» Lady Mercedes

Här kommer Merchans 1,30-runda från förra helgens tävlingar i Mjölby.
Som ni ser så tittade hon till lite på hinder nummer 2 och då red jag på henne aldeles för mkt vilket gjorde att vi kom för nära och språnget blev lite spänt. Så ett onödigt nedslag, jag skulle bara stöttat henne litegrann och varit lugnare själv.
 
Hon var rätt laddad vilket gjorde att jag red lite för mkt "av och på" hela rundan.. Men kan väl skylla på att det är i början av säsongen och att vi inte tränat någon banhoppning innan tävlingarna.. Merchan skötte sitt jobb exemplariskt i övrigt, fina fina häst! :)
 
 

» Egen hemsida

Tänkte bara meddela att jag skaffat en hemsida. Den är inte helt klar, eller all väsentlig information finns på plats, däremot så är den rätt basic fortfarande och kanske lite väl stel och tråkig i designen. Det kan jag inte fixa själv så den får se ut så här sålänge :)
 
Kom gärna med idéer om det är något som saknas och som ni vill kunna läsa om på en hemsida.
 
Ta gärna en titt:
 
http://juliajohansson.webs.com
 
 

» Hej

I helgen var det dags för årets första tävling, regionalt och nationellt hos Mjölby Ridklubb.
Det var oerhört tungt att bege sig iväg för att tävla utan min älskade och saknade lillasyster.
Vi har gjort allt tillsammans både före, efter och på själva tävlingsdagen. Det har coachats på framridning, framhoppning, analyserats resultat, putsats utrustning, tvättats hästar, vi har gjort allt ihop. Har inte den ena eller andra varit med på tävlingsdagen har det varit telefonkontakt fram och tillbaka konstant.
 
Jag vet att vi i början när vi bedrev denna blogg fick en fråga, "Är ni verkligen så bra kompisar och nära varandra som det framstår på bloggen?"
Svaret är JA! Vi var aldrig osams, vi red jämt tillsammans hemma till vardags och vi har gjort allt tillsammans, såväl vad gäller hästarna som utanför "hästeriet".
Det är så tomt utan Dig och jag saknar Dig så oerhört mycket, älskade Agnes! <3
 
Med tanke på omständigheterna är jag nöjd med helgens resultat.
Alla hästarna är igång men inte alls tränade i hoppning på det sätt jag skulle önska så då är det ju omöjligt att begära prestationer på topp.
Helgen har innehållit allt - klantig ridning, lite bättre ridning, en vinst, en gipsad hand sedan 5 veckor tillbaka och 5 hästar som tävlat och skött sig bra.
 
Merchan hoppade 1,20 i lördags och var felfri och placerad. Igår gick hon en 1,30 på ett väldigt fint sätt, ett nedslag på hinder nummer 2 som jag helt tar på mig själv. Jag upplevde att hon tittade till lite på grinden några galoppsprång innan hindret så jag red på lite väl hårt så vi kom för nära och rev. I övrigt har hon hoppat strålande och jag är otroligt glad att hon så tidigt på säsongen går in i en 1,30 och hoppar det på ett så övertygande sätt.
 
Qulan gick bara en 1,20 igår. Jag har endast hoppat henne en gång före tävlingen, (sedan november) och det på ett enda hinder på medellinjen. Tyvärr red jag som en kratta mot ett hinder då jag skulle svänga innanför dit så vi kom rakt på hinderstödet istället för på hindret. Så det var bara svänga runt och ta det igen. 4 fel på hinder plus tre tidsfel. Hon hoppade väldigt fina språng hela banan så det känns bra inför säsongen.
 
Nasse har inte tävlat sedan Breeders på Flyinge i oktober och vi kändes väldigt ringrostiga tillsammans och resultaten blev därefter. Tyvärr.. Jag red dåligt och allt blev typ.. pannkaka, haha.
Han är en väldigt fin och lovande häst och det är synd att det ska behöva bli så pass dåliga resultat pga att vi inte tränat så som han skulle ha behövt. Han är i bra kondition och vi har varit mycket i ridhus och han och Merchan har hoppat betydligt mer än Qulan, då jag satte igång dem tidigare efter vintervilan. Då han fortfarande inte har den rutinen skulle jag ha behövt vara iväg och banhoppningstränat innan tävlingen och inte bara hoppat på hinder bestående av två bommar.
 
