» Lady Mercedes 140cm

Jag har alldeles för kort galopp på henne i denna klass. Hon blir då mer som ett popcorn och längden i galoppsprången saknas vilket gör att hon hoppar för högt över hindren och därmed för kort. 
Detta är mitt ansvar på framridningen och framhoppningen att se till att det inte blir så.. Jag försäker därför till trippelbarren "rädda ut" situationen genom att typ ta sats och försöka få längre galoppsprång och lägger henne för stort. Absolut inte optimalt.. Hade varit bättre att sitta kvar i popcorngaloppen istället för att länga ut henne de sista tre sprången mot hindret. 
Efter hinder nr 6 tycker jag ändå att det blir bättre och jag hittar en jämnare rytm och får ner hennes språng.
 
Hon är så ambitiös, Merchan, och vill alltid göra rätt! Fina lilla häst :)
 

» Quantums Qula 140cm

Här är Qulans runda från i söndags när vi var tvåa. Jag är väldigt nöjd med rundan!
Till hinder nummer 3 fastnar jag kvar i innertygeln så sitter fast i svängen upp mot hindret och kommer aningens nära, därför är hon i bakbommen. Annars kändes hon väldigt fin :)
 

» En tanke

Något jag tror är viktigt för att kunna nå framgångar med sin häst på tävlingsbanan är att man tycker om sin häst. Då handlar det inte om att proppa i hästen morötter och köpa fina schabrak till den.. Det jag menar är;
Att man lyfter fram sin hästs starka sidor och jobbar utifrån dessa vid ridningen.
Att man vid hanteringen "accepterar" att hästen alltid kommer bajsa 2 gånger i stallgången för att det är en lite nervös häst. 
Att man skrattar åt att hästen är puckad att klippa - den vill säkert ha benvärmare på vintern..
Att man behöver ha sällskap när man rider ut - fatta vad läskigt att springa alldeles ensam i skogen.
 
Ja ni fattar poängen.
Jag tycker allt som oftast att många ryttare fokuserar på att "han är lite stel i den sidan", "när jag rider ut är han jättestark" mm, alltså de saker hästen är mindre bra på vid ridningen och som man som ryttare har i uppgift att förbättra. 
Alla hästar är inte heller som lamm att hantera, det finns väl inte en enda häst som inte har någon typ av olat/nackdel? Men Vi människor har säkert heller inga sämre egenskaper?
 
För att kunna prestera med sin häst tror och tycker jag det är viktigt att man arbetar MED och inte EMOT hästen. Att man ser de bra egenskaperna ens häst har och uppskattar dessa för att sedan stärka de "sämre" sidorna. Detta gäller alltså såväl vid hantering som ridning. Du ska inte vara rädd för att ställa krav, men hästen måste ändå känna att man gör allt för den..
Jag tror (hoppas;) ) att: Gör jag allt för hästen gör hästen allt för mig.
 
Vad tror ni?
 
 
 
 

» Wow

Vilken bra helg och vilka hästar!

Qulan var felfri idag i 140 och kom 2a. Alltså 100% felfri den här helgen:) Merchan hoppade strålande i 140 men rev bakbommen på en trippelbarr då vi kom aningens för stort. Slutade bara några utanför placering då det var rätt få nollor. 
Rossini var jättefin i 150 och hade två nedslag. Det ena tar jag på mig helt och hållet.. han har hoppat väldigt spänstigt och fint i alla sina starter och detta var vår andra start i 150 så jag är väldigt nöjd!:) 
» Lördag i Karlshamn

Vilka hästar,

Qulan och Merchan var placerade i dagens 135.
Rossini avslutade sedan med att vara dubbelnolla och 2a i 145 :D
» Karlshamn

Är i Karlshamn på meeting i helgen. Alla tre stjärnorna är med- Rossini, Qulan och Merchan.

Inledde helgen med varsin 130-start och alla tre var felfria och placerade:) Merchan knep en 5e placering och de andra varsin vit rosett. Duktiga pållar!! 
» Vad tycker ni?

