» Hej Hallå

Idag har jag ridit Ture och Lito. Dom är ganska olika dom två. Ture har världens driv i galoppen naturligt, medan Lito får man jobba lite mer på. Men jag gillar båda två! Sen hjälpte jag Mikaela när hon hoppade sin mammas häst. Han såg fin ut :) Nu ska vi iväg och handla, och sedan baka kladdkaka. Vår specialitet! ;)


Lito och Ture

» Stockholm

Åkte upp till stockholm vid lunch idag:) ska nämligen vara hos Mikaela (tavlingsryttaren.se) till på torsdag. Nu är vi påväg hem till henne för o rida, Ture o Qubbe står på schemat.


» Lady Mercedes i fredags

Åh jag älskar Merchan! Hon är sådan fighter och ger allt inne på banan :) Var skönt att vara felfri eftersom vi hade haft två nedslag i 1,25 dagen innan . En femma hade varit om hon var en häst som inte var särskillt rädd om sig men eftersom hon inte vill riva så var det kul att sätta en nolla dagen efter. Hon var lite lugnare i denna klass och vi fick en bättre  rytm.


» Ullaredsfynd

Lovade ju att lägga ut bilder på de kläder vi köpte när vi var på Gekås i Ullared förra veckan. Här kommer bilder på en del av grejerna iaf.

Eftersom vi är tre systrar så är det superbra att kunna köpa massa kläder som vi har tsm.

Observera att vi tog alla bilderna rätt snabbt och vi kände oss skapligt töntiga att stå där på gräsmattan och försöka se vettiga ut, haha! Usch, det där med att stå framför kameran är inte riktigt vår grej, men det är ju faktiskt roligare att se kläderna "på" istället för på en galje.

99:-
99:-
89:-


39:-


99:-
50:-
119:-

99:-

» <3

1,30-klassen idag
» Finaldagen

Penny hade tre nedslag i dagens 6-årsfinal. Rev hinder nr 2, 3 och 4B men klarade sedan resten av svårigheterna på banan som avslutades men en rätt tuff trekombination. Hon kändes aningens trött idag, hon har endast gått två 1,30-klasser innan denna tävling och nu var det tre stycken på en och samma helg.

Qulan var näst ut. På framhoppningen tyckte jag hon överreagerade på kombinationsbettet jag ridit henne på de tre senaste starterna. Därför ändrade jag till vanligt tränsbett på framhoppningen. Var kanske inget bra beslut av mig såhär i efterhand då hon ändå fungerat väldigt bra med det andra bettet och varit felfri i samtliga tre starter hon gjort med det i munnen. Aja, det är lätt att vara efterklok.

Vi fick totalt 8 fel, rev treans räcke och sedan åttans oxer, bakbommen. Hon blev lite låg fram hela banan och hängde sig på bettet lite så hon kom inte riktigt på bakbenen på samma sätt som hon gjort i de andra starterna. Egentligen inte så mkt att säga någonting om då jag vet vad felen beror på.

» Kl 7Tävlingarna början kl 7 (!!!) imorgon. Det gjorde dom även igår och idag vilket jag har förståelse för då det varit sjukt mkt starter alla dagarna - och tävlingarna har ändå inte varit slut förrän vid tiotiden på kvällen.. Men imorgon är det finaldag och inte alls mkt starter men ändå börjar dom så tidigt. Lär väl behöva åka hemifrån vid 5.30 eller ngt, senast.. Tur att jag är morgonpigg! ;)


» Tävling Tranås

Idag har jag varit iväg och tävlat med Nasse och Gappa i Tranås. Nasse var felfri i 1,10 och debuterade sedan 1,20 med en utbrytning på B-hindret i en kombination och ett nedslag på näst sista hindret, bakbommen på en oxer. Till dessa 8 fel kan tilläggas 5 tidsfel så totalt 13 fel men är otroligt nöjd över min lilla pojke! :) Så enligt resultaten att tyda kanske det inte ser så bra ut men det kändes betydligt bättre.

