbat hela dagen, eller ja från 10-18 så mockade innan och red Wille. Kl 18.30 var det dags för hoppträning med Penny. Blev att byta om och åka i ilfart till träningen, ingen rast och ingen ro här inte ;) Hon hoppade fint lilla (stora) madam!
/JMillan


» Grabbarna grus


Wille drar sin vanliga pose men Picasso vägrar ta fram öronen, en morot kanske kan göra att han tar fram öronen?..


För att få moroten lägger Picasso huvudet på sned, det brukar fungera..


Morötterna uppätna.. Picasso sultar nöjt på tungan (som vanligt) medan Wille undrar vad han håller på med?!

» Nr 2

Även Qulan klippt - inte poppis men nödvändigt!

» Måndag

Nu är hela Wille nyklippt och fin! Han tycker inte riktigt om att bli klippt och framförallt inte i huvudet med han går med på det efter lite om och men, bara man tar det lugnt går det bra :) Från att ha sett ut som en gammal skitig raggsocka ser han numera ut som en tävlingshäst. Picasso klipptes i fredags och ja, han blir det nästan ännu större skillnad på.

Helt ärligt så tycker jag nästan att det blir roligare att rida när dom är nyfriserade och fina, haha!;) Att ta in en långhårig häst som knappt kan känna borsten genom all tjock päls och som blir svettig av att bara titta på en ridbana, ne då är det på något sett "roligare" när de är nyklippta.

Har ridit Nasse och Millan nu under morgonen :) Qulan och Merchan ska få åka och ridas i ridhus för jag ska hålla träning för några stycken så kör allt i en veva och rider mina timmen innan.

Ha en fin dag i solskenet!
kram Julia

» Bilder

Alla hästarna ridna idag. Qulan och Millan på fältet och de andra fyra i ridhus.

Dagen i några suddiga bilder:
Merchan


Picasso


Taktiksnack med mamma


Wille


» Tja!

HEJHEJ!

Jag vet.. Dålig uppdatering här tyvärr!  jag har inte riktigt haft tid att gå in och skriva något jättebra inlägg då dagarna varit/är rätt smockade med saker att göra. Ska iaf aldeles strax ut till stallet :) Alla hästarna ska ridas och tänkte ev klippa Qulan om jag och hon orkar, haha! ingen favoritsyssla direkt, vare sig hos mig eller henne..

Ha det fint så hörs vi senare under dagen!

kram Julia


» Tävlingsdags

Nästa helg är det äntligen dags för årets första tävling med Wille! :D har inte tävlat honom sedan första helgen i november så ska bli superkul att tävlingarna sätter igång igen. Han ska gå 1,20 och 1,30. Kan tänka mig att han kommer vara laddad, han har ju en tendens till att vara lite seg annars menar jag ;) haha skämt å sido, min lilla tokhäst! Nasse och Penny ska hoppa lokalt på lördagen, 1m och 1,10. Det blir alltså debut för Nasse i 1,10 om allt går som planerat. Hoppade honom i tisdags och herrejäklar vad fint han hoppade!! Han har alltid gett en fin känsla på hinder men i tisdags var det bara - wow! Hoppas det känns lika bra nästa helg.

Kram JDet är alltså till Jönköping vi ska och tävla. Här är en film på mig och Beaulando från en 1,40-klass i Jönköping 2009

» Svar

var jobbar du å hur får du ihop jobb å hästar, bra blogg

Jag jobbar på en hästaffär. Det handlar endast om självdisciplin för att få vardagen att gå ihop. Våra hästar rids fem dagar/vecka, självklart kan det variera mer eller mindre beroende på om de ska tävla/har tävlat eller andra omständingheter. Jag jobbar endast extra vilket gör att det är ganska oregelbundet så jag får lägga upp en plan inför varje vecka hur hästarna ska ridas. Denna vecka exempelvis så jobbar jag fyra dagar. De tre dagar jag inte jobbar så rids alla hästarna. De övriga fyra dagarna så tar jag och delar upp så det blir två stycken/dag. Jag är ingen kvällsmänniska utan går hellre upp fem på morgonen och fixar klart allt då än att gå ut vid åtta-tiden på kvällen. Under den ljusare delen på året är det inte lika extremt och jag har blivit bättre på att göra saker även på kvällen ;)
Så även att jag jobbar en hel dag rider jag ibland alla fyra hästarna - två på morgonen och två på kvällen. Ibland jobbar jag även halva dagar vilket gör att jag hinner extra mkt! Utan vår fantastiska mamma skulle inte mina dagar gå ihop, hon mockar nämligen stallet de dagar jag jobbar heldag men ibland hjälps vi åt.

