» Från norr till söder

Resan hem från Umeå kändes inte alls så lång som jag hade trott. Trodde det skulle kännas som en hel evighet då man bara vill hem när man väl satt sig i bilen. Vi kom hem strax efter 24 så det var skönt.
Hästarna avslutade iaf sitt tävlande bra där uppe i norr. Artur var felfri i 120 på lördagen och hade ett futtigt nedslag i 130n på söndagen. Han debuterade ju 130 helgen innan (med en felfri runda)  så jag är jättenöjd. Detta är den absolut tuffaste tävling han någonsin gjort och han här skött sig med den äran.
Rossini var fin i båda 150-klasserna. 150n på söndagen som var en delfinal i Volkswagen GP var den absolut största bana vi någonsin ridit. Det var riktigt stort och brett och vi fick tre nedslag. Rundan går nog att se i efterhand, länk finns på Hippson. Jag är jättenöjd med båda 150-rundorna. Helena Persson vann med Bonzai och hon sa i en intervju efteråt att det var skönt att sitta på en häst med överkapacitet i denna klass, då sitter hon liksom på en EM-häst. Då förstår ni nivån på banan, det var endast tre felfria i grunden. 

Imorgon bär det av till flyinge med Lollo. Det blev inte många dagar hemma ;) förra veckan var jag dessutom på C-tränarutbildning på Strömsholm tisdag-onsdag. Som tur var kunde jag rida Lollo sent på onsdagskvällen och sedan strax efter kl 6 på morgonen på torsdagen innan vi åkte till Umeå. 

Håll tummarna för oss där nere :)

» Gänget
» Umeå

Igår styrde vi kosan till Umeå. Inte nästgårds precis, utan en ganska lång tripp skulle man kunna säga ;) 

Det är Artur och Rossini som är med här uppe. En nyttig erfarenhet för Artur att tävla på dessa typer av banor med mer karaktär. 
Båda hästarna har hoppat jättefint idag! Artur hade ett nedslag i 120 på A-hindret i en kombination. Han kändes mkt bättre än i Jönköping, mkt mer avspänd. Rossini var helt super idag!! Han var jättepigg och sökte hinder inne på banan. När han är sådan så är han tusen gånger lättare att rida tycker jag. Vi kom 6:a i dagens 140 vilket var en bra start på helgen :)


Vi stannade i Gävle och red båda hästarna på vägen upp

» Lollo är helt fantastisk!!

Igår gick Lollo en 130 i Jönköping. Vi fick till en riktigt bra runda tycker jag, och jag är jättenöjd med hennes hoppning och även hur jag red. Jag tycker att jag lätt rider henne lite av och på, men igår hade jag bra tryck och bra rytm. Det känns som en bra sista runda att ha i ryggen inför Breeders :)
 

» Bra dag

Bra start på inomhus-säsongen, eller ja Rossini tjuvstartade ju förra helgen. 

Lollo gick en 120 och var felfri. Artur var spänd över sin första inomhustävling och fick två ner i 120. Då det var samma bana i 130 så beslutade vi att debutera den höjden och hoppas på en mindre spänd häst. Han gjorde det super och var felfri i sin 130-debut, såååå roligt!! :D 
Rossini gick en 130 och hoppade fint och felfritt. 
» 50 shades of grey

Något jag aldrig skulle kunna göra, är att åka och tävla med en otvättad skimmel. Då pratar vi heltvättning från topp till tå med skimmelshampo. Med en brun häst räcker det kanske att tvätta svansen och strumporna. Detta sålänge det inte är sommar och hästen valt att fixa ett dammlager som bara blir ännu tätare (och synligare) ju mer du ryktar. Ska den bruna hästen heltvättas så gör det inget om vattnet som droppar från hästen är aningens brunt när du är klar. På en stackars skimmel måste vattnet vara rent när det rinner av hästen när tvättningen är klar. När skimmeln sedan svettas så kommer den annars svettas brunt - vilket i sin tur är långt ifrån snyggt.
Jag tycker det är riktigt fult med "cremefärgade" skimlar där bara pissfläckarna är borttagna, där man ser att hästen inte är ren. Det är typ som att gnugga bort ketchupfläckarna på en redan solkig tröja istället för att slänga den i tvättmaskinen. Hellre en stor kaffefläck som du fått i bilen på vägen.. I hästens fall en bajsfläck på bakbenen :p
 