Gappa gick endast en 1,20-klass och var dubbelnolla så vi kom 2:a. Hon var aningens okoncentrerad och hoppade inte hundra procentigt men en bra runda ändå. Av 8 starter tillsammans har vi varit placerade i 7 så ska inte klaga ;) Hon hängde med sina ägare hem från tävlingen men kommer tillbaka till mig i mitten av nästa vecka igen.

Imorgon ska vi åter igen tillbaka till Norrköping. Penny och Qulan ska nämligen gå 6-års finalen där, spännande!


Gappa och jag vid vår första tävling tillsammans i Åtvidaberg

» Penny

Filmade tyvärr inte Penny idag då mamma var iväg och lämnade Merchan i transporten och hämtade Qulan. Linda (Pennys ägare) är aldeles för nervös för att filma, hon skakar mest då ;)

Men här är iaf gårdagens runda. Idag kändes det mkt bättre så synd att vi inte fick det på film, aja.» Dag 2 i NorrköpingDet har gått rätt bra idag med! ;D

» Falsterbokvalad

Falsterbokvalad med världens bästa Qula genom denna runda! :DQulan f 2006 e Quantum - Corrado I - Lord - Silvester

» Första dagen

Penny och Qulan var felfria i 1,30-klassen idag :) Duktiga fina hästar!! Penny kändes lite stark och det var kanske inte vår bästa runda tillsammans men noll fel. Qulan var näst ut och detta är bästa rundan vi någonsin gjort tillsammans känns det som. Jag red nog aningens lugnare än vanligt och höll i henne lite mer så jag fick avsprångspunkten lite närmre. Hon kändes iaf jättebra och även hon var nolla.

Merchan gick en 1,25 och vi hade två nedslag.. Har aldrig haft mer än ett någon gång innan. Hela rundan kändes lite överilad och jag är inte nöjd med min ridning. Blev att jag satte för mkt tryck på henne från start och då blir det lätt att hon spinnar på mer och mer ju längre banan går. Detta gjorde att vi rev näst sista och sista hindret, in i en kombination. I början när jag red henne var jag tvungen att rida med lite mer tryck och det sitter kvar lite fortfarande. Nu kan jag egentligen vara lite mer kall för hon hoppar bättre då och tar mer tid på sig i sprången ist för att skynda i språnget. Får rida så imorgon (om det går att efteranmäla till 1,30). Hon känns i väldigt bra form och underlag och allt är väldigt bra i Åby så hoppas jag kan rida 1,30 imorn på henne med! :) Penny och Qulan går i vilket fall 1,30.


Qulan i Falsterbo förra året

» Hej å hå!

Ebba här..
Julia och mamma är iväg och tävlar i Norrköping, första dagen för den här helgen. :) Håller mina tummar att det går bra! Online resultat finns det ju, tack till den som uppfann det. Samtidigt kan det vara vidrigt nervöst att sitta och kolla på det.. "inne på banan, Julia Johansson" Ja, ni fattar. ;)

Agnes är i skolan så sitter själv hemma och  och skriver om Heliga Birgitta och klosterlivet. Vi ska på utflykt imorgon med skolan till Omberg, Rökstenen, Ellen Key strand och Alvastra kloster. ;) Nej, jag går varken på låg eller mellanstadiet, men just det, det var sådan lärare jag höll på att utbilda mig till!

Oj, nu vart det inte så "hästigt". Det är ju trots allt en hästblogg, JA!
Ha en bra dag!
/ Ebba» Full vecka

Igår red jag mina egna på morgonen och under kvällen kom Penny hit så jag red henne efter att jag hade varit och jobbat. Hon kändes jättefin så det känns bra inför tävlingarna i Norrköping i helgen. Markarbetade Merchan och Qulan imorse och båda gick väldigt bra, efter det har jag varit och jobbat och snart kommer Gappa hit. Hon ska vara här nu för ska tävla henne på lördag, skoj! :)

Imorgon är jag "ledig", eller jag ska rida mina hästar och hålla träningar på kvällen. Hästarna ska även snyggas till och utrustningen den med. Ska tävla i Norrköping torsdag, fredag och ev söndag och så ska jag till Tranås på lördag. Full tävlingshelg med andra ord, kan det bli bättre?


