» Rara Clara

Om jag hade fått döpa om Clara hade jag utan tvekan döpt henne till Rara Clara. Hon hade inget namn när vi köpte henne så det är vi som "döpt" henne till Clara-Bella vilket iofs passar väldigt bra det med. Hennes mamma heter dessutom Rosa och både Clara-Bella och Rosa låter som ko-namn, haha. Så det var ju tur att vi följde det spåret ;)
 
Clara är världens mest personliga häst. Hon gnäggar så fort hon hör att någon öppnar ytterdörren på vårt hus, när man kommer hem med bilen, hon smågnäggar när man kommer för att hämta henne i hagen. Hon liksom småmumlar när jag varit inne i sadelkammaren och kommer ut till henne i stallet. Ja hon är världens sötaste både till utseendet och sättet. Jag ska försöka fånga det på film hade jag tänkt :)
 
 

» Fina flickor

Tingeling och jag har idag gjort tävlingsdebut. Två felfria rundor i 1m och 1,05 är jag mkt nöjd med! Hon var jätteduktig idag och skötte sig utmärkt.
Clara fick följa med och hoppa en 110 och var felfri i den. Det var skönt för henne att få hoppa en lite lättare klass efter förra helgens 120-klasser med trekombination, murlådor och knixiga linjer till höger och vänster. 

Tre av tre felfria rundor i helt fantastiskt väder! :)
» Clear Round

Ni glömmer väl inte att anmäla till Lycketorps RKs Clear Round-hoppning nästa vecka den 1 maj. Alla intäkterna från starterna går till min kära lillasyster Agnes minnesklass. Det kommer att finnas massvis av hembakta kakor i alla dess former, så ska du inte vara med och hoppa så kan du alltid komma förbi och fika :)
 
 
Förra årets kakutbud

» Danny i söndags
» D Saucedo 120cm

Gårdagens runda på Danny. Kolla vad han hoppar in i 3:ans kombination! :)
 

» Jag blir avundsjuk på mig själv!

Det är helt sjukt vilka fina hästar jag har i stallet just nu. Inte nog med de som står här hemma, jag rider även Rossini och Danny! 
 
Idag var Danny, Lina och Dojan felfria i 120. Detta var deras andra 120-start vilket resulterat i två nollor för Dojan och Lina och 4+0 för Danny, wow! 
Clara hoppade sinnessjukt bra, till och med så folk kom fram till mamma efter hennes start. Däremot hoppade hon för högt på A-hindret i båda kombinationerna (med två galoppsprång) vilket resulterade i utbrytning på båda kombinationernas B-hinder. Mitt i denna hushoppande-yra lyckades vi riva ett hinder då det blir lite svårmanövrerat och väldigt ojämna språng då Clara även körde lite "kan själv". Hon fick även starta ytterligare en 120 då det var samma bana i den klassen. Jag tyckte därför det kunde vara bra för henne att komma in på banan en gång till. I den klassen rev vi in i första kombinationen då det blev ett missförstånd då klassen innans fel satt kvar hos både henne och mig. Sedan rev vi det allra sista hindret då hon var typ såååhäär trött. Lilla gumman <3
 
Jag är så lyckligt lottad att äga så fina hästar och få förtroendet från ägare att tävla och träna deras hästar och presentera dom på tävling! Jag har tre hästar som startat svår hoppning varav Qulan och Merchan bara är 8 år. Rossini är dessutom kvalad till senior-SM. Tre superfina 5-åringar genom Dojan, Clara och Danny, hästar med stor kapacitet som jag tror vääldigt mkt på. Inte nog med det, Lina och Tingeling, två 6-åringar som också har väldigt stor potential. Lina har verkligen bevisat vilken stjärna hon är genom förra helgens och dagens felfria rundor.
 
Åh, jag blir nästan avundsjuk på mig själv!
Glad Påsk :)
 
Jag älskar denna häst

» Pay´n Jump och tävling

Jag har under kvällen varit iväg på en Pay´n Jump med Tingeling och Qulan. Tingeling och jag gjorde vår första start tillsammans, en 90cm och var felfria. Det kändes som en bra debut tillsammans och jag är väldig nöjd med henne. Hon var ganska spänd och då lägger hon in travsteg för att taxera på hindren. Jag tycker inte det gör så mkt att hon får hoppa i trav så här i början utan låter henne ta den tid hon behöver för sedan hoppar väldigt fina språng med god marginal och gott självförtroende. Detta är en häst jag tycker mkt om och som ska bli spännande att fortsätta jobba med :)
 
Imorgon drar vi ner till Småland och Eksjö med fyra hästar och på söndag åker vi tillbaka, då ska sju hästar tävlas. En väldigt rolig påskhelg med andra ord. Hoppas bara det blåser mindre än idag, jag trodde nästan jag skulle lätta från backen och blåsa iväg när vindarna tog kraft ute på östgötaslätten. 

