» Clara Falsterbo

Jag tänkte ladda upp några filmer från Falsterbo och börjar med Claras andra kval. Clara har verkligen blommat ut och börjar mer och mer visa vilken fin häst hon är. Jag har alltid varit väldigt förtjust i henne då hon är otroligt ambitiös och vill vara sin ryttare till lags (plus att hon är världens mest personliga och raraste häst). Hon ger en väldigt härlig känsla i sprången då hon hoppar med mkt rygg så trots att hon inte är den flashigaste hästen så är hon betydligt häftigare att sitta på än vad det ser ut från marken. 
 
Jag tycker hon hoppade mkt bättre i andra kvalet än i första, då vi var felfria. I andra kvalet fick vi tyvärr ett retligt nedslag i trekombination som för övrigt fällde en del fel. Annars var hon inte i en bom utan det kändes som en bra runda. Detta var debut i 125 för Rara-Clara, och för de andra jag red också :)
 

» Stall Hendrix

Min fina lilla Mercedes såldes till Stall Hendrix i Holland. Jag annonserade henne aldrig här i Sverige utan hon såldes via kontakter istället. Stall Hendrix köper in mkt fina hästar så det är roligt att ha sålt till dom. Då de handlar med hästar så kommer hon säkerligen säljas ganska snart. Självklart så hade det varit roligt att sälja henne inom Sverige men jag hoppas jag kan hålla koll på henne ändå. 
 
Merchan är en fantastisk häst, inte bara att hoppa utan även vid all typ av hantering. Snällare och smidigare häst får man leta efter. Som min pappa sade vid flera tillfällen; "alla hästar borde vara som Merchan", han kategoriserar hästarna efter hur de är att leda in och ut från hagen ;) 
Det kändes som att Merchan och jag hittade varandra då hon var lite "missförstådd" vid hoppningen innan hon kom hit. Vi fick stort förtroende för varandra och har alltid kämpat tillsammans inne på tävlingsbanan. Vi har gått från 1m/1,10-klasser till att debutera 1,45 som 8-åring. Känslan i Merchan avstamp är svårslagen. 
 
Jag fäster mig vid alla mina hästar men vissa hästar saknar man extra mkt vid en försäljning och Merchan är en sådan häst. Hon kommer alltid ligga mig varmt om hjärtat. 
 
Vår andra tävling tillsamamns, februari 2012
 
final i 7-års på Flyinge, oktober 2013
 

» Qulan

Jag har fått några frågor kring hur det är med Qulan. Eftersom vi inte varit ute och tävlat på flera månader plus att jag inte skrivit något om henne här så förstår jag att ni undrar..
 
Qulan fungerade inte som hon brukar när jag red henne i våras. Detta visade sig i hennes resultat på tävlingsbanan. Efter konstigt beteende vid en tävling i Grevagården så tog vi olika prover på henne som visade selenbrist, vilket är vanligt hos många hästar men hon hade extra stor brist på det. Det är farligt att överdosera selen så därför är det inget man kan ösa på som tillskott till hästarna om man bara misstänker selenbrist. Efter en kur selen åkte vi på en mindre regional tävling efter några veckor för att hoppa en 120, där hon betedde sig konstigt ändå. Vi insåg då att det måste vara något annat och åkte söderut till en veterinär som hittade en skada på korsbandet efter att ha ultraljudat. Han sa att hon gått med denna skada i ett par månader och att det var en typisk "hagskada". Hon har aldrig varit halt, svullen eller liknande av detta så därför har vi inte kunnat upptäcka skadan själva. 
Det stämmer in väldigt bra i tiden att hon haft den i ett par månader om man spolar tillbaka bandet och ser till resultat. Att hon orsakat detta i hagen är inte heller konstigt då hon kan dra igång och springa som en tok helt utan anledning och göra riktiga slidestop och handbollsvändingar om hon bara känner för att gå in (oavsett tid på dygnet). Hon slutar alltså inte springa förrän man tagit in hene från hagen..
 
Denna skada upptäcktes i början av maj och ska bara läka genom tid. Veterinären sa att vi vid det här laget skulle kunna tävla henne då skadan redan hade börjat läka av sig själv när vi var där (i maj). Vi har dock velat sätta igång henne lugnt då jag inte har någon brådska med henne.
 
 

» Min nya häst

Athene D
sto f 2008
e. Clarimo - Caretino
 
Athene, även kallad Tina är alltså min nya häst. Hon är ett 6-årigt fölsto som har tävlat lite i Tyskland innan vi köpte henne. Lyxigt med en tävlad häst, vet inte när vi köpte det senast.
 