Var kanske på tiden att fräscha upp bloggen lite då den sett likadan ut sedan juli 2011 då den startades..
 
Vad tycker ni om den nya designen? :)

» Jag älskar den här hästen
» Lady Mercedes

Tyvärr urkass ridning på tvåan.. Fram till trekombinationen känns rundan aningens överilad men checka in sprången på tvåkombinationen och sista hindret.. :)
 
Jag har världens bästa Mercedes!
 

» Clara


» En bra kommentar

Nej det går inte att spara ner men blir du medlem se du tillgång till arkivet för alltid och där finns filmerna! Fina rundor men fina hästar, lite mer bakben under sig och rundare språng så går de nog lika bra i 150! :)
 
Tack så mkt! Ville bara publicera denna kommentar för jag håller med till punkt och pricka :) 
 

» Dojan är fantastisk!!


» Praktikant

Den här och nästa vecka har jag en praktikant hos mig. Det är lyxigt att få hjälp med alltifrån ridning, putsning, mockning, bärande av hinder mm. Sedan är det inte vilken praktikant som helst, utan det är Julia (som ägde Gappa som jag red) som är självgående, ambitiös och väldigt trevlig, super :) 
 
Kan sakna känslan i denna lilla gummibolls språng.
 

» Hoppning

Imorgon bitti ska jag iväg till ridhus och hoppa mina underbara 4-åriga flickor :) blir första gången Clara åker och rids på något annat ställe än hemma så det blir bra med lite miljöträning. 

Kanske kanske kanske att jag kan tvinga mig till en filmare ;) Vi är sämst på att filma hoppning hemma, däremot filmas så gott som alla tävlingar. 
» I söndags

Var jag och tävlade i Södertälje med Rossini och Qulan. Båda gick varsin 145 med två nedslag var. Egentligen inga stora fel men det är små marginaler på dessa höjder. Rev samma oxer med båda, nr 5. Det var sex galopppsprång på båge dit efter en tvåkombination. Jag tycker det var lite knepig vinkel så var svårt att komma upp rakt på oxern. Fick därmed varsitt frambensfel då jag egentligen borde ha hållt ut avsprångspunkten bättre med båda hästarna och ridit ut på bågen tidigare så jag haft hästarna raka. Rossini rev även nr 6 då jag även där var aningens för nära. Qulan hade nedslag på insprånget i en kombination, hinder nr 4. 
 
Jag är i vilket fall som helst väldigt nöjd med att båda hästarna kan gå direkt in i en 145 och prestera så bra! Vi fick dessutom åka väldigt tidigt hemifrån så jag kan inte annat än ge dom varsin klapp :)
 
Tänkte nu att jag skulle lägga in en fin hoppbild på Rossini men jag har ju ingen.. ;) får bli en bild på Merchan istället.
 
 
 
 
 
 

» Borde kanske testa detta (eller inte)

Funderar på att börja hoppa utan häst istället..
 
Hur grym är inte denna lilla tjej?!
 
http://www.expressen.se/kvp/anna-11-hoppar-over-en-meter-som-en-hast/
 
 

» Clipmyhorse

Söndagens finaler i Flyinge, ja även lördagens tror jag, sändes direkt på clipmyhorse. Väldigt bra för då kunde min syster och pappa sitta hemma och se rundorna. De hade därmed full koll på varenda galoppsprång via datorskärmen :) 

Nu en liten fråga till Er! När jag skulle se sändningen i efterhand visade det sig att man var tvungen att vara premium-medlem. Inga problem, det kan jag absolut bli! Då kan jag dessutom se andra sändningar i efterhand. Men det jag undrar är om man kan spara ner rundorna på något sätt? Jag är inte så teknisk så har ingen aning om det fungerar.. Vore kul att ha "proffsfilmer" att titta på såhär i efterhand :) 

» Agnes Minnesklass

Den 16-17 november har Mjölby Ridklubb regionala och nationella hopptävlingar för ridhäst. 130-hoppningen på söndagen är min älskade och saknade lillasyster Agnes minnesklass. Klassen kommer ha väldigt fina priser då det är många som varit med och vill sponsra. Premierna kommer även vara otroligt bra med 10,000 kronor till vinnaren! 
 