» Alltså den här hästen..<3 <3
» Bra debuter

Förra helgen var det Clara och Dojan som debuterade 120 och igår var det Linas och Dannys tur efter varsin felfri 110-runda (Danny med ett tidsfel). Båda hästarna gjorde det super med stort självförtroende och fina språng. Danny fick ett nedslag, bakbommen på näst sista hindrets oxer och Lina var felfri! Så himla kul att få tävla och utveckla fyra så fina unghästar vidare :D
 
Qulan var också med för att hoppa en 120 för att stämma av och se hur hon ligger till lite. Hon hoppade helt klockrent och var inte i närheten av en bom men konstlade sig mellan två hinder.. Hon är tillbaka i samma stadie som hon var i som 4-åring innan hon blev tävlingshäst. Jag tycker hon känns superfin och fräsch i kroppen nu men det är huvudet som spökar. Det får bli Clear Round-hoppningar och massvis av träning en tid framöver innan vi ger oss ut på tävling igen. Jag vet att hon är en av de bästa hästar jag någonsin suttit på och jag vet ju vad hon kan så nu ska detta tränas bort så ska vi snart vara back on track igen :) 
 
Qulan

» Mycket planerande

Det är mycket planerande för att få ihop det med alla hästars tävlingar hit och dit. Jag har just nu hästar som ska ut på olika typer av tävlingar då Tingeling ska ut på 90-1m, Clara, Dojan, Lina och Danny är på samma nivå och så Merchan, Qulan och Rossini som går samma tävlingar. Det är därför mycket planerande för att få till en bra plan för alla hästar då inte bara klasserna ska vara de rätta utan man även vill att förutsättningarna runtomkring, såsom storlek på bana, underlag mm ska vara rättvist. Hade vi haft en lastbil hade det varit lättare att få till den praktiska biten, nu är det dubbla transporter som gäller. 

Tyvärr så finns det typ en enda kvällstävling på ett helt år inom rimligt avstånd från där vi bor. Jag skulle uppskatta om det fanns kvällstävlingar för unghästar med jämna mellanrum. Vet att det är vanligt förekommande längre ner i vårt avlånga land.. Detta skulle underlätta väldigt mkt då unghästarna kunde tävla i veckorna o gamlingarna på helgerna, hade varit super! :)
» My Britt debut 120cm

Här är Dojans 120-debut. 
Som jag skrev efter tävlingen så var Dojan ganska tittig och spänd denna runda vilket både syns och kändes i hennes språng, framförallt på hinder 4 A-B och 5. Hon är dock väldigt noggrann och litar fullt ut på mig vilket gör att hon sköter sin uppgift exemplariskt ändå. Jag tycker i och för sig inte att det gör så mkt att hon tittar så mkt som hon gör, hon är bara 5 år och hellre att de är lite extra uppmärksamma. 
 
Hon är så himla fin och har så mkt språng i sig, jag gillar verkligen den här hästen :)
 
 
 

» Clara debut 120

 
Tycker faktiskt Clara var värd att vara felfri när hon var så fin och duktig :) 

» Tingeling WL och Jaqueline ES

Tingeling och Lina är två hästar som är hos mig för träning och tävling. De har inte fått någon närmare presentation trots att Lina varit här i sex veckor och Tingeling i två, idag faktiskt. 
 
Jaqueline ES är ett sto född 2008 e. Spender S - Maloubet de Pleville - Egerländer
"Lina" ägs av sin uppfödare och har tävlat tom 110cm. Detta är en dam med attityd men med mycket hopp i sig. Hoppa kan hon, det är det minsta problemet. Nu när vi lärt känna varandra lite bättre så känns det som att hon börjat tycka att jag är rätt OK att ha på ryggen ;) Planen är att vi ska debutera 120 vid vår nästa tävling. 
 
Tingeling WL är ett fölsto född 2008 e. Tornesch - Elmshorn - Ramiro Z
Tingeling ägs även hon av sin uppfödare. Hon är fortfarande rätt grön och har gjort en start än så länge. Jag red faktiskt in henne som 2,5-åring så vi "känner" varandra lite sedan tidigare. Detta är en känslig och vaken häst som jag fortfarande försöker hitta knapparna lite bättre på. Idag kändes det dock väldigt bra så jag hoppas vi är på rätt väg :)
 