Tack så mkt :)

» Frågor och svar

Vilken fin blogg ni har!! Väldigt fina hästar med för den delen, bor ni så ni har era hästar hemma? Kolla gärna in på våran blogg om ni skulle vilja! :)

Tack så mkt!:) Ja vi har våra hästar hemma.

 

vad tycker du om meredith sadeln :) ?

Både Agnes och jag rider som sagt i varsin Meredith-sadel och jag måste säga att det känns som att den ligger bra på så gott som alla hästar. Självklart måste en del kanske ha en fårskinnspadd eller gelépadd men över lag kan man lägga den på nästen vilken häst som helst :) Jag tycker även att den är väldigt skön och man sitter bra i den. Vissa sadlar tkr jag t.ex. att man hamnar lättare i stolsits i eller att det känns som det är för mkt/för lite stöd.

 

Jag är så kär i Wille:) har ni fler filmer på honom?:) han ser verkligen inte lätt ut att rida:) men attans vad snygg han är:D

Ja han är jättefin, en liten sagohäst till utseendet ;) De filmer jag har på honom ligger på min youtube-kanal: http://www.youtube.com/juliaajohansson och där kommer det troligen ut fler filmer sen när tävlingssäsongen drar igång.

 

 

Är Kenny eran?

Nej han ägs av Landgestuet Sachsen-Anhalt i Tyskland. Han leasas av Lundgren Sporthorses så jag rider honom inte till vardags utan tävlar honom bara och tränar någon gång då och då för att ha koll på spakarna inför tävling :)

 

Jätte intressant att läsa när ni lägger ut övningar, mer sånt! :) hade ni 15 meter mellan planken? skulle vara roligt om ni kunna skriva mer avstånd mellan både trav och galoppbommar/hinder så man kan träna hemma :)

Vad kul att du tycker det! :) Ärligt talat vet jag inte hur långt det var mellan planken, tyvärr.. Vissa avstånd skrev jag dit då jag visste vad det var mellan dom men kan skriva alla avstånd nästa gång jag lägger ut en sådan skiss. Får ta reda på dom då helt enkelt ;)

 

Vad tyckte du om Anna som tränare?

Jag tycker hon var jättebra! Hon förklarade tydligt och pratade rätt mkt vilket jag gillar. När hon sa vad man skulle göra/förbättra så förklarade hon även varför vilket jag tycker många glömmer. Det är lätt att stå och säga, gör si, gör så, och då gör man det man blir tillsagd men funderar kanske inte på varför det blir bättre av att göra det. Lite luddig förklaring men hoppas ni förstår vad jag menar :) Man vill ju veta varför det blir så mkt bättre av att göra det ena eller andra.

/Julia


» Måndag

Har fått in lite frågor som jag tänkte svara på imorgon :)

Idag red jag bara Qulan på morgonen och mockade och fixade i stallet. Sedan jobbade jag 10-18 och kl 19 var vi i ridhus och visade Millan för kunder. Picasso följde även med när vi ändå åkte så Agnes red honom under tiden.

Imorgon är både jag och Agnes lediga så vi kommer åka till ridhus i flera vändor så alla får ridas igenom ordentligt. Underlaget är urkasst just nu, isgata med snö över är rent ut sagt livsfarligt. Det är bättre att man ser isen.. Nu får hästarna styltor och då biter inte broddarna - helt värdelöst!!

/Julia


» Dag 2

Tänkte även göra en sammanfattning av andra träningsdagen för Anna Emanuelsson.Vi började med att trava snett över kavalettin (högst upp till höger) i både höger och vänster varv. Under uppvärmningen var det mkt galopparbete med tempoväxlingar, små volter, rakriktning innanför spåret och flyttande för skänkeln. Jag gillar när det är mer galopp- än travarbete då det är galopp man tävlar i och då är det den gångart man vill att hästen ska vara hundraprocentig i. Därför galoppjobbar jag mina hästar mer än vad jag travar dom. Självklart finns det undantag då jag kanske travar mer än vad jag galopperar.. Nå, färdigtalat om det.

