» Hej hej hej

Hej hej!
 
Tänkte bara meddela att jag lever, trots minimala livstecken här på bloggen.
 
Hästarna sköter sig fint och det har inte hänt särskilt mkt spännande på den fronten då vi inte varit iväg på någon tävling eller liknande. Rödluvan, 4-åringen e. Hip Hop, som kom hit i september är kvar och är till försäljning. Hennes annons kan ni se här: http://hastmarknad.hastnet.se/sok/annons.php?aid=667108
 
Annars så jobbar jag, håller träningar, rider, plus att jag är iväg två gånger i veckan i ett annat stall och rider tre hästar, så det är full rulle nästan hela tiden :)
 
Vi höres!
kram
 
Köpte precis dessa två bilder! :)
 
 
 
 
 
 

» Frågor och svar

Hehe du har haft lite jobb helt enkelt ;) hur fick du ur henne det :)? Vad är det för stAm på henne ?
Angående Qulan.
Det släppte efter mkt tragglande och ännu mera tålamod. Att aldrig bli arg eller tappa fattningen är det viktigaste tror jag. Hon är e. Quantum - Corrado I - Lord.
 
Hej! Har uppmärksammat detta bett, då jag fick råd av tränare att använda läderklätt bett eller gummi, för att min släpper bettet när vi hoppar. Jag tycker att nathe betten verkar bra men hur är det men den häst som tuggar och gnager lite, blir de flisigt och vasst då som äppelbetten blir? :)
Angående Nathe-betten.
Mitt ena Nathe-bett har lite bitmärken men det blir inte vasst vid de delarna. Annars kan man ha ett tunnt lager med sådan latextejp som är avsedd för bett för att skona det lite.
 
ska ni till strömsholm i helgen å typ kvala till GHS?
Nej vi var inte i Strömsholm och jag ska inte försöka kvala till Scandinavium. Jag är ju senior nästa år så då är det rätt tufft att kvala ;) Hade jag varit young rider även nästa år hade jag ändå inte haft någon häst att kvala med då mina äldsta hästar är 6 år. Så det är två ganska avgörande saker som sätter stopp.
 
Vad blev det för namn på eran 3 åring ?
Vi har faktiskt inte kunnat bestämma oss ännu. Jag vill tacka så jättemkt för alla förslag! Känner jag mig och min familj rätt så kommer det dröja in i det sista innan vi kommer fram till vilket namn det blir.. ;) Självklart informerar jag er när hennes riktiga namn är fastställt!
 
 
 
 
 
 

» Quantums Qula Flyinge kval 1


» SSHS

SSHS-auktionen på Flyinge sänds live! :)
 
http://www.eventmedia.nu/Event_Media_Sweden_AB/SWEDHORSE2012playerid14465245.html

» Hemma

Fick tyvärr två nedslag i andra kvalet med Qulan. Ett hade räckt till final, alternativt 4fel i kval 1 och 4fel i kval 2 eller 8fel i kval 1 och 0fel i kval 2.

Från och med i år så har andra kvalet högre koffesien (stavas?) så 0+8fel är fel strategi.


» Nasse


» Fina häst!

Nasse hade tyvärr två nedslag idag. Men SOM han hoppade, wow! Detta var den absolut tuffaste bana han någonsin gått och han redde ut alla svårigheterna på ett strålande sätt. Nästintill alla rev hinder nr 2 men vi tog med oss tredje istället och sedan det allra sista hindret.

Detta är första gången Nasse är iväg på meeting och sover i tältstall så han har samlat en hel del vuxenpoäng denna helg!


» Första kvalet 6-åringar

Qulan hoppade jättefint idag och satte en felfri runda i första kvalet!:D min egen ridning kändes bra och hennes språng likaså. Merchan hade tyvärr tre nedslag men trots detta är jag faktiskt nöjd med henne. Hon körde taktiken "kan själv" så rev det tredje hindret och sedan 4A, insprånget i trekombinationen. Där märktes hennes orutin av då hon fokuserade mer på B och C-hindret och backade av lite i luften på A. Efter trekombinationen kom vi lite ur rytm då jag hade fått rida på henne lite där så jag tappade helt fokus och lade in ett extra till femman (otroligt klantigt) så vi fick ett ganska rejält nedslag där.

Men sen... Hinder 6-11 kändes jättebra och jag fick in en mkt bättre rytm så det hoppade hon felfritt. Så synd att det blev som det blev i början men jag är ändå nöjd med henne! För exakt ett år sedan tävlade hon 90 cm nere på flyinge med stopp?!? Ja det finns ju inte i henne nu iaf så jag är glad över att hon är så tuff i huvudet och bara fortsätter trots att det blir lite fel.


» 4 fel

Hade ett nedslag med Nasse i första omgången idag. Han hoppade verkligen jättefint och jag tar på mig nedslaget på det tredje hindret själv. Det var åtta galoppsprång dit från hindret innan och jag red på honom aningens för mkt så vi kom lite lite för nära. Jag är iaf otroligt nöjd med honom och atmosfären verkade inte bekomma honom det minsta, så det var skönt!:) han har ju aldrig någonsin hoppat i ett sådant fint ridhus innan.. ;)

Imorgon går merchan och Qulan första omgången och Nasse sin andra!:)


» Dressyr

Ja tro det eller ej men mamma o jag har precis kollat på dressyr! De tre hästarna hann vi se så det var precis lagom!;) fler än så hade vi inte mäktat med..


» :)

 


» På läktaren

5-åringarnas första kval startar alldeles strax. Nasse och jag är startnummer 185 så det är ett tag kvar.. ;)

Har ridit Qulan under morgonen och tänkte ta en sväng på merchan lite senare:)


» Mot flyinge

Vi åkte hemifrån för ca 1,5 timme sedan men det är en bra bit kvar ändå!

Håll nu tummarna för mig och mina hästar :)


» Hoppning

Har hoppat Qulan och Merchan under morgonen. Bara några få språng på ett räcke och en oxer. De var väldigt pigga och hoppade väl. Mina fina prinsessor! <3