Jag hoppas ni inte missar att anmäla till denna tävling. 
 
Propositionen till tävlingen hittar ni här:
 
http://tdb.ridsport.se/meeting_propositions/9070
 
 

» Nöjd!

Påväg hem från Flyinge, otroligt glad och stolt över att ha två så fina 7-åringar. Båda hoppade superfint i dagens final med varsitt nedslag (båda på hinder nr 2). Världens bästa hästar <3» Mellandag

Idag är det inget tävlande för min del här nere i Flyinge. Vi har kollat på 4 och 5-åringarnas finaler och ikväll är det dags för SSHS auktion:) 

Qulan och Merchan har blivit ridna och nu är jag och mellanlandar i husvagnen för att fika. 
Håll tummarna imorgon!


» Flyinge

Både Qulan och Merchan var så duktiga idag att båda är kvalade till final i 7-årschampionatet på söndag!:D 

» 4-åringarna..

.. Fick hoppa idag på morgonen. Dojan var först ut och satte ribban högt, minst sagt. Hon hoppade helt magiskt fint!! Sedan var det Claras och Dannys tur och de ville inte vara sämre. Dojan är mkt mer riden och har betydligt mer styrka än Danny och Clara, så de får ligga i hårdträning för att komma ifatt ;) 
Det är otroligt roligt och inspirerande att ha så lovande hästar som kommer underifrån! 

Imorgon bitti åker vi ner till flyinge med Merchan och Qulan som ska gå 7-årschampionatet där nere. Ska bli jättekul att åka ner då det är så mkt fina unga hästar på plats och genuint intresserat hästfolk i mängder eftersom det är både hoppning och dressyr samtidigt. Flyinge är så mysigt på det sättet. 
» Klipp klipp

Att klippa hästar är inte direkt någon favoritsysselsättning enligt mig. Eftersom Qulan och Merchan ska ner till Flyinge på torsdag så vill jag ha de klippta så närainpå som möjligt, därför var det alltså Qulans tur igår och Merchans idag. 
 
Jag vågar sällan klippa hästarna dagen innan tävling för då står man där (GARANTERAT) med en klippmaskin som lägger av, skär som hackar, en otålig häst och en förbannad klippare (jag). 
Qulan är världens snällaste att klippa på kroppen.. men benen.. Good Luck! Halva huvudet går bra.. men öronen.. Good Luck även där! 
Jag har lyckats klippa hennes ben tidigare men då måste hon få lugnande och frambenen kan man kanske lyckas få till, men hon kör typ powerwalk i stallgången och håller du upp ett ben känns det som hon ska lägga sig ner om man håller kvar. Hon sparkar inte men det är helt omöjligt att klippa dom. Jag tycker dessutom att det är för stor skaderisk då jag är rädd att nypa henne när hon gör en häftig rörelse. Så nu har hon framben som är klippta precis nedanför knäna för det gick hon med på, och oklippta bakben. Tur att hon inte fått så lång päls än ;)
 
Merchan däremot, världens snällaste häst, står som ett ljus och går att klippa helt smärtfritt från topp till tå! 
Däremot började självklart skären tugga när jag klippt en femtedel av henne. Bytte då till ett par andra som inte fungerade alls. Gick då till grannen och lånade hennes som tuggade även den, trots att hon klippt en häst med den i fredags utan problem. Började fundera på vem jag kunde ringa och fråga att låna en maskin när jag hittade ett tredje par skär i en gömma som tack och lov fungerade. Eftersom jag klippte Merchan för tre veckor sedan hade inte pälsen på benen växt ut så jättemkt vilket gjorde det svårt att få klippmaskinen att ta på ett bra sätt. Fick klippa från tre olika vinklar, då pälsen var kort men ändå tät. Detta innebar att klippningen tog sin lilla tid men nu är jag iallafall klar!
 
Vilket ömkande för en sketen klippnig, haha ;)