Hur som, skimlar är riktigt snyggt (sålänge de är rena, haha) och jag ska tävla med två av mina imorgon. De har fått sig varsin dusch, kan säga att det gick tusen gånger snabbare att tvätta Artur som är helklippt till skillnad från Lollo som fått lite päls. Kändes lite överkurs att klippa henne nu och sedan om 1,5 vecka igen inför Breeders. Jag har henne hellre nypiffad tills dess :)
 
Tips på schampo är helt klart Veredus Blue Snow. Ha gärna plasthandskar till detta schampo då det färgar lila, jag brukar inte ha det och händerna är lila i flera dagar efter, skitsnyggt!! Jag använder mig även av ett till som jag inte vet vad det är för märke på. 
 
 
 
 

» Film-time

Jag trodde det skulle vara lite smidigt att ladda upp alla video direkt från min telefon. Jag har en ny som filmar bra. Dock så hade jag glömt klicka i HD-kvalitet på Conny, Lollo och Arturs filmer så får göra om det senare då det blev väldigt grumligt när filmen kom in på youtube.
 
Här är iaf filmen på mitt 4-åriga sto :)
 

» Jättefina hästar

Jag är så glad över alla fina hästar i stallet! Det känns som att kvaliteten är väldigt hög. 

Lollo har varit jättefin på de tävlingar vi gjort. Detta innebär att jag haft intressenter på henne, men jag hoppas hon blir kvar.. Lollo är verkligen min typ av häst, hon är så härlig, inte bara att hoppa utan även att rida varje dag.

Conny (en ny 4-åring e Cohiba - Cardento) har utvecklats i raketfart i hoppningen bara senaste veckorna. Det är sällan jag vågar uttala mig om en hästs kapacitet, men här känns det som att jag har en riktigt bra häst för stora klasser om några år. Han är en större typ av häst så han kanske inte är bäst som unghäst, men på sikt!! Allt kan ju hända och jag hoppas han inte hinner säljas :)

Min andra nya 4-åring (e Quidado - Lasino - Contender) har börjat hoppas under ryttare. Hon är fortfarande oskodd och har ingen kondis men är extremt bra i huvudet. Hon gör allt med spetsade öron och visar väldigt fin teknik på de små hinder vi hittills hoppat över. Jag rider dessutom ut själv på henne i skogen, en prinsessa är vad hon är!

Artur har vi precis köpt faktiskt. Han gjorde två 120-starter förra veckan och var felfri. Han behöver fortfarande mer rutin och skulle behöva ut och tävla var och varannan dag för att få fler rundor i kroppen. Idag när vi hoppade hemma visade han riktigt fina språng vilket var kul att känna :)

Pelle, allas älskade Pelle! Världens sötaste och raraste 3-åring med världens bästa stam (om man får vara partisk) haha. Han är så go och bra i psyket. Ska bli spännande att se hur han blir i framtiden. 

Jag håller på att ladda upp olika filmsnuttar på hästarna som jag tänkt publicera senare idag.


En saknad Mercedes på bild

» Lollo kvalad till Breeders

I onsdags var vi iväg och tävlade en kvällstävling. Lollo gick två stycken 130 och var felfri i båda och är därmed kvalad till Breeders. Jag skaffade inte kvalkort till Flyinge förrän efter Falsterbo så det var därför vi inte kvalat förrän nu. 

Min elev Julia var även hon felfri i båda 130-klasserna med sin 6-åring. Hon har utbildat sin häst från skratch och det har inte varit raka spåret till dit de är idag. Det var nästan ännu roligare att hon gjorde två felfria rundor än att jag själv gjorde det :) 

Våra stjärnor <3