» Nasse

Fick bilder skickade till mig på Nasse från i söndags. Alltid kul med bilder :)
» Fynd!Köpte dessa snygga ridbyxor hos någon utställare vid tävlingarna i Norrköping i lördags. De är av märket Pikeur och ordinarie priset var 2399 kr (!!) men nu var de nedsatta till 500 kr. Ett bra fynd tkr jag :)

Eller hur?!

» Nûmenor 1,10 Boxholm


» Fina Nasse!

Nasse avslutade helgen med två felfria rundor vid dagens tävlingar i Boxholm. Han tyckte det var bäst att visa att han också är att räkna med. Trots att det "bara" var 1m och 1,10 vi hoppade så samlade Nasse massvis med vuxenpoäng genom att hoppa MUR för första gången i sitt liv. Bara en sån sak liksom.. ;) Fina fina Nasse! Han har otroligt stora språng i sig och vill absolut inte riva.

Film kommer :)


» Lady Mercedes 1,30

Kom tokfel på hinder nr 4, annars kändes rundan otroligt bra! Merchan var nästintill livrädd för Wolksvagen-hindret när jag kom in på banan, alltså hinder 4. Hon vågade inte gå i närheten av det så red bara någon volt runt, hon kan nämligen vara lite töntig sådär innan start när man går runt bland alla hinder.
På linjen mellan 3an och 4an var det sju språng lite fram och hade jag varit smart hade jag ridit på åtta direkt eftersom jag kunde ana att hon skulle backa av på det. Nu försökte jag rida på framåt samtidigt som hon stod emot lite vilket gjorde att avsprångspunkten blev aldeles för långt ifrån. Så summan av kardemumman blev att Merchan klämde in ett snyggt extra språng, helt otroligt att vi ens klarade hindret! Fina Merchan vill INTE riva.

Man lär sig av sina misstag, den här gången gick det vägen men nästa gång får jag rida lite mer taktiskt och inte bara på de antal galoppsprång det "ska" vara.


» Wohoo!

Mercedes felfri i 1,30!! :D

» NHS dag 2

Har varit i Norrköping och tävlat även idag och först ut var Penny. Innan jag startade var bästa resultatet 1 tidsfel, i övrigt hade de flesta väldigt mkt fel. Så kommer Penny in och går NOLLA som ingenting!! Det var en A.0 men red inga snäva svängar utan galopperade bara på lite extra. Detta räckte slutligen till en 13e placering bland 93 starter, inte illa!! Idag var hon aningens starkare än igår och jag fick rida mer ur framåtlägen hela tiden ist, då hon inte lyssnade lika bra. På sista hindret lade jag henne på tok för nära egentligen men denna gång gick det bra ändå :)

Mercedes var näst ut och wow så bra hon kändes. Detta måste vara vår bästa runda tillsammans. Hon hade jättemkt luft till hindrena och kändes väldigt bra! Tyvärr kom jag lite nära på hinder nr 9 så hon rev det med bak. Måste säga att det kändes lite onödigt att sista ryttaren var tvungen att peta ner oss så vi kom precis utanför placering.. I en klass på 93 starter och så ska just sista ryttaren knuffa ut oss. Hade varit skönt att få tillbaka startavgiften iaf :P
» Gappa

Efter tävlingarna i söndags åkte Gappa hem till sina ägare. Detta har varit planen hela tiden -  att hon ska vara här i omgångar och hos ägarna i omgångar.

Anledningen till att hon kom till mig är för att det är en väldigt speciell dam som hittat på en hel del hyss.

När hon kom hit hade hon startat en del 90cm och 1m-klasser och gjort en start i 1,10. Under tiden här har hon gjort 7 starter varav 6 nollor med placeringar, en i 1m, tre i 1,10 och två i 1,20 och en 1,20-start (debuten) med 4 fel. Jag är väldigt nöjd med hennes utveckling och på slutet kände jag stor skillnad på hennes språng då de blivit betydligt rundare och luftigare. Hon har alltid hoppat väldigt fint men med mer styrka och träning började jag få en ännu bättre känsla.