Efter detta travade vi över kavalettin i vänster varv och red sedan runt de andra hindren i serien och hoppade kryssoxern med bom framför. Kan tänka mig att bommen låg ca 2,5 meter framför hindret.. När man travat över kavalettin gjorde man en liten ökning och samlade sedan hästen innan man hoppade oxern som höjdes succesivt. Vi lade sedan till de andra hindren och hoppade den blå banan. Framför den kryssoxern som står snett igenom låg det en kavaletti direkt framför och sedan en bom med ett språng fram till hindret. Ja lite rörig förklaring kanske, men hoppas ni fattar! ;) Man hade då gjort en ökning i galopp, samlat ihop galoppen och saktat av till trav för att hoppa oxern som stog väldigt nära väggen. Sedan fortsatte man och hoppade linjen snett igenom med en galoppbom framför räcket. Vi red då linjen på fem korta språng (det var fyra lite kortare språng egentligen).

Nästa del blev att trava in över kavalettin och sedan hoppa hela serien. Kenny hoppar väldigt stort och långt så det gällde att sitta upp och hålla kontakten genom hela serien. Det gick ändå väldigt bra men som Anna sa kanske det hade varit bäst att ha bommar emellan för bästa effekt så att alla galoppsprången hade blivit exakt lika stora. Nu blev de lite olika stora.

Det sista vi gjorde var att hoppa serien och sedan runt på kryssoxern som då inte hade några bommar framför och efter detta linjen på fyra språng.

Jag är väldigt nöjd med Kenny som hoppat strålande båda dagarna. Min ridning har kännts bra och det kändes som jag utnyttjade galoppen och red bra ur svängarna med mkt tryck. Ibland har jag en tendens till att "fastna" i svängarna på just honom. Anna tyckte jag red mjukt och fint vilket är kul att höra. Man blir alltid glad när man får beröm av en tränare :)

/J


» Ridhus

Idag har jag och pappa varit i ridhus med Picasso. Det har varit ganska dåligt underlag på fältet dom senast dagarna, men idag gick det inte att rida där. Så då fick vi åka iväg. Pappa la ut 3 bommar som först var travbommar, sedan längde han dom så det blev galoppbommar, hade ca 3m mellan bommarna. Picasso skötte sig super och tyckte det var roligt.

Har också anmält till första tävlingen med Picasso!! Det blir 120-130 i Jönköping som är om två veckor. Ska bli riktigt kul att äntligen tävlingsäsongen är igång igen, sist jag tävlade honom var i Vetland som var i november :)

//Agnes


» Dag 1

Såhär såg hinderuppställningen ut på ett ungefär första dagen. Är ingen stjärna på Paint så skalan är väl inte helt korekt och hindrena ser lite snea ut ;)

 

Vi började med att värma upp hästarna i alla gångarterna och såg till att de var mjuka och fina innan vi började skutta över de två små planken på långsidan (här längst ner). Det var fem normala galoppsprång så vi red alltifrån 4-6 språng emellan. Denna övning gjorde vi i båda varven och det var viktigt att man behöll samma rytm före, emellan och efter så att man inte satt och backade på slutet för att få plats med sina språng.

Efter detta travade vi över kavalettin på medellinjen och fortsatte sedan i trav fram till en oxer med bom framför. Väldigt bra styrkeövning för hästarna. Kenny hoppade väldigt fint och väl på denna övning och det var bra på honom att få hoppa på sin styrka och inte bara på sitt scoop. Sedan hoppade vi två hinder på båge med ett språng emellan (tror det var ca 5,5 m mätt på mitten och det är de hindrena som står till höger om kavalettin).
Denna övning tycker jag inte att vi gjorde lika bra. Jag tycker inte att jag fick honom tillräckligt formad kring innerskänkeln samtidigt som jag fick honom framför mig på att bra sätt utan det kändes som det antingen blev det ena eller det andra.

