» Linköping i fredags

I fredags var jag i Linköping och tävlade. Beslutade på torsdagen att efteranmäla varsin klass på Dojan och Danny.
 
Dojan debuterade 130 för två veckor sedan när vi var i Västervik efter att ha hoppat felfritt och klockrent i 120 dagen innan. I 130n var hon helt fantastisk och felfri fram till en kombination som stod längs med ena långsidan där det var barn som hoppade hinder precis utanför banan, längs med staketet. Där tog vår resa slut då hon inte vågade gå fram där, inget att säga så mkt om egentligen, hon är ju bara 5 år och inte så livserfaren ännu. Därför valde jag att endast hoppa en 110 nu i Linköping för att hon skulle få göra en lättare runda. Hon var felfri och kändes väldigt fin! :)
 
Danny fick gå en 120 och var felfri även han. Han känns i väldigt fin form och hoppade jättefint!!
 
 

» Lina

En fin bild på Lina (Jaqueline ES) vid vår sista start tillsammans :)Sto f 2008 e Spender S - Maloubet de Pleville

» Hoppning

Satte upp en övning med lite olika linjer inför förra veckans träningar. Tänkte även köra igenom den några gånger för de som ska träna idag och imorgon. Dojan fick hoppa dessa linjer lite idag, inga höga höjder utan väldigt lågt. Hon är så otroligt ambitiös och noggrann och hoppar lika bra på små som stora hinder. Det är en fröjd att sitta på hennes rygg! :)
 
f 2009 e Contendro I - Caretino

» Norrköping och Unghäst-VM

I helgen var jag i Norrköping och tävlade. Rossini var femma i en 145 och Danny och Clara hade varsin felfri runda i 120. I övriga klasser hoppade de super också, bara små futtiga nedslag som går att hitta en ursäkt till.
Bland annat så fick Rossini två nedslag i 150 där de hade placerat en vattenmatta precis bredvid den läskiga vattengraven där det stora stygga sjömonstret bor. Ett jämfota hopp över vattenmattan som vi konstigt nog klarade men att vi då rev två hinder direkt efter var inte så konstigt.. Dessa vattengravar alltså, tur att det snart är inomhussäsong ;)
 
Jag vill tacka så mkt för de gratulationer jag fått då jag blivit tilldelad Wild Card till unghäst-VM på både Clara och Danny. Då båda hästarna är utlandsfödda så kan man inte få en fast plats utan bara tilldelas Wild Card. Det är en svensk komité som givit mig dessa på två hästar och det är totalt nio 5-åringar som fått Wild Card. Av dessa nio är det sedan Zangersheide tillsammans med FEI som utser hur många, och vilka som får åka. Det tas även hänsyn till vilket avelsförbund hästarna tillhör. Det är alltså inte säkert att jag får åka och det är inga småttingar som har de övriga sju platser bland 5-åringarna. Oavsett vad så är jag såklart väldigt glad och tacksam att den svenska komitén tagit ut mig på två hästar så nu hoppas jag att Zangersheide vill ha med två fina holsteiner från Mjölby.. ;) Besked kommer i början av september.
 
 

» Wow Gusten!

Jag hoppade min förra häst Gusten lite hemma i onsdags för att idag starta en 130 i Norrköping. 
Gusten ägs av en av mina bästa vänner som dessutom tränar för mig så detta var en lite rolig grej då vi anmält oss till Agnes klass.

Idag rev vi allra första hindret och sedan felfria resten av banan. Gusten har inte hoppat 130 på hundra år och så gör han det såhär bra, på elit-tävling dessutom, wow!!


Gusten och hans ägarinna, Millan

» Mamma och Picasso

Kors i taket. Mamma och Picasso hängde med på en sväng ut i skogen:)
» Västervik

Rossini kändes så himla fin i helgen! Han var i superform och hoppade väldigt väl och spästigt. Han blir så mkt lättare att rida när han själv är lite på hugget till skillnad om han är lite lojare så jag måste sätta den energin i honom. När han är som han var nu i Västervik känns det som att han lägger i en extra växel och sprången blir helt annorlunda och det är mkt lättare att hålla en jämn rytm och "bara" galoppera runt banan :)
 
Vi var 4:a i 145en i lördags där vi hade ett nedslag i omhoppningen. Det var bedömning C i omh så jag gasade på och tog hellre ett nedslag än att safea och få en sämre tid. Det är 3 sekunder som läggs till per rivning. 
 
I 150n på söndagen hoppade han såååå fint! Vi fick tyvärr ett nedslag in i en kombination som orsakade ganska mkt fel i denna klass och även 140n innan. Det var 6 galoppsprång lite fram från trippelbarren så vi fick det lite långt och rev därmed bakbommen på A-hindret in i kombinationen. Det var någon enstaka som valde sju steg in där ist men risken då var att tappa galoppen och riva pga det. Svårt att säga såhär i efterhand om det varit klokare att lagt in ett till eller ej. 
Jag låg därmed med som sista ryttare till Winning Roud när det var ett ekipage kvar, Sebastian Numminen på fantastiska Cue ChAnna. Risken eller chansen att han ska riva är typ lika stor som att jag skulle kunna gå ner i spagat eller springa snabbare än Usain Bolt.. Han rider så otroligt skickligt med precision i varenda galoppsprång så jag visste att vi skulle hamna första utanför WR och därmed precis utanför placering. Såklart lite surt men jag är oerhört nöjd ändå! 
 
