» Hejsan svejsan

Hoppas alla haft det bra över julen. Jag själv gjorde en mindre graciös flygtur från hästryggen på juldagen och tycker därför lite synd om mig själv ;) jag känner mig nämligen 50 år äldre än vad jag egentligen är och att rida lätt går inte så bra. Hästarna får därför ta det lugnt några dagar då jag måste ha sträckt mig i själva "lämna sadeln-momentet". 

Annars så har jag kollat lite på tävlingar och jag hoppas kunna tävlingsdebutera Clara snart, Om inte annat komma ut på någon Pay and Jump. » Kommentar

Ett pessoa? Trodde det var allmänt känt att det är bland de värsta att stoppa i en hästmun..
 
Fick denna kommentar efter att jag lagt ut en bild på¨mitt nya bett.
Jag vet att pessoa är ett hatat och väldit omdiskuterat bett hos många men jag själv har inget emot det. Dels så använder jag oftast detta bett med en sporrem bakom så det blir mer likt ett pelham.. Sen om jag känner att hästen i fråga inte alls är tillfred med bettet, oavsett bett, så rider jag inte just den hästen med det bettet något mer. Om det nu visar sig att Qulan skulle gilla det här bettet så innebär det alltså att hon kommer ridas med det vid, låt säga 6 dagar på en månad om vi räknar två meeting på en månad (för att räkna högt). 
 
Sedan anser jag att det finns värre saker för en häst än ett pessoa.. Bl.a. kan jag sommartid se hästar som står utan vatten flera timmar i 30-gradig värme. Hästar som går ute flera timmar i 20 minus grader eller hästar som är dåliga i hull. Jag tror jag vet vad jag stoppar i mina hästars munnar och hästarnas hälsa kommer alltid i första hand, så minsta lilla tecken på att någon häst inte är tillfreds så åtgärdas det, oavsett vad :)

» Poponcini

Jag har väldigt länge velat äga ett poponcini-bett, ja nästan i ett och ett halvt års tid. Jag har nämligen velat testa ett sådant på Qulan. Då de är dyra i inköp har jag varit lite för snål för att köpa ett då hon ändå fungerar bra på de bett jag redan har.

Men så såg jag ett begagnat sådant bett till salu på en Facebook-sida så då slog jag till. Så numera är jag ägare till ett poponcini-bett som dessutom såg helt nytt ut:) jag är dålig på att handla saker begagnat men det är egentligen väldigt bra då man kan hitta vad man söker men till halva priset. Ska bli spännande att se vad Qulan tycker om det. Om inte annat lär det nog komma till användning förr eller senare:) 

Jag har inte tagit ngn bild på det ännu så snodde en bild från skarahastsport.se 
» Hopp med Dojan

Hoppade Dojan några språng på ett hinder idag och för en gångs skulle hamnade hela 4 språng på film ;) 
 
Bjuder på två av dessa! Dojan hoppar fantastiskt i mina ögon och det glädjer mig att hon har väldigt jämn kvalitet i sprången. De mamma lyckades få med på film ser i princip identiska ut :)
 
4-årigt sto e. Contendro I - Caretino - Rebel Z - Calando I
 
 

» Hej

Åh vad skönt att snön försvann relativit snabbt! Underlaget här hemma är helt perfekt så tänk om det vore såhär hela vintern. Jag kan ju få drömma lite.. ;) 
Qulan och Merchan tar det lugnt just nu medan mina 4-åringar rids som vanligt. Propositionerna till nästa års tävlingar dyker upp väldigt sent så jag tycker det är svårt att kunna planera hur det blir. Det är inte alltid det stämmer med vilka klasser det blir i slutändan med de klasser som står som "preliminära". Aja, det löser sig! Just nu tror jag både att jag och hästarna mår bra av en lite lugnare period för att komma tillbaka hungrigare än någonsin på att övervinna hinder efter hinder. Men visst blir jag lite tävlingssugen när jag tittar tillbaka på gamla rundor från året :) 
 
 
 
 

» Kommentar

Brukar kika in då och då på din blogg, blir alltid imponerad över dina framgångar, du har så fina hästar och rider så effektivt- framförallt utan ridhus och ett "nybyggt fancy stall" :) 

Hade varit jättekul om du skrev dina mål etc, jobbar du med annat också eller är det hästar till 150% ? Lite om drömmar och framtidsmål kanske? 
 
Tack så hjärtligt för denna fina kommentar! :)
Jag jobbar lite extra, bla i en ridsportbutik utöver hästeriet. Inom hästnäringen så har jag en F-skattsedel då jag håller träningar varje vecka och tar även emot andras hästar för träning och tävling. Min dröm har alltid varit att komma så långt som möjligt med min ridning och kunna jobba med hästar på något sätt, men det är en tuff bransch och det finns otroligt många bra och skickliga ryttare. Jag får helt enkelt se hur långt jag och mina hästar kommer.
 
 
 
 

» Sven

Sven har varit på besök hos oss, liksom hos de flesta runtom i Sverige. Hästarna har därmed tagit det lugnt. Det är nu ridhusbesöken börjar på allvar, lets go! 
» Ridtermobyxor

Med tanke på att det i Sverige är (minst) 4 kalla månader så gäller det att hålla sig någorlunda varm, mindre kall, när man håller på med hästar. Jag är ett stort fan av ridtermobyxor, dessa byxor sitter inte på nu men när graderna blir allt lägre så varenda hårstrå på kroppen står rakt ut och tårna är som stora klumpar i skorna gör jag vad jag kan för att hålla en varmare temperatur i kroppen än vad det är i luften. 
 
Anledningen till att jag är nästintill frälst i detta klädersplagg beror på att jag för några vintrar sedan fick köldutslag på benen. Tydligen är det jättevanligt bland oss som rider mkt. Men jag har ett litet problem :P Mina byxor jag haft de senaste åren har gått sönder så jag måste köpa ett par nya. Och nästa problem är komforten, jag tycker nämligen att de flesta är för stora och otympliga. Jag vill inte att de ska vara utsvänga likt ett par byxor från 70-talet, de behöver inte vara skodda, helst inte faktiskt då jag tycker det känns som att jag har en blöja på mig. Men de måste ha en sån hälla under foten så de inte glider upp, annars skulle jag kunna köpa ett par från en "vanlig" butik men då finns inte denna hälla. Helst skulle jag se att byxorna är stuprör så de känns lite smidigare. 
 
Jag har haft ett par av märket Jacson och de var faktiskt rätt mkt stuprör. Nackdelen med dessa är att man bara drar på sig dom som ett par barnbyxor. Detta medför att de lätt glider ner när man har dom på sig och inte sitter på hästen. 
 
Finns det någon som vet några bra termobyxor? :)