Vi hoppade efter detta serien på den översta långsidan. Den var byggd med sex stycken kryss och de höjdes allt eftersom och hoppades i såväl höger som vänster varv. Denna övning tycker jag var väldigt bra och stärkande för hästarna. I och med att det var kryss så kunde de inte dra åt något av hållen för att skapa plats utan tvingades hoppa på mitten. Denna övning tycker jag kändes bättre än den innan.

Vi avslutade med att sätta ihop allt till en liten bana :)


» Markebäck

Var på Markebäck även i förmiddags och tränade en andra dag med Kenny. Jag är mkt nöjd med hans hoppning och min egen ridning kändes också bra. Tänkte göra en liten sammanfattning av övningarna och lägga ut här om ni vill :)

Lyckades ta tre suddiga mobilbilder idag.

Snyggaste KennyKenny med sin boxgranne Radisson VDL som för övrigt var väldigt lik Wille till utseendet

» Fredag

Qulan är i sitt esse nu!! Idag när jag red henne var hon överallt och ingenstans. Hon viftar på huvudet, slår med frambenen och är rätt snabb i vändningarna, haha! Tror dessa drag kommer från Quidam de Revel, hon är e Quantum (e Quidam de Revel- Cor de la Bryere). Jag tycker inte det gör så mkt utan skrattar mest åt henne.. Eller det skulle jag inte göra om jag - smack - låg där på marken med en förvirrad Qula springandes lös omkring mig. Så det gäller att klämma lite extra ;)

Mockade och fixade klart stallet och åkte sedan till ridhus med Merchan och Wille. Hoppade min vita springare och han var VÄLDIGT het idag men hoppade kalas! Sprången kändes väldigt fina och höga och han hade full koll på hovarna. Ibland känns det som han bara springer och är stressad och då kan det hända att han underskattar hindrena lite men idag låg han på men backade ändå av :)

Red sedan Merchan, har bara ridit henne en gång tidigare. Hon är väldigt rolig att rida och helt klart min typ av häst. Hon är pigg och otroligt känslig.

När jag kom hem red jag Millan på fältet. Hon är lite lik Merchan, fyrhjulsdriven och lätt både på gas och broms.

Om ca en halvtimme ska jag åka upp till Markebäck och träna för Anna Emanuelsson på Kenny. Har inte ridit honom på ca 2 månader så det blir spännande att se hur det går ;) Har aldrig tidigare tränat för Anna så det ska bli kul att se hur hon är, har hört att hon är väldigt bra!

kram JuliaCanterbury 1226 (Kenny)

» Igår

Millan igår :)


» Träning

Alla hästarna har blivit ridna idag. Nasse och Merchan var iväg och tränade för Ted (Nätterqvist) under eftermiddagen.

Jag är mkt nöjd med Nasse, han ger en sån härlig känsla över hinder! Han hoppar så runt och noggrant samtidigt som han är snabb från marken :) Fina fina Nasse!!  

Imorgon ska Millan och Wille till ridhus och jag ska även hoppa Penny.

Godnatt!
/J


» !!!!!

På Rix FM imorse frågade de sig hur Rolf-Göran kunde vinna Jerringpriset när det var hästen som gjorde jobbet..

På sportbladet står det "Rolf-Göran - vem fan är det?"

USCH, man blir sååå jäkla förbannad!!!!
 » JW

Agnes och jag hittade dessa fina John Whitaker-set i sadelkammaren. Känns inte som att vi har jättestor användning av dom eftersom de passar B- och C-ponny ;)

Vi tänkte därför sälja dom för 100kr/set. Om någon är intresserad är det bara att höra av sig! Antingen slänger ni in en kommentar här eller skickar ett mail till: juliaajohansson@live.se
Endast avhämtning hemma hos oss :)

» Mankhöjderna

Vi ställde ju en fråga för någon dag sedan om vem av hästarna som var störst. Tyvärr lyckades ingen svara rätt men här kommer facit iaf ;)

Störst först:

Penny, ca 175cm
Picasso, 171cm
Millan, ca 165cm
Wille, ca 165cm
Qulan, ca 163cm
Nasse, ca 162cm
Merchan, ca 161cm

Picasso är den enda som har FEI-pass och där står hans mankhöjd. De andra är mer på ett ungefär :)

» Wille & Keso

Agnes hittade dessa fina bilder på Wille och Keso från i somras när vi var i Gislaved och tävlade :)


» Att blogga

Sitter och bläddrar tillbaka i tiden här på bloggen och blir riktigt imponerad av att vi faktiskt bloggat rätt länge nu ;) haha, eller ända sedan juli iaf.. Jag har alltid sagt att jag aldrig i hela mitt liv skulle vilja blogga och skriva ut allt på internet där verkligen alla kan läsa vad man gör och inte gör. Men nu står vi här och jag tycker faktiskt det är riktigt kul! :)

För att bloggen ska förbättras får ni jättegärna slänga in en kommentar eller två. Era kommentarer uppskattas verkligen :) Ha en fin lördagskväll!!

