» Det där med rubriker..

Allt rullar på som vanligt här hemma. Blir inte att jag sitter så mkt vid datorn då det är så fint väder och dagarna upptas av annat. Blogg.se-appen är dessutom rätt seg när jag försökt mig på några "här och nu-inlägg" och då har jag struntat i det. Är ju inte jättekul att publicera ett sådant inlägg några timmar senare efter en miljon försök.
 
Igår hoppade jag en 5-åring åt en tjej. Den var bara hoppad ca tre gånger men gjorde det väldigt bra och hoppade på ett fint sätt :) Har dessutom haft hoppträningar igår och idag, alltid lika kul och inspirerande!
Alla hästarna tuffar på här hemma och i helgen är det tävling fredag-söndag med hela bunten, kommer bli superkul!!
 

» Håller tummar och tår

Åh gud så nervöst, Sara Algotsson startar som nästa ryttare.. HEJA HEJA!

» Gappa

Idag kom Gappa hit. Har inte ridit henne sedan sist vi tävlade, i Nässjö, för 4 veckor sedan. Så nu blir det hårdträning fram till fredag då vi ska tävla. Idag red jag därför över två bommar med 20 m emellan där jag varierade galoppsprången för att stämma av lite och det kändes som vi hade bra koll på varandra trots vårt lilla uppehåll ;)
 
Senaste tävlingen:
 

» Tävlingsfritt

Är helt tävlingsfria denna helg. Det inträffar faktiskt väldigt sällan då vi oftast lyckas vara iväg iaf någon av helgdagarna. Hästarna jobbas på för fullt och går väldigt bra, de känns jättepigga trots värmen. Brukar rida alla innan lunch så det inte är alltför varmt. Det är ju trots allt bara tre att rida för mig och två för Agnes och så 3-åringen som longeras o grejas med så det brukar vi hinna utan problem. Nästa helg är det däremot tävling fredag-söndag med sex hästar, ska bli sååå kul!! :D


» Hej!

Kl kvart i två hade jag ridit mina och Agnes sina plus att vi hade hunnit skura och högtryckstvätta hela stallet. Rätt bra jobbat tycker jag :)
Nu har vi det bara allmänt skönt i det underbara vädret!!
 
 
 
 
.

» Världens finaste hästar!

Jag är så himla glad över att ha så fina hästar i stallet! Alla tre - Nasse, Merchan och Qulan är unga med mkt språng i sig och det är hästar jag uppskattar att rida varje dag.
 
Qulan hoppades i förrgår och det är helt sjukt vilken känsla jag får på henne när allt stämmer. Bara jag får till min ridning och den perfekta avsprångspunkten så är hon en halv meter över 1,40-hinder. Hon har sådant självförtroende på hinder och det känns aldrig som att hon tar i, hon bara gör det. Full koll på fötterna har hon också.
 
Merchan hoppades igår och ja hon är bara för häftig! Min nästa speedhäst helt klart. Hon är en sugpropp som verkligen söker hinder och som sedan gör allt för att klara det felfritt. En riktig liten vessla som jag sitter med ett stort leende på läpparna varje gång jag rider henne, hon är en arbetsmyra som älskar att jobba.
 
Även Nasse fick hoppa igår och han vill absolut inte vara sämre än flickorna. Kommer vi lite nära, lite utifrån, det är ett räcke eller oxer, ja vilket hinder som helst så hoppar han lika fint i vilket fall. Han har lika bra teknik fram som bak och hans ridbarhet och hans galopp är helt underbar. Nasse har inte hunnit visa vad han går för ännu då han inte har så mkt rutin. Men med mer rundor ute på tävlingsbanorna får ni se upp.. ;)
 
Sen får vi ju inte glömma Agnes superstars - Wille och Picasso och sedan även vår nya fina 3-åring :) Gappa som dessutom bor här emellanåt visar att även hon är en stjärna till hoppehäst!
 
 
 

» Qulan

Vad är det för "fel" på Qulan? Hon har gått så fruktansvärt bra när jag ridit henne denna vecka! :D Hon har varit jättemjuk och fin och samarbetsvillig.
 
Kanske fick Qulan inspiration nere i Falsterbo när hon såg alla andra hästar som böjder fint på nacken och inte bara stretar emot när ryttaren ber om ngt. Eller så har ryttaren fått en ännu större inspirationskick och börjat kräva mkt mer, ja det är frågan?! ;)
 
Jag har alltid ridit henne lite för snällt och inte krävt tillräckligt mkt. Visst, hon ska ju gå att reglera framåt och bakåt och det är inte så att jag bara rider henne i skogen med huvudet rakt ut. Men jag har ändå hela tiden undvikit "konflikter" då jag tycker det är så tråkigt när det ska vara världens dragkamp varje dag men nu har jag inte kännt den känslan utan vi har varit helt synkade med varandra! :)
 
Nere i Falsterbo när vi hade två nedslag i andra kvalet kände jag att de endast berodde på ridbarheten. Hon kommer aldrig bli ngn dressyrhäst men nu är vi kanske på rätt väg att bli lite mer dressyriga, haha! Och det ger förhoppningsvis resultat även i hoppningen! :)
 
 

» Västervik

Var i Västervik idag och tävlade med Merchan. Hon gick bara en 1,20 och hade nedslag i omhopppningen. Det var A-hindret i en kombination som åkte ner.
 
