» Blivande mammsen

QulBuls mage börjar ta form🙈» Barmark i januari❤️😍
» Hoppdag

Idag har alla hästar utom Artur fått hoppa. Jag började med Danny och rossini, fortsatte sedan med Sonja och Conny och avslutade med Matte. 

Matte fick hoppa hemma idag(!!!!) ja det har torkat upp så jag kunde hoppa på utebanan, så himla lyxigt och skönt i januari. Det har blåst storm idag så hästarna fick bara vara ute en liten stund, de blev mest ystra och blåste  i princip bort i hagarna. Det mojnade framåt eftermiddagen och då hade även banan torkat upp vilket gjorde att Matte kunde hoppa hemma.  

Alla hästarna hoppade helt otroligt idag!! Jag är lyckligt lottad över att sitta på så fina hästar. Även fast min egna bästa häst, Lollo, är såld så känns framtiden väldigt ljus med många lovande hästar i stallet :)


Matte som blev klippt från topp till tå häromdagen. Det dolde sig visst en riktigt fin häst under all päls, haha

» Lollo är såld

Världens finaste häst, Lollo, är nu såld. Jättesorgligt på ett sätt, då hon är en så underbar häst, men roligt på ett annat sätt, då hon hamnat hos en duktig och välmeriterad ryttare. 

Lollo kom till mig i april och sedan dess har hon gjort allt rätt. Hon är en häst som är väldigt försiktig på hinder och samtidigt extremt tuff. Hon är en sådan typ av häst som man bara älskar att gå in på tävlingsbanan med då man vet att hon vill vara felfri. 
Jag kommer sakna henne väldigt mkt men är det ska bli roligt att följa henne i framtiden tillsammans med Linn. Jag önskar dem stort lycka till!🌟 
Lorelei Van Het Waterschoot Z 
F 2009 e. Lord Z - Parco

Den nedersta bilden fick jag skickad till mig igår från Linn😍

» Ridhusbesök

Känns som att jag inte gjort annat än varit i ridhus tur och retur under onsdag och torsdag. Det är dessa dagar som hindren står uppe i ett närliggande ridhus så vi passade på att hoppa igenom hela ligan. Alla andra dagar åker vi till ett annat närmre ridhus, men nu börjar allvaret med mer hoppning inför tävlingssäsongen. Det blir mest styrkeövningar, såsom serier av olika slag. Sonja och Conny glänste extremt i sin hoppning vilket var extra kul! De blir nästan vuxna i år, hela 5 år, så det ska bli kul att utbilda dessa två stjärnor vidare :)


Conny

» tävlingssugen

Tävlingssugen.. Men ändå inte..
Eller jo jag är faktiskt väldigt sugen på att tävla snart! De dagar det är 15 minusgrader eller kallare känner jag dock inte för det, haha. När det är så pass kallt går det bra att hoppa en klass med en häst men helst inte mer. Oftast brukar det bli så att vi anmäler så många hästar som möjligt i så många klasser som möjligt för att verkligen säkerställa att vi är på tävlingsplatsen hela dagen ;)
 
Just nu är det inte så farligt kallt, ca 8 minus, men jag har ändå bara anmält Conny och Matte till årets första tävling som är en 2,5 vecka. Det var iofs inga passande klasser till de andra så det blir en liten mjukstart detta år :)
 
Nedan Rossinis 145-runda från i oktober då vi vann den klassen nere i Jönköping
 

» Min räddningFrosttejpen är min räddning när det är minus 20 grader. Igår morse var jag iväg och hoppade tre hästar, Rossini, Sonja och Matte i denna hemska kyla. Kan lova att jag var glad att jag äntligen investerat i en sådan tejp då. Jag har tidigare förfrusit kinderna och brukar ha fullt ståhej att linda in ansiktet i halsdukar o muffar. 
Hur som helst, hästarna verkade glada över att få hoppa iaf och skötte sig jättebra allesammans! Rossini har jag inte ridit sedan tävlingen i Flyinge i november så han var glad att äntligen få skutta lite!