 

» Dojan 125cm

 

» Tina är såld

Tina såldes förra veckan.
Jag hann inte ha henne under så lång tid men under denna korta tid gjorde vi en start i 120 där vi var felfria. Eftersom hon är ett 6-årigt fölsto så hade jag löst deltagarbevis till Flyinge och därmed satt en nolla (det behövs tre för att kvala till championatet) då jag hade som mål att kvala henne dit. Nu hann hon säljas vilket inte var planen.. ;) Jag har aldrig någonsin träffat på en så vänlig, snäll och okomplicerat häst i precis ALLT. Hon var dessutom väldigt personlig och tillgiven. Jag tycker han som köpte henne red henne bättre än vad jag gjorde så det känns ändå väldigt bra. Jag önskar henne all lycka till med sin nya ägare! :)
 
"Tina" f 2008 e Clarimo - Caretino

» Agnes minnesklass

Imorgon kl 18 öppnar anmälan till min kära lillasysters minnesklass. I år är det vår lilla hemmaklubb, Lycketorps Ryttarklubb, som står som arrangör. Tävlingarna kommer äga rum på samma anläggning som förra året där både framhoppning och tävlingsbana har fibersandsunderlag. Det kommer vara klasser från 110-140 med bra priser i samtliga klasser där bla hästskötaren till det vinnande ekipaget får pris, segertäcke och blombukett till vinnaren mm. Dagens höjdpunkt kommer självklart vara Agnes klass, 130n, där vinnaren får hela 10,000 kronor, samtliga deltagande ekipage en goodie-bag, jättefina hederspriser till alla placerade, utlottningar bland de startande, för att bara nämna några av klassens höjdpunkter. 
 
https://tdb.ridsport.se/meeting_propositions/11480
 
 
 
 

» Hej!

I helgen åker jag till Västervik och tävlar. Rossini ska gå 145 och 150 där. Har inte tävlat honom sedan SM, eller jo en 130 bed A i Eksjö för två veckor sedan. Det ska bli roligt att rida två större klasser igen :) 
 
Annars så är allt bra. Nästa helg är det tävlingar i Åby igen, känns inte som det var så länge sedan jag red två helger vid deras Norrköping Horse Show-tävlingar och ändå var det i slutet på maj. Sommaren bara springer iväg. På tal om sommaren så har jag laddat upp kval 2-rundorna även på Danny och Tingeling så de ligger på youtube. Börjar med att bjussa på Dannys runda nedan :) 
 

» Gårdagens 120

Gårdagens 120-runda med fina Dojan :)
 

» Fina Dojan

Igår bestämde vi oss för att efteranmäla Dojan till en tävling idag. Hon gick en klass förra helgen i Eksjö där det blev ett missförstånd in i en kombination så vi rev. Mamma och jag beslutade därför att åka på en tävling även denna helg då hon kändes lite tittig och det känns som att det kan vara bra för henne att gå några tävlingar utomhus och istället ta det lugnare när inomhussäsongen börjar. Hur som helst.. :p

Hon var iaf superfin idag och var felfri i både 120 och 125. Dojan har otroligt mkt kapacitet och det känns så himla enkelt på hennes rygg. Jag är så glad att ha en sådan fin unghäst i stallet! Hon är trots allt bara 5 år men det känns som att jag skulle kunna styra emot rätt stora hinder på henne redan nu. 


Mamma tillsammans med hennes favorithäst :)

» Älskade stubbåkrar

Jag älskar nu när det är stubbåkrar lite här och var. Vi har en alldeles i närheten så där har jag ägnat majoriteten av passen de senaste dagarna. Jag tror faktiskt hästarna uppskattar det lika mkt som jag gör. Det är så härligt att bara få galoppera på i ett högre tempo och verkligen känna hur hästarna sträcker ut och bara njuter! Jag hoppas bönderna här omkring inte är alltför snabba med att plöja ner dom bara.. ;) 
Picasso har på äldre dagar blivit en riktigt stabil häst så vi var ute barbacka häromdagen, sååå underbart!! Förr om åren har han knappt gått från gårdsplanen och varit minst sagt galen att rida ut men är man 19 år så är det bäst att ta hand om sin ryttarinna, haha.
 
Picasso och jag på Scandinavium 2009
 

» Tävlingsdebut

Idag har jag tävlingsdebuterat min nya häst Tina. Vi hade ett nedslag  i 110 och var felfria i 120. Hon har så himla härlig inställning, är otroligt ambitiös och väldig enkelt och okomplicerad att rida. Hon var dessutom lika snäll på tävlingsplatsen som hemma, då hon lastar sig själv, står kvar i transporten när kompisen går ut mm. Då hon är ett fölsto så tävlar hon alltså som 5-åring i år så att vi satte en nolla i vår första 120 är jag såklart väldigt glad och stolt över.

Clara och Dojan fick två veckors hel vila efter Falsterbo och reds alltså första gången i mitten av förra veckan. Därefter har de bara fått ridas i skogen och så tog jag några språng i helgen som var då de hoppar varsin 120 denna helg. Clara gjorde sin start idag och var felfri. Dojan går imorgon. Danny och Rossini var också med och var felfria i 120 respektive 130. Alla hästarna hoppade väldigt fint och noggrant. Så glad över att få sitta på så fina hästar!:)