Nu är planen att hon ska vara hos sina ägare och komma tillbaka till nästa tävling. 

Under tiden kan ni följa Gappa här :) 


» Qulan och Penny

Båda hästarna har kännts väldigt bra idag. Qulan verkade trivas på det nya bettet då jag fick ett jämnare sug och hon var inte lika tjaffsig som vanligt. Provade hoppa henne på hackamore förra året och hon gillade det verkligen. lite för mkt kanske.. Det gick nämligen aldeles för fort. Så en blandning av bett och hackamore verkar fungera bra. Hoppas det håller i sig ;) Var i hinder nr 2 och 6. Känns som jag ibland får lite svårt att väga av exakt hur mkt framåt/bakåt jag ska rida när det är så långa anridningar (för att uttrycka det enkelt).

Penny hoppade kalas idag. Detta var första gången hon gick avd A så banan var något längre än vad hon är van vid att hoppa. Hon tittade väldigt mkt på 11 A och jag trodde för ett ögonblick att vi skulle få ett stopp men det löste ju sig bra tack vare lite smackning. Även nr 12 var lite läskigt ;) I övrigt tycker jag sprången var väldigt fina.


Qulan f 2006 e Quantum - Corrado I - Lord


Penny f 2006 e Cardento - Bonaparte

» Fina hästar

Qulan felfri i 1,30 och Penny dubbelnolla och placerad i 1,20 (avd A). Red Merchan imorse innan vi åkte och har hoppat Nasse nu när jag kom hem. Han hoppade helt super!! :D Har precis haft hoppträning och nu ska jag äta. Filmer kommer senare.

» Bettbyte

Ända sedan jag red in Qulan så har hon varit rätt tjaffsig i munnen. Det är sådan hon är och bara att acceptera. Hon kör sitt race och har alltid gjort det.

Förra våren kollade vi hennes mun och drog då ut en vargtand men det blev varken bättre eller sämre. Under hela förra året red jag henne på ett vanligt tvådelat bett. Man får inte rida 5-åriga hästar på något annat varken i Falsterbo eller Flyinge och då tyckte jag inte det fanns någon anledning att testa något annat vid de andra tävlingarna heller eftersom hon gick så pass bra.

Nu när hon blivit så pass stor som 6 år har jag testat lite olika bett och tävlat henne på ett med parerstänger och kopparullar på och nu senast testade jag ett gags. Hon har blivit lite mer på hugget och när jag då tar tag i henne slänger/viftar hon med huvudet och lyssnar inte särskilt bra. I Eksjö när jag hade ett nerslag och nu senast i Nykyrka har jag kännt att nedslagen berott på munnen eller hur man nu ska uttrycka det. Då jag antingen har svårt att bli klar på hinder och då fastnar i handen eller för att slippa "konflikt" rider ur framåtlägen vilket gör att sprången blir plattare.

Så nog tal om det! ;) har sedan i söndags ridit på ett hemmagjort kombinationsbett och tänkte testa det på tävlingarna imorgon. Blir spännande att se hur det går. Det har iaf kännts bra än så länge så hoppas det känns lika bra imorgon :)

Såhär ser det ut.


» Ullaredet

Hemma igen!:)

Ni gissade såklart rätt, Gekås i Ullared var resmålet. Åkte dit igår morse och sov över tills idag. Vilka Ullareds-fantaster.. Kanske borde bli en av huvudrollsinnehavarna till deras program nästa säsong?! ;)

Har shoppat rätt mkt vanliga kläder faktiskt. Massvis med fynd vilket alltid uppskattas! Det kan vara rätt olika varje gång man är där men den här gången fanns det mkt snyggt måste jag säga. Helt plötsligt är allt över 129 kronor dyrt, haha ;) På hästfronten hittade vi nummerlappar, de har ju en tendens att gå sönder efter att man använt dom en gång, fleecetäcken, B-vitamin, grimmor, grimskaft, ridhandskar och varsin tävlingsskjorta. Kan inte komma på ngt mer. Vill ni se bilder? för isf kan jag fixa det, på hästgrejerna alltså, kanske inte jättekul o se allt annat mös? Det blir ju en hel del grejer av lite allt möjligt såsom påslakan, lampor, smink mm mm.