» Träningar

Har haft träningar hela kvällen. Trots att temperaturen börjat sjunka ordentligt under kvällen så är det inget man känner när man väl står där. Eller jo fötterna, det isar in genom sulorna på skorna, måste bero på fukten i underlaget. Antagligen känner man inte av kylan för att det är så himla roligt! Jag älskar att hålla träningar! Imorgon har jag träningar igen, jag har grupper på onsdagar och torsdagar :). 

Knubbis-Qulan

» Matte

En film på Matte från innan jul någon gång.
 

» Träningsupplägg

Är alla dina eller är det försäljnings hästar etc? Kan du inte skriva lite inlägg om tränger? Eller hur du lägger upp ett träningspass, markarbete, va du lägger ditt fokus etc :)
 
Min mamma äger alla hästarna utom Conny som jag äger själv.
 
Om jag förstod frågan rätt så undrar du hur jag lägger upp ett träningspass. 
Varje pass är ganska olika beroende på hästens ålder och utbildningsnivå. Jag försöker även variera ställen som jag rider på, exempelvis vår egen bana, ridklubbens bana, skogen och fältet. Dessa är de fyra ställen jag oftast varierar emellan. Nu ser det lite annorlunda ut då vi får åka till ridhus vilket innebär att det blir fältet, skogen och ridhus istället. 
 
Jag brukar rida fram i skritt, trav och galopp i en mer öppen form och lättare sits så hästen blir varm i kroppen. Därefter börjar jag ställa lite mer krav genom mer samling, jag gör mkt övergångar och tempoväxlingar. Men för att förklara allt ganska enkelt så är det egentligen samma fokus och upplägg på samtliga hästar oavsett utbildningsståndpunkt.
Jag fokuserar mest på rakriktning och att hästen hela tiden är framme för skänkeln. På de mer rutinerade hästarna försöker jag rida större delen av passet i en störe galopp, en galopp som jag känner att jag skulle kunna styra emot ett större hinder i.. Det är den galoppen som är allra svårast att rida i, oavsett utbildningsnivå på hästen.
På Conny och Sonja som är 5 år i år tränar jag däremot mer samling då de måste kunna samlas innan jag kan börja rida i den större galoppen. Den större galoppen ska alltså vara samlad. På de yngre hästarna går det bara rida i stor "fri" galopp, den galoppen som jag rider samtliga hästar i, i början av passet.
 
Hoppas du fick svar på din fråga, kände att svaret blev lite luddigt ;)
 
Världens sötaste Clara förra vintern

» Artur

Hur fin är inte den här bilden på Artur?!😍🙈
» Söndag

Matte skötte sig strålande på dagens Pay&Jump och var felfri i 90cm. Tanken med dagens P&J var mest att se hur han beter sig på bortaplan och "tävlingssammanhang" och där fanns inget att klaga på :)

Jag fick en fråga om träningsupplägg mm, tänkte skriva ett inlägg om det och publicera imorgon eller övermorgon. 


Världens sötaste Lili

» Kung Artur

 
En ovisad film på Kung Artur. Detta är från en 130 i Grevagården i november.
Jag tycker detta är en av de bästa rundor vi gjort tillsammans, dels för att det är en av de svåraste banor han gått och dels för att jag fick en bra känsla hela rundan :)

» Sonja-Estelle

 
En ovisad film på Sonja. 
Jag gillar verkligen den här hästen! Hon är smidig som en katt i kroppen vilket hon brukar visa i hagen. Jag har aldrig tidigare sett en häst som kan stå helt still, till att hoppa 2meter rakt upp i luften med alla fyra benen och vända ut och in på sig själv. Till att direkt efter se helt oberörd ut. Hon är så fruktansvärt vig och smidig i kroppen, de andra hästarna sparkar mer bakut och slänger med huvudet när de får ett ryck i hagen. Sonja gör alla konster på en gång och inte i två steg/etapper, haha.

