» Helsingborg

Igår var vi felfria och knep en placering i en tvåstjärnig 145-klass. Jag är så himla glad!! 2 av 2 felfria rundor hittills och Rossini har hoppat helt fantastiskt!:) imorgon hoppad vi Grand Prix som även den går i 145cm. 
Håll tummarna för oss :)


» Inleder felfritt

Vi var dubbelnolla i gårdagens 140. Rossini hoppade riktigt riktigt bra och rundan kändes väldigt rytmisk vilket gjorde att det kändes enkelt! 
Detta är både min och Rossinis första internationella tävling. Lite synd att vi var en tiondel från placering.. Självklart så skulle jag knipa platsen precis utanför placering liksom ;) aja ngn måste ju ta den platsen och jag kan verkligen inte vara missnöjd! Skönt att han inte reagerade något på atmosfären där inne. Han kände sig snarare lite häftig som fick hoppa på en sådan arena, "jag har väntat på detta hela mitt liv ju" tänkte han nog, haha.
 
Tyvärr så har jag inte lagt in någon film på youtube ännu.. För er som har Facebook så kan ni se rundan på min sida: stall Julia Johansson och även ett litet klipp på mitt instagram-konto :)» Helsingborg

Igår åkte vi ner till Helsingborg för att tävla här under helgen. De har tävlingarna på Helsingborgs arena så det blir lite annan atmosfär än på en "vanlig" tävling. Som ett mini-Skandinavium nästan. Det är en tvåstjärnig internationell tävling och idag rider vi vår första start. Hoppas Rossini inte är alltför spänd, han brukar visserligen gilla när allt är lite mer tajt och hindren kommer fort men samtidigt har han aldrig gått på någon liknande bana så det är svårt att förutse :) 

Fortsättning följer ;)Vi har ridit lite nu på förmiddagen och han var riktigt på hugget och glad över att vara på tävling.

» C-tränarutbildning steg 2

Jag har varit nere på Flyinge för C-tränarutbildning steg 2 nu måndag-tisdag. Det har varit väldigt intressanta föreläsningar med mkt avelsprat. Jag är otroligt nördig vad gäller stammar så det var väldigt roligt att lyssna på. 

Steg 3 blir om en månad och då ska vi upp till Strömsholm. » Qulan <3 Kannan

Igår konstaterades Qulan dräktig med Kannan på 90 dygn.
Nu håller vi alla tummar och tår att allt går väl. Tänk vilken superbebis, Kannan - Quantum - Corrado I - Lord - Silvester <3

Mitt drömsto att få ett föl efter :D
» Sonja från i tisdags


» Pay & jump

Sonja och Conny (mina 4-åringar) har varit på sitt första framträdande ikväll, nämligen en Pay&Jump. Vi har inte lasttränat något direkt, och aldrig ridit någon annanstans än hemmavid. Båda skötte sig superbra, gick direkt in i transporten och hoppade varsin felfri runda på 70cm. De var även väldigt duktiga såväl ridmässigt som hanteringsmässigt, vilket är guld värt! 
Jag tycker det är en tjusning att åka runt och hoppa bebishoppningar. Det är kontrasterna som gör det - att ena dagen kunna rida svår hoppning och andra dagen travhoppa en grön 4-åring på en P&J. Jag tycker det är fantastiskt roligt och motiverande :)

En bild från ett av de första ridpassen på Sonja 

» Pelle 3 år, e Casall - Cashandcarry - Contender - Lord


» Vinst och annat skoj

Igår vann jag och Rossini en 145 i Jönköping. Det kändes väldigt bra så det var roligt att det gick vägen! :D
Artur hoppade 120 och 130 i lördags. Han var felfri i 120 och ett nedslag i 130 där det inte var en enda felfri i avdelning B. Vi kom lite kort in på en oxer och fick det då lite långt till räcket efter på fyra steg så jag är jättenöjd!
 
Min och Lollos resa i Flyinge slutade inte riktigt som planerat. Allt blev fel från början så jag valde att utgå. Inte så mkt att göra ngt åt utan bättre att gå vidare och bära med oss två fantastiska kvalrundor. 
Däremellan har jag hunnit vara uppe i Eskilstuna och gjort hästskötarexamen. Jag håller på och utbildar mig till C-tränare så måste då erlägga ett yrkesprov som hästskötare innan examinationen för C-tränare som äger rum i vår. Skönt att ha hästskötarprovet gjort. Det är ett prov som innebär att man ska longera, visa häst för hand, ridprov, teoretiskt prov, ett foderprov och ett stallprov. Det blev alltså en heldag i Eskilstuna i fredags då jag åkte hemifrån kl 05 och kom hem strax före 20 för att sedan gå upp kl 04 på lördagen för att åka till Jönköping och tävla. Nörd, eller vad?! ;)
 
Jag och Rossini tillsammans med hans ägare Linda <3

» Kval 1 på Flyinge

Åh vad jag älskar den här hästen!!! <3
 

» Lördag i Flyinge

Idag har vi kollat på 4-åringarnas final. Lollo har blivit riden och ikväll blir det auktion med 3-åriga hopphästar. 
» Lollo till final i 6-års

Lollo är 1 av 18 6-åringar som varit felfri i båda kvalen här nere i Flyinge! Med totalt 108 starter från början så är jag sååå GLAD över min fina häst :D 

Det är så roligt att få det bekräftat hur fin hon är genom att sätta två felfria rundor. Nu ska vi göra vårt bästa i finalen på söndag och hoppas att allt känns lika bra då.