När vi kom hem idag red jag Qulan och så hjälpte jag Agnes för hon skulle hoppa Picasso lite. Imorgon kommer Penny hit för att bli riden kl 8 och vid 15 ska vi bygga bana för kl 17 är det Clear Round-hoppning i vår klubb och jag är alltid "banbyggare". Ska även rida alla hästarna och fixa iordning alla grejer för vi ska tävla i Norrköping torsdag-lördag och så ska jag tävla Nasse på en annan tävling på söndag. Full rulle med andra ord men det är skoj! :)


Jag och Picasso i Norrköping 2008


» Gissa

Gissa vart vi tillbringar denna dag?!:)


» Nykyrka dag 2

Gappa och Merchan är helt klart dagens stjärnor!

Gappa
120 A.0 två faser: 0+0fel, 11a
120 A.0: 0 fel, 10a

Gappa har hoppat strålande idag! :D hon kändes skitbra rent ut sagt. I första 1,20-klassen tycker jag att jag red lite av och på men hon hoppade fint. Var egentligen bara anmäld till en klass men efteranmälde till en till och där kändes hon ännu bättre. Jättefina språng hela banan och felfri igen. Min ridning kändes också bättre :) Är verkligen supernöjd med hennes insats då hon endast gått en 1,20-klass tidigare - för 2 veckor sedan.

Merchan
120 A.0 två faser: 0+0fel, 8a
120 A.0: 0 fel, 8a

Merchan gjorde alltså sin andra tävling i avd A och som resultaten säger så var det ju inga problem. Detta var dessutom första tävlingen i vår ägo och hon gjorde oss inte besvikna ;) hon är en riktig sugpropp inne på banan som letar hinder så detta är min framtida speedhäst, haha. Det är skönt att hon känns helt bombsäker inne på banan nu och att 1,20 känns som vardagsmat. I början när jag red henne backade hon av lite mkt emellanåt och då kändes det ibland som det var svårt att räcka fram på distanser. I kombinationerna fick jag också rida på henne och rida mer på fart in mot A-hindret. Men nu kan jag rida helt "vanligt" och det känns som hon fått sådant självförtroende och leker runt inne på banan vilket är superkul.
Tycker jag red bättre i andra klassen även med henne. Hon är så fruktansvärt lättreglerad så ibland är det lätt att det blir lite popcorn-känsla och då får jag inte samma rytm. I andra klassen hade jag ett jämnare tempo.

Idag var det jag som tävlade Wille. Red vara en 1,30 och det kändes inte särskilt bra. Bara träna vidare! :)


Lady Mercedes f 2006 e. Cassini II - Quantum - Lombard


Gappa f 2005 e. Edminton Z - Libanon

» 4 fel

Penny ett ner i både 1,20 och 1,30 och Qulan ett nedslag i 1,30.

Att både Qulan och Penny rev allra sista hindret i 1,30 kändes lite lagom onödigt... 4 fel är 4 fel för mkt, men visserligen bättre än 8 fel ;) Dock så var det inte tillräckligt med nollor så fick pris med båda ändå. Det var samma bana i både 1,20 och 1,30 och det var faktiskt ganska många som rev just det, en helt vanlig oxer kan tyckas men kanske var det något speciellt med den?


» Tävling senare idag

Red Wille, Gappa och Nasse tidigare idag. Ska iväg och tävla lite senare, Qulan och Penny är det som står för dagens deltagande. Usch det är så stressande när man ska åka så sent även om man är medveten om att det är massvis med starter innan..

Imorgon ska vi också iväg och tävla, men då med fyra andra hästar, Wille, Keso, Gappa och Merchan.