 
 
 

» Hemma!

Vi åkte hem från Falsterbo i fredags då vi passade på att ta semester när vi ändå var där nere. Vädret var ju synd att klaga på så vi hade några riktigt härliga dagar. Med mig hem fick jag även en ny häst som kom direkt från Tyskland, spännande! Hon har en blandning av stam från mina 5-åriga stjärnor Clara och Dojan. Idag tänkte jag hoppa henne lite för att se vad jag köpt för häst ;) 
 
 
 
 

» Jättenöjd och lite besviken

Alla hästarna har skött sig så himla bra här nere i Falsterbo. Tyvärr ett retligt nedslag på tre av hästarna för att gå till final. 

Danny och Tingeling hade 4+0fel och Clara 0+4fel i kvalen. Detta resulterade i att Danny och Tingeling slutade på en 21a-plats och Clara 27a av drygt 160 starter. Då 20 går till final så känns det verkligen som att snubbla på mållinjen.. Dojan hade ett nedslag plus ett tidsfel första dagen, då jag red henne först av mina fyra visste jag inte att tiden var så snålt mätt. Igår var hon mkt finare men på en linje vid läktaren tittade hon till och trampade om i sista stund ist för att hoppa av så då rev vi det väldigt grovt och fick sedan lägga en volt innan nästa hinder, i övrigt  felfri på resten av banan. Hon har alltså gått med 5+10fel, lite missvisande resultat på denna fina häst kan jag tycka. 

Jag är så oerhört nöjd med alla hästarna! De nedslag vi fått har varit väldigt retliga och inga grova rivningar så det känns som att jag inte kunde gjort så mkt annorlunda vid just de hindren. Alla hästarna åker hem med massa extra rutin och en stor portion självförtroende. Såklart lite störande att vara så nära final då 4+0fel de allra flesta år räckt till final (då 4+0 klassas högre än 0+4 då kval 2 går i 125cm). Men men, jag vet att det är riktigt bra hästar i framtiden oavsett vad :)


Här en bild på vår egen lilla innergård till de fyra stjärnorna. Jättelyxigt!!

» I Falsterbo

Alla fyra hästarna ridna här på plats under morgonen. Nu sitter vi och kollar på laghoppningen, allsvenskan. Vädret är helt fantastiskt, minst sjuttioelva grader :)
» Redo för Falsterbo

Imorgon åker vi till Falsterbo. Kvalen går på måndag och tisdag men vi kände att det kunde vara bra för hästarna att vara där en dag tidigare då de inte är vana vid att vara på meeting och det är dessutom en bra bit att åka. När jag varit där med Qulan har vi åkt dagen innan men nu är det fyra hästar som ska på plats så det känns bra att ha en dag extra på sig innan allvaret börjar ;)
 
Dagen har bland annat ägnats åt packning, ridning, tvättning av ett gäng riktigt smutsiga hästar, fixa iordning för de hästar som är hemma och se till att saker och ting ligger på rätt plats så Louise (som ska sköta ställningarna i stallet) hittar som hon ska. 
 
Annars känns alla fyra i fin form och jag ser verkligen fram emot att få tävla där nere. Det ska bli spännande och roligt att ha så många hästar till start, tidigare år har jag bara haft en häst. Jag hoppas vi ska kunna prestera så bra vi kan där nere för jag vet att alla fyra har stor potential och är riktigt bra hästar. Sedan är det inte som att åka på en viktig tävling med en äldre rutinerad häst. Med en yngre häst känns det som att allt kan hända och yttre omständigheter som t.ex. en annan gnäggande häst, någon som hastigt fäller upp ett paraply på läktaren eller en kaotisk framhoppning kan göra att resultatet inte alls blir som man tänkt sig trots att hästen kanske hoppat super. Sådana omständigheter som den rutinerade hästen inte ens märkt av. Så trots att de varit ute på en hel del tävlingar vet man aldrig, ja med unghästar är det spännande nästan jämt.. ;)
 
Det får gå som det går men vi ska iaf göra vårt bästa!
 
 
Här ovan en film på andra kvalet med Qulan när hon var 5 år. Vi red med 4+4 fel, ett nedslag på sista hindret i andra kvalet som hindrade oss från final. Vid det här laget hade hon aldrig varit på meeting tidigare och hade egentligen inte jättemkt rutin. Men enligt Qulan var hon värlsvan redan här och kunde precis allt, så hur svårt kan det va??!
 
 

» Alltid hungrig

Clara är alltid hungrig.. Så hon ligger till och med ner och äter halm ;)