Picasso och jag startade en 1,20-klass igår och vann den. Helt fantastiskt och jag hade svårt att hålla tillbaka tårarna. Agnes var med oss i form av ett foto i ridbyxfickan och jag är helt säker på att hon såg oss och höll tummarna när vi hoppade runt inne på banan.
Picasso och jag har inte hoppat en enda språng tillsammans sedan september 2009. Efter detta är det endast Agnes som hoppat honom och han kändes pigg och alert, han är ju trots allt 18 år nu gammelgubben.
 
Cappuccino gick 1m och 1,10 i lördags med 0+4 fel respektive 4 fel. Han hoppar otroligt lätt över hindrena och detta var vår första tävling tillsammans så jag är nöjd med de resultaten. Han är till salu ifall någon letar häst.
 
 
Om en vecka ska jag bli av med mitt tjusiga gips. Tack Qulan som fixade till detta när hon hade lite väl kul på fältet.
 
 

» Minnesklass

Det finns väldigt många fina människor som tänker på Agnes och vill minnas henne.
Jag hoppas verkligen du ser det Agnes!
 
Banbyggaren Sara Brink, hoppdomaren Marita Hjelm och Jenny Sundelius, som ägde Gappa under tiden jag red henne, har tillsammans med Mjölby Ridklubbs hoppsektion beslutat att årligen ha en minnesklass tillägnad finaste Agnes.
Ett beslut som värmer långt in i själen på oss alla i familjen.
 
Marita Hjelm och Sara Brink har dessutom beslutat att skänka sitt arvode till Agnes minnesklass.
 
Idag fick vi även veta att banbyggaren Peter Lundström skänker sitt arvode från Mjölby RKs nationella ponnyhoppningar i höstas.
 
Helt otroligt vilka underbara och fina människor det finns! Det är en så himla fin gest av de alla tre att göra detta. Vi är oerhört tacksamma! <3
 

 
Det har startats en facebook-grupp där det finns mer info om hur det hela kommer att se ut.
Alla som har facebook får jättegärna bli medlemmar och dela denna grupp och bjuda in fler personer Ni känner.
 
http://www.facebook.com/#!/groups/tillminneavagnes/
 
De som inte har facebook får gärna skänka en liten slant som en fin gåva till Agnes.
 
Här kommer informationen som står på facebook-sidan:
 
Denna grupp är till för att hedra Agnes minne i form av en insamling.
Agnes Johansson var bland annat en mycket lovande hoppryttare som tävlade framgångsrikt upp till 145 hoppning.
Agnes blev 18 år, avled efter en kort tids sjukdom.
Syftet med insamlingen är att kunna anordna en minnesvärd 130 klass till minnet av Agnes på Mjölby Ridklubbs nationella tävlingar den 26/10.
Klassen kommer att ha mycket fina premier och planen är att kunna ha en klass om året i Agnes minne. Alla pengar går oavkortat till Agnes minnesklass.
Familjen Johansson är delaktiga i gruppen.

"Till minnet av Agnes Johansson", sätt in pengar på bankonto i Swedbank: 8480-6, 934287378-4, om ni vill vara med och hedra minnet av Agnes. Märk med ditt eller företagets namn och glöm inte att skriva ett meddelande på sidan eller via mail. Familjen tar del av era meddelanden.

"Kära Agnes...
Du som verkligen älskade livet
att vi alla varit tillsammans har alltid varit givet.
Himlen har nu världens finaste ängel fått
att Du nu är borta har vi inte förstått.
Vår största önskan är att Du ska komma tillbaka
men Du får nu från himlen oss bevaka.
Ingen kan någonsin förstå vår smärta
men Du kommer alltid finnas i vårt hjärta.
Du kommer alltid vår älskade lillasyster och dotter vara
minnena av Dig kommer vi för evigt ömt bevara.
Vi älskar Dig!
Ebba, Julia, Mamma och Pappa"