» Pappas flicka

Mina två egna hästar för tillfället, Qulan och Räkan, skulle man kunna kalla för pappas flickor. 
Quidam's Story och Quantums Qula (de är e. Quidam de Revel resp. Quantum)
Lite komiskt då det inte är jättevanligt att hästar heter faderns namn först. 
Räkan har en avkomma e. Eurocommerce Berlin och den heter Berlin's Chapter, lite fyndigt ju. 

Skulle Qulan få föl e. Kannan (min dröm-fadershingst) skulle jag döpa den till Kannans Kangaroo, många domare säger ju Quantums Koala så varför inte köra på samma tema även där?! ;)  


» Jättekul

Clara och hennes nya ägarinna Lisa var i helgen iväg på deras första pay'n jump tillsammans. Det blev full pott och två felfria rundor i 1m och 110. Clara har verkligen hamnat hos världens gulligaste familj och de älskar henne <3






» Qulan

Jag fick en fråga, hur läget ser ut med Qulan.
 
Skrev detta i juli förra året:
 
Qulan fungerade inte som hon brukar när jag red henne i våras. Detta visade sig i hennes resultat på tävlingsbanan. Efter konstigt beteende vid en tävling i Grevagården så tog vi olika prover på henne som visade selenbrist, vilket är vanligt hos många hästar men hon hade extra stor brist på det. Det är farligt att överdosera selen så därför är det inget man kan ösa på som tillskott till hästarna om man bara misstänker selenbrist. Efter en kur selen åkte vi på en mindre regional tävling efter några veckor för att hoppa en 120, där hon betedde sig konstigt ändå. Vi insåg då att det måste vara något annat och åkte söderut till en veterinär som hittade en skada på korsbandet efter att ha ultraljudat. Han sa att hon gått med denna skada i ett par månader och att det var en typisk "hagskada". Hon har aldrig varit halt, svullen eller liknande av detta så därför har vi inte kunnat upptäcka skadan själva. 
Det stämmer in väldigt bra i tiden att hon haft den i ett par månader om man spolar tillbaka bandet och ser till resultat. Att hon orsakat detta i hagen är inte heller konstigt då hon kan dra igång och springa som en tok helt utan anledning och göra riktiga slidestop och handbollsvändingar om hon bara känner för att gå in (oavsett tid på dygnet). Hon slutar alltså inte springa förrän man tagit in hene från hagen..
 
Denna skada upptäcktes i början av maj och ska bara läka genom tid. Veterinären sa att vi vid det här laget skulle kunna tävla henne då skadan redan hade börjat läka av sig själv när vi var där (i maj). Vi har dock velat sätta igång henne lugnt då jag inte har någon brådska med henne.
 

 Jag satte alltså igång Qulan väldigt lugnt då jag tyckte det fick ta den tiden det tog. Hela förra året hade ändå gått till spillo och jag hade inget som det var "brådska" att få igång henne inför. I oktober förra året åkte jag till Lidköping för att hoppa en 120 och sedan i november var jag i Grevagården. Vid båda dessa tävlingar visade hon samma beteende som hon gjort under våren. Nu visste vi dock att det inte var något fel på henne utan det var mer i huvudet det satt. Jag har även varit på en del Pay´n jump under hösten/vintern och där har hon fungerat som vanligt. 
Qulan har gjort allt rätt som 5,6 och 7-åring men har blivit mer medveten och lite tittigare eller hur jag nu ska uttrycka mig. Det har därför varit hjärnspöken som ställt till det. Nu har jag varit iväg mkt i ridhus och hon har då slutat göra så stor grej över att åka iväg, det har kännts som hon fått lite prestationsångest tidigare.
 
Igår fick hon alltså gå två lägre klasser och bara ha roligt. Hon har även bråkat tidigare på dessa höjder innan så det är inte höjden som varit problemet. Det kändes såklart skönt att hoppa två klasser som jag vet att hon kan hoppa baklänges i sömnen för då finns det ingen ursäkt att hitta på något. 
Igår kändes hon helt som vanligt och hade inga fel tankar utan tyckte det var jättekul att vara på tävling. 
Qulan är och kommer alltid vara min stjärna! Hon är ganska oansenlig men har så extremt lätt för sig och är väldigt lättriden på hinder. Jag hoppas verkligen hon kan komma tillbaka helt under detta år <3
 

» Back in business

Är iväg och jobbar men har lunch för tillfället. Men måste slänga in ett snabbt inlägg om att Qulan var och tävlade igår och var felfri i båda klasserna :D vi hoppade bara 110 och 120 för att hon ska känna att det är lätt men jag är trots höjden på hindren i extas att min stjärna är tillbaka efter nästan ett år!! 

Skriver mer utförligt när jag kommer hem och tänkte bjuda på film. 
Vi gjorde ju ett par starter i höstas men då ställde spöken i huvudet till det... Gårdagens inställning var därmed väldigt uppakattad! Det är just hennes inställning till tävling jag velat känna ska vara den rätta, inte bara själva resultatet. 

» Rara Clara

Det är inte bara Dojan som hamnat rätt, även Clara har det. 
Igår fick jag ett sms från Claras nya ägarinna att de varit och hopptränat för första gången för Helena (Persson) och hon hade gillat henne och allt hade gått superbra och de är så nöjda med henne! Allt fungerar jättebra, från ridning till hantering och hon är pigg och pratglad. 

