» Hammarö

Jag tycker att Rossini och jag gjorde en väldigt bra runda igår i första SM-kvalet. Det var riktigt stort, både väl tilltaget på bredd och höjd. 
Vi rev B-hindret i trekombinationen o sen föll dessutom både A och B i tvåkombinationen som var näst sista hindret. Tvåkombinationen var med guldfärgade bommar och plank överst på A så det flöt in lite i underlaget. 
Hur som helst så är jag väldigt nöjd då det var 16 språng totalt och ridningen kändes bra :)
Idag får vi se om Rossini vågar hoppa vattengraven full med hajar.. ;) 

Qulan gick en 130 imorse och var felfri och placerad. Hon var superfin idag, riktigt spänstig med jättebra höjd i sprången. Jag hade tänkt rida 140 på henne imorgon men vi kvalade i och med dagens resultat till finalen i 7-star 130 så jag rider den ist. 

Det blåser storm här idag, men bara det inte regnar.. Det har kommit några små skurar under dagen men jag hoppas regnet kan hålla sig borta. Det regnar ta mig tusan alltid i Hammarö ;)
» Carito såld

I tisdags såldes finaste Crille (Carito, f 2008 e Carland - Magini). 
När jag var i Nykyrka och tävlade kom en tjej (som jag känner lite sedan tidigare) fram och frågade om han var till salu. Jag hade egentligen inte tänkt sälja som det var nu, men detta kändes sååå rätt då jag vet att hon är duktig på att rida och tar väl hand om sina hästar. 
Det är helt otroligt hur en häst och ryttare kan passa varandra så bra som Crille och Emma gjorde. Som handen i handsken!! 
Jag önskar dom all lycka till och är säker på att de kommer få jättekul tillsammans! :) 


Foto: Linn Strelin

» Fina Lollo

Lollo kom till mig för att jag skulle ha henne till försäljning. Efter ca 3 veckor hade jag dock köpt henne till mig själv istället ;) 
Detta är verkligen min typ av häst och hon påminner en del om Merchan att rida, så kanske var det därför jag slog till?! Lollo är dock lite större än Merchan.
Både Merchan och Lollo har dessutom väldigt bra stammar med meriterande möderne båda två. Lollos mormor har till och med gått OS i hoppning, inte illa det inte.. ;)
 
Lollo i Norrahammar igår, f 2009 e. Lord Z - Parco - Latano I
 
 
Merchan i en 130 i Norrahammar som 7-åring, f 2006 e Cassini II - Quantum - Lombard

» Norrköping och Norrahammar

Både Rossini och Qulan hoppade fint igår i 140 i Norrköping. Rossini och jag var dubbelnolla vilket räckte till en tredje-placering! :) Han kändes mkt mer avspänd inne på banan till jämförelse mot dagen innan och vi fick till en bra runda.
Qulan kändes bra egentligen. Jag var dock lite snabb fram med överlivet på en oxer så hon rev där, sedan rev vi även bakbommen på sista hindret. Hon har ju inte gått mkt 140 sista tiden, bara en tidigare i år och innan dess var det ca 1,5 år sedan så hon känns nästan lite ringrostig på höjden. Ska nog ta några lite större språng imorgon eller på tisdag (inför Hammarö) så hon "hittar" sina språng. Detta gäller framförallt oxrar.
 
Idag var det unghästarnas tur nere i Norrahammar Taberg.
Delicato debuterade 110 och var felfri. Hon utvecklas för varje dag denna häst!! :)
Lollo fick gå en 120 och var även hon felfri, hennes livs andra 120. Vi har gjort 4 starter tillsammans och samtliga har varit felfria.
Jag red även Freya, ett 5-årigt sto e Zavall - Oramé som ägs av Rossinis ägare. Jag har bara ridit henne vid ett tillfälle tidigare men vi gick direkt in i 110 och hade ett nedslag. Freya fick även debutera 120 och hade en utbrytning på 3:e hindret men sedan felfri. En jättebra tävlingsdebut tillsammans tycker jag! :)
 
 
 

» Påväg till Norrköping horse show

Dag 2.
Både Rossini och Qulan hoppade jättefint igår men varsitt förargligt nedslag. Idag går båda 140. 
Det är så himla skönt med en såhär stor tävling så pass nära hem. Vi har bara en timmes bilresa dit så jag har hunnit rida tre hästar nu under förmiddagen.

En sak som är lite synd är att 120 resp 130 avd B är låsta till 5 resp 6-åringar, du får alltså inte rida 120 på din 6-åring så länge det inte är ett fölsto.
Jag hade gärna ridit en 120 på Lollo då jag tycker det är bra för de yngre hästarna att få rutin på en sådan typ av bana som har mkt karaktär och är lite mer arena-lik. Det är alltid nyttigt inför framtiden. 
Förra året red jag ju 5-årsklasserna med Dojan, Clara och Danny och jag tyckte dom lärde sig mkt av att gå 2helger i rad. 