Rolig helg med andra ord, synd bara att vädret är lite småskumt. Det spöregnar emellanåt..

 
Penny vid senaste tävlingen

» Qulans lillasyster

Åh jag har hittat en häst jag vill ha! ;)
Satt nämligen inne på paardenfokken.nl igår och sökte runt lite och hittade att Qulan har en lillasyster e. Casall f 2007. Tänk att ha den i stallet!!:D Nog för att jag visste att lilla Qulis har flera äldre syskon men att hon är storasyster hade jag ingen aning om.

Qulans mamma har lämnat sju avkommor så Qulan har alltså fem "storasyskon".

Här är en av dom, godkänd hingst dessutom.

Jac Potes f 2003 e. Caretino - Corrado I - Lord - Silvester


» Torsdagshumor!

Har man tråkigt en dag som denna när det regnar är det bara att kolla på denna film.

Dör av skratt varje gång!!


» Kladdkaka

Tänkte gå ut och rida Qulan nu. Hon är den enda som är kvar nämligen :) Kl 17 ska jag hålla markarbetsträning för Divison 3-ryttarna i Lycketorps Ryttarklubb. De har nu vunnit båda omgångarna så jag har bakat en kladdkaka som vi ska fira med och taktika inför finalen! ;)
» Lady Mercedes

Igår blev vi ägare av en vit Mercedes av årsmodell 2006, turbodiesel och fyrdjulsdrift.

Skämt åsido men numera är det mamma Lena som är ägare av denna fina Lady. Merchan som hon kallas är alltså ett holsteinersto f 2006 e. Cassini II - Quantum - Lombard - Capitano.

De flesta av er läsare känner Merchan sedan tidigare men tänkte ändå göra en liten presentation av henne.
Vi fick hem henne till oss i början av november förra året och hon hade då gjort ett fåtal starter i 90cm och 1m. Agnes tävlade henne i 1m och 1,10 fram till januari men numera är det jag som sköter den biten och hon har flera felfria rundor i 1,20 och debuterat 1,30.

Merchans mamma, Quantina, köptes in från Tyskland till Sverige som 2,5-åring. Hon fick sedan ett föl som 4-åring, alltså lilla Lady Mercedes. Efter detta tävlades Quantina i Sverige tom 1,40 som 7-åring innan hon såldes tillbaka till Tyskland. I Tyskland har hon tävlats väldigt framgångsrikt och jag såg henne vid en tävling i Oldenburg i november förra året med Carsten Otto Nagel i sadeln. Numera är det tysklandsbaserade  Mathilda Karlsson som tävlar Quantina och jag såg dom under SM i Flyinge. Wow vilken mamma Merchan har!! ;)
» Frågor och svar

Rider du inte canterbury längre???

Hej! Super bra blogg! Tänkte fråga, tävlar du inte den där hingsten längre?

Nej det gör jag inte.


Kan inte ni filma rundvisning i ert stall någon gång? :)

Javisst. Vi har lagt ut en film på det tidigare så här kommer den igen :)


» Morgonsysslor

Har hoppat Gappa nu under morgonen. Blev inte så många språng utan hoppade bara på ett räcke och en oxer. Framför räcket hade jag en bom på 3m och framför oxern en bom 6m före. Det känns som att hennes avstamp blir bättre då. På räcket hade jag även en bom 3m bakom, hon får en bättre och rundare språngkurva då.

Qulan har fått beta gräs nu på morgonen. Det växer så dåligt i våra hagar då det är sandmark så man får vara ute med hästarna för hand ist. Stjärnan hoppades igår och oj oj oj, hon är helt outstanding!!
» Norrköping Horse Show

Den 17-20 respektive 24-27 maj är det tävlingar i Åby, Norrköping. Jättekul att det hålls så stora och fina tävlingar i närheten av där vi bor. Nu har de dessutom lagt in fibersand på deras bana vilket gör det hela ännu lite bättre och lyxigare. Har faktiskt inte tävlat där de två senaste åren men ska dit båda helgerna detta år. Tidigare har man varit tvungen att binda sig till antingen lilla eller stora rundan men nu kan man mixa som man vill och det tycker jag är det bästa.