Kram JuliaAltair-sadeln jag skrev om igår

» Altair

Igår fick jag med mig en sadel hem när jag hade jobbat. Det är en Altair-sadel som jag ska testa lite då min Meredith är väldigt sliten. Min sadel gick sönder i kalvskinnet för ngt år sedan så en sadelmakare fick sätta dit förstärkningar men nu är det massa hål ovanför förstärkningen ist. Jag älskar min Meredith-sadel, den ligger bra på varenda häst känns det som och vi har aldrig haft problem med någon hästs rygg (peppar peppar). Därför måste jag erkänna att jag blir lite skeptisk till att införskaffa en till sadel.. Självklart kommer jag ha kvar min Meredith men det skulle ju inte skada med en till sadel ist för att ha samma på alla jag rider. Vi får se hur det blir men den var iaf otroligt skön att rida i.. Testade den på Qulan, Wille och Nasse idag och den verkade ligga bra på alla.

kl 16 ska Millan visas för kunder, hoppas det går bra! :)

Ha det bra! /J

» Störst först..

Tänkte Ni kunde gissa mankhöjderna på de hästar vi har och rider :)

Rangordna dom med den största först och sedan i storleksorning neråt.

De hästar vi rider är: Wille, Picasso, Qulan, Nasse, Merchan, Millan och Penny.

Good Luck! ;)
» Outstanding!

Det är väl ingen som missat att Rolf-Göran numera är världsetta?! Aldrig tidigare har någon svensk ryttare legat etta på världsrankingen i hoppning och aldrig tidigare har någon svensk ryttare vunnit EM.. Det är bara att lyfta på hatten! Att han igår kammade hem flera pris på ryttargalan kom ju inte direkt som en nyhet ;)

..så hoppas verkligen alla röstat/röstar på honom om Jerringpriset! :)


» Film från i lördags

Fick önskemål om att lägga ut film på när jag tävlade Strom. Här är L.B rundan :) Storm är även till salu om det är någon som letar ponny ;)
Kram Agnes

» Money Penny 1,10


» Dagen

Gick upp kl 6 idag för strax efter åtta bar det av på tävling och vi var tvungna att mocka och fixa stallet innan. Är skönt att ha allt gjort när man kommer hem..

Det var som sagt Nasse och Merchan som fick följa med idag så mötte vi upp Linda och Penny på tävlingsplatsen. Alla hästarna har skött sig bra tkr jag.
Nasse inledde dagen med en felfri runda i 90cm och rev sedan sista hindret, ett naturfärgat hinder, i 1m. För yngre men även äldre mer rutinerade hästar är det svårare att hoppa naturfärgade bommar då de smälter in i underlaget. Helfärgade hinder över lag är mkt svårare för en häst.
Jag är väldigt nöjd med min lilla buspojke! Nasse är lite småkaxig av sig men har tidigare blivit lite "mesig" när han kommit in på tävlingsbanan. Då är han inte längre den där coola killen som är bäst i världen ;) idag tyckte han att han var störst, bäst och vackrast och tog tag i hindrena på ett helt annat sätt, jättekul att känna sådan skillnad! han är så fin och har så stora språng i  sig så det ska bli kul att fortsätta utbilda honom :)

Merchan hoppade bara en 1m-klass och var felfri i den. Hon hoppade vääldigt högt över!

Penny hade den stora uppgiften att idag debutera såväl 1m som 1,10. Hon har tidigare bara gjort en tävlingsstart i hela sitt liv och den ägde rum i december och det rörde sig om 90cm-hinder. Utöver detta har hon varit på två Clear Rounder där hon hoppat 70 och 90cm. Tuff start på året med andra ord. 
I 1m gick det väl sådär, lite fel fokus resulterade i en utbrytning och en rivning.. Sedan var det dags för 1,10 och där visade hon att hon KAN hoppa.. En felfri runda blev resultatet :D Allt kändes verkligen kalas, jag hade mer tryck och hon var mer framme än vad hon var i klassen innan.

