» Olika ligor

Något som jag tycker blir extra påtagligt när du är och tävlar på de större tävlingarna, med Elit-status runt om i Sverige, är hur pass olika ligor vi spelar i. Om jag bara ska "jämföra" med de i min egen ålder så är det på något sätt ännu mer uppenbart i jämförelse med de gamla ringrävarna. De som varit med i några år har ändå jobbat sig dit på ett eller annat sätt. Missförstå mig rätt, det är såklart långa yngre ryttare som också gjort det. 
Men det är även flertalet i min ålder, och även yngre som har;
- anställda hätskötare/groomar.
- sin tränare på plats, en A-tränare som får en och annan krona för att coacha sin adept. Dessa tränare kan även rida fram hästen inför start där sedan ryttaren (som ska lotsa hästen runt på banan) hoppar upp på hästens rygg några starter innan och bara sköter själva hoppmomentet ständigt vakad av dess tränare. 
- sitter på hästar som gått inte bara en, utan mängder av 160-klasser.
- har lastbil med både uppskjut, nerskjut, utskjut mm mm.
- har inte bara en sådan häst utan flera på rad.
- har råd att förbruka och behöver inte förädla.
 
Det finns väldigt många talangfulla ryttare i min ålder så jag säger inte att detta gäller alla!!
Dock är det många yngre ryttare som får hästar för miljontals kronor, har en lastbil för mångmiljonbelopp, de jobbar med detta på heltid.. 
Funkar inte den gamla hästen köps en ny in (för vissa).
 
Jag själv rider aldrig Rossini till vardags. Han rids av sin ägare och jag brukar ta några språng på honom veckan före tävling. Annars rider jag honom bara på tävling. 
Rossini fick sin första 140-placering förra året, sin första 145-placering förra året och första 150-placering i Billdal..
Rossini köptes som 3-åring av sin uppfödare för en mindre summa pengar. Han köptes inte på auktion som en lovande svårklasshäst, allt är en bonus för oss.
Vi spelar olika divisoner på denna nivå.
Att få vara en del av denna lilla värld, att ändå kunna vara med och rida dessa stora klasser trots "sämre" förutsättningar än många andra, ja jag är så glad och tacksam för det! :D

Bästa Rossini <3» Bra avslutning

Har varit i Flyinge hela helgen. Rossini och jag avslutade säsongen på bästa sätt med ett ynka nedslag i Flyinge Grand Prix 150 :) det var en bana med 12 hinder, 15 språng så jag är väldigt nöjd med vår prestation. Egentligen hoppade Rossini ännu bättre i 150n på lördagen där vi hade två nedslag. Det blev fel på distansen in i trekombinationen där jag fick in ett galoppsprång extra vilket gjorde att avsprångspunkten in på A blev på tok för nära och då fanns ingen styrka kvar när vi kom in vilket resulterade i två onödiga nedslag på B och C. I övrigt var rundan klockren, helt klart en av de bästa vi någonsin gjort!! 

En bra avslutning på detta tävlingsår! Nu väntar vila innan nästa års tävlingar drar igång :)

» Fina fina Danny

I fredags debuterade Danny 130. Först red vi en 120 där vi var felfria sedan blev det drygt 40 minuters paus innan det var dags för 130-debuten. Det blev alltså väldigt kort om tid och Danny är bara van vid att gå en klass per dag så jag var lite nervös om han skulle vara lite matt. Vi har bara ridit två klasser/dag vid tre tillfällen, 1m och 110 och 110, 120 vid hans livs andra respektive tredje och fjärde tävling. 
 
Vi sparade på sprången på framhoppningen och han kändes minst lika fin i andra som i första klassen. 
 
Här nedan kommer rundan. 
Tyvärr tappade jag galoppen lite i svängen mot 4an så vi rev då jag red iväg honom aningens, ryttarmiss! Hade behövt lite extra skänkel genom kurvan.. Han är helt fantastiskt fin denna häst, som han utvecklats detta år!! <3
 
 
Ägarinnan verkar nervös, filmningen att tyda ;)
 
 
f 2009 e. Diarado - Quinar - Cassini I

» Kombinationsbett

Jag har alldeles för länge funderat på att köpa ett Nathe kombinationsbett. Jag vet inte varför jag inte införskaffat ett tidigare så nu var det dags iaf. Tyvärr så har han som tillverkar Nathe-betten gått bort vilket gör att det inte tillverkas några sådana, jag har inte heller lyckats hitta något begagnat.. Jag kollade då på några andra modeller och bestämde mig för att köpa ett av märket Herve Godignon (HG). Det ska bli spännande att se hur hästarna fungerar på detta bett. Det är främst Qulan jag tänkt testa det på. 
 
(Tyvärr var det något fel på ena "muttern" som du ställer in för att bestämma hur mycket själva bettet ska röra sig och därmed hur stor hävstången blir. Jag ska därför skicka tillbaka mitt och få ett nytt. Typiskt!)
 
Såhär ser det ut.
 
Bild från http://www.skarahastsport.se/
 
 
 
 

» Ledigt i stallet

Jag har lediga boxplatser i stallet så om någon är intresserad av att ställa sin häst hos mig för träning, tävling och/eller försäljning så är ni välkomna att höra av er.
 
0768-553918
juliaajohansson@live.se 
 
http://juliajohansson.webs.com/
 
 
 

» :)

Jag har några filmer på lager. Bland annat denna på fina Dojan.
 
 

» Hej, minns ni mig? ;)

Avsaknaden av inlägg här på bloggen är påtaglig. Jag vet aldrig riktigt vad jag ska skriva och när jag väl kommit på något intressant ämne jag vill ta upp och skriva ett inlägg om så blir jag för lat för att sätta mig och rattla ner det. Haha, det där med att blogga har väl aldrig varit min grej egentligen men ändå tycker jag det är roligt!! Framförallt så uppskattar jag att jag själv kan gå tillbaka, månader och år och se vad jag hade på hjärtat just då ;) 
 
I helgen var jag i Billdal och tävlade. Rossini hoppade såååå fint i lördagens 150, ett nedslag vilket räckte till placering. Jag är så himla glad över den placeringen då jag tycker vi snuddat på målsnöret många gånger och inte riktigt haft marginalerna på vår sida i 150. Nu slutade jag 14e placerad av totalt 70 starter där de 26 bästa gick vidare till final.
 
I finalen blev allt "fel" från början. Eller fel och fel. Vi rev 4e och sedan 5e hindret rätt grovt. Därefter var det svårt att komma in i någon bra rytm och bommarna föll och allt gick inte alls som jag tänkt. Vet inte om Rossini fick mjölksyra eller ngt för han hoppade sinnesjukt bra de sista sprången vi tog på framhoppningen och inne på banan saknades den där extra växeln och höjden i sprången fanns inte där. Andra alternativet är att han blev lite spänd och konfunderad över de två nedslagen vi fick i rad och då började "smyga" mer runt banan. Han är betydligt känsligare än man kan tro. Aja, bara att lägga söndagens runda åt sidan och minnas lördagens och ta med den till Flyinge som vi åker till om två veckor :)