En lite fundering jag har och som stör mig lite är en punkt i deras propositioner för båda helgerna. Det står nämligen skrivet såhär:

Första helgen:
Unghästklasserna är öppna för ryttare som startar annan häst i avd A i Nationell klass.

Andra helgen:
Unghästklasserna är öppna för ryttare som anmält annan häst till avd A i Nationell klass alt. Elit klass.

Just nu rider jag många fina hästar, anser jag själv iaf! ;)
Nasse (5 år e. Numero Uno-Cashandcarry), Merchan (6 år e. Cassini II-Quantum), Qulan (6 år e. Quantum-Corrado I), Money Penny (6 år e. Cardento-Bonaparte) och Gappa (7 år e. Edminton Z-Libanon). Problemet blir alltså att jag har "för unga" hästar. Att ha tre stycken 6-åringar som samtliga startat 1,30 tycker jag personligen inte är så dåligt, Nasse 5 år har gått flera felfria 1,10-rundor och Gappa, endast 7 år, men inte mkt tävlingserfarenhet har precis debuterat 1,20.

Så frågan är VEM ska gå avd A bara för att jag ska få rida avd B?!

Nu har jag alltså anmält så Merchan får hoppa in som "avdelning A-häst" första helgen bara för att Penny och Qulan ska kunna gå unghästklasserna. Och andra helgen är Penny och Qulan anmälda till 6-årsrundan och då har jag fått tillåtelse av Agnes att låna tillbaka Wille i en 1,30-klass.. Allt detta bara för att få rida avd B!

Tycker inte ni att det är lite onödigt med en sådan "regel"?

» Hej!

Hade ridit klart alla hästarna till lunch så en stor del av eftermiddagen spenderades i solen. heelt underbart!! Jobbade hela dagen igår så längtade verkligen ut till det fina vädret. Då blev det ridning före kl 10 och efter kl 18 men idag har det varit lite lugnare. Det gäller att ta vara på solen, man vet ju aldrig när den får för sig att vara iväg några dagar eller kanske veckor.
Fattar bara inte vad det är för fel på mina ben. Verkar som de är insmörjda med "anti sol" eller något eftersom de snarare stöter ifrån sig solen än tar den till sig ;) Vill ju inte att folk ska bli bländade av dom sen när det är shortsväder, haha vilka problem.

Hoppade Gappa idag och hon kändes väldigt bra, riktigt mkt tryck i sprången! Börjar hitta knapparna mer och mer hur jag ska rida henne för att sprången ska kännas så bra som möjligt. Även Nasse fick skutta lite idag och hoppade fint och väl som alltid :)  

Hörs imorgon för nu ska jag sova.
Godnatt!


Fina Mercedes :)

» Vilken utveckling!

Måste säga att Pennys utveckling definitivt har gått framåt, i raketfart till o med! Det är lätt att man glömmer hur fort det egentligen gått ibland. men nedan finns bevis.. ;)

Money Penny f 2006 e Cardento - Bonaparte uppf/äg Linda Karlsson

30 oktober 201128 april 2012


» Dagarna som passerat

Ursäkta för dålig uppdatering! De dagar som passerat har varit väldigt händelserika och fulla av ridning och diverse andra aktiviteter. Igår var det Valborg som de flesta vid det här laget redan har koll på och dessutom kungens födelsedag för den som är intresserad. Här hemma firades det Valborg och till det införskaffades allt som behövdes för en lyckad afton och även vädret var på vår sida! :) bla Alex och Sander var här, väldans trevligt!! Deras blogg kan ni hitta HÄR! Helt klart en läsvärd och halvknasig blogg där man ibland får läsa mellan raderna och ta Alex råa skämt med en nypa salt ;)

Idag har jag varit på Clear Round-hoppning med Nasse och ridit Qulan och Gappa. Höll även hoppträning under kvällen och det gick strålande för dem alla. Vädret då? Ja det är helt fantastiskt, sommarkänslor på hög nivå! :D