Jag är inte helt nöjd med min ridning då jag lade in ett extra språng på två distanser. Merchan är så otroligt känslig och lättreglerad vilket är en egenskap jag älskar hos en häst. Vi har inte tävlat sedan Norrköping Horse Show (25 maj) så får väl skylla på att jag var lite ringrostig ;) Vanligtvis vet jag ju hur jag ska rida henne men nu var jag för snabb med att räta upp mig, och det räcker för att få henne mer studsig och inte lika vägvinnande i galoppen. Hon löste det bra i vilket fall som helst!
 
Är iaf otroligt nöjd med hennes språng. De kändes väldigt bra! :)
 

» Parisienne

Jag fick tavlan av Falsterbo Horse Show! :)
 
Förra året hängde jag inne i VIP-tältet och i år inne i informationstältet direkt när man kom in på området. Lite häftigt att hänga med Rolf Göran, Malin Baryard och någon mer, haha! ;) 
 
Bilden är alltså från 2007 då jag och min ponny Parisienne vann ponny GP:n där. Det är över sista hindret i omhoppning och det är en väldigt häftig bild med mkt action!
 
 
 
 

» Here I am

Ja jag lever!
 
Kom precis in från stallet. Red imorse och hjälpte Agnes när hon hoppade Picasso och slutade inte jobbet förrän kl 19. Därefter har jag handlat lite matsäck till imorgon och så har jag och lillsyrran tvättat våra bruna skimmlar. Ja de var nästintill mörkbruna men nu är de skinande rena!:)
Aldrig mer en skimmel säger jag bara! vi har ju ingen spolspilta så måste alltid vara två stycken när vi tvättar, en som håller och en som shampoonerar.
 
Agnes var snäll och red Nasse åt mig idag, tack så mkt! :) det är verkligen super att ha varandra som hjälp. Hon rider en häst åt mig, jag en åt henne. hon hjälper mig att hoppa, jag hjälper henne. Ja det är super duperbra helt enkelt! ;)
 
Igår rullade allt på som vanligt även då. Eller ja vi hann med att vara på en liten utflykt då min tvillingsyster hade besök från huvudstaden. Det var ridning av alla hästar fram till lunch och sedan hade jag hoppträningar på kvällen :)
 
Måste bara skryta över Merchan och Nasse som hoppade helt fantastiskt i tisdags när de hoppades igenom lite lätt inför helgens tävlingar! WOW, så fina! :D hoppas det känns lika bra i helgen, haha!
 
Fick bli en bild från stranden i Falsterbo :)
 

» God natt!

Nu är det definitivt sovtajm! Bolibompa slutade ju för länge sedan.. Hoppade Nasse och Merchan idag! Båda hoppade super! :) Good night!


» Kval 1

Här har vi rundan från kval 1 nere i Falsterbo.
 
 

» Nykomlingen

Här har vi henne, vår nya stjärna! :)
 
sto f 2009 e. Contendro I - Caretino - Rebel Z - Calando I
 
 

» Redo

Banan är redo efter en veckas semester!


» Hemfärd

Fick inte in ngn text när jag lade in bilderna.. Men vi är iaf påväg hem och Qulan har alltså sällskap bak i transporten av vår nya tös:)


» Påväg hem

 
 
 
 
 
 

» Helt fantastiskt

Det är säkerligen ingen som missat att Sverige vann nationshoppningen här nere i Falsterbo igår! Var kul att få se hela "uppvisningen" live för det var riktigt spännande in i sista sekund! Jag tycker det var extra roligt att Jens och Lunatic visade sådan fin form:) dom var outstanding igår!!!


» Nationshoppning

Kollar på nationshoppningen och Sverige har inlett bra med nollrundor för både Jens o Malin! :) Heja heja!!!


» Nya hästen

Snart får ni bekanta er med vår nya stjärna!:)


» Nemen titta

Titta vilken kändis som hänger på en tavla inne i informationstältet här på mässan.. ;)


» Två nedslag

Blev tyvärr två nedslag i dagens kval. Jag red i mål o trodde faktiskt att jag "bara" rivit ett men två räcken hade rullat ner lite snöpligt.. Vi var inte lika samspelta idag kändes det som utan hon kändes lite ofokuserad o jag fick inte till min ridning lika bra. Nästintill ALLA (utan att överdriva) rev i trekombinationen men den klarade vi;) så jag är otroligt nöjd med min lilla prinsessas insats dessa dagar! Mer info om rundorna o filmer kommer upp här när jag kommit hem:)


» Mums!

Är ute o betar mitt lilla matvrak, uppskattat kan jag lova!;)


» Finaste Qulan


» Jippie!

Jag och Qulan var felfria i första kvalet idag!:D


» På läktaren

Sitter på läktaren o kollar på 5-åringarna. Just nu är det preparering av banan. 6-åringarna börjar kl 14.30.