Ca en timme efter att vi kommit hem från tävlingen åkte jag och Linda iväg till ett ridhus för att visa Millan för kunder. Observera att Millan aldrig tidigare blivit riden i ridhus och jag är den enda som hoppat henne tidigare. Hon skötte sig alldeles utmärkt (såklart) både med mig och kunden. Det var skoj att se henne med någon annan på ryggen, har aldrig gjort det. Snygg är hon kan jag lova!! :)

kram Julia

Tog som sagt några vardagsbilder igår.


Qulan ser måttligt road ut


Millan efter gårdagens ridpass.
» Resultat från ponnytävling

Idag tävlade jag en kompis ponny vid namn Storm. En 10 årig valack som tillsammans med hans ägare Millan har tävlat L.A med placering. Millan har blivit för gammal för att tävla honom, så det är därför jag tävlar honom.. Jag har bara ridit honom två gånger innan men de gick riktigt bra :) Det var ungefär ett halvår sedan jag tävlade ponny, men tycker inte det är så stor skillnad på ponny och storhäst. 

Hoppade L.C och L:B och hade 0+0 fel i båda klasserna! I L:C lyckades vi komma tvåa! :)

//Agnes

» Ridhus

Åkte till ridhus med Merchan och Nasse imorse. Vi var där strax före halv nio och sedan kom Penny vid kvart över ungefär. Det är dessa pollar som ska tävla imorn så de fick hoppas igenom lite eftersom vi inte haft så bra möjlighet till det här hemma nu i veckan. Alla kändes bra så nu hoppas vi det håller i sig även under morgondagen ;)

Agnes dumpades av på vägen hem från ridhuset på den anläggningen där vi ska tävla imorn. Det är nämligen ponnytävlingar där idag och Agnes ska tävla en ponny där.

Nu ska jag ut och rida! :) kan försöka knäppa lite bilder om ni vill se?! Jag fick en digitalkamera i julklapp så tänkte jag skulle bli bättre på att ta lite vardagsbilder då en digitalkamera är lite smidigare att ha i fickan än vad systemkameran är.. Kan ju börja på att bli bra på detta idag kanske ;)

Vi hörs! kraam Julia


» Svar

Klipper du bort alla känselhåren runt ögon å mule när du klipper huvet? :)
Nej jag klipper inte bort dom. Men man måste tänka på att det kan se ganska fult ut om det blir som runda ringar runt ögonen och mulen när man inte klipper bort pälsen. Men på Merchan och Wille som är vita syns det inte lika väl. Men när man klipper Picasso måste man vara lite nogrannare.

Den bilden är från i våras när Picasso blev klippt i huvet, men det syns inga "ringar" :)


» Klar

Nu är äntligen Merchan helt färdigklippt! Klippte klart benen och hela huvet idag och hon stod jättesnällt. Vi brukar klippa Willes och Picassos huven också men dom gillar det inte alls. Så gud va skönt det var att klippa henne som inte rörde sig :) Det enda hon tyckte var lite läskigt var när jag skulle klippa i öronen. Men vilken häst reagerar inte när man mosar in en stor låtande maskin i örat?

Idag kommer förresten både Picasso och Merchan vila.
/Agnes


Smutsig men söt :)


» Första tävlingen

På söndag är det dags för årets första tävling! :D
Det var faktiskt inte så länge sedan vi tävlade, sist var ju i början av december. Denna helg är det samma hästar som ska hoppa och tävlingen äger dessutom rum på samma anläggning. Inte mkt varation alltså ;)

Nasse ska hoppa 90cm och 1m, Penny 1m och 1,10m och Agnes ska rida 1m 1,10 med Merchan.

Underlaget är inte kul alls just nu.. Skulle ridit hästarna på banan i morse innan jag skulle jobba men fick istället rida i skogen då det var mjukt där. Kylan kommer väl inte åt på samma sätt mellan alla träden antar jag?!