Nu håller vi tummarna att jag rider som jag ska idag och att hästarna känns lika bra som igår :)


Fick bli en bild på finaste Danny 

» Lollo och Crille

Både Lollo och Crille var felfria i 120 i torsdags och här kommer deras rundor :)
 
 
 
 

» Camara B

Delicato (Camara B) debuterade både 90cm och 1m igår och var felfri i båda klasserna. Som jag skrev tidigare i veckan så har jag haft lite svårt att få till de där fina sprången när det kommer till banhoppningen, de språng jag kännt exempelvis när jag hoppat 5,5a när hon får hoppa på ren styrka och inte kan sätta till fart.
Igår däremot kändes det som att en polett hade trillat ner och hon hoppade jättefint i båda klasserna!! Så himla kul med dessa unghästar som utvecklas varje dag och mer och mer hittar sin kropp och sina språng. Bara att jämföra denna runda med den jag gjorde i slutet av april, det är två helt olika hästar på bara 3 veckor.
 
Fina Delicato :)
 

» Felfritt

Lollo var felfri i sin 120-debut idag och även Crille var felfri i 120, hans livs andra (han debuterade i söndags). 

Båda hoppade helt super, väldigt noggrant och väl! :D 
» Hallå där!

Var i London under fyra dagar förra veckan. Det är alltid roligt att turista lite och se något annat än hästar men det är skönt att komma hem också. Jag hann vara hemma i 8 timmar innan det bar av på tävling med Crille. Han hoppade fantastiskt fint och var felfri med 1 tidsfel i 110 då han hoppar så väl och jag tog ganska god tid på mig mellan hindren. Vi debuterade även 120, dock så överhoppade han sig en del redan på framhoppningen och sedan även inne på banan. Jag hade bytt bett till denna tävling då han kan bli rätt stark vid hoppningen, dock blev detta alldeles för skarpt..  Jag kunde då inte rida honom fram till bettet då han inte vågade ta stöd riktigt. Jag valde därmed att utgå efter 6 hinder för att det inte skulle bli en dålig upplevelse för honom.
 
Imorgon är det unghästtävling i Aneby och på lördag ska jag dit igen, då med Delicato (Camara B).
Delicato utvecklas hela tiden och börjar mer och mer fatta att hon är en hopphäst :) Hon var inte så jättemkt riden när jag köpte henne men jag har aldrig varit med om en så vänlig och samarbetsvillig häst tidigare. Hon är en fröjd att arbeta med varje dag.
 
Nedan en runda från slutet av april. Jag har fortfarande svårt att få till de där allra bästa sprången när vi hoppar bana. När vi hoppar små serier och hon väntar lite mer och får hoppa mer på styrka och inte skynda för mkt så kommer det fram väldigt fina språng! :)
 
 

» Häftig bild

 

» Västervik och Sundbyholm

Lollo var felfri i 110 idag och Danny i 120. Skulle hoppat 130 på Danny egentligen men då det var en lagklass mellan 120 och 130 så bytte vi så jag skulle slippa vara i Västervik hela dagen. Båda hästarna hoppade iaf jättefint! Lollo hoppade heeelt sjukt inne på banan idag, trodde aldrig jag skulle landa ;)
Jag är jättenöjd med henne, lite extra stolt då jag faktiskt köpte henne tidigare i veckan.
 
Nedan kommer Qulans 140-runda. Tycker inte jag red superbra då det kändes lite orytmiskt men det syns inte så väl på filmen. Vi rev hinder 11, jag borde nog lagt intill henne lite mer för vi rev bakbommen nu. Hon har rätt stor galopp så jag trodde jag behövde räta upp mer än vad som behövdes så nu kom vi lite väl mkt utifrån och fick bra höjd men inte tillräckligt med längd.
Allt känns så enkelt med Qulan, hon har så extremt lätt för sig och vi litar väldigt mkt på varandra. En härlig känsla!
 

» Sundbyholm

Qulan var felfri och 5:a i fredags i 130 och igår hade vi 0+4 fel i 140 vilket räckte till placering :D
Jag är sååå nöjd med hur Qulan känns just nu! Vi har max haft ett nedslag i år i de starter vi gjort. Extra kul att rida 140 på henne igen, vi har inte ridit det på ca 1,5år och jag har verkligen velat ta det försiktigt med henne. Nu känns det som att hon tycker det är roligt att tävla och gör allt för mig inne på banan. Världens skillnad mot de få starter vi gjorde förra året då hon inte var sig lik någonstans.. 

Rossini hade två nedslag i 140 i fredags. Han kändes lite spänd och rev A-hindret i en kombination i början av banan. Mittendelen kändes sedan bra men så rev vi även allra sista hindret, oxer med vattenmatta under. Han är extremt spänd på vattengravar och detta hinder stod precis bredvid så det var därför vi rev. Nu ska vi iväg och vattenträna så mkt som möjligt innan Åby och Hammarö i slutet av maj.
Igår red vi 150 och där tog resan slut på en stackars mur.. En superflådig sådan (ska visa bild). Murar förekommer ju typ aldrig och isf är det en sådan gammal klassisk och sånna har vi hoppat. Denna hade inga hinderstöd utan var helt "naken". Det är inte så lätt att pressa över en häst en mur på 150. skillnad om den varit typ 120-130, då hade jag nog kunnat banka över honom, aja. 
En till sak, hindret var nr 3, kul liksom.. Det var vårat 150-genrep ;)