Jag hade aldrig tvivlat på att de inte skulle gilla henne. Det finns bara en rara Clara :) 



En selfie från i vintras i ridhuset ;)


» Dojan till Whitaker

Dojan är såld till Whitaker och idag gör hon sin första start tillsammans med Joe vid Sunshine Tour i Spanien :)




» Hemma från Borås

GP-kvalet igår gick inte som planerat. Jag fick inte in någon rytm alls! När du kommer ur rytm på dessa höjder finns inte mkt att spela på då det kommer distans efter distans så det finns inte mkt tid till återhämtning. Jag valde därför att utgå istället för att fortsätta hoppa hela banan "bara för att" då det ändå inte kändes bra. Det är ändå 150cm höga hinder. För att jag och Rossini ska kunna göra ett bra resultat på dessa höjder krävs att allt stämmer och det gjorde det inte denna gång tyvärr. 
Idag red vi därmed en 140 och han köndes jättefin! Rev insprånget i ena kombinationen men annars köndes det som en bra runda och en skön avslutning!
Jag är jättenöjd med Rossini i helgen trots att resultaten inte blev de bästa.
 
Att rida en så tuff tävling som andra tävling på året känns inte optimalt alls! Gina Tricot Grand Prix i Borås är utan tvekan den mest välarrangerade tävling på hela året! Allt är väldigt proffesionellt anordnat, bra mat, fina priser, superunderlag och hindermaterial, generös tävlingsledning då det bjuds på SM-bankett, det är ryttar-VIP mm. Ja det finns allt! För mig som inte har något ridhus så kommer en sådan tävling väldigt olägligt då chansen till banhoppningsträning är obefintlig. Det har inte funnits en enda tävling på närmre avstånd (då menar jag ändå upp emot 25mil hemifrån så chansen finns att åka över dagen). 
Jag tycker alltså att det är synd att denna tävling inte ligger längre fram i tiden. Då hade den varit ännu mer "optimal". 
Amanda skrev ett bra inlägg kring det HÄR.
 
Det är i vilket fall som helst väldigt inspirerande att vara på dessa tävlingar och se oerhört bra ridning och fina hästar! Jag har i helgen sett såååå fantastiska hästar att jag vet precis vad jag vill ha för typ av häst nästa häst jag köper. haha, tror därmed att jag aldrig kommer köpa någon då chansen är minimal att hitta någon ens i närheten ;) Vill inte nämna några namn men det finns hästar som jag tappat hakan av att se! Dessa hästar kombinerat med skicklig ridning gör att jag skulle vilja ha 20 talangfulla hästar ute i stallet och bara rida dygnet runt i hopp om att bli bättre och nå ännu mer framgång. 
 
 

» Superfin häst!!!

Åååhhhh jag är sååå nöjd med vår runda i första SM-omgången!! Rossini har aldrig någonsin hoppat så fint och vi var felfria fram till tredje sista hindret. Tyvärr missvisande resultat då resultatet inte överensstämmer med känslan. Nu laddar vi om för 150 på lördag :)

Film och mer utvärdering kommer.





» Borås

Sitter vid hotellfrukosten och jäser. Det måste vara världens godaste frukost på detta hotell!! Dom har ALLT man kan önska sig vilket innebär att allt måste provsmakas, haha. Jag är skapligt mätt nu med andra ord!

Jag var uppe och trimmade Rossini imorse och han kändes fin. Igår red vi en Warm Up, 135cm, och han kändes mkt mer spänstig och angelägen, till skillnad från i Helsingborg. Förhoppningvis känns han lika fin idag :)  Min klass börjar inte förrän kl 16 idag så blir ngn liten promenix innan dess.




» Planerna ändrades

Var i Helsingborg och tävlade lördag och söndag. Rossini hoppade många fina språng men kändes lite spänd och sprången höll därmed olika kvalitet. Under lördagen tycker jag att min tajming inte var så bra som den brukar, det märktes att det var längesedan vi tävlade. Detta resulterade i ett stopp på en hård vattenmatta som jag vet att Rossini brukar reagera på. Resten av banan var han därmed väldigt spänd. På söndagen tycker jag att jag red bättre och första delen av banan kändes jättebra, likaså slutet men däremellan... Haha ;)
Det är en annan femma att hoppa några hinder i rad på träning och vi har tyvärr väldigt dåliga träningsmöjligheter att banhoppningsträna under vinterhalvåret. Det är bara något enstaka ridhus som har flera hinder uppställda en förmiddag i veckan och det är en helt annan sak att bära upp några fåtal hinder att hoppa runt på..
Summan av kardemumman är att vi åker ner till Borås redan imorgon istället för torsdag, för att få en extra start. Det går som det går helt enkelt och oavsett vad så blir det en nyttig erfarenhet för oss båda :)




» Häst sökes!

Jag letar nu efter ytterligare en häst, 4-7år med bra stam och presterande möderne. Hästen jag söker ska ha stor kapacitet men behöver inte ligga i fas för sin ålder, allt av intresse. 
 
Jag tar även emot hästar för utbildning, träning, tävling och försäljning så annat samarbete är också välkomnande. 
Tveka inte att höra av dig om du tror att du har hästen jag söker. Kanske vet du någon som går i säljartankar? ;) 
Dela gärna detta vidare i sådana fall.
 
juliaajohansson@live.se eller 0768-553918
 
Mer info om mig och mina hästar finns på min hemsida: http://juliajohansson.webs.com
 
 
 
 

» Planen sprack

Jag hade tänkt klämma in några extra ridpass denna vecka med Rossini då det är tävling i Helsingborg lördag-söndag och SM nästa vecka. Tyvärr så är jag sjuk så den planen sprack dessvärre.. Har för första gången någonsin ställt in mina träningar som jag skulle ha ikväll. Det ska mkt till att mina träningar blir inställda, jag älskar nämligen att hålla träningar! 

Aja nu gäller det att kurera mig inför helgen, så ligger hemma och kollar filmer från tidigare tävlingar för att komma i rätt mood och hitta formen ;)