Ett ridhus skulle sitta fint!En gammal bild på mig och Keso. Känns verkligen som hundra år sedan jag tävlade honom.

kraam Julia

» Mercedes

Nu har jag precis kommit in från stallet och ska snart äta. Idag klippte jag Merchan. Fast är inte riktigt klar än har lite på benen kvar och huvet och öronen. Men det ska jag ta imorgon. Hon är verkligen hur snäll som hells att klippa så det gick väldigt snabbt. Direkt efter så red jag henne, det blev en sväng i skogen. Banan var stenhård, men det var mkt bättre i skogen. Hon var lite extra pigg och busig, tror det beror på nya frillan :)


» Annons

Millan ligger numera ute på annons! fina tösen :)

http://hastmarknad.hastnet.se/sok/annons.php?aid=568142


» Frågor och svar

Vi har fått in några frågor som jag tänkte svara på. Kaspers video verkar ha varit väldigt uppskattad, kul att Agnes och den lille busen kunnat roa så många! ;)

Hej Julia! Är vän med dig på Facebook och såg att du skulle till Helsingborg under nyår. Hur är den festen och har ni kul? :)
Sen har jag en fråga till: ska du till Falsterbo i år?
Hejhej! Jag tycker den är väldigt rolig, sen beror det ju på att jag haft så bra sällskap med mig ner också :) Ja det ska jag. 


Mikaela och jag på nyår

Riktigt bra att sitta på en häst så tidigt. Skulle aldrig ens komma ur sängen så tidigt. Men hur gör ni med fodringen ? Bara krafft och sen rider eller äter dem efter ni ridit så tidigt?
Vi morgonfodrar våra hästar kl 6 varje morgon. Efter detta går jag in och äter frukost och går sedan ut till stallet innan klockan sju igen. Krafftfodret är ju såklart uppätet då men inte allt hösilage så det får dom äta upp efter ridpasset. 

HAhhahhaha klockrent! :) Vad har Agnes för jacka på sig där? Riktigt snygg=)
Haha, ja jag älskar också den filmen!! (jackan Agnes har på sig när hon rider Kasper). Det är en svart dunjacka som vi köpte varsin i februari förra året på Börjes i Tingsryd. Den är hur skön som helst! :) 

hur kommer de sig att ni blev bjudna dit från början? :)
(till nyårsfesten i Helsingborg). Det skickas ut inbjudningar på facebook och vem som helst kan bli bjuden. 

Hej! :D
Jag undrar om du vet något som hjälper att hästarna inte får så höga styltor? (förutom snösulor)

Tacksam för svar/ Sandra
Hej! Tyvärr så har inte jag något bra knep förutom snösulor. Fick tipset att testa ha hovfett inuti hovarna men tyckte faktiskt inte att det hjälpte så bra..

Vilken söt liten sak :) har ni alla hästar ihop eller går dem själva ? :)
Ja han är verkligen urgullig! Alla våra hästar går själva i hagarna. Picasso blev sparkad av en annan häst i hagen år 2005 och fick vila i ca 8 månaders tid så då  vi att aldrig ha fler hästar i samma hage någon mer gång.. Däremot har vi haft några unghästar ihop och när de går på bete under sommaren så har vi fler hästar i samma hage. Vi släpper inte ihop ston och valacker utan har de var för sig och helst bara två hästar. Det brukar fungera bra.


Picasso förra sommaren

/Julia


» <3

Igår när jag satt på tågstationen i Helsingborg blev jag extremt ridsugen, haha! Vet inte om det var att jag kvällen innan burit lösnaglar, klackar, klänning och gud vet allt som framkallade detta enorma ridsug ;) Det var så jag längtade efter att dra på mig mina jodphurs och ett par skitiga ridbyxor!

Så imorse när jag vaknade så bara, yes äntligen ridtime! Tyvärr ösregnade det ute vilket drog ner motivationen måste jag erkänna.. Satt upp på Nasse vid sju ute på ridbanan i strålkastarljus och han gick verkligen jättebra, väldigt mjuk och fin, det enda som påminde mig om regnet var alla vattenpölar.. Millan stod näst på tur och hon var väldigt laddad i början men mot slutet spände hon av lite mer och gick riktigt fint och tog mer stöd på bettet :)

Åh jag älskar verkligen att rida!! <3

/Julia