» Installerade

Nu är Qulan besiktigad o installerad i sin box och vi på plats med husvagn o allt:)


» On the road..

Nu är vi äntligen påväg mot Falsterbo!!:D Vädret är dock inte på vår sida..


» Yeeees!!!!

Blogg.se-appen har inte funkat på min telefon tidigare. Har därför tagit bort-laddat ner-tagit bort-laddat ner säkert tusen ggr! Och nu, som en blixt från klar himmel så fungerar den!:D Detta innebär massa fördelar för er läsare kommande vecka eftersom jag är i Falsterbo då. Kan då göra små inlägg med bilder och liknande för o hålla er uppdaterade:) om ni nu vill följa det såklart;) jag är iaf glad för det!!


» Svar på de snabba frågorna

De som är fetmarkerade är det jag valt/föredrar :) Har även valt att skriva små kommentarer vid vissa av frågorna.
 
Magnus Österlund/Olof Smith, det är nästan oschysst att ställa två så bra ryttare mot varandra. Båda rider såklart otroligt bra men tror jag föredrar Olofs ridning. Samma sak vad gäller Angelica och Malin här nedan.
Lasange/köttfärssås och spagetti
Angelica Augustsson/Malin Baryard
Rött/Svart
Brun läderutrustning/Svart läderutrustning
Robin Z/Cardento VDL
Vit/Svart
Sommar/Vår
Vår/Höst
Höst/Vinter
Vinter/Sommar
DVD/Bio
Äta hemma/Äta ute, helt ärligt vet jag inte vad jag ska välja här ;) hemmalagad mat är ju alltid det bästa men att äta ute är aldrig fel. Att få jättegod mat serverad tackar nog ingen nej till. Men i längden?!
GHS/FHS , om det är bra väder! ;)
Breeders/Scandinavium Open
Mat- godis
Kiss - Carola
Hav - pool
Morgon- kväll
TV - dator
Ponny - häst, jag älskade ponnytiden men på ridhäst har man mer tid på sig och behöver inte känna den stressen att komma upp i klasserna innan man blir för gammal/lång. Man kan ha en mer långsiktig plan på storhäst.
Bara motionsrida/inte rida alls
Vem är snyggast av:
Justin Bieber/Ulrick Munther
Jude Law/Brad Pitt
Komedi/skräck
Hund/katt
Skola/jobba
Bok/tidning
TV/dator
Numero Uno/cardento, kunde inte bestämma mig då båda hingstarna lämnat mkt fina avkommor.
Picasso/wille, kan inte välja någon av våra egna hästar som jag tycker mer eller mindre om då jag tycker om alla hästarna lika mkt! 
Agnes/Ebba
singel/pojkvän, hahaha är ju singel just nu!
 

» Svart/vitt

Tänkte att ni läsare skulle få lära "känna" mig lite bättre - Därför ska ni få i uppdrag att kommentera lite mer, haha ;)
 
Det kan vara frågor om mat, färger, hästar, kläder, utrustning, märken, städer, tävlingsplatser ja precis vad som helst.
 
Enda regeln är att jag ska välja mellan två alternativ, t.ex sommar/vinter, dressyr/hoppning, grillat/ärtsoppa. Ni fattar nog vad jag menar :)
 
Minst 20 frågor.
 
 
 
 
 

» Uppladdning

Nu är det inte långt kvar till Falsterbo!! Vi åker på söndag och på måndag rids första kvalet. En bra uppladdning tkr jag det kan vara att kolla på en film från en tävling man är nöjd med. Det kan då vara lättare att få in rätt känsla för hur allt ska kännas - rytm, tempo, min egen positon, ja hela helheten.  
 
Denna runda i Åby tkr jag är den bästa vi gjort tillsammans! Så får väl kolla på den natt som dag så jag vet hur jag ska rida sen ;)
 
 
 

» dagens sysslor

Har haft en rätt fullspäckad dag. Började med att rida Merchan och sedan Qulan. Red dom båda på ett stort närliggande gräsfält. Efter det kom en tandläkare hit och kollade igenom några av hästarna. Det slipades och fixades till, Merchan hade dessutom två vargtänder som togs bort.
Åt därefter min obligatoriska havregrynsgröt. Helt ärligt men jag klarar mig knappt utan den, haha kan nog låta konstigt ;) Hästarna fick sedan lunch och jag tog en liten paus innan jag kl 13.30 skulle hålla första hoppträningen. Hade sedan två grupper till innan jag hoppade en 4-åring.   
 
Håller hoppträning imorn kl 9 igen :)
 
Bästa Merchan i Norrköping
 

» Gissa hästen!

Ser ni vilken häst jag tävlade här? :)
 

» Filmer från igår

Här kommer Gappas 1,30 och Nasses 1,20-runda.
Fråga mig inte vad jag sysslar med innan kombinationen med Nasse.. Blev blind för ett ögonblick och lade i backen men som tur var har jag världens finaste häst som löste situationen! :)
 
 
val f 2007 e Numero Uno - Cashandcarry - Lord Calando
 
 
sto f 2005 e Edminton Z - Libanon