» Whoops!

Jag har redan svikit.. Trodde inte det kunde vara så svårt att fixa in ett inlägg per dag. Imorgon tänkte jag ladda upp några ovisade filmklipp här. Det är lite tråkigt att det inte fungerar att lägga upp youtube-klipp via mobilen eller ipaden. Jag blir oftast bekväm och öppnar därför inte upp datorn utan bloggar via telefonen. 
På söndag ska Matte göra sitt första framträdande, en 90cm Pay&Jump. Ska bli spännande att se vad han säger :)
» Kallt kallt kallt

Shit vad kallt det är ute, minus 16 grader... Idag har det blivit ridning på fältet plus ridhusbesök med två hästar. Min outfit är jägarbyxor istoppade ett par ridstövlar som är två storlekar för stora, pannband under hjälmen, halsduk o världens största dunjacka. 
Glamouröst!!

» Hästar i stallet

De hästar som står i stallet just nu är följande:
 
Quantums Qula, f 2006 e Quantum-Corrado I-Lord-Silvester. 
Qulan är äldst i gemet. Vi köpte henne på hösten som 3-åring och efter det har hon gått Falsterbo och Breeders som 5,6 och 7-åring och startat tom 145cm. Qulan är nu dräktig med Kannan och beräknas föla i juni nästa år. 
 
Lorelei Van Het Waterschoot Z, f 2009 e Lord Z-Parco-Latano I
Lollo har under 2015 flertalet felfria rundor i 130cm. Hon deltog i Falsterbo och Flyinge. I Flyinge var vi i final efter två felfria kalrundor. Vi köpte Lollo i april förra året, hon hade då gjort en tävling i hela sitt liv.
 
Artur af Kyrkebys, f 2009 e Carland-Robin Z-Utrillo
Artur flyttade in i augusti förra året och har därefter gått från klarhet till klarhet. Han har fått tävla rätt mkt under hösten för att få komma ut och se och lära. Vi har hunnit med att först befästa 120cm och sedan debutera 130cm och gjort några felfria rundor där.
 
Con Cendo, f 2011 e Cohiba-Cardento-Torbolt
Conny kom till oss i augusti. Han hade aldrig tävlat och var ganska grön i hoppningen. Sedan dess har vi hunnit göra tre tävlingar och debuterat 1m där vi var felfria.
 
Sonja-Estelle, f 2011 e Quidado-Lasino-Contender-Lord
Vi köpte Sonja direkt från hennes uppfödare i augusti. Därefter har hon hoppats in och gjort en start i 90cm, felfritt.
 
Casallson, f 2012 e Casall-Cashandcarry-Contender-Lord
Pelle var inte mkt hanterad när han och Sonja flyttade hit. De hade suttit på honom i en vecka i ett litet ridhus som liknar en bunker. Vi har fått börja om litegrann då han är rätt känslig. Han är världens snällaste och goaste häst. Han är ej inhoppad ännu.
 
Matell´s Nilo, f 2006 e Santa Cruz-Cardento
Matte är senaste nytillskottet. Han har gjort ett fåtal starter i livet, tom 1m.
 

» Urusel uppdatering

Kanske dags att ta tag i det här med uppdaterandet igen. Kan borde ju kunna slänga in ett inlägg per dag. Jag ska försöka ha det som mål iaf :) 

Allt rullar på bra med hästarna, lite jobbigt att det blivit så jädrans kallt bara. Det kommer bli mkt åkande till ridhus nu framöver för att kunna hålla igång på ett bra sätt inför tävlingssäsongen. 

Jag tänkte slänga in ett inlägg senare med vilka hästar jag har just nu. På återseende!


Sonja och Pelle från deras första dag hemma hos oss