Lina
 
Tingeling

» Jönköping dag 2

Igår var vi tillbaka i Jönköping och tävlade. Denna gång med Merchan och Rossini.
Merchan hade ett nedslag i 135, B-hindret i en kombination. Det var jättemånga som rev A-hindret i just den här kombinationen som stiod relaterat på sex galoppsprång från ett räcke. Jag fick nästan ett för stort och bra språng på A så vi landade anaingens för långt in och fick det därmed trångt till B, annars kändes hon super!
Vi besultade därmed att debutera 145. Vi gick in som andra start och hade tre nedslag vilket visade sig vara ett väldigt bra resultat på denna bana då man gick vidare till Winning Round på 8 fel. Jag tänkte lägga upp filmen så kör jag en liten utvärdering i samma veva ;)
Rossini hoppade fint och hade två nedslag, ut ur trekombinationen och på en oxer tre galoppsprång efter en trippelbarr. Egentligen inte så mkt att säga någonting om. Oftast handlar nedslagen på honom om att jag borde suttit upp lite mer vilket jag tror var anledningen till de fel jag fick igår. Tyvärr hamnade vi precis utanför WR och därmed precis utanför placering med tre tiondelar. Aja, någon måste ju ta den platsen :P
 
 

» Finaste Clara

Clara i hennes 120-debut igår :)
 
 

» 120-debut

Idag har mina älskade 5-åringar debuterat 120 nere i Jönköping. Båda gjorde varsin jättebra prestation, Dojan var felfri och Clara hade ett nedslag på det sista hindret. 
I Jönköping har de ganska spektakulära hinder och hela sargen är inklädd i någon blå papp och vid ena långsidan hängde stora flaggor så jag blev lite orolig över hur de skulle reagera. Båda skulle dessutom gå direkt in i 120n. Dojan var väldigt tittig när jag kom in på banan men när hon väl skulle hoppa hindren var det inga problem. Kanske inte vår bästa runda då hon tappade lite bjudning pga alla intryck vilket gjorde att hon inte öppnade upp lika bra bak som hión brukar utan hoppade istället mer högt och "fyrkantigt", men då är jag väldigt petig ;) 
 
Clara hoppade helt sinnessjukt vissa språng på framhoppningen. Över oxern var hon vid ett tillfälle över hinderstöden (utan att överdriva), typ ett av de häftigaste språng jag någonsin kännt på någon häst. Vi avslutade med att hoppa lite lägre för att hon inte skulle vara för ambitiös och inne på banan hoppade hon lagom igen. Clara gjorde sin livs första tävling i januari så att hon redan kan hoppa 120 på ett så bra sätt är ett stort plus. Det är mkt styrka och markarbete som ska till för att hon ska kunna visa sina kvalitéer vid varje språng, de är fortfarande väldigt ojämna. Något som glädjer mig är att de där fantastiska sprången kommer oftare och oftare :)
 
Åååhh, ni anar inte hur glad jag är över dessa flickor! Det är två hästar jag tror väldigt mkt på, det är inte hästar som jag tror bara kommer "räcka" nu som unghästar utan båda har väldigt mkt språng i sig. Båda har stor utvecklingspotential och är långt ifrån färdiga och fullfjädrade vilket ger mig väldigt stor motivation att jobba vidare och det känns väldigt lovande inför framtiden! :)
 
 
 

» Hur är det med Qulan?

Som jag skrev efter Grevagården så trodde vi att det var något som inte stämde med Qulan med tanke på hennes beteende. Vi misstänkte urinvägsinfektion.
Veterinären kom till oss veckan efter tävlingen och urinprovet visade inget. I samma veva togs även blodprov som vi fick svar på förra veckan. Blodproven visade att hon hade dåligt med selen, vilket bland annat finns i E-vitamin. Detta kan göra att hon känner sig öm i musklerna, så nu har vi fått en kur med selen utskriven. Tydligen är det dåligt med selen i markerna här i Östergötland har vi fått höra från olika håll nu i efterhand. Hoppas att hennes beteende berodde på detta. 
 
 

» Oh no!

Mina älskade Mountain Horse Supreme-stövlar gick sönder veckan innan tävlingarna i Kungsbacka. Dessa stövlar har varit mig trogna i 3 år och det har inte varit ett endaste fel på dom. Dragkedjan har hållt, skinnet likaså men nu var det ena dragkedjan som gav vika, när jag höll på att smörja dom?! 
Helt klart världens bästa stövlar på hållbarhetsfronten plus att dom är otroligt sköna, som ett andra skinn.
Som tur var köpte jag ett par Pioneer-stövlar på Falsterbo i somras. Jag har haft sådana stövlar tidigare och gillade dom väldigt mkt, tyvärr var det inte lika bra kvalitet som på mina MH men jag fyndade dessa för 1000kr så de har legat och väntat på dagen då de ska få hoppa in som ersättare. Och ja, nu har de kommit till användning :)
 
Mina trötta Mountain Horse-stövlar
 
 
Pigga och fräscha Pioneer